The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
Hát õ izé...
Amikor még úgy 93 körül egy számtek boltban dolgoztam, akkor ott láttam a polcon mint vadi új megjelenésû kalandjátékot. Szép képek voltak a dobozán. Akkor állítólag elnyert minden díjat a környéken és a boltba betérõ bámészkodók csakis szuperlatívuszokban tudtak hozzsanázni róla, miközben majd szét reccsent a nadrágjuk az élvezettõl.
Szóval biztos jó....
Na de várj éppen itt van ezen a gépen a játék, de a magyarítás hozzá otthon van. Elindítom és belekukkantok aztán írok rólla néhány sort.

Vmit irj mar pliz a Big red adventure-rõl mer meg sose hallottam rola.

Axon
Nálam tökéletesen futott.
Összesen 3 gépen próbáltam ki eddig és a haver aki hozta, õ sem panaszkodott.
Próbálj esetleg monitorkártya drivert frissíteni. Vagy..... tudomisém...köbd le a monitort mint ahogy én szoktam ha felidegesít a gép

LezLee
Axon: kipróbáltam amit mondtál, mostmár elindul a game, de felmerült egy újabb probléma, nem tudom nálad fellépett-e ilyesmi, de nálam nem látszik a karakter, akit irányítok, ill. néha néha elõbukkan egy része, és a textúrák is néha egymásba folynak. Nem tudom ez mitõl lehet, de így elég idegesítõ, sõt játszhatatlan. Kezd tele lenni a t.k.m az egésszel, pedig még nagyon el se kezdtem. Sajnálom, hogy szaraxik, mert a bevezetõ anim elnyerte a tetszésemet. Ta
Tapasztalt esetleg valaki hasonlót a game-val??
LezLee
A BS 1-ben hálisten nincs olyan egetrengetõen sok szöveg, mint mondjuk a TLJ-ben. Kb. egy hét alatt szerintem meg lehet csinálni. Kár hogy nem igazán jó az angoltudásom, különben segítenék, mert hidd el, megéri a szenvedést.
IMYke2.0.0.0
Letöltöttem és megnéztem a GMiki oldalán fennlévõ Broken Sword 1 (megkezdett) magyarítást... khm, a mérete 3119 kb!
Úristen!
Ez nem egy 1 éjszakás meló!

------------------------------------------
.:i2k:.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Tehetek ígéretet, s remélem, menni is fog, DE: ugye nem egy 600 oldalas kalandregényt alázó szövegmennyiséggel lesz dolgom? Akkor jómagam kevés lennék hozzá...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LezLee
Mi az a Big Red adventure? Még nem is hallottam róla? Régi játék, vagy viszonylag új??
Axon
A BS2-t csütörtökön tudom elkezdeni feltölteni és péntek reggelre lesz fent, ha addig más fel nem teszi.
A BS1 is megvan, csak van egy nagy problémája. Nincs hozzá magyar nyelvi file. Csak egy erõsen kezdeti állapotú (ha jól láttam az elsõ 10 mondat van benne lefordítva, tehát szinte semmi). Így nem illik bele a magyar vonulatba.
De... nem ez így nem jó, DE... ehhh, még így sem...namégegyszer DEEEEEEEE!!!!!! (most már jó)
Itt van a mi mentõ angyalunk Imyke2000 aki egy igazi veterán játékmagyarító. Ha szépen megkérjük egy estét rászán és simán lefordítja az egészet. Ez már csak azért is könnyû mivel az angol szöveget egy egyszerû text file-ba rakták és így bármelyik szövegszerkesztõvel megnyitható és rémegyszerûen lefordítható.
Úgyhogy Imyke ha teszel a mi kis kalandozó közösségünknek - amelynek már te is jeles tagja vagy - egy kósza ígéretet lefordítás ügyben, akkor a hétvégén felteszem az 1. részt is és azután már csak visszafolytott lélegzettel várjuk munkád gyümölcsét.

A Drakula két részérõl majd Mimacska dönt. Ha zöld utat ad, akkor felteszem azt is, ha addig más fel nem teszi.

Zárszóként egy hír.
Megszereztem a Big Red Adventure házilag barkácsolt magyarítását. A héten pedig sikerült megszereznem magát a játékot is. Ha sikerül összepároztatnom õket és tényleg magyarul beszél, akkor egy igazi gyöngyszemet tudok közkincsé tenni.

MIMACSKA
Hali!!!!!
Nem kell senkinek a M Payne2 vagy az UFO mert akkor törlöm a gépmrõl. Azért vérok még egy két napot.

www.extragyongy.hu

Axon
Nekem a probléma win98 alatt is fellépett.
Bár az is igaz, hogy winME-t még nem használtam.... sõt még nem is láttam.
De ez csak a setup.exe problémája. A feltelepített játék már tökéletesen megy win98-on és XP is.

Axon
Én vagyok a ludas nem gondoltam, hogy hamarabb letöltitek mint ahogy megírom az olvass.el file-t.
Feltettem a szerverre szedjétek le és olvassátok el. Megoldja az installálás végén fellépõ problémát.

IMYke2.0.0.0
Agyatlan dolgokat mûvelt: néha nem lehetett felvenni tárgyakat... ilyenkor egy korábbi mentést kellett visszatölteni a Játékból való kilépés és újraindítása után.

Az Idõgép (Time Machine) nem Windows XP-re készült.
A magyar változat 1.25-ös, az európai 1.20-ashoz képest is sokat javítottak rajta - de XP-re nincs felkészítve.
Ha valami csoda folytán elindulna - ezen tényleg csodálkoznék - az csak kompatibilis módban menne.

Én még mindig Windows Millenium Edition-t használok ergo minden Játék elindul a gépemen!

LezLee
Na lejött az idõgép, de sajna nem müxik, nem tom mi lehet a gond. Elindul az install, és amikor 100 %-hoz ér, akkor azt írja ki, hogy:
ISDX_ERR_BADWINDOWSVERSION - entry not found in the string table
Mivel XP-m van, lehet hogy nem tetszik neki, de mit tudok csinálni, hogy mégis elinduljon, és ne írja ki ezt a hibaüzenetet. Nagyon örülnék, ha valaki tudná rá a választ. Imába foglalnám a nevét 😊)
LezLee
Na mindenesetre elkezdtem leszedni az Idõgépet, mert Imyke kíváncsivá tett, meg amúgy is érdekel a téma.
LezLee
Mit értesz azon, hogy agyatlan dolgokat mûvelt?
Amúgy milyen stílusú a game? Mystes vagy inkább syberias?
IMYke2.0.0.0
Igen az, azaz 1CD-s, mert a magyar változatot készítõ Automex jogot kapott arra, hogy a modernebb tömörítési eljárással elkészített anyagot (értsd: hangok) 1CD-re rakja fel.
A Játék szuper - nekem nagyon bejött, de befaragtam rá, mert néha agyatlan dolgokat mûvelt
Elkezdtem egy magyar GUIDE-t is hozzá, de abbamaradt...

LezLee
Most nézem, hogy fent van az ftp-n az idõgép. Axon csak 1 cd-s az idõgép?? Az egészet feltöltötted? Mert ha igen, akkor szedném lefele.
MIMACSKA

Én amúgy az olyan jellegû kaland gamet szeretek mint pl:TLJ vagy a syberia.
Az Atlantis2 féléktõl meghülyülök a magánytól
Állítólag készül a TLJ2

www.extragyongy.hu

IMYke2.0.0.0
Istennõ vagy!

MIMACSKA
Elsõkén rakja fel valaki akinek megvannak a BS-ek
Ha Imike erre vágyik legyen most õ az elsõ.( mi meg általában magyar"ítás"-ra vágyunk.
Tehát szerintem várjuk a Runaway folytatását, jöhetnek a BS-ek és a full szinkronos drakulák. A time M-et pihentessük inségesebb idõkre ha ti is így gondoljátok

És most!!!!!!!!!!!!!!!!

Szentségtörést fogok elkövetni........

Ha valakinek kellene a Max Payne2 írjon mert fel tudom tölteni.

www.extragyongy.hu

LezLee
Én épp most jártam így a Schizm-el. Uninstall lett a vége 😞
Annyira irreálisan nehezek, megfejthetetlenek benne a feladványok, hogy feladtam. Már untam, hogy mindig mindent rajzolgatni kellett papírra, hogy tovább tudjak jutni. Áhhh.
LezLee
Én úgy tudom Axonnak is megvan, és fel is tölti szerdáig a bs 2-t. De azért köszi a segítõkészséget, az mindig elkél 😊
IMYke2.0.0.0
Vedd úgy, hogy szóltunk! Hálám üldözne, a végtelenségig és tovább

IMYke2.0.0.0
Hát erre gondolok én is, a 3. rész megszerzése óta... Iszonyat sok infót olvastam az elõzõ részekrõl, azóta csak égek és égek értük...
A Time Machine nekem is megvan magyarul... 1 CD-be nyomorított változat. Nem sokáig nyomtam, mert felidegesített...

MerlinW
Van magyar feliratos bs2-õm(Gamer magazinos vagy PC GURU), elsõ részbõl asszem csak rip van.
a bs2 csak 1cd, szal szóljatok, jól.

[merlinw.org]

LezLee
Micsodaaaa??? Te nem nyomtad végig a BS 1-et?? Óriási hiba, ezt rögtön orvosolni kell 😊)))
IMYke2.0.0.0
Engem a Broken Sword-ök érdekelnének... A 3. rész megvan, de addig nem is állok nekije, amíg az elsõ 2-öt végig nem nyomtam...

LezLee
Nem csak te szeretnéd 😊)
Huu a drakula 1-2 fullszinkron nagyon jo lenne,remelem nem csak en szeretnem nagyon megszerezni.

MerlinW
Azért majd a GF is mehetne, mert nekem már nincs meg, és szeretném megint, jól😊 Aká héberül is😊

Ne felejtsétek, hogy MATÁV rámszánta magát(ohh, míly kedves...khmm) és 7végén folytatom a Runaway-t, már ha van rá igény/hely...

[merlinw.org]

MIMACSKA
Mehet a time masinéria. Valami nekem nem stimmel a runaway-el. Mintha hiányozna még valami.
A héten törlöm a schizmet.
Ha valakit érdekel átmenetileg fent van a szerveren a makrom. dreamweaver magyar guide.ja.
Nem törlöm majd csak a jövõ héten
pusszancs

www.extragyongy.hu

Axon
Nos.
Nekem simács megy a Kyrandia, több gépen is próbáltam. Próbálj a hangbeállításokkal zsonglörködni, vagy egyszerûen indítsd hang nélkül.
Zak 2. Az nem német hanem magyar.
A képernyõ alján valóban németül van kiírva a 6 vagy 8 alapvetõ parancs, de ha ráviszed a kurzort akkor kiírja magyarul. Viszont!!! A szövegek teljesen magyarul vannak a játékban. Próbáld meg mégegyszer, mert a játék katartikus élmény.

Axon
Nos akkor elkezdtem feltenni az idõgépet, holnap reggelre fent lesz.
A BS 2 megvan nekem 1 cd-s verzióban, azt szerda reggelre tudom feltölteni. Ha más nem teszi meg addig, akkor feltöltöm én.
Ezen kívül megvan még a Drakula elsõ és második része full magyar szinkronos mindkettõ. 2cd-s az 1. és a 2. rész is.

LezLee
OK, de a végsõ szót úgyis a Fõnök fogja kimondani 😊
Hat olyan stilusu mint az idogep csak erdekesebb,legalabbis szamomra sokkal erdekesebb volt,mert szeretem a mitologiat.Az idogepet vegig se vittem mer kicsit untam de szivesen feltoltom.Mind a 2 eredetibe van meg szal ha kell vmelyik vagy esetleg mind2 akkor clonecdvel megcsinalom es elobb kiprobalom mukodik e,de felthetoen mukodik.

LezLee
Akkor ha nem nagy kérés majd feltölthetnéd a Time machinet, persze csak ha Mimacska engedélyt ad rá, de szerintem holnap vagy holnapután mehet föl.
Az Odüsszeia még ismeretlen számomra, esetleg mondanál róla pár szót?
Nekem Odüsszeia es Time machine jatekok vannak meg magyar szöveggel.Az Odüsszeia 2 cd.

LezLee
Akkor viszont szerintem a GF helyett valamelyik full magyar játékot kellene feltölteni, ami esetleg többeket is érdekel, úgyhogy akinek van teljesen magyar kalandjátéka, az jelezze! Köszi
LezLee
Bocs, akkor nem szóltam 😊))
inecromancer
ne akard tudni hogy ez mennyit fordit le a jatekbol.😛

LezLee
Ezek szerint mégsem kerested elég szorgalmasan 😊))
LezLee
Na most igazán nem akarom, hogy felkösd magad, de az a helyzet, hogy megnéztem és ezen az oldalon fönt van, csekkold csak le:
Grim Fandango magyarítás
inecromancer
grim fandangohoz nem is annyira regen vert izzadva kerestem magyaritast a nap (ooo 😊 ) 24 orajaban es sehol sem talaltam. Na ha most kiderul hogy letezik felkotom magam

MIMACSKA
Felmehet mert ma törlöm a TLJ-t

www.extragyongy.hu

LezLee
Sõt még akár az 1 cd-s BS 2 is, mert arra is van igény. Ha megvan valakinek az 1 cd-s verzió, mert nekem a 2 cd-s EVM verzió van meg.
LezLee
Akkor jó, legalább felmehet mindkét game: GF és TM.
1cd az.

LezLee
De ha már magyarnál tartunk úgy tudom, hogy az Idõgép full magyar, tehát a szinkronja is. Úgyhogy ha lesz elég hely felõlem jöhet mindkettõ 😊))
Bár asszem az Idõgép több cd-s.
LezLee
Javíts ki, ha tévedek, de én úgy tudom, hogy a Grim Fandangohoz létezik magyarítás. Egyszer mintha Imyke említette volna...