Ferencvárosi Torna Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az üggyel, illetve a várható ítélettel kapcsolatban érdemes idézni az MLSZ elnökének Kisteleki Istvánnak lapunknak csütörtökön adott nyilatkozatát:
„Ha a magánvéleményemre kíváncsi, a Vác valószínûleg rendben lesz. Az újonc eddig azért nem kapott licencengedélyt, mert a testület tagjai úgy látták, ennyi pénzbõl képtelenség végigjátszani az idényt. Elõfordulhat, hogy másként értékelik, s ha ez így lesz, a Vác úttörõszerepet tölthet be. Játékosai dolgoznak majd a futball mellett... A licencadó bizottság normális körülmények között az UEFA elõírásai szerint dönt. Mi, s ezt nyugodt szívvel kijelenthetem, így is megpróbáltuk a lehetõ legalacsonyabbra tenni a lécet, ám a Ferencváros a jelek szerint még ennek a minimumnak sem tud megfelelni."
▄ http://riddick73.bplaced.net/forum/index.php ▄
Július 17-én este újra összeült a testület, s ekkor – annulálva saját korábbi, jogerõs határozatát – zöld utat adott a két klubnak.
A Ferencváros és a Vác két napig örülhetett, mert július 19-én az MLSZ elnöksége az asztalra csapott, hatályon kívül helyezte a fellebbviteli bizottság döntéseit, és fel is oszlatta a testületet.
A két csapat sorsáról egy újonnan megalakított "titkos társaság" dönt. A testület személyi összetételét vélentlenül sem hozzák nyilvánosságra, annyit lehet tudni róla, hogy elõször szombaton ült össze, ma pedig várhatóan kimondja a végsõ ítéletet. Tovább már nem húzható az ítélet, mert a hétvégén már kezdõdik a bajnokság 2006-2007-es idénye, s ehhez nem ártana tudni azt, hogy kik az indulók.
Ma este dönt a "titkos" társaság...
Ha minden igaz – ez a kitétel, lévén szó a magyar fociról, szükséges –, akkor valamikor hétfõ este eldõl, hogy mely tizenhat csapat alkotja majd a magyar labdarúgó bajnokság elsõ osztályának mezõnyét a 2006-2007-es idényben. Tizennégy résztvevõ már biztos, ám az elõzõ idényben hatodik helyen végzõ Ferencváros, illetve az NB II Keleti csoportját megnyerõ Vác indulására még nem bólintott rá az MLSZ illetékes bizottsága. Az õ bukásuk esetén a két kiesõ, a 15. helyezett Vasas, illetve a 16. Pápa kerülhet a helyükre.
Dragóner Attila, Lipcsei Péter és Tímár Krisztián egyelõre még mindig nem tudja, hogy az élvonalra vagy a másodosztályra készüljön
Dragóner Attila, Lipcsei Péter és Tímár Krisztián egyelõre még mindig nem tudja, hogy az élvonalra vagy a másodosztályra készüljön.
A történet még május 10-én kezdõdött, amikor az elsõ fokú licencadó bizottság négy klub – a Ferencváros, a Honvéd a REAC és a Sopron - nevezését nem fogadta el különbözõ "hiányosságok" miatt. Miután azonban pótolták ezeket a hiányosságokat, szabad volt az út számukra is – legalábbis elsõ fokon.
Az újabb fordulat június 19-én következett be, amikor az MLSZ versenybizottsága hat klub nevezését utasította vissza. A Ferencváros, az Újpest FC, az FC Fehérvár, a Sopron, a Budapest Honvéd és a Diósgyõr bûne az volt, hogy nem fizették vissza a reorganizációs hitelt. Erre a problémára az "agytröszt" végül azt okoskodta ki, hogy a Magyar Hivatásos Labdarúgóliga (MHLL) átvállalja a 3,1 milliárdos hitel rendezését – méghozzá valószínûleg újabb hitelfelvétellel.
forrás: NSO

Vitaindító - A licenc-ügyrõl
Egyik Olvasónk levelét bocsátjuk vitára.
Vélhetõen még sok vihart kavar az úgynevezett licenc-ügy (FTC, Vác), erre reagálva küldött emailt honlapunknak egyik Kedves Olvasónk a [email protected] címrõl.
Felvetéseit nem kommentáljuk, csak - változtatás nélkül - vitára bocsátjuk.
Megpróbálom egyszerûen és röviden leírni, hogy mit írnak elõ a szabályzatok, és ki, mit csinál a törvényesség megsértésével.
1. A Klublicenc szabályzat, amelyet 2003-ban jóváhagyott az UEFA a Licenc-ügy 1. számú "törvénye" (Az MLSZ alapszabálya ebben a kérdésben nem magasabb rendû az UEFA jóváhagyása nélkül.). Ez azt mondja, hogy az elsõ osztályú csapatok elsõ fokon a Magyar Labdarúgó Ligához kötelesek benyújtani a licenc dokumentációt.
Ezt a Ferencváros is megtette, de hiányosságok miatt elsõ fokon a licenc bizottság elutasította. Másodfokon az MLSZ állít bizottságot, s június elsején másodfokon a Ferencváros MEGKAPTA a licencet, de feltételekkel. (A feltételek, hogy minden hónap végén a gazdasági helyzetérõl be kell számolnia.) A hatályban levõ szabályzat alapján ITT VÉGE a licenc-eljárásnak.
2. A problémát az okozta, hogy a frissen feljutott csapatoknak, Vác, Paks is be kellett nyújtani a licenckérelmet. S miután az MLSZ módosította az alapszabályát, amit május 26-án jóváhagyott a közgyûlés (ez ettõl ugyan még nem hatályos, csak akkor, ha errõl a bírósági végzés megszületik), és a módosítások érintették a licenceljárást is, ugyanis az új alapszabály szerint elsõ és másodfokon is az MLSZ állít bizottságot, így tévesen az MLSZ bírálta elsõ fokon a Vác és Paks licenckérelmét, s itt ad hoc jelleggel ötletszerûen felhozták a Ferencváros licencét, s úgy gondolták, visszavonják a Ferencvárostól.
Törvénytelen önmagában az is, hogy az MLSZ új alapszabálya szerint akartak eljárni egy olyan hatályos szabállyal szemben, aminek módosítását az UEFA-val is jóvá kell hagyatni, s végképp törvénytelen volt a Ferencvárossal foglalkozni. S innen kezdve az MLSZ minden újabb bizottságosdi állítása törvénytelen.
Az MLSZ egyetlen törvényes eljárása az lenne, ha a Vác licenckérelmét elsõ fokon - gyorsított eljárásban - az MLL bírálná, s a Ferencváros ügyében pedig elismerné, hogy tévedett, bocsánatot kérne a közvéleménytõl és a szurkolóktól, ugyanis változatlanul érvényben van a június 01-i határozat.
Az MLSZ további törvénytelensége, hogy nem nevesíti a bizottságok tagjait.
Az MLSZ ugyanis bírósági bejegyzése alapján közfeladatot ellátó társadalmi szervezet, amelynek törvényi kötelezettsége, hogy alapszabályában rögzítse az irataiban való betekintés módját, továbbá határozat hozó szerveinek nyilvánosságát. (Elég furcsa lenne pl. ha egy miniszterelnök, személyiségi jogokra hivatkozva, nem nevezné meg kormánya tagjait.)
Természetesen az MLSZ törvénytelenségei nem mentesítik mindazokat, akik felelõsek a Ferencváros jelenlegi helyzetéért, de ez két külön történet, s amennyiben az MLSZ, tovább halmozva saját hibáit olyan döntést hoz, hogy a labdarúgó csapat az NB 2 -be indulhat, azzal a csapatot és a szurkolókat sújtja, nem pedig a felelõsöket.
S úgy gondolom, sem ez a lelkes és tisztességes munkát végzõ csapat, sem a minden áldozatra kész szurkolók nem ezt érdemlik.
Ez már tényleg olyan mint viccben az '50-es években, amikor Tbilisziben Moszkvicsokat osztogattak, aztán helyesbítettek, hogy Jerevánban Zsigulikat fosztogattak.....
Amúgy megint korrekt volt a tájékoztatás, fõleg az FTC részérõl, aminek érdemes megnézni a honlapját, hogy mennyire érdkeli õket a' zügy...
egy "p"-t az elején eltoltak 😊
de azért egy rohadt kis pdf-ben találtam valamit.
Szóval már megint kábít mindenki mindenkit, ez egy közvetítõ,
van amúgy befektetõ ??
Dr. Ináncsy Miklóst, az FTC elnökét a Fõvárosi Ítélõtábla NYOLCADSZOR (!) is elmarasztalta! A Ferencváros elsõ emberérõl tehát már NYOLC ítélet mondja ki, hogy törvénysértõ módon, fiktív adásvételi szerzõdés révén kaparintott meg egy 800 nm-es, budafoki luxusvillát (lásd: Ináncsy-akta I.-II.-III. rész)! Az elnök úr néhány hete VALÓTLANT állított a Nap-kelte adásában, amikor a gusztustalan ügyet firtató kérdést azzal hárította el, hogy "ez folyamatban lévõ ügy, amirõl nem kívánok nyilatkozni". Óriási csúsztatás! Dr. Ináncsy rendhagyó ingatlanbizniszének ügye nincs folyamatban, a Legfelsõbb Bíróság 2000-ben született JOGERÕS ítéletét a mai napig egyetlen bíróság sem helyezte hatályon kívül! Vélhetõen ezért nem vállalta a klubfõnök a nyilvános vitát a Nap-keltében a netkacsa munkatársával, Valencsik Ferenccel. Ettõl kezdve Dr. Ináncsy Miklósnak semmi keresni valója a Ferencváros elnöki székében! Dr. Ináncsy erkölcsileg bukott ember, akinek távoznia kell a zöld-fehér klub élérõl!
És ennek az embernek a döntései (részben) határozzák meg a Fradi sorsát
a HI Gruppot illeti: nem ez a cég a valódi befektetõ-jelölt! A HI Gruppo csak egy befektetési lehetõségeket közvetítõ vállalkozás, amely kiajánlotta az FTC-vel kapcsolatos befektetési lehetõséget egy spanyol cégnek, amelynek nevét - valamiért, ki tudja, miért - egyelõre hétpecsétes titokként kezelik! Lehet, hogy valami nem gömbölyû a tényleges befektetõ-jelölt - nem a HI Gruppo - körül, és ezért titkolóznak annyira az illetékesek? Ugye, volt egyszer egy titokzatos Dicobe és WÉS Rt., amelyek "megváltóként" bukkantak fel az Üllõi úton, aztán kiderült, hogy nem többek ruppótlan ügyeskedõknél... Gyanús, hogy másfél hónap elteltével sem tudni, valójában kik akarják megkaparintani a Ferencvárost. Hogy nem a HI Gruppo, az biztos. Ennek ellenére dr. Ináncsy Miklós a Nap-kelte mûsorában azt állította, hogy utána nézett a HI Grupponak, amely szerinte egy tõkeerõs, milliárdos gazdasági társaság... A mi információnk viszont az, hogy a HI Gruppo egy befektetési lehetõségeket felkutató és közvetítõ vállalkozás, nem több, és nem õk pályáznak az FTC-re!
Dr. Ináncsy azt is kijelentette a tévében, hogy a HI Gruppo "részben letette a bankgaranciát"... Aki kicsit is járatos a gazdasági világban, tudhatja, bankgaranciát "részben" letenni nem lehet. Azt vagy prezentálják, vagy nem. Kicsit állapotos nõ nincs!
(netkacsa)
szerintem nagyon sok igazság van ebben a cikkben...
NBI-es Fradi és a 6 hektár terület
vagy
NBII-es/NBIII-as Fradi és a 6 hektár ???
Nyilvánvaló, hogy a második variáció esetén nem kell annyit fizetni, a magyarországi privatizációkat, pedig ismerjük, lerobbantatni vmi komcsi vezetõvel, legyen veszteséges, egyszóval pocsék, így olcsón megveszi a befektetõ. Aztán ennek a "spanyolról" tudni kell, hogy ez egy nemzetközi cég, román érdekeltséggel is 😞
- Argentinean Football Maniac - Asociación del Fútbol Argentino www.afa.org.ar
Gellei Imrét, Lipcsei Pétert, és Tepszics Ignácot kérdezték természetesen a jelenlegi helyzetrõl... Nagyon jó volt hallani Gellei Imrétõl hogy egyrészt: utalt rá kik a hibásak, másrészt hogy nem fogja elhagyni a csapatot NB2ben sem! Lipcsei Peti sem nagyon hisz már az élvonalbeli indulásban, de azt mondta szíve szerint maradna a Ferencváros csapatában. Tepszics Ignác kb annyit sejtetett hogy ha kizárnak minket elindul a felelõsek keresése.
Gellei Imre bá' nyilatkozata nagyon szimpatikus volt számomra. Lipcsei Péter maradásában is megvagyok gyõzõdve... Nagyon remélem ha esetleg tényleg kizárnak minket azért a fiatal tehetségeink velünk együtt kûzdik vissza Magyarország egyetlen olyan klubját amely SOHASEM esett ki, és NEM IS FOG kieseni... (ha csak a "zöld asztalnál" el nem intézik)
Egyre nõ bennem a Csapat iránti szeretet, tisztesség, megbecsülés. Nagyszerû kis társaság ez, és annyi biztos: ha NB2 (ha nb1) Én mindent megfogok tenni hogy kijussak szeretett Klubom meccseire, és megmutassam/megmutassuk hogy van akit érdekel egy Nb2es FERENCVÁROS is! HAJRÁ FERENCVÁROS!
Cikk, videó
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!
Különben tényleg lehetséges amit írtál...
Mert ha ki is zárnak meg még a spanyolok se jönnek,akkor aztán NB1-2-(3) tökmindegy,ennyi adósság mellett hogy Nb1-et nem tudunk fizetni vagy NB2-t az már lényegtelen.
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
- NB1, bajnok esélyes csapat...
- NB2, fiatal, építkezõ csapat... ( ez Magyarország, itt már 20 évre elígérték - nem egyszer - hogy nem lesz gázáremelés, aztán... egyszóval mindent el lehet intézni)
Nem hinném hogy NB3ba kerülnénk. Ha mégis akkor tényleg csak 2 év után jutnánk vissza...
Lesz itt nb2 sztem, mert itt mindent el lehet intézni...szerintem jobban járnánk az nb2-vel...
1év erõgyûjtés után ismét lecsapna a zöld sas!!!
A Magyar Labdarúgó Szövetség új fellebviteli licenceadó bizottsága jelen pillanatban is ülésezik, hogy pontot tegyen a Ferencváros és a Vác elsõosztályú szereplésére. Ezügyben az az érdekes helyzet jutott eszünkbe, hogy amennyiben a zöld-fehér klubot nem engedi a bizottság indulni az NB. I.-ben, akkor minden valószínûség szerint Lipcseiék õsztõl az NB. III. Duna-csoportjában folytathatják. E kijelentésünket arra alapozzuk, hogy a Fradi a június 3-ai határidõre az NB. II.-re nem adta le a nevezését. Mivel ott pótnevezés nem lehetséges, a jelenlegi állás szerint marad a Duna-csoport...?
amúgy reggel valaki látta a napkeltét? abban nyilatkozta azt állítólag Kisteleki, hogy a Fradinál annyira nincs pénz, hogy a Felcsút küldte fel a buszát a játékosainkért... nem tudom mit mondjak, és mit higgyek el. 😮
"A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága szombaton ötórás tanácskozást követõen úgy határozott, hogy hétfõn folytatja a Ferencváros és Vác licenckérelmének vizsgálatát, és akkor mindenképpen dönt a két klub rajtengedélyérõl. "
Budapest, július 22., 16.00 Dragóner és Tököli is kíváncsian várja az új licenc-bizottság határozatát.
Amint arról korábban többször beszámoltunk, a Ferencváros egy lépésre áll Tököli Attila és Dragóner Attila leigazolásától. Ahhoz azonban, hogy a két korábbi válogatott labdarúgó hivatalosan is csatlakozzon Gellei Imre csapatához, elsõsorban klublicencre volna szüksége a Ferencvárosnak.
- Mindkét, a visszatérés kapujában álló játékos esetében elmondhatom, hogy közel állunk a megállapodáshoz - mondta honlapunknak Tepszics Ignác, a FTC ügyvezetõje -, de amíg az MLSZ nem dönt a klub indulásának ügyében, addig függõben marad Tököli és Dragóner leigazolása. Mindketten tisztában vannak azzal, hogy az MLSZ-nél új licencadó bizottság alakult, és kíváncsian várják ennek a testületnek a döntését.
(si) - nb1.hu
Ezzel nem tudtak semmi újat mondani :-D
Töki és Dragi akkor jön, ha indulhatunk az élvonalban, és rendezõdni látszik a klub anyagi helyzete.
Fordítottunk és nyertünk Felcsúton
Csapatunk a második félidõben nyújtott remek teljesítményének köszönhetõen 4-2-es gyõzelmet aratott Felcsúton.
A találkozót Kemenes-Bognár, Dragóner, Balog, Leo-Szalai, Lipcsei, Lazic, Laczkó-Deme-Bartha összeállításban kezdtük. Bojan Lazic találatával a mieink szereztek elõnyt, ellenfelünk azonban elõbb egyenlített, majd még a pihenõ elõtt megszerezte második találatát is, így 2-1-es felcsúti vezetésnél fordultak a csapatok.
A folytatásban egyre inkább együttesünk vette át a játék irányítását, és ez az eredményben is megmutatkozott: Jovánczai egyenlített, majd Takács gólja révén már a mieinknél volt az elõny. A végén pedig még Bartha is bevette a hazaiak kapuját, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt.
Együttesünk, sportszerû, élvezetes mérkõzésen, második félidei nagyszerû játékának köszönhetõen megérdemelten diadalmaskodott.
ftc.hu
SZÉP VOLT FIÚK! HAJRÁ FERENCVÁROS! <#worship>#worship>
Tájékoztatásul közlöm: A Ferencváros eddig a Magyar Labdarúgás Történelmében sohasem (!) esett ki, és nem is fog kieseni! Most sem a kiesésrõl van szó, hanem hogy Kisteleki bá'nak és a vezetõségnek nem tetszik a Fradi!
Üdvözletem...
De majd meglátjuk. (mindenesetre a büntetõket eddig jól lövi)
HAJRÁ FERENCVÁROS!
ui: jó elõjel hogy megegyeztünk vele, ez talán mutatja, hogy a Csapat tagjai igenis bíznak a szebb jövõben.
A 100%Fradi információi szerint Bojan Lazic a következõ idényben is a Ferencváros játékosa marad. - 100%Fradi -
A színes hetilap információját Tepszics Ignác is megerõsítette:
- Már csupán a szerzõdés aláírása van hátra, szóban már minden részletben megegyeztünk a középpályással - mondta a cégvezetõ a 100%Fradinak. - Bojannal - alighanem napokon belül - egy plusz egy évre szóló szerzõdést írunk alá.
ftc.hu
Az MLSZ elnöksége kijelölte a héttagú másodfokú licencadó bizottságot, amely majd dönt a Ferencváros (és a Vác) indulásáról a bajnokságban.
- 100%Fradi -
A testület hét tagjának nevét nem hozták nyilvánosságra. A testület szombaton ül össze elõször, s kedvezõ esetben akár már aznap estére meghozhatja a megfellebbezhetetlen végsõ döntést.
ftc.hu
Van aki ezzel különlegesen jól jár 😛
ui: De inkább induljunk az NB1ben és ne adja a meccseket a Sport Tv 😊
FORZA ROMA! Irány a BL-győzelem!
Láma! no de ilyet 😄DD
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
jó hogy olyan sunát találtál, aki szereti a Fradi meccseket 😊
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
NBII??
vannak igényeim😄
de ha Te mész megyek énis😊
najo, ha te nem mész, akkor is megyek😄
jah,és lehet hogy 3an fogunk járni, mert rászoktatom az asszonyt a meccsekre😄
Én is csak azt tudom mondani, hogy történjék bármi, mi akkor sem törünk meg!
MERT FRADI VOLT, FRADI VAN ÉS FRADI LESZ....
HAJRÁ FERENCVÁROS!
FORZA INTER! FORZA ITALIA!
Semmi gond Mukika, gondoltam hogy valami gond lehet hogy nem jöttél a meccsre, és igen legközelebb mindenképp találkozunk ;-)
Viszont találkoztam Takezóval (csak õ nem tudja ezt, mivel még nem látott, én meg simán felismertem a képgalériából 😊 ennek is örültem, és annak is hogy egy jó kis meccsen sikerült elhallgatatnunk a velünk szemben ülõ nagyon-nagy szájú kispesti hordát (voltak vagy kb 20an, a 4edik gól után már indultak haza 😊 Az 5ik gól után 2-3 haverral elkezdtük énekelni a Fradi indulót amibe késõbb a többiek is becsatlakoztak 😄...
Egy szó mint száz: a meccsel, a fiúk hozzáállásával abszolút elégedett vagyok.
De az egyik haver hozta a hírt: visszavonták a licencünket...
Elõször még nem nagyon akartam elhinni, csak miután egy épp nyaraláson lévõ barátom küldött egy SMS-t mely szerint hivatalosan is megtörtént ez a dolog...
Hát mivel nyertünk a meccsen, szomorú nem tudtam lenni, de nagyon bízom benne hogy ez megint csak idõleges "kizárás"... Azért is mert mostmár nagyon közel állunk egy új Nagy Csapat felépítéséhez....
Természetesen csalódott lennék ha NB2ben kellene indulnunk de ez sem fog eltántorítani attól hogy kimenjek Fradi meccsre, ugyanis ez a szenvedély örök, eltörölhetetlen nagyon sok Fradi érzelmû számára (engem is beleértve) :-)
Várom az újabb fejleményeket, és HAJRÁ FERENCVÁROS!
MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS!
FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!
de csakazértis MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS!
MI AKKOR IS...!
FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!