Ferencvárosi Torna Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Román, vagy portugál csapat ellen kezd a Ferencváros a BL-ben
A Ferencváros vagy a román Rulmentul Brasov vagy a portugál Madeira ellen mérkõzik a nõi kézilabda Bajnokok Ligájában a 16 közé jutásért, a nõi EHF Kupában a Kiskunhalas a 32 közé kerülésért az azeri Garagah Bakuval vagy a fehérorosz Gorodnyicsankával csatázik, míg a férfi KEK-ben a Komlónak a dán Bjerringbro-Silkeborg csapatát sorsolták kedden Bécsben. Mindhárom magyar együttes itthon kezd.
Az európai szövetség (EHF) tájékoztatása szerint az elõzõ idényben EHF Kupát nyert FTC október 14-én vagy 15-én fogadja a Brasov-Madeira csata gyõztesét, egy héttel késõbb pedig idegenben lép pályára. A párharc nyertese a BL-csoportkörbe jut, ahol a magyar bajnok Gyõri Audi ETO KC már eleve érdekelt. A vesztes viszont nem búcsúzik az európai porondtól, hanem az EHF Kupa 32-es mezõnyébe kerül át.
Németh András, a ferencvárosiak vezetõedzõje nem örült a sorsolásnak.
"Úgy gondolom, a brassói csapat egyértelmûen esélyesebb, mint a Madeira. A románokkal nemrégiben találkoztunk egy erdélyi túrán, és akkor politikai visszhangja volt a viharos találkozónak" - mondta Németh.
és nem újságban olvastam hanem olyan valakitõl hallottam aki belelát egy kicsit a dolgokba...
dehogyis....
A Penksa meg a Szûcs Furulya idõszakában keresett évi 30 millát, az komoly volt tény, de most egy pl.
Zsolnai cirka 600nettót kap havonta, és erre jön a mérkõzésenkénti prémium, ha minden meccsen gólt lõ a lokiban akkor visz haza õ cirka 1 millát, de LOKIBAN!!! Ez meg most a Fradi, NBII, se pénz, se pénzeszköz, se semmi.....
szal lipcseiék hótziher nem keresnek 1 millát...
- Hétfõn reggel igencsak háborús állapotok fogadtak minket az Üllõi úti pályánál - mondta Tepszity Hazug MocsokIgnác sportigazgató. - A szél a stadiont körbevevõ reklámtáblákat és több hirdetõvásznat szakította le és sodorta be a játéktérre. A székház egyik, beépítetlen oldalán található részének tetõszerkezetét és lemezborítását a vihar szintén felszaggatta. Az épület egyik termében található 12 négyzetméteres, vastag üvegtáblák sem úszta meg a dolgot, a teremben órákon keresztül takarították az üvegtörmelékeket. A Gyáli úton található edzõközpont is "megemlegette" a széljárást, a vihar ott két nyárfát sodort ki tövestõl. Az Üllõi úti létesítményben az elõzetes becslések szerint öt-hatmilliós értékre becsülik a kárt.
nb1hu
2006-08-21
Az MTV1 Híradó mûsora, 2006. augusztus 19.-én, 19.30 órakor (valamint annak ismétlése az MTV2-õn, 20.00 órától) hangulatkeltõ, rágalmazó, hitelrontó, képanyagban be nem mutatott szöveget használt a Ferencváros szurkolóinak szolnoki látogatásáról.
A kifogásolt szövegrészek:
"Komolyabb verekedés nem volt, de a szurkolók látogatását a pályaudvar, több busz és a lelátó is megsínylette....”
Így vonult a kemény mag... a buszokig, azokat sem kímélték."
...
...azt egyelõre nem tudni mekkora károkat okoztak a buszokon, pályaudvarokon, vasúti kocsikban"
Prejudikált a mûsor, elõítéletes módon közölt olyasmit, amire példát sem hozott fel, sem szóban, sem képben.
A buszon való ugrálás valóban nem rendeltetésszerû használat, de nem eredményez kárt.
A bemutatott 5 centiméteres „bõrhiány” egy busz egyik ülésén, nem tudni, hogy mikor és mitõl keletkezett. De semmi esetre sem közérdeklõdésre méltó, televízióban bizonyítékként felhasználható kép.
A Ferencváros szurkolóinak egy része pár éve elhatározta, hogy megpróbálja rendben tartani a Fradi táborát, képviselni a szurkolók érdekeit. Rendkívül sok eredményt értünk el. A botrányra éhes televíziók képtelenek a jelenbõl vett képekkel bizonyítani elõítéleteiket. Ezért a többségük 3-10 évvel ezelõtti képekkel illusztrálja szövegeiket. Többnyire még akkor is a Ferencváros szurkolóit mutatják képanyagként, ha más pályán, más közegben, mások követtek el valamit. Leggyakrabban az RTL, a TV2, MTV használja ezt a tisztességtelen eljárást.
Esetünkben nem ezt az eszközt használták. „Komolyabb verekedés nem volt” állítják. Tehát kisebb volt. Szerintük. Bizonyíték nélkül. Pedig megszólaltatták a rendõrség emberét is. Õ nem erõsítette meg az MTV indirekt állítását.
Három helyszínt is megemlítenek - bár bizonyítékuk egyikre sincs - hogy károkat okozott az 5 ezer Fradista, akik Szolnokra érkeztek, mintegy 15-20 millió forinttal gazdagítva a várost.
Az MTV eljárását nem menti az sem, ha késõbb bizonyítanák a károkozást. Hiszen tisztességtelen módon prejudikáltak, elõítéletesen gondolkodtak, dolgoztak.
Jelezzük, hogy a lelátó korlátja bedõlt egy helyen a tömeg nyomásától.
Mivel nem felelt meg ekkora tömeg fogadására. A házigazdák is elõre jelezték, hogy nem mindenben alkalmas a lelátó a mérkõzés megrendezésére.Tehát nem szándékos rongálás történt. Ez azt jelenti, hogy 5 ezer Fradista elõtt nem volt korlát, csak egy zöld sövény. És senki nem közelítette meg a játékteret. Még a gyõztes meccs után sem. Van önfegyelme ismét a Fradi táborának. A tudósítók észre sem vették a gyökeres változásokat.
Szomorú médiahelyzet, hogy rendcsinálási törekvéseinkrõl, azok eredményeirõl soha nem tudósítanak, soha nem mondják el: békés szurkolók érkeztek és rendben távoztak. Pedig ez a gyakorlat ma már túlnyomórészt.
A média nem partner a rendcsinálásban, mivel a botrányból, a balhéból él. Ha nincs, akkor utal rá.
"Az MTV Híradójának stábja Szolnokon járt. Komolyabb verekedés nem volt. Egyelõre nem tudni mekkora károkat okoztak."
Mit szólnának, ha róluk ugyanúgy adnának, hírt, ahogy õk tették?. Õk ezt jelentették az ország népének rólunk.
Amennyiben nem kapunk elégtételt az ORTT-hez fordulunk panaszunkkal.
Elfogadhatatlan média-állapot, hogy azok a pozitív információk, amelyek azt mutatnák mit teszünk a Ferencváros átalakításáért, megmentésért, a szurkolók szervezése, önfegyelmének alakítása, összetartása érdekében, nem juthatnak el az emberekhez.
Mert a médiának csak a botrány kell, azzal tudja eladni önmagát, nem a tényekkel.
A Ferencváros Szurkolók Szövetsége 2006. augusztus 20-án az alábbi kifogást juttatta el az MTV Híradó szerkesztõségébe:
Magyar Televízió
Híradó szerkesztõsége
Tárgy: kifogás
Tisztelt Szerkesztõség!
Ez úton kívánunk
kifogással
élni az MTV 2006. augusztus 19-i Híradó címû mûsorában a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó csapatának szolnoki vendégjátékáról készült tudósításuk tartalma miatt.
Meggyõzõdésünk, hogy Önök fenti tudósításukkal megsértették a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 4. § (1) és a 23. § (2) bekezdését. Mûsoruk hivatkozott része sem sokoldalú, tényszerû, tárgyilagos (4. §), sem pedig átfogó, elfogulatlan, hiteles és pontos (23. §) nem volt.
Tudósításukban a Ferencváros szurkolóiról – bizonyítékok és hiteles információk nélkül – azt sugallták, hogy
1. verekedtek,
2. megrongálták a pályaudvart, több buszt és a lelátót,
3. károkat okoztak
útban Szolnok felé valamint Szolnok városában.
Néhány idézet az Önök által bemutatott képek kommentárjából:
„Komolyabb verekedés nem volt, de a szurkolók látogatását a pályaudvar, több busz és a lelátó is megsínylette.”
„Így vonult a ferencvárosi kemény mag a vonattól a buszokig – azokat sem kímélték.”
„Azt egyelõre nem tudni, mekkora károkat okoztak a buszokban, a pályaudvaron és a vasúti kocsikban.”
A Ferencváros szurkolótáborát ilyen módon igaztalanul és alaptalanul vádolták meg olyan cselekményekkel, amelyeket Önök – bizonyítékok hiányában – csupán feltételezhettek, azonban a tudósítás egészét nézve olyan módon állítottak be, mintha megtörténtek volna. Mindez pedig alkalmas volt a nézõk félrevezetésére és a Ferencvárosi Torna Club szurkolóinak lejáratására.
Ezért kérjük, az 1996. évi I. tv. 49. § értelmében, a hivatkozott tudósítással megegyezõ körülmények között kövessék meg az FTC szurkolóit és adjanak lehetõséget álláspontunk ismertetésére.
Kérjük továbbá, hogy törvényi kötelezettségüknek megfelelõen, kifogásunk elfogadásáról negyvennyolc órán belül hozzák meg döntésüket és arról haladéktalanul értesítsék a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSZSZ) Elnökségét.
Ellenkezõ esetben, valamint kifogásunk elutasítása esetén, az FSZSZ Elnöksége az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottságához panaszt nyújt be.
Üdvözlettel,
Budapest, 2006. augusztus 20.
a Ferencváros Szurkolók Szövetségének Elnöksége
Szerzõ: Zig GGG
<#eljen>#eljen><#eplus2>#eplus2><#taps>#taps><#taps>#taps>
baszott jó volt, minden. 5-10 percet késve értünk be a stadionba, mert szokásosan meccs kezdés elõtt 2 perccel még kell egy sört venni... :p
egyetlen negatívum, az elsõ szolnoki gólnál volt. a 13as(asszem pintér, õ rúgta a gólt) játékos kijött a gól után, és elkezdte csitítani a tábort. fúú ami ott akkor elkezdõdött. most komolyan mit hitt??? volt 1 darab sövény, meg korlát, meg 10 rendezõ az egész tábor elõtt. meg oldalt ált max. 30 rohamrendõr. 1-2 sallert megérdemelt volna lefújás után, ez a paraszt, de szerencsére a csapat kiosztotta a neki(k) járót. 😊
baszott jó volt. a kiírások is nagyon jóra sikerültek. remélem még ma lesznek fent róla képek. 😊))
asszem lesznek szép gondolataim a kórházban, ez a tegnapi nap csúcs volt. 😊
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Mármint minden vidéki mérkõzésen 2-3 vagy 4xer annyi Fradi drukker mint hazai.
Miután elolvastam a hsz-em azt hittem nem én írtam 😄
De már nem volt kedvem javítgatni 😊
A lényeg viszont, hogy nyertünk 😊
sry 😄
LIPCSEI PETI! LIPCSEI PETI! HAJRÁ FRADI!
Szép Volt Fiúk!!!
mekkorát védett Kemenes!
Csepregi --- Deme
ha akarunk játszani akkor senkinek semmi esélye ellenünk
2-5
BUKSI
Fitos be, Szalai le
és belõtte
LIPCSEI
1-4
1-3
remélem a köv. félidõben lövünk még 1-2gólt 😛
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.