Ferencvárosi Torna Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fókuszban a játékvezetõ
A Ferencváros Szurkolók Szövetsége elõzetesen megállapodott
az Újpest FC vezetésével és biztonsági szolgálatával, hogy a
szervezetnek értékesített 500 db jegyért cserébe vállaljuk, hogy
mindent megteszünk a rend fenntartásáért. Ezen megállapodás
elsõsorban a drapériák/zászlók elhelyezésérõl szólt, melyet a
szervezetünk égisze alá tartozó csoportok maximálisan betartottak.
Másik része arra irányult, hogy csoportjaink tartózkodnak a
pirotechnikai eszközök használatától, melyet szintén kiemelten
kezeltünk és nyomatékosan kértük társainkat, hogy tartsák be
ezt a kérést. Itt hívnánk fel a figyelmet, hogy minden szurkoló
dupla motozás után juthatott be a stadionba, melyet az újpesti
biztonsági szolgálat és a Készenléti Rendõrség tagjai végeztek.
Ígéretet tettünk arra is, hogy az egyes szurkolói csoportok vezetõi
rendet tartanak a tagjaik között és amennyire csak lehetséges,
a többi szurkoló között is. A mérkõzés elején kipattant kisebb
atrocitásokat a gyorsan reagáló csoportvezetõknek még sikerült
csírájukban elfojtani. Miután azonban a biztonsági szolgálat egyik
tagja tûzoltófecskendõvel kívánt magának érvényt szerezni és
eközben egy fél szektort “feloszlatott” és összevizezett, valamint
a csapatunk gyalázatos teljesítménye miatt feldühödött több száz
szurkoló elvesztette a türelmét, már nem tehettünk sokat.
Egyetlen megoldásnak a vendégszektor mihamarabbi kiürítése
látszott és ezt el is kezdték a vezetõk. A csoportok kivonultak
és erre kértek minden szurkolót is. A mérkõzésre a vendégszektorba
2000 jegyet bocsátottak ki, de nem nagy merészség kijelenteni, hogy
ennél azért jóval többen voltunk, hiszen sokan hazai oldalra szóló
tikettel jutottak be. Ennek tudatában kijelentjük, hogy az FSzSz, az
esetlegesen ráróható felelõsséget vállalja, de nem hajlandó elvinni
egy olyan balhét, melyet két biztonsági szolgálat, egy alapos beengedési
procedúra és a rendõrség egységei is csak nagy nehézségek árán
tudtak normalizálni.
Szombaton, a mérkõzést megelõzõen egy 17 éves fiút
szúrt sebbel szállítottak kórházba és azóta túl van egy
sikeres életmentõ mûtéten. Médiaértesülések szerint
egy 20 fõs “Fradista” csoport haladt el az egyedül ácsorgó
fiú mellet, és eközben egyikük megkéselte az Újpest szurkolót.
Az FSzSz teljes mértékben elítéli az esetet, ahogy a
fegyverhasználat bármilyen formáját. Tisztában vagyunk
azzal, hogy a rivális szurkolók olykor korrekt ökölharcban
mérik össze erejüket, de azzal semmiképp sem tudunk azonosulni,
hogy valaki ezek során kést, vagy bármilyen más eszközt
használ, azt meg egyenesen gyáva és undorító tettnek
tartjuk, ha ezt sokszoros túlerõben, egy védtelen, 17
éves gyerekkel szemben teszik. A megszúrt fiúnak
mielõbbi és teljes felépülést kívánunk!
FSzSz
TÖRTÉNELMI VERESÉG, AMIRE NINCSEN MAGYARÁZAT!
A tegnapi derbire csoportunk hetek óta mindent félretéve készülõdik. A mérkõzésre koreográfiát készítettünk, melyet a Tábor lelkes segítségével sikerült kivitelezni. Ezúton köszönünk minden segítséget.
Sajnos meglepve tapasztaltuk, hogy 0-0-as állásnál a Tábor fele nem énekelte a Fradi indulót, csupán a "Mocskos lilák" rigmus zengett. Ez elõtt mostanáig értetlenül állunk, talán az 1000 új bérletest nem most kellett volna "beszervezni"....bár gondoljuk hétvégén ott lesznek a Siófok ellen is.
A csapat szereplése minden várakozásunkat alulmúlta, de nem mehetünk el szó nélkül a bíráskodás mellett sem. Sok összeesküvés elmélet már a lelátón megszületett, de úgy érezzük van okunk feltételezni, hogy tegnap ki volt adva: a Fradi nem gyõzhet. Persze ez nem mentség, mert 40 éven át egy diktatórikus rezsim se tudott semmit tenni a Ferencváros ellen.
Az MLSZ biztos megbünteti majd a klubunkat, a média megint csámcsoghat rajtunk, ezeket leszarjuk magasról.
Ma még nehéz higgadt fejjel dönteni, de biztos, hogy a B-Közép az elkövetkezendõ mérkõzéseken ki fogja fejezni tiltakozását a tegnapi szégyenteljes kudarccal szemben.
Vajon hogyan tudná a csapat a Táborunkat kárpótólni? Nem tudjuk...talán 6 bajnoki címmel.
Green Monsters 1995
de ahogy valakitõl olvastam, mi örök hûséget fogadtunk, így most sem szabad magára hagyni a csapatot.
az FFC pedig egy jó kezdeményezés, dicséretes amiket eddig elértek, viszont a most megalakult szurkoloi csoportjuk finoman szólva sem az én világom, így járok inkább FTC meccsre, együtt örülök a csapattal ha nyerünk, és együtt sírok az ilyenek miatt...
egyetlen pozitiv dolog volt tegnap este, az pedig az volt hogy 2-vel mellettem az elsõ félidõben végig ott szurkolt velünk Vince Ottó és Dragi.
én még nem voltam FFC meccsen az is igaz, de azt is érzem, hogy kora hajnalban mikor hazaértem jó hogy nem jöttem fel a netre mert olyanokat írtam volna amiket már megbántam volna, mert rohadt dühödt voltam. De egy jó pár érzést (nem100%ig!) jól megfogalmaz s ezért tettem be 😊
De most nyugodtan,
a vereség a liláktól belefér, rossz játékkal is, de 0-6 ??? 'szal nagyon sok és sokk.
most mondjam hogy aki saját csapatom ellen hangol az szerintem micsoda?
inkább nem... és köszi, de igy pláne nem kérek az FFC-bõl.
Most ismét egy olyan témára szeretnék kitérni, ami nagyon sokunkat foglalkoztat! Arról beszélek, hogy az emberek miért csak az FTC meccsire járnak még mindig, és miért nem az FFC-re? Ahogy így belegondolok, még mindig nem értem! FTC meccseken vajon mit kap az ember, amit ne kapna meg egy FFC meccsen? Talán gumibotozást a semmiért? Vagy éppen azt, hogy megmondják mit mondhatsz és mit csinálhatsz? Színvonalas focit? (Nem hinném!) Vagy talán a légiós játékosaink miatt, akiknek még a nevüket se tudjuk? Vagy ahova szurkolni mész ki, és egybõl megpecsételnek, hogy bûnözõ vagy? Nem hiszem, hogy az embereknek erre lenne szükségük! Szerethetõ ez a csapat? NEM! Mit kap ez esetben az ember, ha kimegy egy FFC meccsre? Családias hangulatú mérkõzéseket, ahol az embernek valóban szabad véleményt nyilváníthatnak, nincsenek rendõrök, akik nézik minden mozdulatodat, és elvisznek a semmiért! A vezetõségben és a pályán nem olyan „emberek” vannak, akik azt se tudják mit jelent FRADISTÁNAK lenni, nem úgy, mint az FFC-nél!!! Itt együtt lehet velük ünnepelni a mérkõzések után játékosokkal és vezetõkkel. Õk, ha kell meghalnak a pályán a gyõzelemért, nem olyanok mint a "nagy csapat", hogy igazából nem is érdekli õket mi is lesz az eredmény, mert a végén úgyis megkapják a ”jogos” jussukat. Ezekután remélem az emberek elgondolkodnak azon, hogy hova érdemes inkább járni, melyik csapat érdemli meg jobban a szurkolók bizalmát és támogatását. Számomra ez nem kérdés! És vajon ez a CSAPAT szerethetõ? IGEN!!!
(www.green10.gportal.hu)
(A Magyar-Moldáv elõtt a magyar bizti õrök ütötték verték az egyszerû magyar szurkolókat mert megkérdezték hogy miért nincs nyitva több kapu...)
a megyeri úton a bizti õrök az egykori idõsebb hoolok, egykori Panthers tagok...
s akkor most jöjjön a spanyol mondás... almafától ne várj körtét.
Nézd meg a Youtubeon, hogy tavaly az Újpest-Videoton hogy végzõdött a megyeri vendégszektorban....
de õszintén? nem féreg dolog volt?
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Na ez egy halálpontos megfogalmazás ! Az újaknak gõzük sincs a derbyrõl. De hozzátennem, hogy ráadásul este az összes brazilunk fika is volt (az egész csapat, de a brázilok még inkább), s a védõ brázil csóka a vmi junior nem elöszõr volt kegyetlen és kifejezetten ernya, nulla, hígfos.
A tegnapi nap 2 dolog borít ki hatalmas elkeseredéssel....
1- Adja Isten hogy derüljön ki, ki szúrt le meccs elõtt a 17 éves Újpest mezes srácot (mert az egy eset hogy mit ír MTI, s veszi át minden média a hírt), ha Fradista volt, akkor takarítsák el közülünk a hoolok, mert emlékszem amikor pár éve Fradista Fradistát szúrt a Népligetben, aki korábban már lilát is szúrt... tehát az alja gerinctelen féreg nálunk is megvan sajnos 😞, de ha 15-20an voltak, akkor hátha valaki kotyog, mert ez az alja szar már. Az biztos, hogy nem ultrák, nem hooligánok voltak, s nem lehettek egyik szervezett Ferencváros csoport sem, persze ettõl még lehetett egy 15-20 fõs Fradista társaság, de akkor remélem szenvedve lakolnak meg mind, fõleg amelyik szúrt.. Szépen rendezzen talit az UG meg a lila Angol Brigád s ha kell közösen számolják fel,"iktassák ki", ha már "önerõbõl" nem menne. A lila srácnak meg jobbulást és gyógyulást!!!
2- Ha a bíró utálja a Fradit, s jogtalan a kiállítás, s az egyik lila gól kézgyanús........... AKKOR IS, 0-6 NEM MÁS MINT A SZURKOLÓK SZEMBEKÖPÉSE, MEGALÁZÁSA amire nem lehet semmilyen mentség, semmilyen ,magyarázat. szar leírni de szoptunk Újpesten mint a torkos borz... nem is kicsit... nagyon... durván...
Amit a csapat tegnap abszolút nem érdemelt meg, mert nekik közük nem volt csapatként a Ferencvároshoz:

PRUKIBÁ MARADJ!
MINDENKI A SZENTÉLYBE!
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Még mindig nem tudnak 1es fradi drukkerek inteligens ember modjára viselkedni :S 6-0 elég indok 1 stadiont lebontani, és mindezt birora és ujpest szervezökre kenni. <-- ez igen!
Csak azokat a szurkolokat sajnálom akik 1 széket se emeltek meg, és csak nézöként voltak kint!
ez a fradi, látva az elsö 5 forduló játékát bárkit, és komolyan bárkit, bárhol elkaphat az nb1-ben, jó példa az idegenbeli vidi,és a hazai györ meccs.
ez a fradi, játéktudását nézve dobogós helyre kerülhet.
ez a fradi az nb1 összes csapatát gólokkal tudja verni azzal a kombinatív gyors játékával ami egyre jobban megy neki.
ez a fradi viszont nem fogja megverni az újpestet. amig ezek a srácok nem nyomtak le itt 2-3 szezont, nem tudják mi az a Fradi, a lilák fiataljai pedig ugy lettek nevelve hogy tisztában vannak vele.
nem mondom hogy ezek a focisták szivtelen zsoldosok lennének, mert nem azok. tudnak játszani, szépen játszanak, de még nem a család tagjai.
és most méginkább rajtunk múlik, hogy azokká válnak e valaha is.
a válasz:"fogalmam sincs... én sem értem... de azóta változtak a szabályok..."
Aki kinn volt tudja mirõl beszélek...a kibaszott hazug médiában megint mit olvasok??
60' Közben a ferencvárosi szektorban kisebb tumultus alakult ki, de a rendezõk lecsillapították a kedélyeket egy kis vízzel.-NSO
60. perc?? Érdekes, addig már bõrig áztam, és nem az esõtõl...mondjuk csoda, hogy le merték egyáltalán írni...
Viszont egy dolgon nem változtat semmi..sem a balhé, sem a bíró, sem a rendezõk...a gól után teljesen eltörtünk, a kiállítás csak az i-re volt a pont..persze a 6-0 teljesen baromság, de hogy ennyire nem volt tartásunk, azt nagyon szégyellem...este még a székháznál Prukner magyarázott, hogy nem játszhatunk sehol megalkuvó bunker focit azért erõltette a támadó játékot...de akkor könyörgöm,,,ha már annyira támadás..legalább gólt láttunk volna..de ez így.. teljes káosz volt...ezt csak egy tavaszi lila kiütéssel lehet rendbe hozni, de félek, az el fog maradni...na mindenesetre természetesen HAJRÁ FRADIKA 😊
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
természetesen a média pedig megint tõlünk hangos. ment a balhé, és hogy miattunk állt a játék. szánalom.
kiállítás is röhej. csapatunk legjobbját így elintézni, míg a túloldalon böõr meg a többi szarházi csinálhat bármit. de a 6-0 akkor is 6-0. nem lehet a -1 emberre fogni. a játékosaink meg mosolyognak 6-0nál... báh.
azon kevesek közé tartozom, aki még mindig nem váltotta ki a kártyát. nem is fogom ezután se. sajnos tegnap nem tudtam a helyszínen lenni, de áldom az eget.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Ismétlem, szerintem sincs ekkora különbség a két csapat közt, de arra fogni a vereséget, hogy agyilag fárasztó volt nekünk a félbeszakítás... ez nonszensz!
A bíró rosszul döntött, emberhátrányban ki is lehet kapni, de hat gól, azért az durva... lesz mit csinálnia a Pruknernek, mert ez fõleg fejben lett elcseszve!
www.smart-bus.hu
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
A 6:0 persze, hogy nem reális, és a kiállítás sem volt jogos! Magyarázat? Az a Prukner dolga...
www.smart-bus.hu
Lol? Szállj magadba te szerencsétlen evolúciós zsákutca, és válasz magadnak valami divatos nagy csapatot akiket lehet majmolni... a külföldi fórumokon még a "lol" sem égõ!
www.smart-bus.hu
A pályán azonosak a körülmények mind a 22 játékos számára! A 22 játékos fele jól alkalmazkodott...
www.smart-bus.hu
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
hihetetlen sokk...
de gyorsan el kell ezt felejteni, menni kell tovább, és tavasszal visszavágunk a mocskoknak.
www.smart-bus.hu
amúgy Paul a polip a Fradi gyõzelmét jósolta
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Fradinak vagy a Honvédnak kell megnyerni!!!!