The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
Én is a Magyar Commodore 64 HQ-n szoktam vadászni. Az a jó, hogy frissítik is az oldalukat.

via_mala
Elõször nálam is a szelektív válogatás ment, aztán már annyi lett, hogy meghaladta az egy CD-nyi méretet, úgyhogy akkor nekiálltam és összevadásztam amit csak lehetett, oszt had szóljon.
Tippek:
ftp://arnold.c64.org
ftp://ftp.elysium.pl
Mindkettõre anonymous user-rel fel lehet menni.
És persze a Magyar Commodore 64 HQ

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Axon
Olyan mennyiségben már nem tudom, hogy érdemes-e tárolni. Annyit már képtelenség kipróbálni is. Na meg nekem a nevek nagyrésze semmit sem mond. Én végignéztem az összes c64-es program leírását és képeit amit a legnagyobb magyar gyûjteményben találtam és módszeresen válogattam. Bekerült az összes magyar nyelvû szöveges és nem szöveges kaland játék, ezeken kívül még néhány ami tetszett. Így átlátható maradt ez a talán 100-150 program és bármikor elõvehetõ. Most csinálok egy hasonló gyûjteményt a Plus 4-es programokból is. Na meg ha kedvet kapok az Amiga-hoz is, akkor azokból is készítek egy gyûjteményt, bár mivel az amiga-hoz semmi közöm sem volt régebben, így retro érzésrõl szó sem lehet (sajnos).

Axon
Végre sikerült megnéznem a Nautilust.
Az otthoni gépemre tettem fel, amin eddig még nem volt. A telepítés kb. 25 %-nál járt amikor kiírta, hogy a WinXP kéri az eredeti telepítõ lemezt mert létfontosságú fileok felül lettek írva. Én nem adtam neki, hanem azt mondtam, hogy maradjanak azok amik most lettek telepítve.
Ezután elindítottam a nautilust és simán ment minden. Aztán feltettem a patch-et is, de nem vettem észre változást, ment minden úgy mint az elõbb.
Amit még megjegyeznék, hogy amikor új játékot indítok, akkor elkezd lejátszani egy kis filmecskét, nos ezt úgy teszi, hogy alul marad egy kis csík, ahol látszik a menü. A film kb. a képernyû 4/5-ét foglalja el, alatta viszont megmaradt a nyitó képernyõ menüje.

Nem tudom, hogy neked írt-e ki hasonlót telepítéskor. Na meg egyáltalán hogyan lett telepítve az XP-d, mert ha esetleg nem cd-rõl, hanem fel van másolva a vinyóra, akkor neked nem jelenik meg hasonló üzenet, hogy tedd be a telepítõ cd-t mert felül akarja írni a telepített fileokat, hanem egybõl telepíti is. Így lehet, hogy a Nautilus telepítette fileokat egybõl felülírja az XP.
Más tippem nincs.
Azt megjegyezném, hogy amikor a melóhelyemen teszteltem a programot, akkor nekem is voltak problémáim, bár többnyire kifagyott. Talán a hangal volt valami mert mindig akkor fagyott ki, amikor játékindításnál beszélni kezdett a program. Talán próbáld meg elõször kikapcsolni az összes hangot.

via_mala
Felraktam a Fable-hez a Manualt pdf-ben. (3,5 MB, 18 oldal)
Természetesen a replacementdocs.com-ról származik, igazi kincsesbánya ez a hely.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Ha már retro:
Kb. egy hónapja írtam tele egy full DVD-t C64-es ROM-okkal. Persze valszeg akad benne bõven duplikátum, de így is többezer, megkockáztatom talán tízezer régi C64-es játékot archiváltam. Meg persze az emulátorokat, és a teljes High Voltage SID Collection-t, amiben a C64-es világ minden játékához és demojához tartozó SID zenék megvannak.
Röhej, hogy 1 MB-ban elfér 100 zseniális zene.

serito
Úgy látom, rég nem jártam erre!! Mi mindenrõl folyik most a beszélgetés? Még visszaolvasni sincs idõm. Jelent meg valami game? Csak suttyomban írok, mert a fõnököm,(az apám) "megfedd", ha lazsállok.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Ha megtalálom azt a két amigás oldalt, amirõl le lehet rögtön húzni a dolgokat, ígérem belinkelem. Kategórizálva vannak, és nagyon jó kis gyûjtõhely. 😊

Axon
A Neverending Story-ról tényleg csak annyit tudok amit leírtam. Egészen biztos, hogy amiga-ról volt szó és a rá készült programokról, na meg arról, hogy valami szavazáson "Minden idõk legjobb" kalandjátékának választották egyöntetûen. Az is biztos, hogy nem volt számozva, tehát elsõ (vagy egyetlen) részrõl lehetett szó.
Pontosan ezért nem szeretem az ilyen hangzatos kifejezéseket: "Minden idõk legjobb", "az évszázad legjobb", stb.

rorr
volt az amigára is csak a második rész 1990-ben jelent meg!!!
Elég gyenge volt...

Lord Myn
Közben utánanéztem a dolgoknak, a Neverending Story, mint szöveges kalandjáték, csak C64-re jelent meg, Amigára nem, úgyhogy C64 emu-val tudod játszani.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Tudnál mondani 1 linket erre a Neverending Story-ra? Amigán én csak a Neverending Story 2-t ismerem, de az csak vmi mászkálós marhaság.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Magyarnyelvû kaland az nincs sajnos (nem is tudom, hogy Amigára egyáltalán készült-e), viszont szöveges és ikonos kalandjátékok is vannak bõven (mivel a kalandjáték a fõprofilom 😊)) ). Hogy csak néhányat említsek: Borrowed Time, Tass Times, Ingrid's Back, Knight Orc, Personal Nightmare, Kristal, The Clue!.
Persze ezek mind angol nyelvûek, úgyhogy egy középfokú nyelvtudás szükséges.

takysoft
anno lammat GTA-t amigán. az szép volt, és fura is....

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Axon
Most kezdtem letölteni. Már csak holnap tudom majd megnézni. Van a programok között magyar nyelvû kaland vagy szöveges kaland? Kíváncsi vagyok, hogy a magyarok készítettek-e rá hasonló gyöngyszemeket mint pl. az Új vadnyugat, Idõrégész, stb.

Emlékszem régebben olvasgattam a Commodore Világ számait és az egyikben minden idõk legjobb kalandjátékának választották a The Neverending Story-t. Akkor el sem tudtam képzelni milyen lehet, mivel képeket nem nyomtak róla az újságban. Majd most kipróbálom.

Nálam is XP SP2 van fenn,a telepítõben is van lehetõség az XP kijelölésére, mégsem megy<#rinya>
Axon
Ezzel a listával így önmagában nem sokat érünk. Sok név ismerõs róla, gondolom azok, amiket pc-re is átültettek.

Egy kis lista addig is.

http://www.angusm.demon.co.uk/AGDB/Alphabetical.html

Nálam megy a Nautilus. Vagy 3 hónapja raktam fel. Semmi gond. WinXP Sp2 alatt, daemon tools-szal.

Addig azért eljutottam, hogy WIN95 és 640x480 módban elindult, de a New Game gomb lenyomásakor teljesen kifagy (a gépem is <#rinya>)
Axon: Ha van idõd Nautilus <#worship><#worship>
Lord Myn
Csak nyugodtan, mert nem egyszerû.

Axon
Az remek lesz. Majd lehúzom és megpróbálom beüzemelni. Ha elakadok szólok.

Lord Myn
Hmm... ez miért is ment el 2x? <#conf>

Lord Myn
Még szép, 2 emulátor (WinUAE 1.0 és WinFellow 0.4) kickstartok (1.1 - 3.1), WorkBench 1.3 és 3.1, Amiga in a Box kiegészítõ és egy rakás floppy-s játék. (Sok közülök megvan pc-re is, de Amigán akkoriban még jobban néztek ki, illetve a 4 digi hang miatt az audio is sokkal jobb volt, pl. North and South)

Lord Myn
Még szép, 2 emulátor (WinUAE 1.0 és WinFellow 0.4) kickstartok (1.1 - 3.1), WorkBench 1.3 és 3.1, Amiga in a Box kiegészítõ és egy rakás floppy-s játék. (Sok közülök megvan pc-re is, de Amigán akkoriban még jobban néztek ki, illetve a 4 digi hang miatt az audio is sokkal jobb volt, pl. North and South)

takysoft
ez milyen amiga pack? emulátorostól van?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Lord Myn
Ja, tiszta retro-klub lettünk 😊)) Leírhatnád az oldal címét, hátha még nem ismerem.

Látom AmigA most a sláger. Tudok egy oldalt, ahol kb. 500 játékot lehet lehúzni. Többek közt olyan AGA-s játékot, ami HD-re települ 50-100MB, ami abban az idõben horribilis volt.

Lord Myn
Ok, felrakom a szerverre az egész Amiga packomat, workbench-estül, játékostul (~ 200 M😎.

szotyimutyi
<#rinya>

Axon
Egyik kedvenc filmem. Megvan videon, méghozzá eredeti gyári mûsoros videon, nem pedig másolton. Na mondjuk ezzel rajtad nem tudok segíteni, mivel úgy sem tudom bedigizni. Ha dvd-n lenne meg, akkor simán meg tudnánk oldani az átküldését.

Axon
Köszi fõnök! Errõl ebben a topicban még egy szó sem volt :-)
Bocs, nem froclizni akarlak, csak már napok/hetek óta téma ez a topicban.

Axon
Én 10 évig tanultam oroszt. Most egy szót sem tudok. na mondjuk már akkor sem tudtam amikor tanultam.... vagyis amikor tanították :-)

Axon
Én egy 8 soros basic játékprogrammal kezdtem. Egy A betût kellett két B betû között tartani. A 2 B betû volt az út és soroll sorra kanyargott.
A varázs azért nem ragadott el, még öt percig sem kötött le :-)

Na persze rögtön tovább fejlesztettem és már joy-al is lehetett játszani :-)

Axon
Mindig csak az élvezeteken jár az eszed :-)

Na ez egy vicc poénja volt.

A vicc úgy kezdõdik, hogy két fakír találkozik:
- Hova mész?
- Fogorvoshoz.
- Mindig csak az élvezeteken jár az eszed..

Axon
Feltolhatnád a szerverre a legújabb verziót, minden szükséges összetevõjével. Azt tudom, hogy maga az emu ingyenes, de van hozzá fizetõs komponens is (kickstartrom, ha jól emlékszem a nevére). Kipróbálnék néhány amigás játékot is.

Axon
Összekevertem a két szót, mármint a spectrumot és a sinclair-t. De azért jóra gondoltam :-)

Axon
Én kis listában tároltam a programokat és minden kazetta mellé berajzoltam a csillag csavar állását, hogy tudjam hova kell tekerni :-)

szotyimutyi
Off: Felvette valaki a tegnapi Elveszett gyerekek városa c. filmet?

Jó, come on, ne mondd, hogy ez lenne az elsõ eset...
szotyimutyi
Bocs, nem neked szólt... (Lord Myn)

szotyimutyi
Egy vagy a millióból..😊))

IMYke2.0.0.0
Nem warez szerver...!!!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Új NHL-t fel tudnátok nyomni?
Lord Myn
"Mire is mentünk vele..." Hát nem tudom, én kb. középfokon tudtam oroszul, mikor '90-ben eltörölték a kötelezõ oktatást és én hülye, a tizenéves fejemmel egybõl örültem, hogy már nem kell ezt a sz*rt tanulnom. Most mit nem adnék érte, ha az a tudás visszajönne...

Harly18
Akinek még nincs meg a játék, az most a Gamestar mellé Szeptemberben megkapja teljes játékként

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

szotyimutyi
Azok a régi szép idõk...Mire is mentünk vele?

RaveAir
Én általánosban csak oroszul tanultam...

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Lord Myn
Olyan játékot én is pötyögtem be, tök nagy sikerélmény volt, mikor mûködött utána...

Egyébként Commodore-on szerettem meg a kalandjáték mûfajt, minden haver hülye lövöldözõs/ninjás/ugrálós játékkal nyomult, csak én játszottam "szöveges" játékkal, marhára élveztem õket: Robin of Sherwood, Savage Island, Borrowed Time, Twin Kingdom Valley. 1 közös volt bennük: egyiket sem tudtam végigcsinálni, mindig elakadtam. Mindig elhatározom, hogy 1x ha sok idõm lesz emulátorral végignyomom õket...