33675
-
#9140 ? -
#9139 Kell még a Still Life 2. cd-je?
Mert akkor fel tudom tölteni. -
#9138 Keyboard Killer! -
#9137 Inkább a magyar szavakra figyelhetnénk jobban. Ezek is szörnyen festenek leírva:
file-ok, scope-ja, check-keli. Hamár az idegen szót akarjuk használni akkor miért nem így: fájlok, szkópja, csekkeli. De sokszor újragondolva a mondanivalót még szebben is lehet: állományok, cél v. tárgy, ellenőrzi.
Ugye, mennyivel szebb?
Amúgy valóban ez az átalakulás inkább visszafelé történik, mint előre.
Na megyek, mert szomjas vagyok és innÁk egyet. -
#9136 Most szedtem le;) -
#9135 vagy 3 hétig vadásztam a teljesre annak idején -
#9134 tyrian rulz! tyrian2000 még jobban rulz! -
#9133 Kalandoldallal kapcsolatban vegyétek fel a kapcsolatot Gareth -el! -
#9132 Nekem is a Tyrian volt a kedvencem. Mostanában megjelent ebből a stílusból 3-4 is és ki is próbáltam őket, de 5-10 percnél egyikkel sem tudtam többet nyomulni. Vagy én öregettem meg, vagy... ehhh... megöregedtem :-) -
#9131 Stargunner free! Aki szereti az ilyen típusú játékokat, az ne habozzon;) Nekem anno a Tyrian volt a kedvencem;) -
#9130 Eh, ne is menjünk bele, én nagyon pesszimista vagyok a világ jövőjét illetően. Nem akarok kifakadni:) Egy pillanatig sem haboznék, ha visszamehetnék az időben... -
#9129 Csak magyar szavakat használunk...
-
#9128 Talán a silányulás, hanyatlás, degeneráció, raterdáció a megfelelőbb kifejezés -
#9127 :) Igaz! -
#9126 De, visszafejlődés...
-
#9125 Azonban amiről itt szó van, az nem fejlődés... -
#9124 Ez is igaz, de addig is tartani kell magunkat a mai szabályokhoz;) Régen ott voltak a nagy nyelvújítóink, akik be tudták vezetni az újításokat, de én most nem látok egy ilyen embert sem:) Na jó, kivétel Grétsy László;) -
#9123 :DDDD -
#9122 Igen, mind igaz amit leírtatok. De! Ne felejtsétel el, hogy a nyelv is fejlődik és alakul. A 200 évvel ezelötti magyar nyelvhez képest elég helytelenül beszélünk ma.
Az is előfurdulhat, hog 150 év múlva akkor néznek rád furcsán, ha azt mondod: bent vagyok a szobábaN. -
#9121 A Myst 2 - Riven-t fel tudná tolni valaki? Végre teljes lenne a Myst gyűjteményem :-) -
#9120 -
#9119 Akkor feltolhatnád a szerverre. Legfeljebb kipróbálom én is. -
#9118 Egyik tanárom mondta erre, hogy azért van egy kivétel, ami hülyén hangzik helyesen: szarok. -
#9117 Van annál rosszabb is... Az eszeK-iszoK-alszoK, stb. Engem k*rvára tud idegesíteni és az a baj, hogy mostmár a TV-ben is így mondják, sőt már leírva is láttam. Pedig, ha vki ismeri a magyar nyelvet, akkor tudhatná, hogy ikes igének nincs tárgyas ragozása, csak alanyi. -
#9116 Hali! Nekem megvan, itt csücsül a gépen iso-ban, de kipróbálni nem tudtam időhiány miatt. (Ha van 1 kis időm játszani, akkor csakis GTA:SA... )
De elvileg jó, mert az nforce-on nem nuke-olták. -
#9115 Na ja...:( Nem is gyűjtöm úton útfélen az új barátokat, megelégszek azokkal akikkel együtt nőttem fel és még mindig együtt vagyunk.
Hát ebben a témában Fankadeli zenéjét csak ajánlani tudom. -
#9114 Így terjedtek a mondák is annó... -
#9113 Igen, ezt ismerem :-)
Nekem még ezek a "kedvenceim"...
"Komolyan? Télleg? Nem hülyítesz? Én ezt nem hiszem! Húzod az agyam!"
Szerencsére olyan barátaim vannak, akikkel soha nem hazudunk egymásnak. Nem mondunk "nagyot", nem szinezzük a tényeket, stb. Ha véletlenül összefutunk valahol (pl. sörözés) valami "haversráccal" és beszélgetés közben előjön a fentebb vázolt szóvirágokkal, akkor egészen letudok lombozódni. Az "ilyeneknél" - mivel már láttam hasonlót - az a szokás, hogy ötvenszer megesküsznek, az anyjuk, apjuk, csajuk, kutyájuk, macskájuk életére. Aztán felsorolnak legalább 15 tanút, aki látta, hallotta, vagy beszélt olyannal, aki látta, hallotta. Aztán jön az így görbüljek meg ha nem igaz (és közben mutatja a begörbített ujját), törjön el a lábam, essen le a pöcsöm. Ezután jön a "ha nekem hazudtak, akkor én is hazudok" frázis, amely egyfajta "ámen" ként funkcionál. Ezzel lesz teljes a történet, ez egyfajta feloldozás minden bűn alól. A legjobb persze, hogy ilyenkor is hazudnak és gátlás nélkül megesküsznek bármire, bárkire, de ha már túl vannak ezen a kis színjátékon, akkor akik végighalgatták a hazugságot és az esküdözést, a történetet már teljesen magukévá teszik és úgy mesélik tovább mint amiben szentül hisznek és ők is megesküdnek mindenre a következő hallgatóság előtt. -
Ersiman #9112 Én a "Nem mondod?" -tól tudok kiakadni. -
#9111 Erre én is szavazok;) -
#9110 Nincs meg valakinek a Darklight féle Cossack 2? Állítólag már jól van feltörve. -
#9109 Én inkább a tájszólás jellegű szavakra pöccenek be.
A mámma szóért "ölni" tudnék :-)
Na meg a "hogyhát"-al is sírba lehetne kergetni. Nem is beszélve a micsoda, hogyoshívják szóhelyettesítő szavakról.
Na meg ostoba szokás lett a -ban -ben végződést egyszerűen elspórolni -ba -be végződésre. Pedig annak teljesen más a jelentősége, de ezt fel sem fogják. A legszörnyűbb az volt, amikor valamelyik töketlen miniszter sötötte el ezt vagy hét-nyolc alkalommal, néhány mondatos beszédében. -
#9108 Na ja. Én meg az "ez gáz"-ra és társaira idegesedek be. Gáz, gáz, GÁZ, váááá, őrület -
#9107 Ááááá - a mi fiatal korunkban is voltak ilyen laza szövegek, de a "vágod" szó egyszerűen idegesít!
-
#9106 "Akkor most már te is vágod a stájszot bakk:)"
Valahogy így kell mondani?:) -
#9105 Ebből már körvonalazódott a kép -
#9104 A többi 997-et találjátok ki. -
#9103 Ezer történet van erre.
1. Al Lowe (az alkotó) kutyája megette a floppykat.
2. Az első online multi kalandot akarták megcsinálni és beletört a bicskájuk. Amit összehoztak, abból lett a The Sierra Network.
3. Al Lowe kicsit kiégett a 3. rész után. Állitólag mindenkit letorkolt, aki a 4. részről kérdezte, hogy "Nem lesz soha Larry 4!" Később persze jöttek az új ötletek, és alakulóban volt az új rész. Lowe nem akart ellentmondásba keveredni magával és poénnak se volt rossz a dolog, hogy Larry 5 legyen a játék neve. -
#9102 Jahh.... erre a mai modern világban azt mondanák, hogy "mostmár vágom" vagy azt, hogy "levettem".
Összekevertem a válaszod a GTA4-el.
Ha már a Larry 4-nél tartunk. Lehet tudni, hogy miért nem létezik? -
#9101 De én a Larry 4-re gondoltam :D