The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
- Hol töltötted a téli szünetet?
- Felét a Mátrában, felét gipszben.

[merlinw.org]

Axon
Na most értem az olvasásban a szomorú részekhez.... szörnyû volt olvasni õket.

Axon
Na majd jól letesztelem.
Nekem is mániám a különféle csomagolók folyamatos tesztelése, hogy melyik tömörít kisebbre. Nálam a sebesség csak másodlagos a lényeg a MÉRET ;-)

Axon
Nálad azért nem szarabb...

Axon
Én is Boldog Szülinapot kívánok Macsek! <#wave>

Jézusom! 😞(( Ezek szomorú hírek.
Együtt érzek veled. Nálunk a családban volt olyan idõszak, hogy 7 éven belül 5 temetés (köztük apám is). 😞 Na, váltsunk is inkább

takysoft
még vmi, ha kell vér, akkor adok szívesen. Ez lesz az új Támogassuk Imykét kampány.

Ha nem szerted a viccelõdést akkor lõjj le, azt abbahagyom örökre. Komolyan.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
amit viszont tudok! a betegség nem az életed, de el kell fogadnod, hogy a része.
tudod, mi az, hogy része.... vagyis az egyéb részekben azért küldhetsz nekem egy csomagocskát, na hagyon ráérsz.

ne vedd személyeskedésnek, de mivel foglalkozol? szakma szerint?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
Imyke:
visszaolvastam a másik topicban.... részvétem, de most komolyan.
ne haragudj az elõzõ üzi miatt. tudom tudatlanság nem mentség, de nem tudtam...
tudnod kell, hogy mindenki teljesen együtt érez veled, és sok jót kíván.
a teljes honosító scene veled van. a tesben nem is, lélekben biztosan.

komolyan mondom az egészséget akkr tudja valaki igazán megbecsülni, ha már nincs.
a húgom kb másfél éve halt meg daganatban, 2 évet töltött kórházban. szörnyû volt az utolsó 2-3 hónap, mikor már tudtuk, hogy...
a barátnõm jelenleg is kórházban fekszik, szegénynek fekélyes vastagbélgyulladása van, ami szintén gyógyíthatatlan, élete végéig kínozni fogja. van egy cisztája a petefészkén, és van valami a máján, amirõl még nem tudni, hogy micsoda(holnap lesz CT, mert az izotópikus nem mutatta ki, mi az, de ultrahangon látni, hogy van ott valami).

Nekem.... viszeres a bal herém<#wow2>... meg kell mûteni....
nem panaszkodás miatt írom ezt ide, csak szemlélttem, hogy tudom,mit jelent az, ha valaki beteg...

ha szabad kérdeznem, donor lehetséges? ha igen, akkor mit mondtak, mikorra várható?

takysoft
hogy érted? nem nagyon járok arrafele...

Nézz át a magyarítás topikba és olvass kicsit vissza! Imykének most nem ez a legnagyobb gondja, sajnos :-(((
takysoft
jujj, dejó ez az UHARC... nagyon bejövõs... lassan tömörít befele, de kifele okés(7zippel ellentétben). Ilyen jó tömörítõ nincs még 1 a világon. Ajánlot GUI: WinUHA
Benne van az uharc, és nem kell commandline-ba irogatni...

Példának okáért a Longest Journey 4db iso-ja betömörítve 2.05GB lett.
Broken Sword 2(1120mb) 640 megára összenyomta. Überel mindent.

takysoft
boldok szülinapot, ha még nbem késtem le.
LJ tényleg az egyik legjobb(rólam mindenki tudja, hogy LBA rulez)
LJ nagyon ott van, fordítanám is, csak hát hiába könyörgök Imykének, nem nagyon küld fileokat!!!! most már kihozom a dolgot a fórumba, mert kérem emailben, meg uzit is küldtem neki, de csak nem küld fordítanivalót.
Minõségre nem panaszkodott... aszonta majd küld. De már 2 hete küldi.... az ember meg fordítana...
bár most csütörtökig nem, mert analZH, de utána!

MIMACSKA
Mindenkinek köszönöm szépen az LJ meg az egyik legjobb játék a világon..

www.extragyongy.hu

MerlinW
Nagyon Boldog Szülinapot Macsek!<#bohoc><#wave>

[merlinw.org]

Valóban nem egyszerû megszerezni õket még antikváriumokban sem.
Atomreaktor
Maharáni annyira nem lett jó(sztem), viszont a Felakasztott indián szigetén végre vmi újat hozott. (Bejövõs. Mondjuk már-már paródia az egész😊Szádhuk egész jó, érezni már Leslie bácsin, hogy kezd hallgatni végre a sokezer kérésre, hogy újítson már vmit😊)) (fõleg az elsõ felében más a felépítés), de a második fele szokásos😊)) Még nem értem a végére, de az érdekes, hogy van egy fõcím, meg alcím is, nem? Sztem tovább fog gyûrûzni a történet Szádhuk címen, csak más alcímmel. És az oldalszám is ritka, mert 700 oldalt nem nagyon szokott Leslie-rõl írogatni. (Mondjuk sok helyen érezni a nyújtás szagot...)
Nah semmi többet, állj neki, mert aki tudja mire számítson, az csalódni nem fog😉)

a LJ a legszarabb játék a világon

c115

szotyimutyi
Nagyon boldog szülinapot.De nem a kor számít...😊))

<#wave><#vigyor2>

MIMACSKÁNAK SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!

Malevil pedig nagyon jó! 😊

\"Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.\" MM2 buszok: http://sodor.try.hu

Axon
A Szádhu-kat? Megvettem, de még nem kezdtem bele. Most fejeztem be amúgy is az elõzõ könyvét a Maharáni arcképe-t.

Atomreaktor
Nah akkor annak is utánanézek, nekem is egyetlen könyvem Merlé-tõl a Malevil, de bejön az író nagyon, úgyhogy akkor ráállok más könyveire is. Most Leslie L. barátunk új könyvét olvasom. Tudom, tudom...😊))

Axon
Merle-tõl csak a "Mesterségem a halál"-t olvastam úgy 13 évesen. Megtetszett a borítója és megvettem, majd elolvastam. Hihetetlenül jó könyv volt.

Axon
Nem hallottam még errõl a sorozatról. Valószínûleg nem is fogom olvasni egyhamar. Úgy látom roppant nehezen beszerezhetõ kötetek és itt most a magyar nyelvû kiadásokra gondolok.

via_mala
Nagyon jó könyv.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

takysoft
Mibõl gondolod? 😊

mellesleg a harry potter elõ 4 részét is nagolul olvastam, bár az inkább fantasy..

takysoft
akkor voltam 2 éves.... majdnem 2..... nem tudtam olvasni....

szotyimutyi
Úgy ahogy mondod.Egymásnak ajánlottuk... 😊

Robert Merle....Védett Férfiak....vazz....azt én anno 20 éve olvastam....nagy szó volt akkor. 😊

Ha meg tudod szerezni olvasd el a többit is, neked ráadásul az angol sem probléma, ha jól sejtem.
takysoft
csak az elsõt olvastam, az angolokról nem is tudtam

Én igen, igaz már elég régen, nem is láttam mostanában könyvesboltokban. A Védett férfiak is jó, nézz bele ha teheted.
Atomreaktor
Én nem vagyok sci-fi olvasó, de mit szóltok Robert MErle Malevil-jéhez? Sztem eszméletlen jó "apokalipszis" regény. Olvastátok már?

Ez egy nagyon jó regénysorozat ajánlom mindenkinek, akkor is ha nem sci-fi megszállott! 😊))
1. Enders Game (Végjáték)
2. Speaker for the Dead (A Holtak szószólója)
3. Xenocide (Fajírtás)
Inenntõl kezdve angolul jól tudók elönyben. (Én még nem mertem belevágni.)
4. Children of the Mind
Hogy mennyire szorosan kapcsolódik az Ender's Sagahoz, nem tudom, de sokan ide sorolják a Shadow szériát is.
5. Ender's Shadow
6. Shadow of the Hegemon
7. Shadow Puppets
8. Shadow of the Giant
Axon
Na megtaláltam ezt a könyvet. A címe ismerõs volt, de mégsem ez az a könyv amire gondoltam.
Ez egy 3 részes sorozat, mondhatni trilógia. Olvastad mindhárom részét?

takysoft
Orson Scott Card - Végjáték.
igen jó, és elég ritka könyv. sajna nem magamnak szereztem. tartoztam vele.

Axon
Az sajnos egy megnyirbált verzió volt. Sajnos a kommunista magyarországon ezt is simán meg lehetett tenni. Sajnos ezért maradt meg sokakban az, hogy ez egy novella volt. nem kezdek több mondatot sajnossal :-)
Egyébként 1990-ben a Valhalla páholy kiadásában már megjelent egyszer ez a könyv. Ott Szárnyas fejvadász volt a cím (gondolom az eladhatóság miatt). Sokakat becsapott ez a cím (engem is) mivel azt hittük/hittem, hogy ez a film forgatókönyvébõl készült zagyvalék. Abban az idõben nagyon sok filmnek jelent meg a könyves változata, ahol a film forgatókönyvébõl próbáltak összerakni valami gagyit.
Nos, az a könyv az eredeti könyv fordítása volt, de nagyon kis példányszámban jelent meg. Ma már szinte beszerezhetetlen.

Axon
Köszi!
Cibáljuk lefele :-)

Axon
Nagyon ismerõs a címe, de nem tudok rájönni mi is lehet. Az biztos, hogy találkoztam már vele valahol.

Nekem is az egyik kedvencem :-)))
Az eredeti egy novella (vagy kisregény)volt a regény késõbbi, nagyon-nagyon régen (kb. 70-es évek) az IPM Magazinban jelent meg magyarul elõször folytatásokban.
MerlinW
Larry fent van, tölthetitek.

[merlinw.org]

MerlinW
Larry Collection, elindult felfele.

[merlinw.org]

takysoft
Én meg szereztem Végjátékot. nagyon über könyv.

Axon
Igen!
Itt fogom a kezemben!
Ha nem szégyelleném, akkor még azt is bevallanám, hogy egy puszit is nyomtam a borítójára :-)
Bizony-bizony a borítójára mivel ez egy könyv. Pontosabban A Könyv.

Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektromos báránykákkal?

Hagyok egy kis szünetet, hogy megemésszétek ennek jelentõségét

szünet
szünet
szünet
szünet

Na ennyi remélem elég volt ;-)

Bizony ez a Szárnyas fejvadász címû kultuszfilm (Axon legkedvencebbike) eredeti változata. Azaz a regény amibõl a film készült.

....hüp-hüp.... <#rinya><#rinya>...hogy ezt is megértem <#worship><#worship><#love12>

Axon
Mióta megismertem a Zorp-ot, azóta tudom hol kezdõdik a Tûzfal.
Csak mosolyogni tudok ezeken a tûzfalnak csúfolt alkalmazásokon :-)

Atomreaktor
jah, hang legyen😉

Atomreaktor
aki játszott már valaha a mortal kombat-tal (ki ne játszott volna?<#wink>) annak EZ kötelezõ!!😉))

takysoft
Outpost firewall pro, vagy kerio-t szoktak ajánlani, mellé AVG, vagy NOD32 vírushoz. nálam Outpost+AntiVirGuard kombó bejött. észre se veszem, hogy futnak, semmi rendszeridõt nem fognak.

takysoft
jujj Norton... anno a commander még ok volt, bár azt se hasznátam, DN rulez. be mostanában a symantec....