Ferencvárosi Torna Club

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fontos:

A Loki-Vác meccs elõtti tüntetésen elhangzott szöveg:

"Köszöntök minden jelenlevõt, akinek elege van a labdarúgásunk sikertelenségéért jelentõs mértékben okolható MLSZ, minõsíthetetlenül gyenge munkájából.
Az utóbbi hetekben kialakult helyzet arra késztetett minket, hogy hangot adjunk az MLSZ döntései, és mûködése miatt kialakult ellenérzéseinknek. Azért választottuk, a stadionon kívüli helyszínt rendezvényünknek, mert nem szeretnénk, hogy csapatunkat hátrányba hozzuk. Amikor ezt a tüntetést szervezni kezdtük, még nem tudtuk – csak sejtettük - mi fog történni a többi hazai NB1-es csapat stadionjaiban a hétvégén? Most már bölcsebbek vagyunk. A szurkolótáborok jelentõs része zászlóik, és a szurkolás mellõzésével fejezte ki elégedetlenségét az MLSZ ténykedése ellen. Az újpest szurkolói a szokásos módon bíztatták csapatukat, mondván a céllal egyetértenek a módszerrel nem. Arról, hogy mi lesz a tökéletes módszer, amivel hibái belátására, és a változtatásokra tudjuk kényszeríteni az MLSZ-t még nem tudjuk. De az tény, hogy a kialakult helyzet komolyságát – a probléma nagyságát – jelzi, hogy egymással évtizedek óta harcban álló szurkolótáborok képesek félretenni a gyûlölködést, hogy az „Egységben az erõ!” elvét követve érjék el céljukat!
Nem könnyû egy olyan öntörvényû szervezet ellen, mint az MLSZ, megtalálni a törvénybe nem ütközõ megfelelõ módszert. Tudva, hogy a legnagyobb jóindulattal is csak „sajátosnak” nevezhetõ szabályaikkal, csírájában fojtják el a munkájukkal kapcsolatban megfogalmazott kritika bármilyen formáját. Mivel lehet magyarázni azt, hogy Tatabányán egy: „Kisteleki, az 1-4-rõl is mi tehetünk?” feliratú transzparenst nem engedtek be a stadionba? A felirat nem nevezhetõ sem politikai tartalmúnak, sem gyûlöletkeltõnek! A klub félt az MLSZ retorziójától, vagy az MLSZ akadályozta meg a dolgot a rendfenntartó szervek segítségével? Egyik válasz sem fogadható el egy demokratikus országban.
Mi lesz a következõ lépés? Ha hangot ad valaki a labdarúgásunk helyzetével kapcsolatos véleményének, és ez nem tetszik az MLSZ illetékeseinek, pontlevonással, stadionbezárással, alattomosabb módon „irányított játékvezetõk” küldésével fogják védeni a hatalmukat? Jobb lesz ettõl a magyar labdarúgás? A hátunk mögött hagyott évtizedek azt bizonyítják, hogy nem. A magyar labdarúgásban, az utóbbi évtizedekben uralkodó átláthatatlan, és érthetetlen döntések sorozata, azt eredményezte, hogy egy nemzet, ami élt-halt a fociért, mára szinte teljesen elfordult szeretett sportjától.
Azzal hogy a legtöbb szurkolótábor a csendes ellenállást választotta, oly módon fejezte ki elégedetlenségét, amivel nem adott okot az MLSZ-nek megtorló szankciók alkalmazására. Az egyeztetések a táborok között továbbra is napirenden lesznek mindaddig, amíg a kitûzött célokat el nem érjük.
Most ismertetnénk néhány pontban, hogy miben várunk változást, illetve határozott állásfoglalást az MLSZ vezetõitõl:
- Szûnjön meg az MLSZ döntéshozó szerveiben tapasztalható kettõs mérce. Döntéseikben legyenek következetesek, törvényszerûek. Meghozott jogerõs döntéseiket tartassák be, és elfogadható indok nélkül ne változtassák meg azokat.
- Elfogadjuk, hogy - mint minden ember - a játékvezetõ is tévedhet, a szurkolóknak viszont ezt jogukban áll szóvá tenni. Az MLSZ-tõl elvárjuk, hogy ne büntessék a játékvezetõi tévedések által kiváltott indulatokból eredõ verbális kritikát. Az ilyen kritikák – amíg azok csak szóban, vagy kiírások formájában történnek – ne vonjanak maguk után semmilyen formájú szankciót.
- Hasonló besorolás alá essen az is, ha az MLSZ eredménytelenségét illetik kritikával a szurkolók a stadionokban. Lévén ez – amennyiben az MLSZ nincs átszõve a politika által - nem politizálás. A tatabányai esethez hasonló eset nem fordulhat elõ!
- Felháborítónak tartjuk, hogy a magyar labdarúgás 20 éve (Mexikó) tartó mélyrepüléséért, azokat a szurkolókat tegyék felelõssé, akik még ilyen helyzetében is támogatják jelenlétükkel a magyar focit. Ugyanakkor, ugyanezen szurkolók támogatását várják el, olyan döntéseik esetében, melyek önös gazdasági, társadalmi és politikai érdekeiket jobban szolgálják, mint a magyar labdarúgásét. Felháborítónak tartjuk, hogy az EB pályázattal kapcsolatban a magyar szurkolók segítségével akarnak elsimítani egy olyan sportdiplomáciai konfliktust, amit a másik kandidáló ország (Olaszország) és a horvát szurkolók idéztek elõ.
- Tiltakozunk az ellen, hogy a FIFA/MLSZ jogi szabályozó rendszere nem harmonizál a Magyar Köztársaság alkotmányával. A fent említett testületek vezetõi, döntéshozó szervezetei a gyülekezési- és szólásszabadság alkotmányos jogában próbálják korlátozni a mérkõzésre kilátogató szurkolókat, azaz: „Követeljük a cenzúra eltörlését”
- Követeljük, hogy az MLSZ harcolja ki a FIFA-nál, hogy a magyar labdarúgó pályákon történõ események azonos mércével legyenek elbírálva, mint a külföldi pályákon történtek. Idéznénk néhány példát: „Halál a magyarokra!” – Kassa; magyarellenes rigmusok – Újvidék; magyar szurkolók verése – Zenica; olasz himnusz meggyalázása – Párizs…
- Amíg a politika nagymértékben behálózza a sportot, addig a felelõsöket ne a lelátókon, hanem a médiában, a páholyokban, és a magas vezetõi pozíciókban levõk között keressék. (miniszterek a klubok élén)
- Hazánk jelenlegi gazdasági helyzetét, a labdarúgó stadionjaink állapotát ismerve nem tartjuk helyesnek egy labdarúgó EB megrendezését. A rendezvény megfelelõ lebonyolításához szükséges létesítmények, illetve infrastruktúra megteremtése hatalmas terheket róna országunkra. Illetve az EB megrendezése után – ahogy azt egy hazai gazdasági hetilap is megírta a portugáliai példára utalva - a stadionok kihasználatlansága, és állagmegõrzése felesleges pluszterheket róna az önkormányzatokra. Amíg a labdarúgásunk a jelenlegi szinten vegetál évek óta, ne várjuk, hogy több tízezer férõhelyes stadionok akár csak félig is megteljenek. A futballt az alapoktól, azaz az utánpótlástól kell kezdeni építeni. Hosszú évek munkájának eredményeként jöhetnek az elsõ sikerek. Ez alatt a munka alatt a következõket értjük: utánpótlásközpontok létrehozása; a jelenlegitõl eltérõ, hatékony edzõképzés; átlátható munkát végzõ, tiszta vezetés a szövetség élén; részrehajlástól mentes játékvezetés. Ezek a lépések késõbb meghozzák a szurkolókat, és a tõkeerõs befektetõket, ami elengedhetetlen a további még eredményesebb munkához. Ha ezzel készen állunk, akkor épülhetnek a tömegek befogadására alkalmas stadionok. Fordított esetben az EB után a stadionok üresen tátongnak, fenntartásuk milliókat emészt fel. A pályákon a labdarúgásunk élvezhetetlen marad. Ez a magyar foci érdekeit nem szolgálja. Támogatjuk a labdarúgásunk újjáépítését, de az építkezést ne Mekk Mester módjára a tetõtõl, hanem az alapoktól kezdjük.
- Mivel a labdarúgásunk évtizedek óta eredménytelen, és megújulását szeretnénk, elvárjuk, hogy azok a személyek, akik ezen eredménytelen évtizedekben különbözõ pozíciókat töltöttek be az MLSZ-ben, vagy különbözõ szervezeteiben önkritikát gyakorolva adják át a lehetõséget olyan a labdarúgásban jártas szakembereknek, akik a magyar futballért tudnának élni, nem a futballból!

Innen kívánunk kitartást, és hitet a harcunkhoz minden magyar stadion szurkolóinak.

Végül a rendezvény zárásaként, bízva a magyar labdarúgás felemelkedésében énekeljük el közösen a himnuszt."

érdekes hogy miért 3 meccsre?? Kleinteleki a Q.... a'..d!!!

"hogy ha a BLSZbe ûznek minket, akkor ott leszünk 8000en és olyan erõvel térünk vissza pár éven belül, hogy MINDENT és mindenkit elsöprünk! "

egy válasz:

Tisztelt Fetyke,
Kérdései részletes megválaszolásához a kész programunkra lenn szükségem. Itt és most csak címszavakban:
- igen, jegybevétellel, merchandising termékek vásárlásával, néhány millió forintos direkt támogatásokkal (nem a diákokra gondoltam, hanem a vállalkozókra), jelentõs szponzori támogatásokkal (nagyobb cégek Fradi szimpatizáns vezetõitõl, de ezt szigorúan akkor, ha rend van végre az egyesület körül)
- alternatíva LEHET a saját részvény kibocsátás
- lásd 1-es pont
- többször hangoztattam saját véleményemet, hogy MI nem feleltünk meg ugyan, de legalább TUCATNYI egyéb csapat SEM! Ezen nincs mit vitatkozni
- Kérem, az MLSZ-szel kapcsolatos pereskedéshez had ne szóljak addig hozzá, amíg nem látom tisztán a dolgot. Egy biztos, az MLSZ legalább annyi hibát követett el, mint mi, sõt anyagilag sincs sokkal jobb helyzetben, így nagy „okoskodásra”, kioktatásra részükrõl nem nagyon lennék vevõ. Viszont egy esetleges mindenbõl kizárásunk azért, lássuk be, eléggé kontra-produktív lenne. Tehát én NAGYON a kompromisszum híve vagyok.
- Igen, akár szavazati jogot is el tudok képzelni a FSZSZ számára a közgyûlésben.
- Igen, az utaztatás egy teljesen profilba vágó feladat lehetne az egyesület, vagy valaki szimpatizáns utazási iroda számára, és az abból eredõ haszon magától értetõdõen a Fradit kellene illesse.
- MINDENT törekszem felhasználni a csapat megmentése érdekében. ÉS egyet felejtenek el tönkretevõink. A 24. órában vagyunk, mi lassan csak a láncainkat veszthetjük el. Mára világos, hogy ha a BLSZbe ûznek minket, akkor ott leszünk 8000 és olyan erõvel térünk vissza pár éven belül, hogy MINDENT (és mindenkit) elsöprünk!
- A pálya kérdése egy nagyon fontos kérdés. Talán itt szeretném a legjobban, ha rajtam keresztül a teljes közvélemény, a Fradi társadalom pontosan képbe kerülne, hogy kinek, mi a pontos célja. Nagyon át kell gondolni a kérdést, jó dolog lehet 1 ft-ért megszerezni (ha nem is adnák a tulajdonjogot, de legalább mondjuk a 49, vagy 99 éves használói jogot), de ez egyben azt is jelentené, hogy holnaptól mi fizetjük a stadion mintegy évi 150m forintos üzemeltetését is. Azaz, nem szabad esztelenül nekifutni a kérdésnek.
- Nyílt politikai színvállalás öngyilkos dolog tud lenni. Az általunk nem támogatott fél gyõzelme esetén SZÁNDÉKOSAN és nyíltan megfojtanak minket!!!!
Köszönöm
(Dámossy Zsolt)

Olvasom közben Dámossy válaszait, és egyre szimpibb

Fradidrukker.hu:

Dámosy Zsolt hétfõn a fórumon!

Hétfõn 18.00-tól vendégünk lesz Dámosy Zsolt a Fradirukker fórumán, ahol online és élõben válaszol kérdéseitekre!
Már eddig is rengeteg kérdés érkezett, amelyeket (vasárnap estével bezárólag) a leendõ elnökjelölt már meg is válaszolt.
A válaszokat folyamatosan töltjük majd fel, amelyek a "Kérdések Dámosy Zsolthoz" topikban olvashatók.
A holnapi kezdésig feltett kérdésekre - sûrû programja miatt - este 6 óra után igyekszik választ adni.
Várunk mindenkit hétfõn este 6-kor a Fórumon!

alakul a csapat
Fradi induló

Mi akkor is bajnokok leszünk... (zsír klipp most találtam)

Közben túléltem én is az Orosháza elleni meccset. Volt is "házipálesz-hejj házipálesz-hejj, legjobb íz a házipáleszé" 😊))
Talán a szurkolás is jobb volt mint eddig, igazi hangorkán néha....(lilák is voltak az orosházi szektorban olvastam fõrumokon, "Békéscsaba-Fiorentina-Újpest fan", és õ is elimeri h a Fradi tábor nagyon jól szurkol - mondjuk az is komoly h több orosházi volt akkor pesten meccsen mint egerszegi az nb1ben a mSzuszában, 'szal gratula a békésieknek is! )

Amúgy most ketten vezényelték a tábort, két irányba, lehet hogy ez is számított. (bár lehet h ebben a szezonban már korábban is volt ilyen csak nem láttam oda le..)

Kaposváron lesz a Kaposvölgye elleni Magyar Kupa meccs, mivel több mint 5000 nézõt várnak, és inkább a Rákóczihoz viszik.

banok
verzend.be

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

gabber_saviola
sendspace.com?

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

lakást vettünk fennt kõbányán... kõbánya blúz 4eve' 😊)
amúgy de majd kinézek néha, de most elsõ héten _még_ hazajöttem 😊
MK meccsre mennék de sztem nem leszek akkor épp itthon.
kiváncsi leszek h végülis hol rendezik majd a meccset, a nagyberki aréna mondjuk tényleg durva, de lilákokat is ott fogadták anno.. mikor ki is verték õket😊

football without ultras is nothing

majd felzúzom õket csak nem tom hova

BUDA > miskolc.

gabber_saviola
jaja Palemo meccs után tolom fel -.-

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

··
Képeket készítettél? 😄

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

mukika
és tényleg thx. 😊

amúgy te most koleszben/albérletben vagy fent pesten? párszor meccsre nem látogatsz majd ki? 😊

szerk: most nézem még mindig nincs pontos idõpontja a meccsnek(azaz 20.-án lesz de még nem tudni hány órakor) illetve a helyszín is kérdéses, szal majd ha biztos lesz, beteszem a bannerbe.

banner alól hiányzikkk a MagyarKupa meccs dátuma!

football without ultras is nothing

gabber_saviola
<#vigyor1>

gabber_saviola
jaj de nagy meccs volt, a spori meg tehet egy szivességet ^^

mukika
jó volt tegnap.

ha korrekt normális sporit kaptunk volna, akkor lehetett volna 7-8 gólt is rúgni... meg hogy már kistelekit sem lehet szídni. nevetséges.

lem lenne gond ha feltudnád tölteni 😊

SzépVolt Fiúk!!!

<#worship><#worship><#taps>

gyaa az az 5. gól ah gecijó vlot
lipcsei peti góljáról csináltam ey videót tudtam fel kell venni saD😄:

BUDA > miskolc.

hehe, jó volt a meccs, bár kurvára fáj a fejem...
egyébként 10500an voltunk
😊))))
Ámen!
Hajrá Fradi!
Szép volt Fiúk, Köszönjük!

Kaplan
5-0... még jó, hogy 5-0 😊 Orosháza..😊 Egy +60s gólarány jól jönne év végére 😄

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

SZÉP VOLT FIÚK!!!

5-0!!!!
JÁTSZK A FRADI!

4-0!! BARTHA!
JÁTSZIK A FRADI! JÁTSZIK A FRADI!

banok
4-0 Bartha. 😊

banok
Laczkó 3-0

3-0 Laczkó 😄D
Gabber tuti kiugrott a bõrébõl 😛P
HAJRÁ FRADI!

ui: bíró nem adott meg egy jogos 11est

banok
Laczkó 3-0

Na akkor jöjjön a szünet 😛
Eddig így látatlanban is meg tudnám ítélni, hogy egy jó mérkõzésen megérdemelten vezetünk 😊 HAJRÁ FRADI!

2-0 Tököli!!!!!
HAJRÁ FRADI! HAJRÁ FIÚK MERT FÕ A GYÕZELEM...!!!

<#eljen>
8-9ezer nézõ a Petõfi Rádió szerint 😛P

banok
Lipcsei 1-0
7000 nézõ az NS szerint

bmffm856
na akkor indulás 😊

MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS!

FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!

gabber_saviola
IRÁNY A STADION 😛

Hajrá Ferencváros, Hajrá Buksi
Sempre Palermo -.-

·· <#wink>

gabber_saviola
😄DDDDDDDddd
megtisztelõ 😊

Mindenképp készíts képeket 😊))
A gépemen van már egy gyûjtemény ··
Könyvtárat neveztem el rólad 😛PP
Benne van a Jászapáti, és a Makó elleni meccs összes általad készített képe 😊
Szeretném bõvíteni a listát, úgyhogy hajrá 😊

gabber_saviola
remélem Tökirõl tudok párat kattintani 😊

Lol 😛PP
Semmi sem kizárt 😄

ui: jó szórakozást, Fradi gyõzelmet!
HAJRÁ FRADI!

gabber_saviola
kepper a fedélzeten ^^
láma nemjön, tuti ujpestmeccsre megy :ASDASDasdadasd

kepperláma: holnap?
celza8807
segélykoncert a Fradiért!!!
Mindenki jöjjön!!! végre valaki összehozta ezt is!

A#1

bmffm856
Lemond a Fradi elnöke
2006-09-07. 11:16:38

Lemond a Ferencváros elnöke a szeptember 27-ei tisztújító küldöttgyûlésig.

Ináncsy Miklós szerint az utóbbi idõben azért fogyott négy tagúra az elnökség, mert "hátulról szerveztek akciót" ellene.

Az elnök elmondta: nem tart attól, hogy a tartozások miatt a játékosok felfejentik a klubot, mert alapfizetésüket idõben megkapják.

(Kuruc.info)

FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!