Ferencvárosi Torna Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
football without ultras is nothing
Kívánságának megfelelõen szûk baráti és családi körben helyezték örök nyugalomra Nagykõrösön.
<#sir>#sir>Nyugodj Békében !!!
REAL MADRID FERENCVÁROS TC
Ferencváros - Ankara Havelsan (TUR) 42-29
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!
(nso)
Így tovább a Borsodi Ligában is!
HAJRÁ FERENCVÁROS!
Ez egy nehéz nap volt
Alba Volán-Fevita - Ferencváros 6-4 (4-1, 2-1, 0-2)
Székesfehérvár, 1200 nézõ, vezette: Kovács B.
Gólszerzõink:Jánosi Csaba (2), Kaszala János, Szappanos Dávid
Ahhoz képest, ahogy a nap indult, igencsak jó eredményt ért el ma csapatunk Székesfehérváron. A mérkõzés elején még érezhetõ volt, hogy a mieink eredetileg ki sem akartak állni a mérkõzésre, de hiába kerültek viszonylag korán nagy hátrányba, fel tudtak állni és szoros eredményt értek el a bajnoki cím védõje ellen.
Két órakor találkozott a csapat a Budapesti Koriközpontban, s már ekkor felfedezhette minden arrajáró, hogy valami nincs rendben. A játékosok helyett ekkor még csak megannyi tévés stáb volt a helyszínen, ami nyilván nem annak szólt, hogy ma kezdõdött a bajnoki elõdöntõ. Szép lassan szállingóztak a fiúk a csarnokba, majd bezárkóztak az öltözõbe, ahol hosszas beszélgetés indultt a játékosok és a vezetõk között. Majd egy óra után még mindig tartotta magát a korábbi álláspont: nem utaznak le Székesfehérvárra. Nem sokkal késõbb aztán mégiscsak megváltozott az álláspont, igaz ehhez az kellett, hogy lemondjon Kassai György szakosztályelnök.
A kései indulás miatt a mérkõzés majd 45 perc késéssel indult, de lent volt még egy kérése a játékosoknak, Kassai a lemondását írásban is erõsítse meg. Itt most álljon egy személyes megjegyzés. Nem kívánom külön is kommentálni a mai, a mérkõzés elõtti eseményeket, úgy érzem, nem ez az a fórum, ahol pálcát kell törni akár az egyik, akár a másik fél felett. Éppen ezért, ettõl fogva, inkább a mérkõzéssel foglalkozom, annál is inkább, mert történt elég esemény a hatvan perc alatt.
A meccs elején keresték a fogást egymáson a csapatok. Természetesen az Alba Volán birtokolta többet a korongot, de ez a fölény eléggé meddõnek bizonyult. A mieinknél Peter Oscarsson mellett végül Nagy László, Hajdu Levente és Feil Arnold sem tudta vállalni a játékot, így igencsak felforgatott sorok voltak a jégen. Érezhetõ volt, hogy nem múlt el nyomtalanul a délután a fiúk lelkében, s ennek elsõ jele, Svasznek gólja volt, amit bizony el lehetett volna kerülni.
Nem sokkal késõbb Gröschl növelte kettõre a hazai elõnyt, kár, hogy elõtte egyértelmû és súlyos szabálytalanságot követett el hátvédünk, Dunai István ellen. Kovács Béla játékvezetõnek hiába mutatta vérzõ arcát a volt fehérvári bekk, a gól érvényes maradt. Ezután Majoross következett, aki Ridvan Sadiki hibáját kihasználva szólóból lõtte a harmadikat. Ennek a gólnak egy szépséghibája volt, szlovák hátvédünk a saját szurkolóink által bedobott pénzdarabon botlott meg, s utána már nem tudott javítani. 3-0 oda, s ha ez még nem lett volna elég, szinte a középkezdés után jött a negyedik, a kanadai-magyar Holéczy közelrõl bombázott a kapuba.
Ivan Fedor eddig bírta a megpróbáltatásokat. Bár egyik gólért sem hibáztatható a szlovák kapus, a csere indokolt volt, így Szõke Attilán volt a sor, hogy megállítsa a hazai rohamokat. Meleg helyzeten kellett úrrá lennie az ifjú hálóõrnek, hiszen a mérkõzés ezen szakaszában felrémlett egy súlyos, kiütéses vereség képe is, de végül ez mégsem következett be. A fehérváriak addig sem játszottak igazán jól, ráadásul a mieink is összeszedték magukat, így kiegyenlítettebb lett a mérkõzés. A harmad utolsó másodperceiben pedig a szépítés is sikerült, kettõs emberelõnyben Kaszala János lövése vágódott Budai hálójába.
A második játékrészben sikerült még közelebb jutni ellenfelünkhöz, Hoffmann Attila lövése még kijött a kapusról, de Jánosi Csaba ismétlése már utat talált a ketrecbe. Mielõtt azonban még reménykedni kezdtünk volna, jött Palkovics, aki egy kijátszott akció végén újra három növelte a különbséget. Ezután hosszú ideig alig-alig történt valami a jégen. Mindkét csapat idegesen játszott, ami a fehérváriak esetében kissé érthetetlen volt. A következõ fontos esemény Kiss Gábor végleges fegyelmije volt, a fehérvári csatár hátulról lökte Rencz Dánielt a palánkra, s az újabb vérzõ fej láttán már az utolsó szezonját taposó Kovács Béla is tudta alkalmazni az idevonatkozó szabályt.
Ezután, hogy továbbra se a játék szépségérõl szóljon a meccs, szurkolóink lendültek bele. A kapu mögül beszórt hatalmas mennyiségû aprópénz miatt a játévezetõ 15.44-nél jégfelújítást kellett, hogy elrendeljen, így a második szünet után még több mint 24 perc játék várt a csapatokra. Az újrakezdés után még a második harmadban jártunk, amikor Ocskay is feliratkozott a góllövõlistára. A fehérváriak kedvence szólóból talált be, igaz ebben a találatban is találtunk kivetnivalót. Történt ugyanis, hogy emberelõnyben adogattak a mieink a támadó harmadban, amikor Serdült Sándor hibázott. Ezt jóvá tudta volna tenni a bekk, de egy kékmezes egyértelmûen akadályozta õt, ezért tudott korrigálni.
Az utolsó húszperc legnagyobb problémáját a sok emberhátrány okozta csapatunknak. Mielõtt még bárki azt hinné, hogy ezt is a játékvezetõ nyakába akarnánk varrni, kijelentjük, hogy bizony mindig igazuk volt a csíkos ruhásoknak. A zöld mezesek egyre jobban fáradtak, így sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani ellenfelüket. S ha ez még nem lett volna elég, háromszor is többen voltak a jégen a megengedettnél, ami egyértelmûen a mentális állapotnak és a felforgatott soroknak volt köszönhetõ. A hazaiak a rengeteg elõny ellenére sem tudtak betalálni, mert Szõke Attila remekül védett, de ha már verve volt a kapus, akkor jött a szerencse, többször is a gólvonal elõtt állt meg a korong. Szöszi végül Stastny büntetõjének kivédésével tette fel a teljesítményére a koronát, sõt nem sokkal késõbb még egy végleges fegyelmit is "kiharcolt" a szlovák csatárnak, amikor az egy újabb ziccer kihagyása után a kapu mögötti hálóba vágta a botját.
Mindeközben a túloldalon jól sáfárkodtak a helyzeteikkel a ferencvárosi legények. Elõbb Jánosi Csaba szerezte meg második gólját, miután remek érzékkel szúrt bele Ridvan Sadiki lövésébe a kapu elõtt, majd Sándor Szilárd passza után Szappanos Dávid szerezte meg élete elsõ gólját a Ferencváros felnõtt csapatában. Az utolsó másfél percre még a kapust is lehozta Szabó István edzõ, de hiába lett így kettõs emberelõny, Sadiki lövésén kívül nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítani. Folytatás kedden, Budapesten. De lesz-e folytatás kedden Budapesten?
Szabó István:
A mérkõzés elején látszott a fiúkon, hogy fejben nem igazán készültek fel a mérkõzésre. Nagy öröm, hogy késõbb sikerült felállni a padlóról és kiegyenlítetté tudtuk tenni a meccset. A hiányzók miatt sajnos több olyan hiba is volt a játékunkban, amely az összeszokatlanság számlájára írható. Aki ott volt, az láthatta, hogy a srácok mindent megtettek a jó eredményért. Remélem, hogy kedden sokan fognak minket buzdítani, minden hangra, minden arcra szükségünk lesz. Szurkolóink támogatása mellett képesek lehetünk a bravúrra, a gyõzelemre.
Jánosi Csaba:
Hirtelen csak annyit tudok mondani, hogy nagyon elfáradtam. A mérkõzés elején, az ismert okok miatt, csak nehezen melegedtünk bele, de késõbb sikerült rendezni a sorokat. A hiányzóink sem a mi malmunkra hajtották a vizet, Feil Arnold sérülése miatt a mi összeszokott sorunk is megbomlott, pedig mostanában elég jól ment hármunknak. Mindkét csapat idegesen játszott, így nem volt látványos a találkozó. Erõt kell, hogy adjon nekünk a mai eredmény, kedden mindent megteszünk majd az egyenlítésért.
továbbra is jobbulást!
viszont iszonyatosan dagad, mivel teljesen más a vérkeringés benne... ma is itthon maradok, mert nagyon fáj. 😞 1-2 nap durva terhelés (gondolok itt arra, hogy elmegyek suliba tömegközlekedéssel, meg haza vissza, no meg lépcsõzés a suliban) után bõ 1 nap regenerálódás és megint minden ok.
attól függ milyen hosszúra sikerül a szombati szülinapi party. 😛
Egyenlõre van Csapatunk, el kell a bíztatás nekik, úgyhogy MINDENT BELE!
Tartani kell bennük a lelket, és biztos vagyok benne, meghálalják majd!
HAJRÁ FRADI!!!!!
Itt már tenni kell valamit! Remélem valaki kitalál valamit, mert...
HAJRÁ FERENCVÁROS!
KITARTÁS!
g.:Bergman 9', Jovánczai 54'
sryyy
Most ennél nagyobb gondunk van,minth hogy Kemenes vagy Udvarácz véd.Most a megmaradás a kérdés.És nem lenne meglepõhogyha még jópár játékos igazolna el,vagy hagyná abba.Fel kell készülni mindenre.'96-ban még a BL-be kerülés reális cél volt.'06-ban szintén a BL-ben maradás a cél.Csakhogy most a Borsodi Ligáról van szó<#szomoru1>#szomoru1>
elhiszem, hogy két gyereke van, de azt ne mondja mónekem, h nincs annyi pénze, h nyugodtan eltarthassa õket
leégne a pofámról a bõr, ha ilyen csapatba mennék saját elhatározásomból és ráadásul a FERENCVÁROST hagynám cserben GUSZTUSTALAN
nyáron mikor a szerb ....... eligazolt a lokiba nagyon ideges voltam, de most mégjobban, egyszerûen nem hiszem el
remélem kiesik a pápa és akkor nagyon kíváncsi leszek, h fog e lajcsi kopogtatni, h õ bizony nagy FRADISTA és minden álma, h megint itt játszhasson, hajtanám vissza a kõkemény pápai ultrák közé az nb2-be
\"Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk\" \"...egy 65 évet élt erdélyi sírjára az volt írva, hogy élt négy évet, 1940 és 1944 között. Az idő alatt észak Erdély vissza volt kapcsolva Magyarországhoz.\"
1 forint a Fradi ára!
Ahogy az várható volt a mai napon a Kincstári Vagyoni Igazgatóság érvénytelennek ítélte a TDZ Kft által benyújtott Üllõi úti területekre vonatkozó pályázatát. A hangzatos ígéretekbõl tehát nem lesz semmi sem! A Tdz-nek nemhogy 50 milliárdja, de ötmilliója sincs, így értelemszerûen nem lesz se új futball stadionunk, se új kézilabda csarnokunk. A Ferencvárost ismét átverték - nem elõször! A szomorú helyzet az, hogy üres a Klub kasszája és a még egyedül kitartó T-Mobilon kívül nincs jelentõs szponzora sem. Közép-Európa legpatinásabb és legnagyobb múltjával rendelkezõ klubja 1(!) forintért megvehetõ. Igaz a leendõ vevõnek - ha lesz ilyen egyáltalán - tetemes tartozások zúdulnának a nyakába. A Ferencváros helyzete kilátástalan! A Klub alkalmazásában lévõ játékosok és szakvezetõk közül bárki, bármikor feljelentheti a Klubot az elmaradt járandósága miatt, ennek pedig beláthatatlan következményei lehetnek. A Fradi nem a csõd szélén áll, hanem már bele is zuhant a szakadékba! Persze a vezetõség tudja, hogy óriási a baj, ezért a népharagot elkerülendõ már be is jelentették, hogy van két állítólagos külföldi cég, amelyik esetleg megvenné a Fradit. Csak az a baj, hogy az ígérgetésekkel már tele van a padlás. Nem tudom, hogy mi szurkolók meddig nézzük még tétlenül szeretett Klubunk haláltusáját? - írta: Simi(7side)
Na ez aztán gáz... Hova jutottunk? Köszönjük az illetékeseknek! Sikerült elbaszni MO. legnépszerûbb klubját! Kilátástalan a helyzetünk...
2006. február 11. 10:30:33
Tegnap igazolt válogatott kapusunkkal, Szûcs Lajossal (képünkön) készítettünk egy hosszabb interjút.
- Lajos. Mikor jutottál arra az elhatározásra, hogy váltasz?
- Az igazság az, hogy ez egy hosszú folyamat következménye. Már nyáron úgy volt, hogy váltok. Igazából azt az ominózus május 30-át jelölném meg, amikor a Fradi pályán volt az a bizonyos balhé. Az Üllõi úton óriási volt a káosz - és itt elsõsorban a szakmai szempontokról beszélek -, de azok szépen voltak becsomagolva. Ezt követõen jött az eredmény, mert bajnokságot és Magyar Kupát nyertünk, de a csapat gerince távozott, a keret átalakult. Még az ezt követõ év is eredményes volt, hiszen elsõ magyar csapatként bejutottunk az UEFA Kupa csoportkörébe. Azonban innentõl kezdve folyamatos volt az elvándorlás. A klubról megjelent cikkek sem voltak rózsásak. A Ferencvárosnak rengeteget köszönhetek és Fradi érzelmû vagyok, de kétgyerekes családapa vagyok, s ezt a lépést most meg kellett tennem.
- Miért pont a Lombardot választottad?
- Volt már nyáron, sõt a télen is több megkeresésem, de ezekbõl nem lett semmi. Megkeresett a Lombard Pápa FC tulajdonosa, aki egy nagyon korrekt ajánlatot adott. Szerettek volna egy jó kapust igazolni, s mivel hosszútávra tervezek én ezt az ajánlatot elfogadtam. Többen mondták, hogy egy olyan hajóra szállok, ami lejjebb van a jelenleginél? De én nem így érzem! Számomra kihívás a Lombard csapata, segíteni szeretnék. Bízok magamban és a társaimban, hogy elérjük a kitûzött célokat! (Ennyi erõvel a Fradi nem volt kihívás a jelenlegi állapotában??? TE Tényleg nem vagy igazi Fradista Lajos!!!)
- Mik a céljaid rövid illetve hosszútávon?
- Rövid távon a cél az, hogy bent kell tartani a csapatot az elsõ osztályban! Mindenkinek ezért kell dolgoznia, hogy ez sikerüljön. Mindig a következõ meccsre kell koncentrálni! Hosszútávon a klubvezetésnek céljai vannak, ami akár a nemzetközi szereplés is lehet.
- Gondolsz-e még a válogatottságra?
- A válogatottságot nem én mondtam le, hanem lemondatták velem! Én soha nem mondtam le, s ezt ezután sem teszem! Most úgy kell, hogy védjek, hogy újra felhívjam magamra a figyelmet! Most elsõ a Lombard!
- Mit üzensz a pápai drukkereknek?
- Egy kérésem: soha nem szabad feladni, hinni kell, hogy eredményes lesz a csapat tavasszal! Jöjjenek ki minél többen a mérkõzéseinkre és buzdítsák a csapatot! Bízom benne, hogy én beváltom a hozzámfûzött reményeket! Szeretném, ha a játékosok és a szurolók között egy olyan kapcsolat alakuljon ki, ami példa értékû lehet Magyarországon!
Fedor János
link
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Szûcs szerintem is gerinctelen, de nincs mit tenni
Én inkább attól tartok, nehogy azért is megmutassa, hogy õ mekkora király és kivédje a szemünket, az nem lenne valami jó
\"Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk\" \"...egy 65 évet élt erdélyi sírjára az volt írva, hogy élt négy évet, 1940 és 1944 között. Az idő alatt észak Erdély vissza volt kapcsolva Magyarországhoz.\"