Ferencvárosi Torna Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
Az FTC az egyetlen magyar csapat, amely az 1901. évi kezdettõl a pályán elért eredmények alapján soha nem esett ki az élvonalból (2006-ban jogszerûtlenül zárták ki a csapatot az NB I-bõl). Az elért 28 bajnoki cím rekord Magyarországon.
Íme, a sikerévek: 1903, 1905, 1906-07, 1908-09, 1909-10, 1910-11, 1911-12, 1912-13, 1925-26, 1926-27, 1927-28, 1931-32, 1933-34, 1937-38, 1939-40, 1940-41, 1948-49, 1962-63, 1964, 1967, 1968, 1975-76, 1980-81, 1991-92, 1994-95, 1995-96, 2000-2001, 2003-2004
Az egyik legemlékezetesebb az 1931-32. évi 100%-os bajnokság, amelyet csak gyõzelemmel, tehát döntetlen és vereség nélkül zárt a Ferencváros. Ez a magyar labdarúgás történetében egyedülálló, de Európában is kevés az ilyen bravúros szereplés.
A Ferencváros nyerte a legtöbb alkalommal a Magyar Kupát is. A 20 kupagyõzelem évei: 1913, 1922, 1927, 1928, 1933, 1935, 1942, 1943, 1944, 1958, 1972, 1974, 1976, 1978, 1991, 1993, 1994, 1995, 2003, 2004.
Az FTC nemzetközi kupaszereplése is figyelemre méltó. A Ferencváros 1928-ban és 1937-ben nyerte a korszak híres, rangos trófeáját, a Közép-Európai Kupát, a legendás KK-t.
A három nagy európai kupa közül az UEFA kupa "õsét", a Vásárvárosok Kupáját, a Ferencváros 1965-ben nyerte meg.
A VVK-ban 1968-ban ismét döntõbe került a zöld-fehér gárda, de a Leeds United nyerte a trófeát. 1972-ben, immár az UEFA kupában, az elõdöntõig jutott a csapat. A KEK-ben 1975-ben veretlenül jutott a döntõbe a Ferencváros, azonban a kupát a fénykorát élõ Dinamo Kijev nyerte.
A Ferencváros az elsõ magyar csapat, amely az Anderlecht legyõzésével a Bajnokok Ligájába küzdötte magát.
Szóljon a hangerõ, hajrááá FRADI!/
Nem hallom, mégegyszer hajrááá FRADI!/
Miénk a bajnokcsapat, küzdj és húzd ki magad!/
Ez a nap is ünnep marad!//
HAJRÁ UTE!!
Egyébként pedig az a szó amit keresel, az a "miért"!
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
bár ezt így nem lehet eldönteni, mert nem láttam a meccset
Scerri 1-0
Sammut 2-0
Shaw 2-1
Scerri 3-1
Holczer - Fülöp, Balog, Baranyai, Szkukalek - Deme, Morrison, Ashmore, Fitos - Shaw, Márkus
Megyeri - Lowton, Balog, Csiszár, Kulcsár - Lamine, Moussa B., Wedgbury, Tóth B. - Robertson, Pölöskey
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Csapatunk elsõ máltai edzõmeccsén 4-2-es gyõzelmet aratott a helyi Marsaxlokk FC ellen. Góljainkat Kamate, Yang, Zsivoczky és Abdi szerezték. A máltai bajnokság 7. helyezettje elleni mérkõzés három harmadból állt.
"A 30. percben Yang egy visszahúzós csel után lõtt 6 méterrõl a hálóba, az elsõ harmad végén az állás 2-0 volt."
😊
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
www.smart-bus.hu
Szar Bayern, szar Bayern :)
Tíz perccel a vége elõtt már 4-2: Fitos beadását átlépte Robertson, az érkezõ Abdi pedig behelyezte a labdát a hosszú sarokba.
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
:S
A harmadik harmadnak így futunk neki: Hermány - Fülöp, Balog, Csiszár, Szkukalek - Fitos, Ashmore, Lamine, Zsivoczky - Shaw, Robertson.
Máris folytatják a csapatok, most így állunk fel: Holczer - Fülöp, Dragóner, Short, Szkukalek - Pölöskey, Tóth B., Moussa B., Abdi - Márkus, Ferenczi.
A 20. percben Kamate 18 méteres lövése kötött ki a bal alsó sarokban (1-0).
Egyik ismerõsöm FTC drukker, s van egy zászlója a 2007/08-s csapat aláírásaival, amitõl megfelelõ ellenértékben megválna, de a hivatalos Fradi oldalon nincs fórum, vagy valami hasonló lehetõség. Kérdezném, hogy valahol máshol (vagy ott) van erre lehetõség? Itt nem olyanra gondolok, mint a vatera, vagy a teszvesz. Elõre is kössz!
REAL MADRID FERENCVÁROS TC
Szombaton Máltán csatlakozott keretünkhöz Jordan Robertson Angliából.
- 100%Fradi - A 21 éves, 185 centiméter magas csatár eddig a vezetés tájékoztatása szerint 70 tétmeccsen 25 gólt szerzett. A Sheffield United játékosa kölcsönben szerepelt a Northampton, a Torquay United, a Dundee United és a Southampton csapataiban.
persze jól tud fejelni, de egy jobb hátvédnek nem ez a feladata 😄
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
Csizmadiát szivesen látnám a csapatban !
REAL MADRID FERENCVÁROS TC

másnap azaz 15-én Liga kupa meccsünk lesz de így is elvállalta Bobby Davison a felkérést
az U19es csapatban nem mellesleg 5 Fradi ifista is játszik: Megyeri Balázs, Vattai Balázs, Nyilasi Bálint, Vass Máté és Sváb Dániel
+
még 2 kölcsönjátékost - Molnár István és Molnár Dániel (Vecsésen voltak eddig)
lehet h a Paks 1.osztályú csapat de nem hasonlítható össze a Fradival!
mert ha teszem azt Márkus az Austria Wien-tõl jön ide játszani ahol jól ment neki és állandóan játszott akkor ez levezetés h ide jött de nem is errõl van szó...
sztem