The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RaveAir
Én eddig még csak olyannal találkoztam, hogy vagy PIN (VISA) vagy aláírás (Mastercard) kell, de a kettõ még együtt sohasem. Korábban VISA-m volt, de azóta váltottam a másikra, mert Erste bank esetében ez jelent külföldre baleset és utasbiztosítást is.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Atomreaktor
értem én, és épp az az 1.200 sok nekem 😊

mandm
Nem a kártya havi 1200, hanem az egész számlacsomag. A kártyáknak amúgy éves díja szokott lenni.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

bogyoka
Nekem meg nincsen kártyám, de szeretnék majd<#vigyor>

Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!

Atomreaktor
ez a virtuális kártya jó ötlet, egyre többször vásárolok én is a neten, bár a havi 1.200 az nekem még soknak tûnik 😊 (mikor hó vége elõtt elfogy amúgy is a pénzem) 😊

MerlinW
Nekem is az van. OTP-nek van elektronikus számlacsomagja, jár hozzá egy fizikai lakossági és két virtuális számlaszám. Egy virtuális MasterCard az online fizetéshez és egy megtakarítási számla. Emellé az online felület (otpdirect), amivel lehet összevissza utalgatni.

Ennek ára havi 1200Ft (autmatikusan levonják) amiben benne vannak az SMS-es jelentések is.

Okos dolog, mert mindig csak annyi pénz van a virtuálison, amennyi kell az adott tranzakcióhoz. A lakosságiról a virtuálisra utalás pedig 3 kattintás a dolog és azonnal megtörténik (kártyák közötti tranzakció).

[merlinw.org]

moonster
Sztem neten vásárláshoz elég egy Netkártya, ez egy le nem gyártott kártya, csak száma van, ami egy dombornyomott kártyának felel meg.
Ez a "kártya" egy mellékszámlához csatolódik, ami a fõszámla része. A netes tranzakció elõtt annyi összeget mozgatsz át a netes számlára, amennyibe kb kerül a tétel és így nem tudnak visszaélni a számmal, ha kikerül, mert nincs a hozzá tartozó számlán fedezet.
CIBnél van ilyen konstrukció.

Nyilván ezt csak netes vásárlásnál jó védelem.

A boltban vásárlásnál talán a napi limit, sms értesítõ a megoldás.

bogyoka
Na ezt mondtam én is, hogy sehol semmi nincs róla, még trailer sem, és nemsokára megjelenik, nagyon titokzatosak.😊

szotyimutyi
Érdekes, hogy sehol egy kép, de Syberia 3 megjelenés júniusban!
http://www.microids.com/en/press/28/microids-launches-syberia-3-on-ps3-.html

Atomreaktor
ez mondjuk igaz. netes vásárlásnál semmi nem kell, minden info rajta van a bankkártyán.

IMYke2.0.0.0
Én kártyával csak nagy értékû vásárlásokat bonyolítok - egyszerre akár több játékszoftver, mûszaki árú -, és eddig kellett az aláírás.
Ellenpélda a pécsi MediaMarkt és a tecsõ.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

RaveAir
Nem kell minden esetben pin! Majd valaki kijavít, de a mastercardoknál a vásárlásnál nem pin, hanem aláírás kell.
Fõleg, ha neten keresztül vásárolsz, mert akkor a bankkártya azonosítóján kívül a kártya hátoldalán lévõ utolsó 3 számjegyet kell megadni.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Ehhez csak annyit srácok, hogy ez a hír tavaly április elsején jelent meg. Tehát a sztoriról még semmit sem lehet tudni, TUTI, hogy nem jön ki ez éven és Victoria sem fog feltûnni a harmadik részben. 😊

https://www.adventuregames.hu

Atomreaktor
"Ben Johnson-idõ alatt" 😄😄😄

IMYke2.0.0.0
ERSTE kártyához mindig kell PIN - hál' a Tervezõnek. A letiltás - lopás esetén - pedig "Ben Johnson-idõ" alatt megvan.

Atomreaktor
ilyenkor mindig akad egy-két régebbi, ki(nem)játszott kaland, amit jó (újra)elõszedni 😉

enlightened
Ejj, ahogy elnézem még mindig nem jött ki semmi új kalandgame:S. Ez eléggé elszomorít.

kirol
Értem, köszi!

Atomreaktor
vannak olyan kártyák, illetve vannak olyan boltok. nekem otp-s kártyám van, de jártam már olyan boltban (mondjuk már régebben), ahol pin kód sem kellett. aláírást, valahol kérnek valahol nem. viszont egybõl kapok sms-t, ha vásárolok vele, tehát ha elhagynám és valaki használná, rögtön kiderülne. érdemes egy napi limitet beállítani azért.

tehát a lényeg, bizonyos kártyákkal, bizonyos helyeken lehetséges pin-kód nélkül vásárolni.

MerlinW
OTP kártyával nem. Rafi, City kártyák nem kérnek PIN-t. A többi nem tudom.

Illetve 50e (vagy akörüli, nem tudom pontosan) feletti vásárlás esetén aláírás ellenõrzés van minden esetben - legalábbis kellene.

[merlinw.org]

kirol
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az igaz, hogy a bankkártyával a kezemben tudok venni vonatjegyet, repülõjegyet stb.-t anélkül, hogy bármi más (pinkód, sms kód) magán a kártyán kívül a rendelkezésemre állna?

Ezt úgy értem, ha én elhagyom a sajátomat, azzal ezt tudják mûvelni?

MerlinW
Furcsa fúzió ugyan, azonban lehet remény, hiszen egyrészt Microids, másrészt két jó játékról beszélünk😊

[merlinw.org]

bogyoka
Nagyon titkolóznak, tudtommal még senki nem talált róla képet, meg mást sem.

trmn
Még nincsenek screenek a játékból?

bogyoka
Na, már kezd elmenni a kedvem a Sybériától fõleg ilyen hírek után.😞
Akkor az már nem is a Sybéria folytatása lenne, ha összehozzák a két fõszereplõt.

Atomreaktor
a 3d-t még talán meg tudnám bocsátani, de ezt a sztorit, meg az összemosást Victoriával, az online hülyeségrõl nem is beszélve... inkább meg se jelenjen akkor.

IMYke2.0.0.0
Hát bekaphatják, ha így lesz. De tényleg!

Atomreaktor
ajaj, van pár rossz hírem:

"Syberia III would be released on PC and PlayStation 3 in June 2010 as a real-time 3D game"

"One of the main innovative points of the game is allegedly its use of collaborate online gaming between players on both PC and PS3, using simultaneous data exchange and sharing on the two platforms. "

"The first press release also mentions that Kate Walker will meet an investigator named Victoria McPherson. FBI agent McPherson is the female lead character of another of Microïds' series of games, Still Life and Still Life 2."

forrás1

forrás 2

bogyoka
Nem is rossz ötlet, lehet, hogy pont ezt fogják csinálni😊

bogyoka
És nem is fogod lejátszani a 3. részét?

IMYke2.0.0.0
Esküszöm, nekem is az "álom" téma ugrott be 😊)))

MerlinW
Hõsnõnk meglátja reggel a zuhanyzóban Bobby-t.

[merlinw.org]

kirol
Rossz mamutot találtak meg, vagy csak délibáb volt a mamut! 😄

Atomreaktor
a második sem volt olyan rossz, de az 1-nek nem ért a nyomába. viszont el nem tudom képzelni, hogy hogyan folytatják a történetet...

kirol
Elsõ és második rész is etalon!

MerlinW
Elsõ része nekem is, a második nem tetszett, végig sem játszottam.

[merlinw.org]

bogyoka
Hû de jó lesz ha megjelennek, én fõleg a Sybériát várom nagyon, egyik nagy kedvencem.😊

kirol
"...Utána jöhet a Dracula, Post Mortem, Egypt, Return to Mysterious Island és Syberia következõ része - PC-re. Jó hír, hogy ezen címek folytatásai még az év vége elõtt megjelennek - legalábbis a Dracula 4 és Syberia 3 biztosan. A kiadó azt is hozzátette, hogy elõtte azonban az összes játék minden részét felújítják és kiadják PC-re, Vistára és Windows 7-re optimalizálva."

Biztosan megjelenik idén a Syberia 3? Hát úgy legyen!

bogyoka
Ahham értem. <#smile>

Axon
Igen Resource War az tulajdonképpen a sudden strike játéknak egy feljavított verziója, új kampányokkal és több újítással, de ezt csak a játék ismerõi fedezik fel, míg egy átlag játékosnak nem feltûnõ. Amibe bekerülök az egy mod amit ehhez a játékhoz fejlesztenek magyarok már egy jóideje. Több verziója is megjelent, de ez lesz a legújabb, tudomásom szerint ez most vagy RCM 2.8 lesz vagy RCM 3.0.

Axon
Szerintem is hatalmas ötlet. Biztosan új színt kölcsönöz bármilyen játéknak.

bogyoka
Gratulálok, lehet, hogy kipróbálom a játékot csak nem tudom melyikrõl van szó.😄 Netán Sudden Strike? Lehet, hogy valamit nem olvastam jól bocsika.

IMYke2.0.0.0
Sajnos, nem tudok segíteni - a zenei stílusa pedig kifejezetten taszít engem 😊

moonster
Olyan, mint valami Dr.Alban szám 😊
kirol
Tudja valaki mi ennek a számnak a címe: Minta

Vigyázat! Csúcsminõségû telefonos felvétel!

Atomreaktor
gratulálunk az elsõ komolyabb szerepedhez 😉

ezeket a játékba bekerülõs mókákat mindig jó ötletnek tartottam.

Axon
A topikban utána nézhetsz mindennek. Kismillió mod van hozzá, egyszer be is raktam egy részletes listát, bár az nem volt már egy ideje frissítve.
Mindenesetre ide másolom a sudden strike sorozat részeit a modok nélkül:

Sudden Strike
Sudden Strike Forever
Sudden Strike II
Sudden Sztrike 3
Resource War
Hidden Stroke
Hidden Stroke II
Cold War Conflict
Gulf War
Black Gold
Europe2015
Europe2015 II

IMYke2.0.0.0
Nem tudom mennyire maradtam le a Sudden Strike-sorozattal, de a Resource War az megvan nekem is. Azonban, nem tudom már milyen MOD-ok, és javítások léteznek ahhoz, hogy "tuti" legyen az élvezet 😊

Én várom, mert érdekel Axon tábornok 😊

Axon
:-))))
Majd felteszem a ketteskére, két kaland között kipróbáljátok ;-)