The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
A legröhelyesebb, hogy szimpla titkárnõi gép lesz és egész életében vördöt fog futtatni...
Na de maximalistaként mindig jó gépeket veszek a munkahelynek, mivel sajnos elég gyorsan középkategóriásak lesznek, majd pedig ócskavasak.

Axon
Sajna melóhelyi gép, de ha erre jársz, kaphatsz rajta gépidõt <#kacsint>

Szerintem is hûtõprobléma. Vagy nem kap elég feszt a venti mikor terhelés alatt van. Nekem pár hete ez volt a gond.

pluhi
Nem hinném, mert abból még verekedés is lehet<#hehe>. Vegyél rá egy jobb hûtõt. Ennyi.
Nekem is jól futott a PM. Tehát sajnos már 2:0!

Atomreaktor
Ide vele😊

Atomreaktor
Nekem Post Mortem jól futott. Most aztán már télleg valami nem jó a gépeddel😊))

Atomreaktor
Oké, de most már nagyon úgy tûnik, hogy Nálad van valami gond😊 Azért letesztelem én is mégegyszer a .bin fájlt is!

Igaz! A francnak olyan gép, ami "dos alatti dbase rendszerösszeomlást" okoz, ha futtatjuk a kibõvített memóriában a batch-filet. 😊))

IMYke2.0.0.0
Ha Socket 754-es, akkor kell(ene) a fenének!

===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>
Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Axon? Azt a gépet nekem telepídet a II.Vh-s startégiák fizetségeként? 😊))

Tényleg. AGP transzfer mód és/vagy Fast Writes engedélyezése?
No de miért melegszik neki annyira a chipset?

Nekem is volt ilyen problemam. Msi kt6 delta alaplap (via kt600) es ati 9800pro (elotte 9600pro) parossal. Probaltam mindenfele driverrel, de veletlenszeruen (fuggetlenul az idotol) vpu recovery error-ok voltak, de amiota visszavettem az agp-t 4x-esre azota nem talalkoztam ezzel a hibauzenettel.

\"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?\"

LezLee
Hát azután is lefagyott, miután levettem a fedelét, úgyhogy ez nem segített. Lehet, hogy vissza kéne térnem az Nvidiára... Lehet akkor járok a legjobban, ha túladok rajta, még mielõtt végleg kipurcan.
Axon
Csak egy kis érdekesség. Most lövök be éppen egy AMD64 3000+ procis gépet. Asus alaplap Nforce 3 250Gb chipkészlet. Vadállat! Mint a villám. Elképesztõ sebességgel telepítek rá mindent, nem szarakodik sehol egy tizedmásodpercet sem.
Mondanom sem kell, hogy olyan halk, hogy a légyzümmögést is meg lehetne hallani.

Ati Tray Tools fenn van a gépen? Ott láthatod, ha estleg memória v. túlhajtás baj lenne.

pluhi
Elsõ lépésként a ház oldalát szedném le, de nem biztos, hogy elég lesz. Ha nyitott házzal is lefagy, akkor kár erõlködni ventikkel (mármint házventikkel). Ebben az esetben jobb hûtõt kell a kártyára szerelned. Ugye nem tuningjáratban megy? Érdemes lenne megnézni, hogy állnak a feszültségértékek a névlegeshez képest. Ezt a Motherboard Monitor kiirja.
Ja, utánna cimke v. szigszalag vissza, biztos ami biztos.

De nálam speciel még a táp is okozta a melegedést, mivel az 5 voltom 4-re redukálódott, így a hûtés sem volt hatékony.

Esetleg szorul a venti. Nekem így szállt el a Gef3-asom. Mostanában már nagyon vigyázok. A mostaniról nemrég levettem a ventit, és a hátoldaláról leszedtem cimkét és egy kis gépolajat cseppentek a közepébe. Csodákat tud okozni.

LezLee
Na megint lefagyott a gépem játék közben. Egyértelmû most már,hogy az Ati a ludas ebben. 1-2-szer még helyrehozta a fagyást a VPU Recovery, de amikor harmadjára is lefagyott, akkor már az se segített. Levettem a ház fedelét, és lecsekkoltam a vidkari hõmérsékletét. K.rva forró, még 2 másodpercig se tudom rajta tartani a kezem. Pedig a venti mûködik. Tehát egyszerûen nagyobb teljesítményt igénylõ játék közben túlmelegedés miatt elszáll. Mi lehet erre a megoldás? Vegyem le a ház fedelét? Rakjak a gépbe mégegy házventit? Szeretettel várom a szagértõk véleményét a témával kapcsolatban 😊
Olyan filmes feelingje van.

Húha! Igen. Nekem tetszik a M.o.S. Pláne a zene alatta. 😊

via_mala
Tegnap ki akartam próbálni a Post Mortem-et is, de iszonyat lassú volt az animáció, kb. a valósnak 100-adrészére, miközben a hangok a dialógusoknál normál sebességel hangzottak. Ugyanez a jelenség volt a Syberia-nál, ami szintúgy Microids és Benoit Sokal játék. Volt erre a lassulásra valami megoldás?
<#rinya><#wilting><#help>

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Nem akarok mumus lenni, de megint nem jó a Zanzarah. Leszedtem, és leellenõriztem a binchunker-rel, ami ezt mondta rá:
---------
Scanning Track 1...
Calculated M2F1 EDC does not match EDC value in sector offset 108239
Calculated M2F1 ECC_P does not match ECC_P value in sector offset 108239
Calculated M2F1 ECC_Q does not match ECC_Q value in sector offset 108239
Sync error detected in sector offset 108240
Header error detected in sector offset 108240
SubHeader error detected in sector offset 108240
Calculated M2F1 ECC_P does not match ECC_P value in sector offset 108240
Calculated M2F1 ECC_Q does not match ECC_Q value in sector offset 108240
Sync error detected in sector offset 108241
Header error detected in sector offset 108241
SubHeader error detected in sector offset 108241
Calculated M2F1 ECC_P does not match ECC_P value in sector offset 108241
Calculated M2F1 ECC_Q does not match ECC_Q value in sector offset 108241
Calculated M2F1 EDC does not match EDC value in sector offset 213421
Calculated M2F1 ECC_P does not match ECC_P value in sector offset 213421
Calculated M2F1 ECC_Q does not match ECC_Q value in sector offset 213421
---------
Ezután mégis megpróbáltam daemon tools-al telepíteni, de 32%-nál elszállt.
Tegyél fel légyszíves egy .sfv fájlt is a .bin mellé, és letöltöm még egyszer.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

moonster
😄
Az jó lesz
Elõtte még a MoS-t is végigkéne tolni.
Akkor hétvégén ha minden igaz Still Life feltöltés lesz a szerverre. 😊)

Atomreaktor
Azért ott lesz ám a hangulat, meg levéve az élsimítást, meg még egy kapcsolót már nem volt gond és észre se venni a különbséget. Nagyon ott lesz ez a két játék.

http://www.sg.hu/cikkek/36584 - Still Life a boltokban...

LezLee
Hát ez rossz hír, hogy ennyi rammal is lassú. Bár mivel még ez csak demo, lehet remélni, hogy a végleges verziót már egy csöppet jobban fogják optimalizálni. Amúgy én nem rontom el az élményt, inkább megvárom az angol verziót, sõt mivel gyakorlatilag bármelyik percben megjelenhet, na meg bármelyik percben jöhet a full Still Life, így lehet kihagyom a demót. Mindenesetre az elég gáz, hogy most áprilisban megjelenik 2 várhatóan maradandó nyomot hagyó kalandjáték, aztán egész évben vegetálhatunk. Igazán jobban idõzíthették volna a megjelenést.
Bár még talán idén jön az Indigo Prophecy, ami még nagyot üthet, fõleg ha figyelembe vesszük, hogy milyen ódákat zengenek róla a készítõk, mondjuk ez nem jelent semmit. Ezen kívül talán csak a Runaway 2, meg a Project Joe lesz említésre érdemes, már ha idén megjelenik.
(A Dreamfall-t direkt nem soroltam ide, mert valahogy a képek meg az infók alapján "nemgyerebe". Bár ne lenne igazam.)
Atomreaktor
Lassan már lesz angol változat is.
A "lassan" képlete: (x*2c+3a)/2. Ebbõl pontosan kiszámítható a megjelenési dátum, sõt az is hogy mikor kerül fel a gépedre, de egy-két prof még azt is ki tudja számolni, hogy melyik nap melyik percében fogod megtekinteni a végsõ képsorokat...Fantasztikus a mai tudomány😊

Amúgy egész jónak tûnik, a német szinkronhangok kellõ nosztalgikus érzéseket keltettek bennem az ORF1 mûsorai iránt😊) (Amúgy a fõszereplõ hangja az én fülemben nagyon bugyután csengett.)
Elérkeztünk a modern korhoz: AMD 1.8-ason 768 ram-al egy kalandjáték nem fut rendesen😊)) Nem szaggatott, de lassított felvétel zajlott a szemeim elõtt😊) Nosza élsimítás meg részletesség kikapcs és máris jobb a helyzet. (Lehet az esõ efekt rakott be neki?) Mindegy, szóval a motor nincs agyonoptimalizálva. (Ilyet mondani egy kalandjátéknál...) Amúgy egy-két fokkal még szebb a Black Mirrornál, de néhol túl "plasztiknak" tûnt nekem. De nem sok minden van a demóban, szóval ez nem jogos kijelentés. Amúgy kezelõfelület, párbeszédválasztás, irányítás, minden full Black Mirror-os😊) Még az is stimmel, hogy mikor egy fontos képre ránézek, akkor beindul egy sejtelmes zene...😊 Karakterekkel nincs gond, bár agyon közelrõl még nem mutatták. Futni nem tud a hõsünk, képernyõváltás van, mint a BM-ben.
Na ennyi. Nem, nem unatkozok😊

LezLee
Egyátalán várható mostanában angol nyelvû demó?
Meg egyébként is, nem kellett volna már ennek a játéknak megjelennie?
Atomreaktor
Nem bírom tovább, letöltöm a Nibiru német nyelvû demóját😊

Atomreaktor
Rosszat sejtek😞
http://www.hcgamer.hu/gamer/index.php?p=5&c=11939
"a Dreamfall vagy egy újabb bombgame lesz, vagy óriási bukás. Remélem, hogy az elõbbi." Tökéletesen egyetértek és reménykedek továbbra is, de egyre nõ a negatív oldal is a szívemben😊

Sorry! helyhiánnyal küszködtem idebent, és az Obscure-Reloaded terpeszkedik. Holnap hazaviszem többek közt azt is, így lesz hely...esetleg e hét péntekén meglesz. 😊

Atomreaktor
Ne szomorkodj, mert nem nagy eresztés a játék.

Axon
Nekem MSI kártyából az elsõ egy Geforce 4 Ti 4200 volt. Nagyon meg voltam vele elégedve. Na persze elõtte és utána is voltak különféle video kártyáim, de általában nem volt velük semmi komolyabb baj. Kivéve a lentebb említett ATI-t.

Nem jött le véletlenül a Total Challenge 3-4? Múlt héten azt mondtad, hogy kb. péntekre lent lesz?

Én tegnap kipróbáltam és nálam látszik a térképpel együtt. 😊

Randal
Hali!

elméletileg holnap feltöltöm a Necronomicont.
Egyébként nekem még mindig nem látszik az inventory😞

Hmm....MSI jó kis márka. Nekem anno egy mélykék MSI Gef3ti kártyám volt, míg el nem szállt a 128 mega ramból 32. 😞

Axon
Egy remek MSI alaplapom van (én már csak az MSI-re esköszöm évek óta). Nforce2 Delta ILSR, ez a létezõ legjobb alaplap (mármint az MSI kínálatában) AMD Athlon XP procikhoz.. Aktív hûtés van a chipkészleten. Egyébként az MSI hõmérséklet figyelõ programját is felraktam és azon csak nagyon ritkán ment a chipszett hõmérséklete 40 fok fölé. Viszont az ATI 9800-as kártya az noname volt. Gondolom ez lehetett a fõ probléma okozó.

Atomreaktor
😄DD

Mi az a porszívózás? 😊)
1.Nem földön, hanem egy asztalon van a gép. 2. Forgalmas út mentén lakom. Lehet ez is számít.

via_mala
Köszi, már szedem is.

LezLee: ugyanilyen lefagyást produkál a hibás/haldokló RAM is. Futtasd le a -ötmemtest86+ 1.55, kb. 20 perc alatt végigmegy, és kiderül, hogy rendben van-e a memória.

pluhi
Tapasztalataim szerint semmivel sincs kevesebb por a gépben, ha rajta van a fedél. Sok helyen jártam már javitani (fél rokonság+haverok) és úgy tapasztaltam, hogy két dolog számit.
1. Milyen magasan van a gép. (Ha a földön csücsül az a legrosszabb.)
2. Milyen gyakran takaritják a szobát. (Ha a gazda az évi kétszeri porszivózás hive, az meglátszik a gépén is.)
Az enyémen sincs fedél. Úgy 2 éve. Így viszont 3 havonta portalanítok.

pluhi
Nem hinném, hogy a VPU melegedett ott túl, mivel az ATI-k alig melegednek (szemben az NVidia-s társaikkal, amikre akkora hûtõrendszer kell, hogy elfoglal még egy slotot). Nem is érezted nagyon melegnek a bordát, ami ugyancsak ezt mutatja. Nálad is a vidkarin csücsülõ memoriák szaladhattak meg, vagy az alaplap chipset-je esetleg. A házba szerelt ventik ezen is segithettek (a nagyobb huzat miatt pár fokot csökkent a házban keringõ levegõ hõfoka, ez pont elég lehetett).
A gyári Ati kareszok a legjobb minõségûek közé tartoznak, de a piac tele van dzsunka cuccokkal, amin a proci ua., de a többi cucc körülötte már kétes eredetû.
Hogy beszéljek én is a hûtõrendszeremrõl<#vigyor>:
Egy jó öreg Codegen 6008-as ház a doboz, ami összetartja. Az oldalát már egy éve elpakoltam valahová, igy a ház szellõzése a lehetõ legjobb. Kettõ venti van az egész hóbelevancban, egy 800 rpm-s a tápban (Coolink), és egy Glacialtech Silentbreeze III a procin. A vidkari húzott R9600Pro passziv hûtéssel, és a chipset ventijét is bordára cseréltem. Ez 19dB zajszintet jelent, ami szinte semmi, ha felraknám a ház oldalát, csak teljes csöndben lehetne hallani. A lényeg az volt annak idején, hogy simán tudjak aludni a géptõl 3m-re (siker). A gép 7/24-es üzemmódban van, kb. 2 hete nem volt kikapcsolva.
moonster
Nem lehet, hogy a tápoddal van baj? Nincs megtörve a kábel, amin kapja a powát?
Nembiztos, hogy ez a baj, de lehet ez i.
LezLee
Hát épp ez az, hogy én márciusban vettem a karit, és ha már most lefagyásokat csinál, akkor mi lesz nagy melegben nyáron? Mostanában meg úgysem lesz annyi pénzem, hogy kicseréljem egy másikra, nem azért ruháztam be erre a karira, hogy 2 hónap múlva megváljak tõle. Na most akkor mi lehet a megoldás? Szereljek be még egy házhûtõt? Várom a javaslatokat...
IMYke2.0.0.0
Ez nagyon érdekes, DE:

Gép: egy õsrégi Radeon 9500 Pro-m van, alap, gyári ATI szerkezmény minden rajta. Samsung 3,3 ns-os RAM-okkal (128M😎.
A ház oldalát sohasem veszem le, és egy Feel IV - teljesen fém - házam van. A súlya (üres állapotban) 11 kg.
Fûtõtestek: AMD 1700+, 2db vincseszter, 1db 400W-os táp.
Hûtõtestek: 1db 8 cm-es hátsó házventi, egy 4 cm elsõ házventi, egy mobilrack hûtõ, 1db WhisperRock CPU hûtõ, 1db HDD hûtõ, a VGA-hûtõ, és a táp hûtõ.

Alapállapot: egy lapostetejû, utólag tetõszerkezetre húzott szinten lakunk a kollégiumban. Gipszkarton falakkal és vastag ÜVEG födémszerkezettel megáldott féltetõvel.
Nyáron a hõmérséklet - ha odakinn 30 Celsius fok körüli - a szinten és szobákban 40 fok felett stagnál. Kereszthuzat, ventillátorok, félmeztelenség.

Tény: az amúgy is fûtõtest hõmérséklettel mûködõ AMD 1700+ társaságában a Radeonom soha sem okozott fagyást, szemetelést, VPU-recovery-t!
Pedig - nyáron fõként - napi 16-24 órát ment!

===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>
Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Axon
Nekem is pont ilyen kártyám volt és nekem is állandóan lefagyott a gépem a tulmelegedése miatt. Plusz ventilátorokat raktam be a házba, amik közvetlenül fújták a video kártyát. Bár az az igazság, hogy én nem éreztem túl melegnek tapintás után. A ventik beszerelése után kicsit javult a helyzet. Ez pont a forró nyáron történt. Nyár végéig szenvedtem vele, aztán ahogy elmúlt az a qrva nagy meleg rögtön megjavult minden és soha(!) többé nem fagyott le. Ennek ellenére vagy 2 hónapja lecseréltem azt a kártyát egy szuper (MSI FX5900 XT) kártyára. Katarzis. Ez a kártya egyszerûen gigaszuper.
Mondanom sem kell, hogy fagyás szóba sem jön, de a grafikai értékeket a játékokban már teljesen fullra merem állítani, míg az ATI-nál már nem merten, nehogy megizzasszam szegénykét.