Ferencvárosi Torna Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!
15. perc / 16:45 - Lipcsei szögletét Dragóner 8 méterrõl fejelte a kapu jobb alsó sarkába. 0-1
HAJRÁ FRADI!
ui: Töki nem léphet pályára mivel nem készült el idõben az sportorvosi igazolása...
jó mulatást 😊
Jó szórakozást 😊
most is már 2kor elindulunk kb. szóval 2:30kor már bent fogok piálni a 3. félidõben ha nyitva lesz. ehh.... átlag vasárnap délután elé nézek. 😊
oszt. társam vecsési, és kint is lesz a vecsés ultrákkal. megdobálom, megkergetem, valamit kitalálok. 😉
OFF
Fõleg hogy most Ferike úgy érezte, emelni kell, így is nagy a jólét 😛
ON
HAJRÁ FRADI!
Nem a jegyárral van gondom 😛
Csak az utazás + a visszaút 2 ezer forint.
Meg nem szeretnék elsõ nap hiányozni suliból 😊)
De kövi, vagy azutáni hazai meccsre (inkább a következõre 😛) mindenképp elpróbálok menni 😊
Ma pedig Hajrá Fiúk! Mutassuk meg hogy igenis létezik itthon Foci!
Az itthoni futball egyetlen jövõjét Mi jelenthetjük, ha rendezni tudjuk a saját házunk táján lévõ próblémákat, akkor (szvsz) óriási lehetõség nyílik arra, hogy feltámasszuk az egykor tündöklõ Magyar focit!
ui: Mindenki szurkoljon ám! HAJRÁ FRADI!!! <#wink>#wink>
BUDA > miskolc.
Csak lélekben 😊 A következõ, vagy az utáni hazai meccsre mindenképp összeszedem a pénzt, kiveszek 1nap "szabit" és irány az Üllõi út 😊
Aki megy, annak jó szórakozást, és nem utolsó sorban jó szurkolást, mérkõzést! <#wink>#wink>
HAJRÁ FRADI!
BUDA > miskolc.
Ináncsy helyére a kutyám is jobb lenne, az legalább nem tud aláírni semmit....
amúgy nagyon vicces lesz, már látom:
Magyarszág-Norvégia, Szusza Stadion, 12.500 nézõ
(mivel a megyeri max 13.500, és 1.000fõ helye tutkó üres lesz, mert a norvég szektort le kell választani),
na ennél többen leszünk vasárnap a Puskás Stadionban a Vecsés ellen
HYPERLOL KLEINTELEKI!!!!
de még sok idõ van addig...
<#taps>#taps><#vigyor1>#vigyor1>
- Minek köszönhetõ a biztató eredménysor?
- Az az igazság, hogy sokat tudok együtt dolgozni a csapattal. Napról napra fejlõdünk, a lehetõségek adottak a jó munkához. Egy 50 ezres stadionban játsszuk a nemzetközi mérkõzéseinket. A legtöbb találkozón megtelik az aréna, habár Burkina Faso ellen "csak" 20 ezren szurkoltak nekünk, az Afrika-kupa hétvégi nyitómérkõzésére biztosan telt ház várható. Mindez nagy erõt ad a játékosoknak, a futball jelenti itt a rögbi mellett a nemzeti sportot. Ami a mérkõzéseket illeti, sok helyzetet kidolgozunk, ám sajnos, ezidáig nem találtam két olyan csatárt, aki a birtokában lenne annak a bizonyos góllövõ cipõnek. Sokat gyakoroljuk a támadások befejezését, de egyik napról a másikra nem lehet vérbeli csatárt faragni senkibõl. Egy játékos, Nata most csatlakozik hozzánk Egyiptomból, ahol tavaly gólkirály és az év játékosa volt. Remélem, az õ jelenléte segíteni fog nekünk ezeken a gondokon. A legnagyobb probléma, hogy sok játékos szerepel külföldön; az argentin, a dél-afrikai, a jugoszláv vagy az amerikai bajnokságokban játszó labdarúgók csak a hivatalos nemzetközi mérkõzésekre jöhetnek a kerethez, Líbiában például a rendelkezésemre álltak.
- Ezen a mérkõzésen 3-2-es vereséget szenvedtek. Milyen tapasztalatai voltak?
- Érdekes volt... A 93. percben még 2-1-re vezettünk, a 98. és 101. percben kaptuk a két, vereséget jelentõ találatot. A játékvezetõ nem közölte, hogy mennyi a ráadás, minden jelzés nélkül 10 perccel toldotta meg a meccset. Többek mellett ez is az afrikai futball egyik sajátossága.
- Európában is ismert játékos szerepel-e a keretükben?
- Európában csak egy játékosom futballozik, Joseph Nestroy, aki a Vojvodinában szerepel, de õ sem annyira ismert. Ibrahim Argentínában légióskodik, az egyik legismertebb futballista itt a kontinensen - õ a csapatkapitányunk. A kontinensen elsõsorban Ghána, Kamerun és Elefántcsontpart válogatottja számít felkapottnak, amelyek egyaránt kint voltak a legutóbbi világbajnokságon.
- Mikor kezdik meg a selejtezõket?
- Szombaton játsszuk az elsõ Afrika-kupa selejtezõt Lesotho ellen, amely az eddigi legfontosabb mérkõzésünk lesz. Ekkor már számíthatok mind a tíz, külföldön szereplõ játékosomra. Remélem, jó eredményt érünk el, és hazai környezetben meg tudjuk szerezni a három pontot. A lebonyolítás hasonló ahhoz, mint az Európa-bajnoki selejtezõké. Minden afrikai válogatott részt vesz a sorozatban. Mi Lesotho mellett Nigériával és Nigerrel vagyunk egy csoportban. A kvartettbõl kiemelkedik Nigéria, de itt Afrikában sok mérkõzést láttam, amelyek rendre kiélezett eredményt hoztak, a kicsik rendre helytálltak a nagycsapatokkal szemben. Uganda például tavaly döntetlent játszott Ghánával.
- Meséljen a tapasztalatairól! Milyenek a körülmények Ugandában?
- Rengeteg tehetséges játékos van, a képzettségükön ugyan akad még javítanivaló, de a feltételek javulásával kibontakozhatna a tudásuk. A klubok munkája nem a legjobb, kevés a futballpálya, pláne a jó minõségû gyep, ebben feltétlenül fejlõdnie kell az országnak. Az itteniek egyetlen kitörési lehetõsége a sport. Szeretnék a csapatommal Európában játszani valamikor egy-két mérkõzést, biztos vagyok benne, hogy sok európai klub felfigyelne a játékosaimra. Nem vagyok menedzser, de elmondhatom, hogy sok ügyes futballista játszik itt, mint ahogyan a többi afrikai országról is kijelenthetõ mindez. Burkina Faso, amely ellenfelünk volt, rendkívül atlétikus csapat, az ex-francia gyarmat legtöbb játékosa a francia bajnokság elsõ-, illetve másodosztályában szerepel. Korántsem bántam meg, hogy ide szerzõdtem, igazolva látom döntésem helyességét, és megtiszteltetés itt Afrikában szövetségi kapitányként dolgozni. A szombati selejtezõt követõen egy rövid idõre hazamegyek, és magammal viszem a családomat is.
- Miben más Uganda, mint Magyarország, milyen az ottani emberek attitûdje?
- Az elsõ két hét furcsa volt, de már megszoktam, persze elsõsorban a munkámra koncentrálok. Észak-Uganda a mai napig nem biztonságos hely, habár gyönyörû szép. A területet az afrikai kontinens gyöngyszemének nevezik, itt van a Viktória-tó, a világ második legnagyobb édesvízû tava. Sok turista fordul meg itt, lassan többen járnak ide Szafarira, mint Kenyába. Gazdag a természet, a hegyi gorillák helyi sajátosságnak számítanak. Az ország napról napra fejlõdik. Kampala Afrika legbiztonságosabb városa, a szintén "alakuló" fõvárosban bármikor nyugodtan lehet járni-kelni, és semmiben nem különbözik az európai városoktól. Az emberek barátságosak, néha már túlságosan is. Itt a köszönés nem az odahaza megszokott "jó napot", hanem "how are you" (hogy vagy?), és ez így megy minden percben. Mindenki angolul beszél, a luganda mellett az angol a hivatalos nyelvük. Errefelé szeretik a külföldieket, a kormány, a politika beléjük nevelte, hogy a külföldi ember hozza a pénzt. A fehérek próbálják is betölteni ezt a szerepet, gyárak, autóházak, egyéb dolgok épülnek általuk, az amerikai, angol, francia, holland cégek jelenléte mellett valahol tényleg a kezükbe veszik-vették az irányítást. A fehérek egyébként összetartanak, egy ír pubban minden pénteken találkoznak a fiatalok, de a fehérek és a színes bõrûek jól megférnek egymással. Magyar étteremmel még nem találkoztam. Számomra csak az a rossz, hogy túl lassúak a mindennapok. Az itteniek felfogása: "take it easy", a "holnap is nap lesz". Ezzel nem tudok azonosulni.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Ha ezt az imént emlitett üldözési mániályát le tudja vetkõzni,akkor õ igen nagy segitségére lehetne a csaptanak!!!!!
Az õt favorizáló Rácz úrrol pedig annyit,hogy nem õ tette tönkre a Vasast,mint ahogy sokak szájából hallnai lehet,õ oda komoly pénzeket vitt,közel 1 miliárdot,azonban a körülötte dolgozók kicsinálták,mert túl jóhiszemû volt!!!!
Inkább jöjjön õ ide mint az a rohadt szlovák!!!!
Nyugodj békében Simi... <#sir>#sir>
Csapatunk második idegenbeli meccsére Vecsés helyett, egy számunkra sokkal közelebb álló helyen, a Puskás Ferenc Stadionban kerül sor.
A jegyek 1400 illetve 1100 forintba kerülnek, de a nyugdíjasok és a DIÁKOK alig 700 forintért tekinthetik meg a mérkõzést.
Három meccs az NB2-ben, összesen 37000 nézõ. Bíztassuk továbbra is ilyen szép számban csapatunkat és köszöntsük együtt a visszatérõ Tököli Attilát!
amúgy Simi ma lenne 41 éve. Nyugodjon Békében. :'(
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Meg egy komcsinyulvany palyazik az elnoki szekre ?
Kosz, de kosz nem.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Programajánló
Szeptember elsõ napján, pénteken szomorú évfordulóra emlékezünk. Simon Tibor 41 éves lenne.
Mindenki emlékezzen meg méltó módon Simirõl!
Délután 6 órakor jégkorong derbi a Megyeri úton.
18:00 Ferencváros - Újpest
Szombaton reggel 9 órakor az U19-es csapat, 11 órakor az U17-es csapat mérkõzik meg a Dunaújvárossal a Népligetben. Este 6 órakor pedig ismét hoki a Megyeri úton.
09:00 Ferencváros - Dunaújváros
11:00 Ferencváros - Dunaújváros
12:30 Túrócszentmárton - Ferencváros
Vasárnap ismét hoki, ezúttal délután 1 órakor a Csíkszereda ellen a Megyerin, majd 3 órakor nõi foci derbi! 16:30-kor kezdõdik a Vecsés – Fradi meccs. Jelen pillanatban a Puskás Ferenc stadionban. Ha változik a helyszín, arról hírt adunk.
13:00 Ferencváros - Csíkszeredai Sportklub
15:00 Ferencváros - Újpest
16:30 Vecsés - Ferencváros
(FSzSz)
Kutasi Róbert klubigazgató a Nemzeti Sportnak elmondta: péntek délutánra meglesz Urbán utódja.
"Az az ember lesz az új vezetõedzõ, aki szombaton reggel kilenckor ott áll majd mellettem a Farkasréti temetõben Simon Tibor sírjánál. Simi most lenne 41 éves, és a csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy megkoszorúzzuk az emlékmûvét."
..nos zsé senkitõl, befektetõ sincs általa, MIÉRRRRRRRT NEM MEGY MÁR EL A TOSZBA???
Az NB III-ba számûzhetik a Fradit
A Magyar Sportújságírók Szövetsége nyílt levélben fordult Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez a Ferencváros megmentése érdekében.
A szervezet azt javasolja, hogy a klub kapjon kedvezményes állami hitelt milliárdos adósságának visszafizetéséhez, a szakosztályok pedig egyszeri gyorssegélyt a talpraálláshoz. A Ferencvárosnak holnapig kellen törlesztenie adósságát a játékosokkal, edzõkkel szemben is. Ha ez nem történik meg, és a hitelezõk közül bárki feljelenti a klubot, az az FTC csõdjét jelenthetné. Azaz a másodosztályból az NB III-ba számûzhetik a futballcsapatot.