DeusEx magyarítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na eltûntem egy kis idõre.
Idõk közben kitoltam a Deus Ex1-et. Ez valami borzasztó hatalmas játék. Nagyon jól el vannak találva ezek az rpg elemek. Nekem a zene is marhára bejött. A Hangulat egyszerûen tökéletes. Ennél jobb Cypberpunk világban játszódó játék, nem létezik. Tuti újrajátszás lesz, ha elkészül hozzá a texture pack és a magyarosítás. Már nagyon várom. 😛

Elkezdtem nyomni a deus ex-2-t. Hát õ már kicsit le van egyszerûsítve... Nem rossz játék ez se, de azért az elsõ fényévekkel jobb. Történet miatt, tuti kitolom õt is.
egyébként a John-P-s texture pack-on kívül van másik texure pack is hozzá?

Najó most már befejezem az off-ot!
Birdhill Thug
Húzós hetem lesz, - ezért bármennyire is szeretném - nem fogom folytatni a Deus Ex fordítását/lektorálását/javítását egy hétig.

Nagyon kell most figyelni a szövegekre, egy küldetést legalább hatszor végigvinni, amíg az összes lehetséges hibát ki nem írtom belõlük. Nagyon aprólékos melóra most nem tudok koncentrálni, mert van fontosabb ügyem is.

A projekt nem halt meg, a többiek majd bíztatnak titeket.

Birdhill Thug
Srácok, elvileg elkészültem az .uc-fájlokkal...
Itt egy kicsi bugfix, ott egy kicsi szövegelírás-javítás kell és vége van, jöhetnek a párbeszédek meg a textúrák.

Majd még jelentkezem!

Birdhill Thug
Itthon remekbeszabott az internetkapcsolatom, eléggé gyengélkedik.
Élek meg mindent, a buildeket sorozatosan csinálgatom.
Csak egy gyors cetlit írok ide le, a többit majd késõbb!

Mondjuk az is sokat segíthet, ha tudjuk hogy mi is volt az a hibaüzenet... 😊

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Próbáltam már máshonnan is de ott is ugyan ez. Fura pedig még pár éve feletepítettem és nem emlékezek, hogy lett volna e ilyen problémám. Na mindegy a héten úgyis dobok egy vistát a gépemre, megnézem ott mi a helyzet.
takysoft
a patch nekem nekem amúgy simán mûködött, sima és többféle GOTY verzióval is..

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
nem szabad ilyet kérdeznie...
milyen verziójú az alapjáték?

esetleg próbáld meg máshonnét beszerezni a patchet, lehet h hibásat töltöttél le.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Na igen elkezdõttek a rincewide féle magyarosítás problémák- 😊 Úgy hogy most újra telepítettem a játékot, de lenne egy kérdésem patch-eléssel kapcsolatban.

Mikor telepítem a 1.112-es patch-t néhány fájlra rákérdez, hogy felülírja e. Nos ha mindre rávágom az igent, nem fog elindulni a játék. Hibaüzenettel kidob. Viszont mindre nem akarok nemet nyomni, ha már patch-elek elvégre. Ez teljesen általános, mindenkinél rákérdez erre? Ha igen, akkor melyik az a fájl/fájlok, amiktõl hibaüzit kapok kezdésnél???

Gondoltam megkérdezem, mert nincs kedvem 8szor újra telepíteni a játékot, hogy kiszûrjem melyik az a fájl amitõl hibaüzit kapok. 😊
Birdhill Thug
Én már nem tudom megunni.
Fõleg, ha kódokkal játszik az ember a bétateszt miatt. :-)

A helyzetrõl annyit, hogy még át kell vagy nyálazni 3-500 file-t, aztán készen van az UI, meg minden szöveg, ami nem párbeszéd.

Aztán jöhet a hatalmas bugvadászat, azaz az összes párbeszéd végigpörgetése, adott helyzethez igazítása.

Ha ez is elkészült, akkor jöhetnek a textúrák.
Ja, azt még bocsássátok meg, ha a játék menüjében minden karakter magyar lenne, kivételesen az Ûû nem. A helyszínleíró-betûtípusok is olyanok, hogy csak tildés Õû meg kalapos Ûû van.

Még jelentkezem, béka veletek!

Legrosszabb esetben újból kezdem. Annyira nem rossz játék, hogy ne lehetne többször is kitolni. 😄
Mielõtt beleolvasnál az email-ekbe vagy a datacube-ekbe, elõtte mentsd el az állást. Aztán majd másodszor nem kell beleolvasni... Talán az elsõ két-három miss amiben nem érhet sok kellemetlen meglepetés. Szinte minden rosszindulat nélkül mondom .

A mentésekkel meg gond lehet a közeljövõben angol <-> magyar váltásoknál.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Damn! Nem rág kezdtem el tolni a gammát. Letöltöttem hozzá a Ricewinde féle magyarosítást. De ahogy olvasgatom, késõbb problémáim lesznek belõle. Kidob az asztalra meg stb... :S Na mindegy, jutok amíg jutok, aztán legfeljebb átállok angolra, vagy megvárom ezt a magyarosítást.

Amúgy Deus ex 2 is lesz lefordítva?
IMYke2.0.0.0
Jó munkához amúgy is idõ kell - a Vampire: The Masquarade: Redemption és a The Longest Journey valamint Dungeon Siege 2 megtanított erre 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

takysoft
csak 6
de mingyá kész😄

alcotb
Hali!

Jól látom hogy majdnem 10 éve készül a magyarítás?😄
sebaj...én is nagyon várom már!a kedvenc játékom!

Minden ugyanaz másképpen.

Birdhill Thug
A színek menüpontban javítva lett a szövegdoboz-elcsúszás.
Javítva lettek a szövegdoboz-elcsúszások a szerverindító- és játszmabeállító ablaknál. Az augmentációleíró-menü és az augmentációk leírásai javítva lettek.

A csapatkiválasztás-menü gombelcsúszása holnapra marad.
Most megyek, lefekszem. Többet késõbb, jobban.

Stay tuned.

Birdhill Thug
Helyzetjelentés:

Csinosítgatom az UI-t.
Ha több részletre is kíváncsiak vagytok, keressetek meg! :-)

takysoft
ugyan már... amennyi szöveg abban van😄

akyyy
Diablo 2 szinkron is készül, és nem holmi házi barkács szerüség😊

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

takysoft
igény az van, és segítenék is szívesen
de szerintem kapacitás nincs rá.

Birdhill Thug
Ne légy pesszimistta, Taky. :-)
A kérdés az volt, hogy van-e rá igény. Ha van, megcsináljuk. Azt akarom kideríteni, hogy van-e rá igény.

takysoft
TÚL nagy munka.
Ekkore szinkron... ilyen mennyiségû szöveget még sosem fordítottak le szerintem, talán még hivatalos játékban sem.

Igyekszünk, ahogy csak tudunk, csak közben nem árt picit pihenni nekünk sem néha <#pias>
A magyarítás már közel áll az elkék(sz)üléshez, már csak a textúrák vannak hátra. Ha azzal is kész vagyunk és egyeztettünk mindent, akkor Bird segedelmével ki is bocsáthatjuk 'életmûvûnket'. A szinkron szerintem inkább kiegészítõnek lesz megcsinálva.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Én is már várom, hogy magyarul is végig lehessen játszani. Végül is mindegy ki vagy hogyan fordítja magyarra a lényeg az, hogy rendesen megértsük, hogy mit játszunk, de szerintem a két fordítás közt hatalmas különbség lenne. A lényeg az, hogy legyen magyar miharabb/ nem sürgetés/. B.Ú.É.K.
Evin
Ha stúdióban profik csinálják, rendben, de elõbb legyen meg ez. Nem lenne szerencsés, ha megérne még egy újévet a projekt. Ideje lenne lezárni.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Birdhill Thug
Sziasztok!

2009 van, változások szele.

Mit szólnátok, ha magyar szinkronnal jönne ki a Deus Ex? Azaz nem csak a szövegek lennének magyarok, hanem maga az egész játék. Magyarhangú szereplõkkel, teljesen magyarul.

Írja le mindenki, hogy mit gondol a dologról. Ha sokan bólintotok rá, megvalósul. <#wink>

UI: fordítunk, igen, fordítunk. :-)

B.Ú.É.K.!
Talán próbáld meg egybeírni a jelszót így: "nicoangel" vagy "nico_angel".

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Helló! B.Ú.É.K. Olyan problémám merült fel, hogy a Nikolette anyja házába vagyok beírom a jeszót a pálya végén (bduclare, nico angel) és nem fogadja el a jelszót pedig elméletileg mindent megcsináltam. elõre is köszönöm az újabb segítséget. Egyébként naon jó lesz a fordítás. Üdv: Csabetto
Birdhill Thug
Ma este rászántam magam és befejeztem a sorban következõ képecskét:
NYC AIRFIELD

Vélemény?
Ne mondja senki, hogy nem halad a projekt. :-P

A Deus Ex 1-ét, de nem rincewind-ét tökéletesítjük, hanem a sajátunkat, és nemcsak a párbeszédeket és a szövegeket, de a textúrákat is.

Hello

Bocsánat a láma kérdésért: DeusEx 1 vagy 2 fordítást tökéletesítettek éppen?

c.
Birdhill Thug
Helló!

Van teljes magyarítás, csak még nem adtuk ki.
Dolgozunk rajta, hogy tökéletes legyen.

IvanovicsTech
Hello! Van már a játékhoz teljes magyarítás? Mert ami van a magyarítasok.hu-n az közel se teljes,és ami megvan adva honlap cím,ott meg nem frissítetek már 3 éve.

Mercedes CLK 270

Birdhill Thug
Az UnrealED-bõl kiszedegettem a DeusExUI.u classes-jeit, majd az alapján felépítettem az egészet kézzel. Utána már ucc make-kel ment minden rendesen. A betûtípusok egyszerû pcx file-ok, azokat könnyû volt átszerkesztgetni.
Cseppet necces a dolog, mert az újra bekompilált u kidobál 3 ékezetes karaktert a játékból és nem jelenik meg.

Kíváncsi vagy a részletekre?

PS: Hejhujka segített sokat ebben, köszönet érte neki.

akyyy
hogy sikerült megoldani?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Birdhill Thug
Idõutazás elõtti nyálcsorgató kép:
NYÁLCSORGATÁS

+1 siker: Sikerült beletuszkolni Hejhujka segítésgével a játékba a magyar Õûõû karakterket. Amúgy amit a képen láttok elírást hogy hiányzik 1-2 karakter, az azért van, mert éppen a probléma megoldásán törtem a fejem és drasztikusabb módszerekkel szét kellett bombázni a szövegeket. Elnézést a rumliért.

takysoft
asszem a házon csak egy "Osgood's" felirat van, és az is nagyon elmodósva olvashat...
de nem emlékszem ám pontosan.

Evin
Nem emlékszem, hogy a házon van-e cégtábla, de akkor oda is magyar kellene.

Én úgy gondolom, a privát hálószobát magánhálóra vagy hasonlóra kellene átnevezni, ha a magánnyomozót veszem alapul.

Birdhill Thug
Nekem is az volt a szimpatikusabb. Én is erre hajazok, magyarul az és van & helyett.

Még egy kép:
http://flickr.com/photos/biomernok/2948220449/

Az elõzõ javítva:
http://flickr.com/photos/biomernok/2949077326/

takysoft
egyetértek, he nem nagy munka javítani.
az "&" nem túl magyaros.

Evin
Én az "Osgood és fia" verziót támogatnám.

Birdhill Thug
Újabb kép készült el:
http://flickr.com/photos/biomernok/2947220729/

takysoft
már mikor nagyon régen végigjátszottam elõször, akkor is feltûnt.
hibáztak.
magyarításoknál sokszor akad olyan helyzet, hogy az eredeti szöveg hibás.
pl a Settlers II esetében egyik helyen nyugat szerepel kelet helyett... többször végignyomtam a pályát, de egyszerûen elrontották.
én ott magyarra a megfelelõ szót írtam. ragaszkodom az eredeti szöveghez stílusához, de a hibákhoz nem.

Birdhill Thug
Megjöttek, köszi!
9 haja van. Ekkorát nem hibázhatnak a készítõk.

Eredetileg "hair: none" volt odaírva. Vajha mit jelenthet?

Zoli: Elküldtem a képeket. Elméletileg - mert a frímél néha köcsögösködik...

Birdhill Thug
Ezt én is furcsállom. Lehet, hogy parókát hord, nem tudom.

Evin
Egy furcsaságot vettem észre, ugyanezen a képen, de lehet, hogy a játékban is már így volt. Haj: nincs; miközben jól látható, hogy van, mégha rövid is.

Köszönöm a segítséget. Egész jól haladok. Ha meglesz a fordítás kezdem elõlrõl mert király a játék. (Ja amúgy nem nõnemû vagyok, ez a lányom neve, a saját nevemmel nem engedet be a fórumra)
Birdhill Thug
Köszi, a névszótagolásnál nem esett le a tantusz egyikõnek sem.
Szerencsére sikerült Steve-nek egy talpas-stenciles betûtípust találnia, így meg lehetett csinálni tökéletesre a dolgot.

Örülök, hogy tetszik. :-)

http://flickr.com/photos/biomernok/2912917552/