Ferencvárosi Torna Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szövetség több NB II-es klubot felkért az indulásra, így a Ferencvárost is. A felröppent hírekkel ellentétben klubunknál még nincs döntés arról, elindulunk-e a sorozatban. Berki Krisztián, az FTC zRt. vezérigazgatója elmondta, számos körülményt figyelembe dönt majd Terry Robinson, a Zrt. elnöke és a vezetés arról, hogy az FTC vállalja-e az indulást a Liga Kupában.
Nyolcszázmillió a sikerért
Élvonalbeli költségvetéssel kezd az NB II-ben a huszonnyolcszoros bajnokcsapat
Szinte bizonyos, hogy külföldi játékosokkal erõsít a harmadik NB II-es idényére készülõ Ferencváros, amely mintegy nyolcszázmillió forintos költségvetéssel készül a Keleti csoport küzdelmeire.
Már régóta álom az elsõ osztály
2 évadot húzott le eddig a Fradi az NB II-ben
A játékosok még pihennek, ám a ferencvárosi vezetõség nekilátott a munkának.
Ami a legfontosabb lehet: noha Bobby Davison a magyar módi szerint továbbra is vezetõedzõi minõségben dolgozik, valójában az angol mintát követve menedzserként irányítja majd a Ferencvárost. Azaz nem elég ráböknie egy-egy játékosra, hogy szüksége van rá, tudnia kell, hogy az adott futballista mennyibe kerülne a Fradinak, tehát az erõsítésre szánt keretösszeggel is õ gazdálkodik. Emellett Bobby Davison – mint azt eddig sem titkolta – nemcsak az elsõ csapat szakmai munkájára összpontosít, figyelemmel kíséri az utánpótlásban zajló munkát is, vagyis számára a Fradi-edzõség egész napos elfoglaltságot jelent.
A hírek szerint a zöld-fehérek körülbelül 750-800 millió forintos költségvetéssel vágnak neki történetük harmadik másodosztályú idényének. Bizony, idáig jutottunk: a 28szoros bajnok Ferencváros mondjuk a Bajnokok Ligájaselejtezõ helyett a Keleti csoportban rá váró erõpróbákra készül – és ebben már nincs semmi különleges… Persze az Üllõi úton azon vannak, hogy ez utoljára forduljon elõ a klubbal, erre vonatkozhat az élvonalat megilletõ költségvetés (vannak olyan riválisok az NB II-ben, amelyek ennek az összegnek a tizedébõl gazdálkodnak…😉
Elõbb a hitelezõknek fizetik ki a tartozásokat
Hallani, hogy a napok óta tartó néma csönd miatt több futballista is bizonytalan a jövõjét illetõen, és sokan még mindig úgy hiszik, nincs pénz a Fradiban. A Fradi vezetõi szerint azokkal a lejárt szerzõdésú játékosokkal, akikkel nem kívánnak együtt dolgozni, már közölték ezt (ismert, hogy Bojan Lazics, Lisztes Krisztián, Mátyus János, Vasas Zoltán és Vincze Ottó már nem kell), a többiekre számítanak, és az edzések amúgy is csak késõbb kezdõdnek el. Körülbelül huszonöt tagú keret kialakítása szerepel a tervekben. A pénzügyekrõl pedig azt mondják, május óta sohasem látott méretû adósságrendezés kezdõdött, játékosok, szakemberek, más hitelezõk álltak sorban a IX. kerületben, és jutottak hozzá a nekik járó összeghez.
Visszatérve a szürke hétköznapokra: Bobby Davison Anglia mellett több európai országban is megfordult, hogy a számításba vett játékosokkal tárgyaljon. Az eddigi tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy azoknak a magyar futballistáknak, akik képesek lennének segíteni a Fradin, vagy élõ szerzõdésük van, vagy külföldre tartanak, de semmiképpen sem az NB IIbe – akármilyen dicsõséges is az FTC történelme. Könnyen lehet tehát, hogy a Sheffield United látókörébe kerülõ angol futballisták mellé spanyol játékosok érkezhetnek.
Nem lesz piros-fehér a csapat mezszíne
Korábban beszámoltunk arról, hogy átfogó marketingtervek készülnek a klub fellendítésére. Megírtuk, hogy ebben a munkában bizonyos Mike Farnan kaphat fõszerepet, akinek futballüzleti körökben nem cseng rosszul a neve, õ koordinálta például a Manchester United betörését az ázsiai piacra. Mint megtudtuk, most sem a két másodosztályú klubbal (a Ferencváros új tulajdonosa, Kevin McCabe és cége irányítja az angol Championshipben szereplõ Sheffield Unitedet) való együttmûködés érdekelné, hanem a közös arculat. A szurkolók jól tudják, hogy Kevin McCabe érdekeltségébe tartozik több futballcsapat, így az ausztrál bajnok Central Coast Mariners, a kínai Csengtu Blades (amely hatalmas fejlõdésen ment keresztül azóta, amióta az angol befektetõkkel dolgozik), a Fradi és a Sheffield United. E négy klub marketingjének összehangolása, a bizonyos közös arculat kialakítása embert próbáló feladat.
Akkor lehet, hogy a Fradi is piros-fehér lesz, mint a Sheffield? – horkantak fel a Fradiért aggódók. Errõl szó sincs. Arról viszont igen, hogy azonos sportszergyártó ugyanolyan típusú felszerelésében játszhatnak a klubok, ugyanolyan felirattal, azaz e három kontinensen mûködõ világcégek lehetnek a szponzorok. Az például már bizonyos, hogy új támogatók feliratai díszítik a Fradi dresszét, az eddigiekkel vagy lejárt a szerzõdés, vagy más formában maradnak meg partnerként.
Fradi–Újpest rangadó a Ligakupában
A következõ kérdés: lehet jövõre Fradi–Újpest összecsapás? Az FTC ugyanis szinte bizonyosan igent mond az MLSZ felkérésére, hogy a klub vegyen részt a második alkalommal kiírandó Ligakupa küzdelmeiben.
Az MLSZ 24 csapattal tervezi elindítani a sorozatot, és másodosztályú együtteseknek is felajánlotta az indulás lehetõségét. Bobby Davison és a Terry Robinson szakmai igazgató szerint egyfelõl ez a kupa jó erõfelmérõ az alakuló és nyilvánvalóan az NB Ibe igyekvõ együttes számára, másfelõl az Újpest, a Debrecen vagy az MTK elleni hazai meccs anyagi szempontból is jövedelmezõ lehet a klubnak.
Eldõlt, hogy az FTC–Sheffield United felkészülési találkozó július 14-én 19 órakor kezdõdik, míg a Levszki Szófia július 25-én Ausztriában, egy Bécs melletti településen, az edzõtáborában fogadja a zöld-fehéreket.
(NS)
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Megjegyzem olyan soha nem volt még az Üllõin, hogy semmilyen drapi, semmilyen zászló nem volt kint sehol a stadionban. A labdarúgók még ebbõl sem értettek meg semmit sem...
Ettõl függetlenül, mivel õ alig játszott nem õ "fõbûnbak", ez tény. Az is tény h jó focista volt, csak sajnos "szétsérülte" magát, pedig többre is vihette volna.
és dícsérte a szúrkolókat csak azokat nem akik folyamatosan szidták még az utolsó meccsei alatt is
nagyszerû lenne, ha egyhelyre kerülne a hoki, a foci és a kézilabda egy korszerû csarkokban/stadionban
viszont Lisztes miatt nagyon szomorú vagyok :C fõleg az a cikk után amit nyilatkozott, hogy elég mocskos módon küldték el :S
Közép-Európa egyik legkorszerûbb stadionját építheti Kevin McCabe (60) az FTC-nek. Ha a zöld-fehérek labdarúgócsapatának tulajdonosa úgy dönt, hogy a Könyves Kálmán körút túloldalára viszi a Fradit, akkor információink szerint olyan multifunkcionális arénát épít, amelyben a kézilabdázók és a jégkorongozók is otthonra lelnek.
A Blikk egy héttel ezelõtt számolt be arról, hogy elköltözhet a Fradi. A Blikk információja szerint az új tulajdonosokban felmerült, hogy nem a jelenlegi pálya helyén, az Üllõi út 129. szám alatt, hanem a Könyves Kálmán körút túloldalán, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem területének a helyére építené a zöld-fehérek új stadionját.
Kevin McCabe cége, az Esplanade Real Estate Kft. februárban nyerte meg az FTC nyolchektáros ingatlanjára és focicsapatára kiírt pályázatot. A megegyezés szerint a gyõztesnek vagy fel kell újítania a jelenlegi 18 100 férõhelyes stadiont, vagy újat kell építenie. Információink szerint még mindig nem dõlt el, hogy hova épül az új létesítmény. A költözéssel viszont több szakosztály jól járna. McCabe ugyan csak a focicsapat tulajdonosa, de információink szerint a jobb kihasználtság érdekében olyan stadiont építene, amelyben a kézilabda- és hokipálya is lenne.
- Valóban felmerült, hogy a Könyves Kálmán körút túloldalára költözne a Fradi. Ez ellen nekünk nincs kifogásunk, már csak azért sem, mert nagy öröm lenne számunkra, ha lenne egy nagyobb csarnokunk. Szeretnénk még a Bajnokok Ligájában szerepelni, s ahhoz már kicsi a népligeti létesítményünk - nyilatkozta Maglódi Lajos, a kézilabdázók igazgatója.
McCabe tervének alighanem a jégkorongozónk örülnének a legjobban. Az FTC hokisai évek óta hontalanok. Saját pálya hiányában minden évben probléma, hogy hol játsszák a mecscseiket.
- Végre lenne saját pályánk - lelkendezett Kassai György (61), a hokisok vezetõje. - Nem beszélve arról, hogyha több szakosztály is otthonra lelne egy helyen, akkor ismét összejönne a klasszikus nagy Fradi-család.
de ha tényelg ugy jönnek az igazolások ahogy beigérték õket, akkor nemis biztos hogy kezdõ lesz, de kora ellenére megtartanám, szimpatikus ember 😄
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
A nagytakarítás után kevés idõsebb játékos maradt az Üllõi úton. A kevesek egyike Paul Shaw, aki tavasszal nyolc gólig jutott a Ferencvárosban. A 35 éves játékos a 100%Fradi hetilapnak értékelte hosszabban idei teljesítményét. Shaw elmondta, ha rajta múlna, õ már most szerzõdést hosszabbítana a Ferencvárossal. Hozzátette, õ úgy tudja, sok játékos érkezése várható.
Kicsit meglepett, hogy például Lisztes Krisztiánra vagy Vincze Ottóra sem számítanak a továbbiakban. Annak viszont nagyon örülök, hogy harmincon túli játékosként nekem van jövõm a Fradiban. A szerzõdésem eleve még egy évre szólt, de ha rajtam múlik, már most hosszabbítanék, mert nagyon megkedveltem a csapatot - mondta a korábban Arsenalban is megforduló támadó.
A játékost Kevin McCabe klubtulajdonos irányította az Üllõi útra. Shaw elmondta, az angol vezetõedzõt, Bobby Davisont õ sem ismerte korábban.
- Meglátjuk majd, hogy lesz-e még rajtam kívül más angol a jövõ évi csapatban. Engem nem zavar az sem, hogy egyedüli angolként játszom itt. A lényeg ugyanis nem az, hogy valaki magyar, angol vagy más nemzetiségû, hanem az, hogy jó játékos legyen. Úgy tudom, Bobbyék nagyon alaposan körülnéznek, és sok játékos érkezése várható.
Az Üllõi úton csak Palinak becézett játékos szerint a szurkolóknak nehéz lehet megemészteni az újabb NB II-es évet.
- Érthetõ, hogy a szurkolókat lelankasztotta az, hogy a másodosztályban ragadtunk. A Fradinak az elsõ osztályban van a helye! Képzeljük el a helyzetet, hogy a Manchester United szerepelne a Championshipben, hát ott is nagy feszültség lenne az emberekben, az biztos. A drukkerek, amíg reális esélyünk volt a bajnoki címre, fantasztikus hangulatot teremtettek, de utána sajnos nem tudták megemészteni a kudarcot. Nagyon nehéz ez a helyzet, mi is egyre csalódottabbak voltunk, ahogy a szurkolóink is, ami teljesen érthetõ. A legfontosabb az, hogy mindenki közösen akarja a feljutást, hogy mi mindent tegyünk meg ezért a pályán, és a drukkerek pedig úgy buzdítsák a csapatot, hogy az plusz erõket szabadítson fel bennünk. Mert a Fradi-szurkolók képesek erre, ezt tavasszal is megtapasztaltam már. Biztos vagyok benne, ha õsszel megnyerünk pár meccset, teltházas mérkõzéseken játszhatunk - mondta Shaw a 100%Fradinak.
/pepsifoci.hu/
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
-A tulajdonos úr döntése értelmében elfogadja klubunk a lehetõséget, így a következõ idényben három fronton szeretnénk sikereket elérni: a bajnokságban, a Magyar- és a Liga Kupában. Így ismét láthat NB. I-es csapatokat a hûséges pápai közönség! Rajtunk kívül eddig a Ferencváros élt a felkínált lehetõséggel!-írja a lombardpapafc.hu
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Viszont nem ez a Magyar átlag szerencsére... ezt csak belénk beszélik...
www.smart-bus.hu
Amúgy azt meg konkrétan tudom, hogy Kisteleki annó felkérte az Újpest tulajdonosát, hogy legyen tagja a licenszeadó bizosságnak, amely a Fradiról tárgyalt, és õ visszautasította korrektül, merthogy õ se akarná, hogy pl. az FTC technikai vezetõje beleszóljon a lilákkal kapcsolatos dolgokba.
Amúgy a Szpari sem kapott még "rajtengedély", de mivel mind2õt csak hiánypótlásra szólították fel, pikkpakk rendben lesznek a papírjaik. Itt inkább az volt röhejes hogy pl egy Sopron hogyan indulhatott el tavaly.
+ a lilák viszonya sem felhõtlen az MLSZ-el. Csak az örök cashteleki seggnyalók nyaldosnak még folyamatosan. továbbra is a Várszegi (MTK), Szima (DVSC) és a Tarsoly (ETO). Pl. az MTK-nak miért nem kellett a 'Pool-ba igazoltak után az MLSZnek fizetnie? miközben minden magyar klub csengetett szabály szerint a külfödre távozó fiatalok után az elõírt X%-t....
de az Újpestet nem fogják kizárni amíg ilyen vezetés van ott
Hajrá UTE!! Hajrá hogy kizárjanak titeket is!!
Petneházi-t meg már év elején szóba hozták velünk hogy vszeg köv. szezonban ide igazol
talán innen még Oláh lenne elképzelhetõ, Herczegfalvi? :o meglepõdnék, de lehet, hogy egy ilyen szezon zárás után elmenne
Leandro meg 1000% hogy nem fog elmenni Debrecenbõl
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Koltai Gábor filmje, melyet a nyolcvanas években Mezey György nyomására tiltottak be.
A Slovanra nagyon kell majd gyúrni. Minnél több Fradi drapival, sállal, zászlóval...
ott voltatok?
nem volt egy sem? 😮
Slovan nem kicsit durva lesz 😄
S jövõre lesz DAC-Slovan, meg DAC-Nyitra 😊))
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Mint ismert, a Ferencváros nyártól harmadik szezonját kezdi meg az NB II-ben. Az idei kudarc okait sokan elemezték már, most megszólalt a csapat idény közben leváltott szakembere, Csank János is. A korábban a Ferencvárossal bajnoki címet szerzõ mester a 100%Fradi hetilapnak beszélt arról, miért volt jobb a Kecskemét a Fradinál, amelyrõl azt mondta: ez volt mindenidõk leggyengébb csapata, amit irányított.
Tisztában voltam vele, hogy az õszi szezon nem rólunk fog szólni, az volt a cél, hogy télen ne legyünk kilátástalan helyzetben. Ezt sikerült is elérnünk, hiszen az õszi szezon végén négy ponttal állt elõttünk a Kecskemét, az elsõ tavaszi fordulót elveszítették, így mindössze egypontos volt a hátrányunk - mondta Csank, aki hozzátette:
- Télen arra vártunk, hogy megérkezik az angolok pénze, és megfelelõ módon tudunk erõsíteni. Sajnos rajtunk és rajtuk kívülálló okok miatt csúszott a szerepvállalásuk, így meghiúsultak az igazolások. Csókért sajnos senki nem szerzõdik a Ferencvároshoz, ebben az idõszakban pedig ennél sokkal többet aligha tudtunk volna ajánlani bárkinek is.
Mint ismert, a Kecskemét végül 13 ponttal végzett az FTC elõtt. Arra a kérdésre, hogy Tomiszlav Szivics csapata ennyivel jobb volt-e csapatánál, Csank ezt mondta:
- A tabella ezt mutatja. Jártam több alkalommal is Kecskeméten, és éreztem, hogy borzalmas nehéz dolgunk lesz. Nem elsõsorban a csapat játékereje miatt, bár ez sem elhanyagolható, hanem az óriási összefogás miatt, ami az egész városban érezhetõ volt. Legutóbb Egerben tapasztaltam ilyet, amikor a Debrecen és a Békéscsaba elõtt feljutottunk az egy csoportos NB II-bõl. Ráadásul vetélytársunk télen remekül erõsített, posztra hoztak játékosokat, és a rutinosabb emberek mellett, a fiatalok is hozták magukat, gondolok itt például Koszóra vagy éppen Kormosra. Az, hogy mi nem tudtunk erõsíteni, ránk bénítóan hatott, míg az ellenfelek vérszemet kaptak, hiszen joggal érezhette a Kecskemét vagy éppen a Szolnok is, hogy lehet keresnivalójuk ellenünk
Csank saját felelõsségérõl így vélekedett:
- Sokat gondolkodtam ezen, nehéz feldolgozni, de nem érzem magam bûnbaknak. Én voltam a csapat edzõje, vállalom a fellelõséget, hiszen nem sikerült elérnünk a célunkat. Azt azonban megjegyezném: ebben a kudarcban nem csak én vagyok sáros.
A rutinos, sok helyen megforduló szakember értékelését ezzel zárta, amikor azt kérdezték tõle, egy képzeletbeli ranglistán hová helyezné a mostani Ferencvárost a Csank- csapatok között:
- Ez volt a leggyengébb csapatom…
pepsifoci.hu
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
www.smart-bus.hu
- A megállapodásban - amely egy évre köt a Fradihoz - szerepel egy kétéves opció, amely akkor lépett volna életbe, ha feljutunk. Ez nem sikerült, így június végén lejár a szerzõdésem, de nem biztos, hogy el kell majd köszönöm a Ferencvárostól. Berki Krisztián az FTC zRT vezérigazgatója a klubvezetésben ajánlott nekem állást, Bobby Davison pedig az újjászervezõdõ ferencvárosi utánpótlás-akadémián számítana rám edzõként. Bár korábban nem terveztem, hogy visszavonulok a labdarúgástól, de most gondolkodóba estem: az edzõi pálya is vonz, ezért már meg is szereztem a B licencet. Emellett a Testnevelési Egyetem sportszervezõ szakán tanulok, tehát az sem állna távol tõlem, hogy a Ferencváros klubvezetésében dolgozzam. Egyelõre nem döntöttem el, hogy melyik utat választom - mondta a játékos a 100%Fradinak.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú