The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
HeroesIV-et szedtem a Bithumenrõl, de a kiegészítõk abból is kellenének magyarul.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Nos azt nem kaptam meg ;-)
Szerintem jó lett a honosítása, bár még a prof házánál járok csak, de bizti jó!
A jót, azt a fordításra értem, azt nem tudom fagyást okoz e. De nállam nem volt eddig jellemzõ.
Voyage-val kapcsolatban, plz vki a 2-es CD-t tolja nekem vissza mert nem jól szedtem le😊 /hiányzik a fele😊/
ha a darabolt verziót tölti nekem vki, akkor elég a 020-astól!!😉
Köszi!!😉)
Viszont Évi magyarítása -Martin Mystere- nálam néhol fagyizik. 😞
Egyébként az uhu-s csomagok és a deb csomagok 99%-ban megegyeznek. Az uhu-s dpkg-vel simán lehet telepíteni a .deb csomagokat is, úgyhogy az nem lehetett probléma. Az volt a bajom, hogy amikor telepíteni akartam, akkor egy csomó mindent hiányolt (fõleg az Xfree csomagjait) és ezután nem volt hajlandó feltelepülni a cedega.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Másodszor: a wine platformfüggetleg opensource project.
a winex fizetõs, amennyiben nem CVS-bõl telepíted, mert akkor free, csak nem jár support. a winex4 új neve cedega.
nem-CVS telepítése:
hogy akarsz már UHU-ra bedian csomagokat tenni. az uhunak saját csomagkezelõje van. igaz, a deb-re épül, de saját, és nem kompatibilis.
ha fel akarod tenni a Cedegát UHU-ra, akkor keresd meg a ".tgz" végû asszem slackware-es csomagot. ebbe belemész MC-vel, és a tartalmát belemásolod a gyökérbe. (eleve a tgz tömörítvény tartalma egy "usr", meg hasonló könyvtárak lesznek.)
fontos: alap UHU beállításoknál ilyenkor a "cedega" parany futtatja az emut.
fontos2: legyen feltéve minden, ami a cedega futtatásához szükséges. plédáuk X nem árt. X.Org is jó, mert a Cedegát nem csak xfree-re fejlesztik.
UHU Linux Full Install esetén minden szükséges csomag fent van a gépen.
Sok szerencsét a cedegához
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Mint említettem a winex3-ig nem volt problémám, mivel az egy szimpla futatható file volt. Bemásoltam valamelyik alkönyvtárba (pl. /user/sbin ) és így bármikor tudtam futatni. A gondjaim a Cedega -val kezdõdtek. Beszereztem a debianos csomagot. Telepíteném UHU-alá, de rögtön gondjaim támadtak. Hiányolt bizonyos csomagokat. Manuálisan próbáltam feltelepíteni, de ezután sem mûködött.
Kicsit elébe vágva a mondandómnak, a fõ gond az X felülettel van. Sajnos a Cedegat még mindig Xfree környezethez készítik, míg a legtöbb Linux disztrib már áttért az Xorg-ra. Ez a fõ problémám. A debianos csomagot csak Xfree-s felület alá lehet telepíteni. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy a többi csomag, például az rpm-es, is XFree-t használ-e, mivel a debianon kívül már mindegyik áttért az Xorg-ra.
Másik problémám, hogy egy debian rendszerû gépre is próbáltam telepíteni. Itt a legújabb Xfree volt fent a szokásos agyonpatchelt debianos verzió. Itt sem tudtam mûködésre bírni a Cedegat. Már a telepítésnél is panaszkodott valamire, de azért felment. Mûködni viszont nem mûködik megfelelõen. Próbáltam win-es programokat indítani, de általában egy idõ után (kisebb nagyobb töltögetések) mindig jött valami hibaüzenet.
Na most ne kérdezd, hogy miket írt ki. Már jó 2-3 hónapja próbálkoztam vele, így nem igazán emlékszem. Mik a tapasztalataid ezen a téren?
Ezek a római számok kicsit megkavartak. VII vagy VIII elsõre teljesen egyformának tünik ;-)
Pont az vele a baj mint a Wine-vel. Kb. a win95-öt és a win98-at tudja emulálni (sajnos). Mikroszofték meg folyamatosan fejlesztik az oprendszereket (win2003, vista) így nem tudják utolérni õket.
Egyébként egy wine, winex, cedega projektnek van értelme, mivel így más oprendszereken (pl. Linux) is lehet futatni win-es alkalmazásokat. Én például Sudden Strike 1-el játszottam UHU-Linux + Winex3.3 alatt. Tökéletesen mûködött. Azért szeretem jobban az Xwine-t mint a Cedega-t, mert az még platformfüggetlen volt. Mondjuk így csak a régebbi játékok mennek, az újak már nem. Azok már igénylik a legújabb Cedega-t is.
Visszakanyarodva a ReactOS-nek már nem látom túl sok értelmét, mivel ott van a warez WinXP ha valaki nem akarja megvenni (miért is akarná??? <#vigyor0>#vigyor0>). Önállóan is és WMvare alatt is.
Nem probléma 3 rész nekem is megvan (10, 11, 12). Ha rájuk unok, akkor majd választok a kínálatból :-)
Már majdnem teljes a sorozatod. Érdemes összegyûjteni mindet. Szerintem file cserélõkön biztos le lehet vadászni a maradék kettõt.
Most bõven van mivel játszanom. Az újdonságok is itt vannak, na meg elõveszem azokat is, amiknek mostanában készült el a fordítása.
Sokaknak csak a játékok miatt van windows a gépükön. A levelezéshez netezéshez, filmek lejátszásához már nem kell feltétlenül.
Ha sokan beszállnak, talán...
De sztem a mikro egyeduralmát nem fogja megdönteni
egy jó darabig semmi.
Annak idején volt ugye a UNIX. Fizetõs biztonságos rendszer. Évtizedekig mûködött sok verziója. Aztán egy fószer(Linus Torvalds) csinált egy ingyenes verziót belõle. Eleinte kinevették, de azóta a Linux megdöntötte az ÖSSZES létezõ UNIX disztriben.
Ha most ugyanerre pályáznak ezek is, csak õk a Windows rendszert célozták meg.
Csináltak egy ingyenes Windows-kompatibilis operációs rendszert. még gyerekcipõben van, de Unreal Tournament pl fut rajta.
A fejlesztõk egyébként jó kapcsolatban vannak(társfejleszteken) a Wine fejlesztõivel. Ez azért mond valamit. Érdemes kipróbálni pl VmWare alatt.
nagyon poén az egész még, alig van benne vmi, 10 mega az iso.
nagyon poén, kiváncsi vok, microsofték is röhögni fognak-e néhány év múlva.<#zavart2>#zavart2>
De ezek vannak<#nyes>#nyes><#vigyor>#vigyor>:
ND01 <#rinya>#rinya>
ND02 Stay Tuned for Danger
ND03 Message in a Haunted Mansion
ND04 Treasure in the Royal Tower
ND05 The Final Scene
ND06 Secret of teh Scarlet Hand
ND07 <#rinya>#rinya>
ND08 Tha Haunted Carouse
ND09 Danger of Deception island
ND10 The Secret of Shadow Ranch
ND11 Course of the Blackmonn Manor
ND12 Secret of the Old Clock
ND13 Lost Train to Blue Moon Canyon
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%