The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
Az a felújított elsõ rész.
Fel tudnád tölteni?

pluhi
Nekem megvan a Real Myst.
Atomreaktor
Akkor megvolt a mai nap eseménye😉
Szünetmentes nem figyelt a gépeknél?

Axon
Pont ma vettem még két tápot a melóhelyemnek. Már 3 hete is vettem kettõt. Egy autóbaleset történt a melóhelyemnél, ahol egy utcai trafószekrényt kidöntött egy autó. Négy gépünk füstölt le az elektromos lökés következtében. 3 javítható sima tápegység cserével, de a negyediknek az alaplapon is lefüstölt az egyik chip.
Meg is nézem a tápok márkáját:
Hát... nem sok infó van rajtuk...
1. Model: ATX - 300 W P4 oszt jó'van
2. Deer Model: DR-B300ATX na ez sem túl beszédes

Annyi biztos, hogy mindkettõ 300 W-os és csuklóból lekezelik majd azt a két õsöreg gépet.

Axon
Nekem megvan. Elkezdem feltölteni, de bátran beszálhat más is a feltöltésbe akinek gyorsabb vonala van, mivel nekem bele fog telni vagy 2 napba.
Egyébként a Myst elsõ két része nincs meg valakinek? Az 1. résznek ráadásul nemrég adták ki a felújított változatát.

Axon
Jó az a kis tápegység kallkulátor. Ezek szerint nekem egy 280 W-os tápra van szükségem.
Kidobom az 550 W-ost :-)

Axon
Köszönet az Amenophis Ressurection feltöltéséért. Nekem is pont ez a verzió van meg. Már töltöm is lefele.

LezLee
Köszi a hasznos tanácsokat.
Akkor valszeg a napokban eltopogok a boltba ,már ki is néztem egy 415 Wattos tápot, remélem elég lesz 😊)

Ja, amúgy a logómat RIZLA csinálta. Nekem tetszik, és ez a lényeg.
via_mala
Jut eszembe: a Myst III: Exile 4. cd-je eltûnt a gépemrõl, nem lehetne újra feltölteni?
Habár mostanság bármit is szedek le Mimacs szerverérõl minden CRC-s, pedig más szerverrõl nincs ilyen problémám.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Tutira táphiba. A hugom gépe csinálta az utóbbi idõben ezeket a véletlenszerû kifagyásokat, aztán pár napja el is füstölt szépen a táp. A szar tápegység miatt simán melegedhet a videokártya, mert lehet, hogy túl nagy feszültésget ad az AGP slot-nak. A 2/3-os beállítás pedig a te alaplapodon valszeg jumper-rel megy, de ne bizgeráld, az úgy jó ahogy van. Nekem egy 400-as celeronom ment 450 MHz-en, amibõl ki lehet számítani, hogy az AGP 66 MHz helyett 83 MHz-zel ment, benne egy Geforce2 MX400 64 MB-os kártyával és semmi gond nem volt vele, de a 100 MHz már igen durva lenne.
Szóval irány a bolt és vegyél egy min. 350 W-os tápot, de semmiképp se Codegen-t! Fél év alatt 3 Codegen táp halt meg nálam, most egy 350W-os Coolink-em van, és 2 vinyó, DVD-író, 9800Pro, 2.8GHz Northwood megy a gépben.

Ja még annyit tegyél meg, hogy ellenõrizd, hogy a tápegység rendesen csatlakozik-e az alaplaphoz. Ugyanis nekem ilyen rejtélyes fagyások voltak egyszer a régi celeronomnál, aztán kiderült, hogy nagyon ingadozik a 12V, meg tán az 5V is. Pár nap szerencsétlenkedés után kiderült, hogy csak nem volt ütközésig rátolva az ATX tápcsatlakozó az alaplapra! <#fejvakaras>

Egy hasznos kis kalkulátor: mekkora tápegység kell a gépbe?

BTW: ki csinálta a logó-dat?

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Axon
Nekem az egyik munkahelyi tápom elõször csak havonta egyszer állt le. Hirtelen kikapcsolt a gép és kész. Volt olyan, hogy be sem indult, vagy nem lehetett kikapcsolni, csak ha kihúztam a konektorból. Aztán most volt egy kb. 3-4 hónapos jó idõszaka, amikor semmi baj nem volt vele. Aztán hirtelen vége lett. Kb 1-2 perc után mindig lekapcsol. Éppen beindul a gép és máris meghal. Bíztam benne, hogy egyszer csak 2megjavul" mint eddig, de nem. Kivettem a gépbõl és nyugdíjaztam, a helyére meg került egy remek új táp. Mondanom sem kell, hogy azért egy másik gépbe is betettem a kíváncsiság kedvéért, de ott is ugyanezt produkálta.

Axon
Kezd ide érni debrecenbe. Nekem is most jár le a munkaidõm és én is biciklivel vagyok :-)

Atomreaktor
Tünetek: eleinte csak néhány hetente fagyott le, aztán már naponta produkálta ezt. Fogalmam nem volt róla, hogy mitõl, amíg el nem füstölt a kicsike😊
Eleinte játék közbe fagyogatott, aztán már nem kímélt akkor sem, ha az asztalon matattam. Érdekes, hogy újraindítás után, vagy kikapcs-bekapcs után megint elment egy-két órát. Mindenképp érdemes egy izmos tápot venned, sokba se kerül. De aztán kéthetente porszívózni😉)

Atomreaktor
Gyõr, de csak 15 percig tartott. Épp munkaidõ végén állt el az esõ is😉 Aminek örültem, mert biciklivel voltam😊

Axon
Csak az a baj, hogyha mégsem a táp a ludas, akkor ez mégis csak felesleges pénzkidobás. Vagy mégsem, hiszen késõbbiekben is felhasználhatod az új tápot. Javoslom, hogy 430 W alá ne menj és mindenképpen valami márkásabbat próbálj beszerezni.

LezLee
Hát ha ez igaz, mármint, hogy nem lehet állítani, akkor valószínüleg nem ez a hiba forrása. Nem tom, lehet úgy teszek, mint Atomreaktor, veszek bele egy új tápot, hátha megjavul.
Axon
Hát most igazán kérdõjel vagyok. Nincs több ötletem. Én elég sok alaplappal találkoztam, ahol állítható volt ez az érték, de lehet, hogy a tieden nem lehet állítani és alapból be van lõve 66 MHz-re.

LezLee
Van esetleg más módja, hogy meg tudjam az AGP sin órajelét? Mondjuk valami tesztprogi? Sajnos a Biosban nincsen benne.
LezLee
Na most a gebasz az, hogy átkutattam a Biost, és nem találtam ilyen menüpontot, sõt összesen két AGP-s adatot találtam, íme:

AGP Mode: 4x
AGP Aperture Size: 64 MB

Megnéztem az összes menüpontot, nem találtam meg ezt az AGP clock FSB-t. Lehet, hogy túl régi az alaplapom?
Axon
Annak akkor 100 Mhz az FSB-je. Na most a BIOS-ba kellene bemenned és végignézni az összes menüt, mert pontosan fejbõl én sem tudom hol található.
Van egy olyan menüpont, hogy "AGP clock FSB". Valami hasonlót keress. Itt kell beállítanod, hogy 2/3 legyen az arány. Így már 66 MHz-en fog ketyegni az AGP sin. Ha most is annyi van ott akkor nem ez lesz a probléma.
Persze van olyan alaplap is - fõleg újabbak - ahol már számszerûleg (pl. 66 és egyesével lehet állítgatni föl és le) lehet beállítani hány MHz-en is menjen az AGP sín.

LezLee
A Tvnetwork is igazán leszerzõdtethetné ezt a Mancikát! Nagyon érti a dolgát a lehány <#vigyor3><#idiota>
LezLee
Atom: és neked is játék közben fagyott le? Produkált még esetleg egyéb tüneteket a géped? Hátha rá ismerek a saját gépemre 😊)
LezLee
Haha, itt szegeden jó idõ van. De már nem sokáig, ahogy elnézem a felhõket.
Axon
Mondtam, hogy nimfomán ;-)

Hol szakad az esõ?

LezLee
Procim AIDA szerint:

CPU típusa Intel Celeron 4, 1700 MHz (4.25 x 400)
Atomreaktor
kb 250ezer háztartásban van asszem adsl.
Mancika, Te kis huncut!😊

Hej, szakad az esõ...

Atomreaktor
Nálam is volt ilyen régebben és a tápcsere megoldotta a problémát. Axon által javasoltakat tudom én is csak mondani. (Nálam táphiba volt és fagyott a gép.)

Axon
- Mancika! Jöjjön csak be az irányító terembe! Biharröcsögén is duplájára kell emelnünk a sávszélességet...
:-)

Axon
Az FSB az alap órajel, amit aztán felszoroznak.
Ha már a procid típusát meg tudod adni, abból meg lehet állípítani az FSB-t. Pl. egy P4 1600 = 16x100 Mhz, tehát az FSB az 100 MHz. Na mondjuk az már más kérdés, hogy az intel procik belsõ felépítésének köszönhetõen négyszeresére szorozza azt a 100 MHz-et és 400 MHz-es FSB nek hírdeti, de ez csak becsapás.

Azért véglegesen a tápegységet se zárd ki még.

Az nem jelent semmit, hogy járt egy jódarabig és nem volt forró a video kártya, mivel csak nagy terheléskor melegednek jelentõsen. Órákig szerkesztgethetsz szöveget, anélkül, hogy jelentõsen melegedne a video kártya, de egy 2 perces játék a Half Life 2-vel full grafikán és máris felfûtöttél télvíz idején egy minigarzont :-)

Atomreaktor
Tényleg😊))) Mostanra már jól megpakolhatták szegényt😊)

szotyimutyi
Rendben.

LezLee
Az a poén, hogy kb. 1 hete lecsekkoltam a geforce hõmérsékletét, és akkor még csak langyos volt, pedig már akkor is ment a gép pár órája. Mi változhatott meg azóta? Esetleg az alaplapomon mehetett tönkre valami?

Axon: ezek szerint a tápegység kizárva, mint hibaforrás???
LezLee
Ezt az FSB-t hol tudom megnézni? És az AGP sin órajelét hol találom a BIOS-o belül? (lamer vagyok no)
Axon
Annak a régi Mx-es geforce-nak nem is szabadna melegednie. Simán langyosnak kellene lennie. Valami gond van a gépben.
Jó lenne kimérni rajta az áramerõsségeket és a feszültséget. Szerintem valami oknál fogva többet kap az AGP sin mint ami megengedett. Nézd meg a BIOS-t, hogy nem lehet e állítani a feszültséget, vagy esetleg régebbi alaplapon még jumperekkel is lehetett állítgatni a feszültség értékeket.

Újabb ötlet: Nézd meg a BIOS-ban, hogy mennyi az AGP sin órajele. Vannak olyan alaplapok, ahol egyszerûen a proci FSB-jének valamilyen hányadát lehetett beállítani neki (1:1, 1:2, 1:3 stb.) Lehet, hogy nagyon magasra van állítva és vissza kellene venni. 66 MHz lehet az értéke maximum. Milyen a procid belsõ órajele (FSB-je)?

Axon
Felnyomhatnád a szerverre. Én majd kipróbálom, hogy mûködik-e. Nekem tetszett anno amikor kipróbáltam, nem szeretném ha elveszne egy lemezhiba miatt.

LezLee
Srácok új fejlemény van gépügyben. Most ideiglenesen egy régi Mx-es Geforce van a gépemben. Az Ati-t odaadtam egy ismerõsnek tesztelésre. Õ azt mondja nem tapasztalt semmi rendellenességet. Hiszek neki. Most nyüstöltem egy kicsit a geforce-ot, és az elõbb lefagyott játék közben, és megnéztem tûz forró volt, nem is tudtam sokáig rajta tartani az ujjam. Tehát ezek után már biztos, hogy a gépemmel van baj. Esetleg okozhat túlmelegedést, meg fagyást, ha a tápegység kevés?? Vagy az alaplapommal lehet valami gáz. Az egyik ismerõsöm (aki nem túl szakértõ) azt mondta, hogy ha a tápegység lenne a kevés, akkor símán kikapcsolna a gép, és nem fagyna le. Igaz ez? Mi okozhatja a kártyák túlmelegedését a gépemben?

Másik: tuti az sem lehet véletlen, hogy a gépem másfél év alatt már a 3. videókártyát "fogyasztotta" el. 2 geforce fx-et, most meg az Ati-t.
Ötletek?????
szotyimutyi
Nekem megvan, de még nem játszottam vele. Nem tudom, hogy nálam mûködik-e. Mi legyen?

Axon
Rendezgettem a dvd-imet és az egyik sajnos hibás. Pont az Amenophis Ressurection kalandjáték elsõ cd képjében van a hiba.
Nincs meg valakinek az Amenophis Ressurection? Az elsõ cd-je kellene.

Axon
MAD esküdött meg mindannyiunk életére, hogy neki egy nem buggos változat van meg :-)

szotyimutyi
Azt mondta valaki, hogy egy másik változat is létezik, ami nem bugos.

Axon
Azért nem szép tõlük, hogy nem adtak ki hozzá javító patch-et. Pedig még a Cora-ban is láttam belõlle méghozzá nem is a turkáló részben hanem a többi teljes árú cdrom között. Hibás játékot árulni?

szotyimutyi
Nekem is.

Axon
Ajaj, pedig nekem nagyon bejött így elsõre.

Axon
Akkor nálam kezdték. Már jó pár nappal-héttel ezelõtt említettem, hogy hirtelen megduplázódott a sebességem, de én akkor ezt a karbantartó és a nimfomán titkárnõ szerelmi légyottjából származó apró mûszaki malõrnek tekintettem <#vigyor0>

szotyimutyi
Még ezután. Amikor bemegy a boltoshoz másodszor.

Axon
Mennyire az elején? Mert én bejártam a házat meg fogadtam két látogatót, akikel beszéltem. Felvettem egy kulcsot és kinyitotta az íróasztal fiókját, majd magamhoz vettem a tartalmát. Ezután ki kellett lépnem és még nem volt idõm belekezdeni.

Axon
Jól néz ki és okos is?
Biztos klónozták. <#vigyor0>

Axon
Aztán hány centis.... izé, hány százalékos az a bizonyos legendás THM-ed? <#awink>

Randal
Kecsói? Az tök jó😊
fél óra alatt átruccanok majd ha hazamegyek😊
Óóó, nekem nagy hitelképességem van ám, diákként😊

Atomreaktor
Hát már melóhelyen is megvan a dupla😉