33675

• takysoft
    nekem alig van anyagom, meg időm is:D épp párhuzamban vannak. mire ti végeztek, végzek én is alig van 20k anyagom:D
  • IMYke2.0.0.0
    Mivel Sephi 1 hónapja és 9 napja nem adott életjelet magáról és állapojelentés a 3 fájljáról, ezért - kényszerűen - úgy döntöttem, hogy "kikerül" a TLJ HUN csapatból. Ismét csak hárman vagyunk. A jelen állás, kicsit módosult, így állunk:

Most már azért szeretném, ha be tudnánk fejezni ezt a magyarítást.
    A számok tanúsága szerint, nekem még visszavan ~ 200.000 karakter, azaz a játék egynegyede! Ez kicsit sok, most hirtelen...
    Legalább, a többi lenne meg...
    Ha nem bírtok vele, jelezzétek - Taky, Via_Mala.
    Tudom, itt a VéBé, lassan a nyár, vége a Vizsgaidőszaknak, szívesen lazítanátok, itt a szabadság- és nyaralás idény... Megértem, de jelezzétek...

• mandm
    Van egy Engedélyek gomb, ahol a helyi címtárból tudsz konkrét felhasználokat rendelni a megosztásodhoz. Pl. saját magadat. A Mindenkit pedig kiveszed a listából.
    Ha nincs ilyen gomb akkor ezek szerint járj el!
  • Axon
    Hmmm.... igazad van. Win98-alól néztem és van jelszó, de XP alatt megnézve tényleg nincs jelszó.
  • takysoft
    minden ok... csak éppp a rövid kis sor nincs meg:(
  • takysoft
    Nincs még senkinek okossága a Bone 2 Great Cow Race-hez?
  • via_mala

<span class="bb-style-medium">Barrow Hill az egyeskén</span>

• Ersiman
    Üdv mindenkinek!
    Sikerült beszereznem egy 1GB körüli FF7 verziót (egy setup és két .bin), minden pecselgetés nélkül simán indult XP alatt (XP/SP2 +Ti4200 kártya egy régebbi driverrel), gondolom telepítésnél fel is rakja magának ami kell. Ha érdekel valakit szóljatok!
  • takysoft
    több is van, de linuxból ftp-n osztok meg, így a windows marad kérdéses.(illetve már nem) ... dos meg ugye...:D
  • MerlinW
    ehh:) Oké tehát van router. Akkor mindkét gépre felnyomsz pl. egy netlimitert, és mindkét gépen beállítod a limitet. Oszt ennyi:)
  • Axon
    Sajátgép megnyitás. Megosztandó mappa megkeresés.
    Jobbklikk a mappán, majd kiválasztod a menüből a megosztást.
    Itt be lehet jelölni a megosztás négyzetet, alatta pedig, hogy mások is módosíthassák (magyarul írható legyen). Itt találsz egy rövid kis sort, ahol megadhatsz neki jelszót.
    Ennyi.
  • Tomsess
  • IMYke2.0.0.0
    Csodálkoznék, ha Windows 3.1-et használna...
  • mandm
    Milyen oprendszered van?
  • ibrik
    Meg kell nézni, hogy a te routered beállításaiban van-e ilyenre lehetőség.
    Tudod, az a java-s felület, amit Internet Explorer-en keresztül tudsz elérni, ha címnek beírod a router IP-jét, ami 192.168.0.1, vagy valami hasonló szokott lenni, de az eleje mindig ugyanaz (192.168.__.__). Ha még megvan a router kezelési útmutatója, abban bennevan a konkrét IP.
  • takysoft
    már 2 éve itt müxik a router a szobában.
    a kérdés az: be lehet-e állítani egy routert, hogy az egyik kapcsolatot limitelje..

de a fontosabb kérdés:
    (idézet Axontól) "Másik problémádra: Úgy tudom, hogy megosztott könyvtárak, simán jelszavazhatók."

hogyan?
  • MerlinW
    Akkor egy router a megoldás. A mai otthoni routerek telepítése és konfigja 5 perces művelet. Varázsló varázsló hátán:)
  • mandm
    És a netlimitert ugyan melyik gépre akarjátok rakatni? Mert, ha a lány gépére, akkor ő egyszerűen kikapcsolja és már nem korlátozza őt semmi. Ha a takysoftéra, akkor meg annak köze se lesz a lány gépéhez.
    Ha takysoft gépe mindig be van kapcsolva, akkor Axon ajánlata a nyerő. De ha adott esetben ki van kapcsolva akkor a másik gépről nem lesz elérhető a net.

Fájlmegosztást jelszóval már win95 óta le lehet védeni. Nem kell ide linux!

• takysoft
    Nem értititek.
    Neki akkor is kel a net, ha az én gépem nincs bekapcsolva.
    Meg amúgy sincs kedvem servereskedni neki.
  • MerlinW
    jaja netlimiter, szupi kis program erre
  • IMYke2.0.0.0
    Windows alá:
    - NetLimiter
    - Folder Guard Pro
  • Axon
    Netet korlátozni csak valamilyen proxi program tud. Rakj fel a gépedre egy proxy programot. Van bőven windows alá is, majd a kislány gépén a netkapcsolatoknál add meg a géped IP címét proxy szervernek, így a te gépeden keresztül éri el a netet, nem a routeren keresztül. A proxy programban pedig már simán lehet állítgatni a sebességet.

Másik problémádra: Úgy tudom, hogy megosztott könyvtárak, simán jelszavazhatók.

Az lenne a legjobb ha linuxos lenne a géped (úgy tudom sűrűn használsz linuxot), mivel akkor samba-val simán megoldod a könyvtár megsoztást, Squid proxyval pedig az internet sebességének korlátozását.
  • IMYke2.0.0.0
    NetLimiter nevezetű progi...
  • Tomsess
    Szerintem ez nehezen megoldható. A kódolási részt csak (gondolom XP-d van) XP-n belül tudod megoldani. A router pedig ha jóltom nem tud sávszélességet korlátozni 1 gépre, mivel az az egész hálózatot működteti.
  • takysoft
    Na ez most teljesen off lesz, de nincs kedvem, hogy az adott topicban elküldjenek a fenébe. Itt próbálkozom először, hátha tudja valaki.
    Routerrel oszjuk a netet. eddig ketten a barátnőmmel, de most a másik szobábban a kislány is szeretne internetet. csak úgy MSN-ezni, meg hasonlók...

a gond az, hogy nem szeretném, ha látná a megosztott könyvtárainkat.

meg lehet azt valahogy csinálni, hogy csak a barátnőm lássa a megosztott könyvtárakat, vagy azt, hogy a megosztott könyvtárakhoz jelszóval lehessen belépni?

pl ha a helyi hálóban valaki rámegy a gépemre, akkor kérjen egy jelszót, mielőtt be tud lépni.

illetve: routeres megoldással.... meg lehet csinálni, hogy az adott kislány a 128kb/s-es internetből ne kapjon akkora részt mint mi? mármint, például lekorlátozni az ő vonalát pl max 30 kb/s-re.
    tud ilyet egy router? ha igen, milyen beállítást keressek?
    minden választ köszi.
  • takysoft
    1-2 nap, bocs
  • IMYke2.0.0.0
    Sephi, Via_Mala, Taky: Hogy álltok a fordítási adagaitokkal?
    Ha nem bírtok velük, könyörgöm, jelezzétek, hogy úgy fordítsak és úgy kalkuláljak az elkészüléssel...!
    Köszönöm előre is.
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, teljesen átnéztem és végeztem April naplójával [< 53.000]:

Most megyek, kicsit grafikázom a Paradise-hoz...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tanultam meg használni őket... :)
  • MerlinW
    mé, hova tünt a másik nyóc?:)
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi srácok. A nagyja még hátra van: grafika. Aztán tiétek a tesztelés :)))
    A The Longest Journey-t időközben folytatni kezdtem. April naplója [~53 ezer karakter] ma lett kész.
    Tényleg nem tudom mi van velem... már szinte vakon gépelek két újjal :)))))
  • Ersiman
    Gratulálok! :)
  • Axon
  • Axon
    Köszi!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Ennek ellent mondanak a magyar online újságok... de a mi szempontunkból teljesen lényegtelen.
  • ibrik
    imyke: Az nem "EU", hanem "French retail" néven fut.
  • IMYke2.0.0.0
  • Sil3nt
    hello! en szivesen tesztelnem majd a magyaritast.
    udv Sil3nt
  • IMYke2.0.0.0
    98%-on áll a Paradise, már csak egy fájlt kell lefordítanom és kész a teljes, szöveges magyarítása a játéknak.
    A grafikai elemek közül 19-el készen vagyok, még hátravan 23 kép.
    Hétvégétől lehetne tesztelni - akinek megvan a játék, és hajlandó nem csak magyarul játszani, hanem közben figyelni is az esetleges elírási, fordítási és szintaktikai hibákra, az jelezze itt, kérem...
    Hétvégén akkor elérhetővé teszem számára a magyarítást.
    Jelenleg az 1.0-s verzióval működik, de - ha addig nem jelenik meg angol 1.1-es - át tudom alakítani az időközben megjelent EU 1.1-es Patch-re is. Az a jövő héten lesz majd elérhető valamikor.
  • serito
    Nekem alapból ott van a Boot.ini fül.
    A korábbit meg köszi majd kipróbálom így is.