33675

• IMYke2.0.0.0
    A felettünk tegnap délután terhét leadó időjárási szupercella áldása még ma reggel is látható volt az árnyékosabb árkokban, bokrok alatt, ahogy bicajoztam... :)
  • mandm
    Az idő pénz! Nekem is jobban megéri csak beugrani a szomszéd utcába, vagy ha épp nem arra megyek, akkor a másik irányba két utcával odébb, hogy egy OTP automatát találjak, minthogy állandóan a belvárosba expedíciózzak.
    És amikor ugye véletlenül Sibenikben, Splitben, vagy esetleg Sozopolban (Bulgária) járok, akkor is sokkal jobb és olcsóbb az OTP.

Egy tegnap délutáni pécsi kép a BAMA.hu-ról:
  • bogyoka
  • IMYke2.0.0.0
    Félünk tőled? [csak vicc volt/akart lenni].
  • Evin
    Biztos mindenki sokkol amit írsz. :D
  • bogyoka
    Miért van az, hogy ha én beírok valahova, utánam nem ír senki sem? Csak úgy megjegyzem
  • bogyoka
    Nekem a legjobb nincs kártyám, így nem kell idegeskednem.
  • MerlinW
    Én is kizárólag azért vagyok OTP-nél, mert kényelmes. Nem azért meg megéri:) Lustaság fél egészség:)
  • mandm
    A K&H nekem már ott kiesik, hogy Pécsen csak egy fiókjuk van az is olyan helyen, hogy autóval nehéz parkolni és gyalog is teljesen kiesik, messze buszmegállóktól. Pedig a belvárosban van.
    Szal nem is tudnám nagyon élvezni a kedvezményes saját automatás dolgaikat
    Otp meg szinte minden nagyobb községben is van ill., a környező országokban is!
  • Axon
    Mondhatnál erről kicsit többet, mert a k&H oldalán nem találtam róla infót.
    Melyik számlacsomagban vagy? Nekem K&H emelt szintű elektronikus számlacsomagom van, ami a legdrágább szolgáltatás, de engem nem kényeztetnek el ott semmivel, nagyon kezd elegem lenni belőlük ezért kérdezősködöm.
    Ez a 150 ezer ft fölötti ingyenesség automatikus vagy pedig kérni kell?
    A 150 ezer ft egy összegben jöjjön vagy több helyről is jöhet (pl 2 ember fizuja)?
  • moonster
    CIBnél az elektromos számlacsomag asszem ingyenes talán vagy csak valami nagyon apró

OTP nagyon drága, el is jövök onnan.
  • trmn #30381
    Nem egyszerű az biztos )))
  • IMYke2.0.0.0
    Két bankot nem tudnék ellátni számlaforgalommal :)
  • trmn #30379
    Van OTP-s számlám is, oda is megy egy kis lóvé, de csak azért, mert 15 éve náluk vagyok és a hitel keretem a tízszerese a rákerülő összegnek azt hiszem most olyan másfél millió körül. Ha véletlenül megszorulok akkor jól jön. Úgyhogy én velük is meg vagyok elégedve, és a legnagyobb előnyüknek azt tartom, hogy az országban nekik van a legtöbb helyen automatájuk.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem is van netbankom - nem akadozik/ott eddig.
    Egyetemi első évem óta ügyfelük vagyok, és mindig kedves ügyintézőkkel találkoztam Pécsett - sőt, a legutóbbi hölgyike olyannyira gyönyörű és kedves volt, hogy nehéz volt a szemébe néznem, amikor az ügyfél-asztalánál papírokat töltöttünk ki...

Mivel nem bonyolítok túl sok forgalmat, így a sz.vezetés nem izgat. Testvér-húgom a K&H-nál van, jókat is, rosszakat is mondott róla régebben.
  • Atomreaktor
    nálunk működik
  • trmn #30376
    Az Erstével nagyon rossz tapasztalatim vannak/voltak, hihetetlenül magas a számlavezetési díj, nem korrekt sms szolgáltatás, akadozó netbank stb... Úgyhogy pár éve váltottam K&H-ra és nem bántam meg. Nulla forintos számavezetési díj (ha havi 150000 rámegy a kártyára, ingyenes a bankártya, netbankos utalásnál 10 ft az utalás, korrekt az sms szolgáltatásuk, ingyenes a készpénz felvét saját automatából, és eddig minden fiókban kedves, segítőkész emberrel találkoztam. Tehát nálam a K&H a nyerő.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudsz a fenti chatbe írni?
  • bogyoka
    Olyan rossz, hogy nem írhatok a csetbe, pedig néha jó lenne dumcsizni, dehát nem lehet.
  • IMYke2.0.0.0
    ERSTE-s vagyok én is :) - 13 éve :)
  • RaveAir
    Én eddig még csak olyannal találkoztam, hogy vagy PIN (VISA) vagy aláírás (Mastercard) kell, de a kettő még együtt sohasem. Korábban VISA-m volt, de azóta váltottam a másikra, mert Erste bank esetében ez jelent külföldre baleset és utasbiztosítást is.
  • Atomreaktor
    értem én, és épp az az 1.200 sok nekem :)
  • mandm
    Nem a kártya havi 1200, hanem az egész számlacsomag. A kártyáknak amúgy éves díja szokott lenni.
  • bogyoka
    Nekem meg nincsen kártyám, de szeretnék majd
  • Atomreaktor
    ez a virtuális kártya jó ötlet, egyre többször vásárolok én is a neten, bár a havi 1.200 az nekem még soknak tűnik :) (mikor hó vége előtt elfogy amúgy is a pénzem) :)
  • MerlinW
    Nekem is az van. OTP-nek van elektronikus számlacsomagja, jár hozzá egy fizikai lakossági és két virtuális számlaszám. Egy virtuális MasterCard az online fizetéshez és egy megtakarítási számla. Emellé az online felület (otpdirect), amivel lehet összevissza utalgatni.

Ennek ára havi 1200Ft (autmatikusan levonják) amiben benne vannak az SMS-es jelentések is.

Okos dolog, mert mindig csak annyi pénz van a virtuálison, amennyi kell az adott tranzakcióhoz. A lakosságiról a virtuálisra utalás pedig 3 kattintás a dolog és azonnal megtörténik (kártyák közötti tranzakció).
  • moonster
    Sztem neten vásárláshoz elég egy Netkártya, ez egy le nem gyártott kártya, csak száma van, ami egy dombornyomott kártyának felel meg.
    Ez a "kártya" egy mellékszámlához csatolódik, ami a főszámla része. A netes tranzakció előtt annyi összeget mozgatsz át a netes számlára, amennyibe kb kerül a tétel és így nem tudnak visszaélni a számmal, ha kikerül, mert nincs a hozzá tartozó számlán fedezet.
    CIBnél van ilyen konstrukció.

Nyilván ezt csak netes vásárlásnál jó védelem.

A boltban vásárlásnál talán a napi limit, sms értesítő a megoldás.

• bogyoka
    Na ezt mondtam én is, hogy sehol semmi nincs róla, még trailer sem, és nemsokára megjelenik, nagyon titokzatosak.:)
  • szotyimutyi
    Érdekes, hogy sehol egy kép, de Syberia 3 megjelenés júniusban!
    http://www.microids.com/en/press/28/microids-launches-syberia-3-on-ps3-.html
  • Atomreaktor
    ez mondjuk igaz. netes vásárlásnál semmi nem kell, minden info rajta van a bankkártyán.
  • IMYke2.0.0.0
    Én kártyával csak nagy értékű vásárlásokat bonyolítok - egyszerre akár több játékszoftver, műszaki árú -, és eddig kellett az aláírás.
    Ellenpélda a pécsi MediaMarkt és a tecső.

• IMYke2.0.0.0
  • RaveAir
    Nem kell minden esetben pin! Majd valaki kijavít, de a mastercardoknál a vásárlásnál nem pin, hanem aláírás kell.
    Főleg, ha neten keresztül vásárolsz, mert akkor a bankkártya azonosítóján kívül a kártya hátoldalán lévő utolsó 3 számjegyet kell megadni.
  • Tomcom
    Ehhez csak annyit srácok, hogy ez a hír tavaly április elsején jelent meg. Tehát a sztoriról még semmit sem lehet tudni, TUTI, hogy nem jön ki ez éven és Victoria sem fog feltűnni a harmadik részben. :)
  • Atomreaktor
    "Ben Johnson-idő alatt" :D:D:D
  • IMYke2.0.0.0
    ERSTE kártyához mindig kell PIN - hál' a Tervezőnek. A letiltás - lopás esetén - pedig "Ben Johnson-idő" alatt megvan.
  • Atomreaktor
    ilyenkor mindig akad egy-két régebbi, ki(nem)játszott kaland, amit jó (újra)előszedni ;)
  • enlightened
    Ejj, ahogy elnézem még mindig nem jött ki semmi új kalandgame:S. Ez eléggé elszomorít.
  • kirol
    Értem, köszi!
  • Atomreaktor
    vannak olyan kártyák, illetve vannak olyan boltok. nekem otp-s kártyám van, de jártam már olyan boltban (mondjuk már régebben), ahol pin kód sem kellett. aláírást, valahol kérnek valahol nem. viszont egyből kapok sms-t, ha vásárolok vele, tehát ha elhagynám és valaki használná, rögtön kiderülne. érdemes egy napi limitet beállítani azért.

tehát a lényeg, bizonyos kártyákkal, bizonyos helyeken lehetséges pin-kód nélkül vásárolni.