33675

• Evin
    Igen közben ráeszméltem, hogy ez már angol. :) mondjuk ha fordításra kerül a sor, és pl rám hárul a feladat (ami nem biztos, hogy idén lesz) ettől függetlenül a német verziót fogom előnyben részesíteni, hiszen az az alapnyelve.
    Nem hiszem, hogy innen szedem le, mert ilyen nagy fájloknál nekem csak szenvedés (ne menjünk bele, hogy letöltésvezérlő meg kutyafüle), de akkor beszerzem. És ettől független kösz a linket.
    Már csak programot kellene csinálni hozzá vagy megvárni, hogy valaki csináljon.
  • IMYke2.0.0.0
    Linkek elszúrva, de a lényeg ott van.
  • Atomreaktor
    nagyon szép könyvek, grat!!
  • IMYke2.0.0.0
    Venetica (2010)
    PC Game | Publisher: DTP Entertainment | Developer: Deck 13 | Size: 4,62GB
    Genre: Action, RPG, Role Playing

Set in the fantastic world of long ago Venice, the young Scarlett falls victim to a terrible mystery, which begins with the murder of her companion by a secretive alliance of mighty necromancers. Thus fate takes its inevitable course and threatens to throw the world out of order.

Scarlett finds out that she is the daughter of death incarnate and is blessed with his ultimate powers. She is the only one who can stop the gruesome powers that threaten to destroy the entire living world.

Now it’s your chance to reverse fate! Get ready for a fast-paced adventure set in an epic world filled with dark dangers and merciless adversaries. Arm yourself with mighty weapons, rally together powerful allies and master the dark powers of death. Can you conquer the powers that threaten to inescapably destroy the world of the living? Follow your path down into the deepest abyss to death itself – and back again, if you are worthy!

Hotfile.com:
    KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK!

Rapidshare:
    KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK! - KLIKK!

No Password.
  • Evin
    Már rég, már az angol is jöhetne.
  • kirol
    Nem tudom. 1-et se próbáltam. Jó amúgy?
  • szotyimutyi
    A Venetica is megjelent.
  • MerlinW
    Kint van a Mass Effect 2, húzd azzal az időt addig:)
  • kirol
    De nekem nincs 3D-s nyomtatóm! :)
  • moonster
    Nyomtatod, kinyírod, ragasztod, és tátááám
  • kirol
    Nekem nem kell zöldkártya! Én ilyet akarok:
  • RaveAir
    Én is néha megfeledkezek róla... Aztán persze időnként elkap az írhatnék. :)
  • szotyimutyi
    Majd írunk oda is! :))
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudtam, hogy van blogod...
    Az Avatar 3D-t olvastam most el... A gyűrűk ura-t semmi sem győzheti le - nálam sem. 3D ide, vagy oda.
  • RaveAir
    Én egy kanadai blogger oldalán keresztül nyertem 12db(!) angol nyelvű könyvet. E-mailben kérte, hogy adjam meg a mobilszámomat is. Elóször azt hittem, hogy majd valami egyeztetés miatt Vancouverből fognak felhívni... 9 óra időeltolódás.

Szerencsére nem hívtak és gyakorlatilag egy héten belül megkaptam a csomagot. Mint kiderült a kanadai bloggernek egy angol könyvesbolt ajánlotta fel a könyveket kisorsolásra, így egész közelről jött.

Bizonyíték

Most már csak idő kell, hogy elolvassam őket. :)
  • szotyimutyi
    Nyugtasd magad, hátha kamu volt...Ha nem fejezted be a regisztrációt, hogyan jutottak el az adataid? Na, mindegy. Amúgy bizarr élmény lehetett, szó se róla! :))
  • IMYke2.0.0.0
    Ajajajjjajj... ne rágódj rajta, ismerheted metódust - az egész csak marketing - [örök pesszimista vagyok] - és valószínűleg lehúzás lett volna.
    Főképp, mivel USA és Kanada is nem éppen a "tárt karokkal fogadlak szegény európaiak, gyertek!" elv alapján működik...
  • MerlinW
    Áhh... tegnap szörföltem a neten, egyik oldalon felugrott egy popup a szokásos amerikai zöldkártya lottóval kapcsolatban, kíváncsi voltam, kitöltöttem az űrlapot (az us bevándorlási izé oldalán). Mikor a végére értem, kért asszem 25$-t. mondom, oké itt megállok, ennyire nem vagyok most kíváncsi rá. Megszakítottam a regisztrációt.

Ma reggel 10-kor (kinti idő szerint hajnali 4-5???) ébreszt a telefon, egy csaj New York-ból közli velem, hogy amennyiben tervezem idén az amerikai látogatást és befejezem a regisztrációt, nyertesnek tudhatom magamat. Én meg frissen ébredve, kómásan elhesegettem, hogy most nem aktuális, nem is fizettem, csak kitöltöttem kíváncsiságból, stb.

Most fél órával később pedig a fejemet verem az asztalba, a liba meg vezetékesről hívott:) Nem mintha ki akarnék most költözni, de egy zöld kártya mindig jól jöhet:) Váhh:)

No mindegy, csak friss az élmény meg kellett osztanom:)
  • moonster
    Ha utánaolvasol, guglizol spdif to RCA -ra, akkor találsz egy átalakítót, de nem olcsó, ami képes optikai kimenetet rca-ra forgatni.

Nem is tudom, h lenne érdemes
  • kirol
    Nekem ez nagyon megtetszett. Ezt az optikai kimenetet mivel lehet összehozni? Csak optikai bemenettel?

Mert nekem vagy HiFi -m van, ide jó az RCA, vagy az alap HDMI hang a TV-n, vagy az 5.1-es rendszerem, amin sima jack dugó van csak.
  • moonster
    igen, az optika kitol mindent.
    A DTS -t meg letolja sztereora, ha nincs külső DTS dekoder. A nem Live első verziója nem tudta, csak a javított. A Liveba alapból beletették.

Olvasgass teszteket, ne érjen meglepetés. Ismerősöm, aki használja, nagyon komálja.
    Vennék én is, ha volna nagy TV-m, de nem van :(
  • kirol
    Hát egy integrált NVIDIA® GeForce 7050 szerintem nem tud ilyet.

De erről a cuccról az az ihletem jött, hogy eladom azt a gépet, és veszek az árából egy WD TV HD LIVE -ot és jó esetben még marad 10k-m is. És nem fog akadni semmi és nem lesz zúgás se.

Bár azért azt nem vágom, hogy a "sztereó RCA kimenet" -en hogy vezet ki bárki is 5.1 hangot, vagy Dolby TrueHD -t.
    Esetleg Toslink (optikai kimenet)-en?
  • moonster
    Azért próbáld ki a másik gépen is, hátha valamit megspórol
    Elég puruttya a felülete a MPC HC-nek. Kmplayerhez szokott a szemem
  • kirol
    De ezen a gépen iszonyat brutál! DXVA-val 4% a CPU használat, néha-néha felugrik 14%-ra is, de a feladatkezelő szerint 62 folyamat fut.

Bár DXVA nélkül is csak 26-33%.

• kirol
    Hát a VGA számításával nem sokat érnék, hisz abban a gépben csak integrált VGA van. (AsRock ALiveNF7G-FullHD)
  • moonster
    Kirol: Olyan lejátszót kell használnod a PC-n, ami igénybeveszi a videokarit is, h számoljon: DXVA
    Ehhez itt találsz segítséget.
    Legfőképp egy Media Player Classic Home Cinema progi kell. Ez kihasználja videokarit is. Innen leszeheted
  • moonster
    Nem is 4.3 MByte/s, hanem 6.7 Mbyte/s (54/8)
  • moonster
    Raveair! A
    Popcorn termékek ilyenek.
    Valamelyikben van merevlemez, valamelyikben meg nincs, de beleszerelhető. Hasonlóképpen bővíthető DVD lejátszóval, esetleg BluRay olvasóval.
    WIFI-t is támogatnak, de nem igazán ajánlják, mert egy DVD is csak szűken férne ki rajta, nemhogy HD.

Éppen nemrég mérgelődtem, h hiába 54mbites a routerem, meg a laptop is, és szinte összeérnek, az 54 mbites sebesség közelébe sem értem.
    54 mbit cirka 4.3 MB/sec lenne, de a felét éppen eléri.

• kirol
    Mert az Xtreme az mi?
  • IMYke2.0.0.0
    Értelemszerű, mert a linkelten, és a képen sincs kiírva, hogy "XYZ chip", vagy "CPU"...
    Realtek chipset: ami az összes grafikai és hang feladatod elvégzi
    Az Xtreme ennél is erősebb.
  • kirol
    Az miért értelemszerű? Mi az a Realtek chipset? Ilyen zsírkirály erőforrás?
    Azért 1920*1080-as felbontású filmet lejátszani nem könnyű.
  • IMYke2.0.0.0
    Ennél nehéz részletesebb infót adni...

Ez 'kismiska' a fentihez képest:

Értelemszerűen, a Realtek chipseten felül nem írják, hogy milyen központi egység végzi a melót.
  • kirol
    Amúgy ezekben milyen "CPU"/központi egység van, ami lejátszik egy 1080p-s videót lazán, amikor az AMD 4800+-omnak néha nehezére esik lejátszania?
  • RaveAir
    Hülye kérdés, de létezik olyan média center vagy mi, amibe lehet dvd-lemezeket is pakolni, valamint ezzel együtt wifit is tud?
  • kirol
    Ez király kis cucc! Ilyet egyszer be kell szerezni!

A 15 Days meg full olyan kinézetre, mint a Sunrise.
  • moonster
    Asus O! Play kép linkjét elszúrtam
  • moonster
    Igen, ez igaz.
    mkv-re, inkább kisebb asztali médialejátszót javasolnék, mert bármelyik konzol igen nagy hanggal működik, ami zavaró lehet.

Pl:
    WD TV LIVE

Esetleg

Asus O!Play

Egy összehasonlító teszt
  • takysoft
    pár téveszmét azért tisztázok:)

avi-ba is lehet h264-et tenni
    mkv-be is lehet divx-et. sőt kis felbontást is:D
  • Atomreaktor
    http://www.adventuregamers.com/gallery.php?id=1506
  • takysoft
    a codec a tömörítési eljárást jelenti.
    a konténer pedig a foglalat, amibe a film dolgai illeszkednek.

ez olykor egyezik persze, egyszerű esetekben
    az mp3 például kodek és kontner is egyszerre. (bár coecből an azért több mp3 kompatibilis is... CBR, VBR kodekek)

az AVI pl konténer... méghozzá egy igen gagyi darab... de avi-ba is lehet rakni divx-et, xvid-et, h.264-et, vagy tömörítetlen stream-et is.

ha PC-n le akaron játszani a filmet, akkor kell a dekóder codec, meg ha a lejátszóprogram nem ismeri a konténert, akkor egy filter is.

pl media player nem ismeri az mkv-t. classic se, így ahhol kell egy slitter/filter haali-t szokták hazsnálni.

A matroska (mkv) igen okos konténer. Semmi gondja ha több audiosáv van, több feliratsáv, esetleg töb videosáv is akár(pl stereoscopy a 3D-s filmekhez, vagy többféle befejezés.. ilyesmik)

meg jól támogatott.. az mkvtoolnix egy remek csomag mkv-k készítésére.

meg mostanság szinte minden rendes bluray lejátszó ismeri az mkv-t. (de azért ezt elleőrizni kell vásárlás előtt)