DeusEx magyarítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hiába no, csak emberbõl van mindenki. Nem a 13. (mert olyan nincs, csak én sem figyeltem), hanem a 10.küldetést készítette el Piedon.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Úgy érzem, hogy jelenleg fejlesztõi állapotnál tarunk

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Bandew
Most így eléggé össze-vissza vannak a dolgok.
Szóval akkor most kb milyen állapotú a fordítás?
Amúgy meg hajrá fiúk, mindent bele!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Ja, majdnem elfelejtettem, Piedon megcsinálta a 13. küldetés párbeszédeit.

Na ahogy elnézem, az "Í" és az "Õ" betûk kivételével nem lesz gond az ékezeteknél sem. Ha minden jól megy persze. Ellenkezõ esetben lehet hogy le kell mondani egy-két ékezetes betûrõl. Ha minden úgy megy ahogyan szeretném, megreparálom a DeusEx.u fájlt, elméletileg ezután magyar lesz minden ami benne van. A fegyverek leírásától kezdve a menükig, minden.

Most küldtem e-mailt a haveromnak hogy õ hogyan áll( nagyon jó a szakmában) amint ír jelenkezem!

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Rendben. Ami kész lesz, azt elköldöm majd neked, és cenzúrázhatod a kisebb-nagyobb hibákat...

Ha megkaptad Bircsike lefordított fájljait, akkor küldd majd át nekem is. Belenézek és ha kell, akkor javítok. Köszi!

Ja és ha majd elkülditek azt ami készen van, akkor még küldök egy kevés fordítani valót, ami a 11-es küldetésbõl ezidáig kimaradt... Figyelmetlen voltam.

Köszi az infót. Nem cseszegetésnek szántam, de azért ne fárassza magát senki sem hiába... Minek kétszer (vagy többször) dolgozni ugyanazon.

Bocsi! na szóval, én és egy haverom eggyütt csinájuk a mission10-11-12 és ezekhez az Infolink 10-11-12-õt! Nem haragszom, csak tudod én eléggé lusta ember vagyok egyébként hidd el én vagyok az egyik aki legjobban várja ezt a magyarosítást, majd kicsit felpörgetjük a dolgot!

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Szia Bircsike!

Tök jó lenne, ha legalább megosztanád a többiekkel is, hogy éppen min dolgozol. Legalább nem fordítaná kettõ (illetve több) ember ugyanazt a fájl. Mondjuk a válszték szempontjából elõnyös hogy több verzió létezik(feltételes mód), de amúgy nem nagyon... Ja és, nem sértésnek szántam a leírtakat.

De amúgy istenigazából összegezve a dolgokat, az összes f***om (mind az F (tizenhat)) tele van az ígéretekkel. Én nem igértem senkinek sem olyat, amit ne tudnék (ne tudtam volna) megcsinálni. Az megint más kérdés, hogy nem mindenki olyan, hogy inkább nem zabál, nem alszik pár napig, csak elkészüljön az amit igért. Megértem ha vkinek gondjai vannak, esetleg fontosabb dolga akadt (lsd.: csaj, betegség, stb), de van aki sokat képzel (á, ez nem olyan sok mint a ***) magáról (akinek nem inge, ne hányjon rá) és inkább utólag magyarázkodik, hogy izé + nem volt idõ + nem szóltál + nem volt kedvem + én nem írtam ilyet + fontosabb dolgom akadt + stb. Szóval, ez nem kollektív leb@szás, csak aki magára ismer az ne nagyon háborogjon a hátam mögött. Így dióhéjjban, mindenféle körítést és mellébeszélést, illetve felesleges magyarázkodást és hozzászólást mellõzve az EGYÉNI elfogulatlan, és nem méltánytalan véleményem ennyi volt. Ha valaki igazságtalannak érzi ezen hozzászólást, az megtalálhatja az emilem címét a nickemre kattintva. Ott lehet reklamálni, de szerintem nem nagyon érdemes.
Tisztelet a kivételnek: Takysoft, Piedon és a hibajavításokat végzõ HJ.

Sziasztok! Már féltem hogy mindenki abbahagyta a fordítást, én már nagyban benne vagyok több fájlban is nemsokára meglesz egy jópár rész majd jelentkezem!!!

Linux alatt flashget? Ne hülyéskedj... De majd szóljál ha hallasz valamit ebben a témában. Amúgy nem rossz egy találmány az pont a hozzászólás alatt... Na de félre a hülyéskedéssel, mi a fa***m az a zhm?
ûAzt hogy ki hogyan áll, nehéz megmondani. Evin szerint a .hun fájlokkal akár már két hónap alatt is végezhet, de akkor még a .con fájlokhoz hozzá sem nyúlt. Piedon érdeklõdött, hogy mi lenne ha lefordítaná az újságokat, emileket, könyveket,satöbbit, de le sem lett sajnálva.
Ezen okokból kifolyólag a majdhogynem nulla angolommal nekiugrok a fordításnak. Lesz amilyen vagy pedig még rosszab... De bízom abban hogy csak nem lesz olyan f*s a végeredmény. Mihelyt letöltöttem Takysoft fájljait, egybõl megmagyarázom a helyzet definici szignaturájának a hebridálódását, meg azt is hogy honnantól fogom elkezdeni a fordí(tga)tást. A zárójelben nem a True Vision Targa rövidítése látható.

takysoft
ja es ugy kell letolteni a filet, hogy a linket bemasolod flashgetbe😊

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
na szasztok.
hellot javitgatve lettek forditasaim.
adjon mar valaki vmi linket, hogy hol vannak az ujabb fileok.
amugy en egy picit haladtam
leforditva a smuggler rész, meg még némi hong kong
igy suli alatt nehezkes picit.
itt egy uj link mas szerveren:
http://people.inf.elte.hu/k_laszlo/speci/deusexmagy.zip
ez MÉG JAVÍTATLAN! bennevannak a helyesirasi hibak, akit a ti verziotokban nincsenek.
a javitott fileokat léci kuldjetek el nekem, vagy adjon valaki linket.
lesz halom zhm most(pl analizis), de azert majd probalok forditgatni is.
Ha valaki rajtam kivul is forditott, akkor kérem, hogy a leforditott fileokat is kuldje el nekem, csak hogy tudjam mit nem kell forditani.
Szoval nalam a legfrisebb cucc a link, ami feljebb van.
A masik oka, annak hog belassultam, hogy sikerult megszerezni a Full Throttle és a Day Of The Tentacle teljes cds valtozatat, es jatszok😊

Szoval ki hogy áll? jo lenne mar egy picit egybe letni a dolgokat😊

byezz

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Ja, és az a link Takysoft tárhelyére mutat. Csak idegesített hogy a böngészõm mindig elkezdi betölteni az ace fájlt,és csak krikszet meg krakszot lehetett látni, de a letöltést valahogyan nem tudtam elkezdeni... Meg hátha másoknak is így egyszerûbb.

Dehogy rejtélyes😊

OKs és THX! 😊)

HJ-nak ismételten csak igaza van. Még nem pakoltam fel a javított változatot. De gondolom te a fordítandó szövegek .txt fájljaira gondoltál. Ezeket HJ már átbogarászta (már ami ékes anyanyelvünkre le lett fordítva) és kijavította a kisebb nagyobb hibákat. Ha majd az összes szöveg le lesz fordítva, akkor be lesz csomagolva a játék álltal is megrágható állományba. De azért köszönöm hogy segíteni szeretnél...

És az ehhez hasonló helyzetek elkerülése végett nem is szertnék félkész anyagot nyilvánosság elé tárni. Akinek tudnia kell róla, az idõben megtudja azt amit kell. Huh, ez elég rejtélyesen hangzik.

Joi! Igazad van! A letölthetõ fájlokban sok hiba volt, de ez csak egy apró tévedés miatt alakult így: én már kijavítottam augusztusban ezeket (azt hiszem igencsak jóra), csak Szivar elfelejtette berakni azokat a letölthetõ pakkba...
Ezt gondolom Szivar is meg tudja erõsíteni és szerintem amikor lesz rá alkalma, már a javított fájlokat tartalmazó csomagot teszi ki valahová letölthetõre.

Én csak segíteni akartam....

Továbbá VOLT jópár félrefordítás is. De ki az aki nem vét sohasem hibát?

Hali! Nézegettem a fordítás TXT fájlait. Nem akarok belekontárkodni, de az elütési és helyesírási hibákat szívesen kijavítom bennük - ha nincs rá kapacitásotok. Valamint van pár "magyartalan" szövegrész, amit át lehetne fogalmazni.

Szia HJ!

Még egyenlõre élek. De beszéljünk múltidõben. A nemrég még letölthetõ állományban benne volt a kezed munkája. De már töröltem a honlapocskámat, aztán meghányta magát a gépem (lsd: lentebb). Azóta semmi változás😊

Hello!
Végre egy kis életjel rólad!😊
A letölthetõ cuccban benne van amit kijavítottam?
Ha van új adag - jöhet javításra!

Meg egy kis belebarmolás más üzenetébe (alter. böngészõvel nem nagyon lehet megnyitni a:Takysoft oldalára mutató linket. Imhol vala egy kis kontárkodás...

Szevasztok!

Már egy hete megvan az új gépem (most már mûködik is). Ha lesz idõm akkor feldobok ezt+azt a netre. Majd szólok mindenkinek, aki (hasznos közremûködésének hála) érdekelt a dologban. Talán lesz idõ(nk) a befejezéséhez. Ugyanis vszínûleg munkahely-változtatás lesz nemsokára. És ezzel egyetemben megszûntetem a net hozzáférésemet is. De ez még egyálltalán nem biztos. Viszont nagyon jó esély van rá...

akyyy
az remek. én is segíytenék, de csak honk kongk vitem el eddig, aazt is már 1 éve, h anem másfél, de pl "ujságcikek, " meg egyéb dolokat szivesen segítek,

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Várjuk a jelentést 😊 Kissebb dolgokban pl.: egyszerûbb szövegrész fordítása, tesztelés, hibakeresés, tudok segíteni

Bandew
Hmmm...
Csak nem azt akarod mondani, hogy folyik a Deus Ex magyarítása?
Azt hittem már meghalt az ügy.
:-D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

takysoft
megy a olog, ne aggójatok, csak lassan.
elõbb utóbb meglesz.
amugy lehet segíteni, este megmonom, pontosan hogy állunk, és mit lehet csinálni.
Én nemsokára befejezem Hong Kongot.
Azért ezzel kezdtem, mert ez a legnagyobb. Meg a legunalmasabb. Szal este megmondom, hogy áll a dolog.
Persze a txt fileok visszehelyezése szivar feladata lesz.
Forítók akik segíthetnek, és játszottak már deusexel, és tudnak angolul, akkor mindenki segítségét várom

Jó kérdés.....

akyyy
szivart kéne várni, ugyan hol lehet?

Nem a nyitás a lényeg. Hanem az, hogy ki csinálja meg végül. Többen is próbálkoztak vele, de mind félbemaradt 😞

akyyy
sehol senki..amúgy ezt a topicot anno ki nyitotta?

Engem is érdekelne, hogyan áll a dolog....

akyyy
na eltert lassan 2 hónap, van valami a fordítással? kedzek deus ex es hangulatomban lenni 😛

Windóz alól nem szeretek feltölteni... Meg volt egy kisebb hiba a számítógépemmel (nyekk : merevlemez, memória). És most kölcsön gép van nálam. De az összes szükséges fájl megvan, csak meg szeretném várni hogy megbaszkurálják a gépemet, mert azon van egy telepített Linux. És Linux alól valahogyan egészen más netezni... Erre a gépre meg nem kellene feltelepítenem, mert morczos lesz a tulaj.

én sem találkoztam soha még olyan játékkal mint a Deus Ex. Emléxem,mindig északa nyomtam,papírra feljegyezve a belépési kódokat. Aztán rájöttem,hogy a logban benne van az összes. :-)

takysoft
4 nap múlva végzek melóval, és vissza a Zegyetemre.
Az elején ráérek majd fordítani. Már amennyire idõm engedi?
többiek hogy állnak? esetleg ti is feltehetnétek fileokat, hogy lehessen hasonlítani.
szivar! nálad most mi van? elvileg nálad futnak össze a szálak. feltehetnéd valajhova az eddig kész anyagot. a txt változatot is, meg a játszhatót is.

Ha jól tudom akkor a DeusExmachina.com oldalon van de lehet hogy rosszul írtam be a címet. Nézd meg az Ionstorm oldalán a linkek között!

takysoft
mirol szol? homepage?

A The Cassandra project-et ismeritek? Én nemrég játszottam vele ez egy afféle mod a DX-hez, próbáljátok ki, nem rossz!

ok értettem 😊

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

takysoft
ez mindenkinek sajat velemenye, meg is lehet beszelni, de arra mas forum van😊

nem mondom hogy nem tetszett a 2, de azért az egytõl elég messze volt, mondjuk nehéz is lett volna überelni, de legalább megközelíthették volna...

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

takysoft
nemtom, nekem tetszett a deus2 is. igaz, neten olvasottak után nem úgy futottam neki, mint aki hatalmasat vár, de azért jobban meg lett oldva a story. Tényleg azzal vagyok, akivel akarok, és nincs olyan, hogy a játék választ helyettem. Itt végig azt csinálok, amit akarok, mégis az utolsó pillanatban is megvan a lehetõségem átállni.
plusz nem kellett megjegyezni fejbõl a belépési kódoket, ami kicsit kellemesebbét tette a játékot. amõgy se jegyeztem meg semmit, csak megnéztem a goals résznél.
én szombaton érek rá. akkor fordítok majd, utána meg jövõ hétvége. utána kilátástalan, tehet, hogy csak szeptemberben. Dolgozom, amúgy bartnõmmel vagyok, amúgy meg a beteg húgommal.
Ja.. van valami küldetéslemez. Az a neve, hogy Zodiac.
Asszem Paullal lehet menni benne. A Hongkongos rész után mutatja be, mi történik Paullal. Feltételezi ugye, hogy nem halt meg😊
szoval azt is magyaríthatnánk, ha jó. Én nemtom, mert még nem néztem meg. Meg még nincs is kész egészen. 3 rész lesz. de a harmadik még nincs kész.
Amúgy még nem néztem meg, lehet, hogy nagy szar az egesz.

http://www.planetdeusex.com/zodiac/

ha valakit érdekel.
persze, elõbb végezzünk a deus ex-el.....

Ez egy remek ötlet. Aki segíteni szeretne, az szerintem a párbeszédek fordításánál segédkezzen. A módosítandó képekbõl (ha nem néztem el semmit) már csak egyrõl (0,1%-áról) kell elvarázsolnom a feliratokat. Visszarakni a magyar szöveget, már egy kicsit gyorsabb lesz... Amolyan macerás "pepecs munka" már nem igazán lesz. Esetleg egynéhány gomb, ablak átméretezése. Ha meglenne a kész javított anyag, akár már a héten fent lehetne a neten a cucc. De azért meg kellen várni Evint is, hogy mit alkotott a nyár folyamán. Már írtam neki, de szerintem nem sûrûn nézte meg a postaládáját az utóbbi idõben. Remélem nem dolgozik senki sem feleslegesen...