33675

• IMYke2.0.0.0
    Fokozhatjuk a dolgot... "Megvásárlás":
    Forrófájl.kom vagy Fájlszolgáló.kom

"Bigasoft DVD Ripper is an easy-to-use DVD ripper tool which can perfectly rip DVD to various video and audio formats like AVI, DivX, Xvid, MP4, H.264, WMV, MOV, FLV, MKV, MPEG-1, MPEG-2, 3GP, 3GPP, VOB, RM, WMA, MP3, and so on with amazing speed and quality for watching DVD movies anytime anywhere and saving DVD discs from scratch. Moreover, the powerful DVD ripping software allows you rip DVD to playback on personal computer and almost all portable devices for taking your DVD movies with you. It helps you easily rip DVD to iPod, iPhone, Apple TV, Zune, Xbox 360, PSP, PS3, Archos, iRiver PMP Player, Creative Zen, PMP, general MP4 player, Pocket PC, PDA, Smartphone, mobile phone and so on. Use Bigasoft DVD Ripper to easily rip your DVDs."
  • Axon
    Igen asztali divx-es lejátszón akarom nézni, de nem csak az enyémen kell(ene) mennie, hanem más lejátszón is (fiam óvodai csoportjában levő lejátszóra gondolok). Enyémen kipróbálom és ha nem jó, akkor átkonvertálom másik kodekkel, de a másik lejátszó már problémás.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha asztali DivX-en akarod nézni, akkor az MPEG4 kitűnő választás lehet.
    Ezenfelül, ha képes a lejátszód MKV-ra is, akkor nincs baj.
  • szotyimutyi
  • Axon
    Na ez egész jónak tűnik, mondhatni pont ilyet szerettem volna :)
    Melyin kodeket javaslod asztali divx-es lejátszóhoz. Én eddig a super nevű programot használtam és az alapból az 5-ös divx-et használta konvertáláshoz, ami azért volt jó, mert mindenféle lejátszó felismerte. Ebben a programban viszont csak a 6.8-as divx-et lehet kiváűlasztani (gondolom ez van telepítve a gépre). Na most ezt nem biztos, hogy ismerik az asztali lejátszók. Az enyém vagy 2 éves, akkor még nem is volt ilyen verziójú divx. Viszont van mpeg4 video codec, ezt viszont tudtommal ismerik a lejátszók, hiszen a gyári dvd-k is ezzel vannak tömörítve. Huh, most lehet, hogy hülyeségeket mondok, de nagyon nem vagyok otthon a témában.
  • Axon
    Köszi! Kipróbálom.
  • IMYke2.0.0.0
    Másolás: http://www.dvdfab.com/
    Konvertálás: DVD 2 Avi
  • Axon
    Egy kis segítséget kérek. van néhány gyári műsoros dvd-m, szeretnék belőlük .avi-t csinálni, hogy le tudjam játszani divx-es dvd lejátszón. Milyen programot használjak? lehetőleg nagyon egyszerű kellene.
  • Atomreaktor
    köszi ;)
  • szotyimutyi
    Gray matter "kölcsönözhető".
  • kirol
    Ja, akkor jó. Csak nem szeretném, hogy probléma legyen. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ha a november 15-i e-mailre gondolsz, azt olvastam már.
    Én meg azt mondtam korábban, hogy megnézem, mennyire nehéz, és az összefoglalást átolvasom, készítek egy zanzát, és ha neked tetszik, akkor mehet a nagyobb, terjedelmesebb anyag zanzásítása.
  • kirol
    Olvasd el légy szíves amit írtam. :)
  • trmn #32141
    Off

Probléma megoldódott köszönöm a segítséget.

On
  • IMYke2.0.0.0
    Most olvastam.
    Akkor nem kell a fordítás?
  • kirol
    Imike remélem nem csináltál még semmit! Olvastad, amit legutóbb írtam?
  • kirol
    Na most már igen, ez az, amit adtam.
  • moonster
    A common service portban fel van sorolva gondolom náhény sűrűn előforduló szolgáltatás alapértelmezett IP-je, pl:
    webserver: 80
    ftp: 21
    stb
    Ha ott megtalálod, amelyik neked jó, akkor az ugyanaz, mint ha fent beállítanás.

IP cim:
    Az lenne a legjobb, ha valahogy a POS-t statikus IP-re tudnád állítani, mert a dinamikus IP változhat. Ha egy másik eszköz elorozza elöle az IP-t, akkor ráfáztál.

Az IP-t valahol a DHCP statjában találod a router menüjében.
    DHCP / DHCP clients list

A POS MAC címét, amivel betudod azonosítani az IP-t talán a POS alján találod, vagyis általában oda írják.

Be lehet állítani azt is, hogy a POS MAC címéhez rendelje mindig ugyanazt az IP-t, azaz fenntartsa az eszköznek.
    DHCP / Address Reservation
  • kirol
    Szerintem nem, de még mindig küzdök ADSL-el és most pár napig nem is voltam gépközelben, csak egy-két percre, de megnézem majd ezt.
  • szotyimutyi
    Full, körbenéztem. :))
  • Atomreaktor
    én meglesném :)

de biztos, hogy full, nem csak vmi pre verzió?
  • trmn #32133
    Még egy kérdés:
    A POS ip címet valahol a routerben látnom mint csatlakoztatott eszközt?
    Common Sevice Port-ot meg kell adni vagy elég, ha service port mezőt kitöltöm?
  • trmn #32132
    Köszi a válaszokat, mindenképpen kipróbálom, aztán referálok )))
  • moonster
    Kifelé nincs általában tiltás, azaz bármihez tudsz kapcsolódni, bármilyen porton.
    A POS dhcp-n ip-t is tud kérni magának, és azzal jár DNS is, szóval annak is rendben kéne lennie.
    Akkor van gáz, ha a POS is szeretne fogadni adatokat ezeken a portokon, mert akkor kell a routeren ezeket a bejövő portokat forwardolni a POS IP címére.

Ezt a leírt routeren a Forwarding / virtual servernél tudod.

Service port: az adott port
    Ip address: a POS IP-je
    Protocol all vagy amit irtal TCP (all tuti)
    Staus: enabled!

Talán menni fog.

• MerlinW
    Kijött a teljes múlt héten.
  • Axon
    Utolsó mondatom kicsit elrontottam:
    Mert az átjárót mindenképpen meg kell adni, mert routeren keresztül nem fog dhcp szervert találni, mivel azt sem tudja, hogy hol a router (mi az ip címe).
  • Axon
    Ja azt még feltétlen próbáld ki, hogy azokat a címeket amit beírtál meg tudod-e ping-gelni egy számítógépről. Ha igen, akkor elvileg a terminál-nak is simán kommunikálnia kellene kifele.
    Egyébként ennek a EFT/POS terminálnak van valami beállítási lehetősége? Mert az átjárót mindenképpen mert routeren keresztül nem fog dhcp szervert találni, mivel azt sem tudja, hogy hol a router (mi az ip címe).
  • Axon
    Elvileg egy wi-fi routerben alapból nincsenek tiltások, szóval ennek mennie kellene egyből. Úgy tudom, hogy a tűzfal beállításoknál tudsz szabályokat hozzáadni.
    Én a netfilterhez vagyok szokva linux alatt, meg zorp tűzfalat használtam sokáig szervereknél.
  • trmn #32126
    Adott egy TPlink WR841ND wi-fi router + egy ADSL modem. Be van állítva a PPPoe (tehát felhasználóneves), kábelen és wifin is tudnak internetet elérni. (Ez egyébként egy panzió).

Frankón megy a net, csak a probléma az, hogy egy EFT/POS terminált akarnak hozzárakni a rendszerhez (hogy tudjanak a vendégek bankkártyával is fizetni), ami neten kommunikál, de ahhoz, hogy ez működjön a routerben engedélyezni kell néhány IP címet amik így néznek ki:
    - 153.46.253.156:8953 (HTTP) vagy DNS: serv.ep2.telekurs.com
    - 153.46.253.155:8115 (TCP) vagy DNS: siconfig.ep2.telekurs.com
    - 153.46.253.149:2252 (TCP) vagy DNS: siinit.ep2.telekurs.com
    - 153.46.253.145:2251 (TCP) vagy DNS: fe.ep2.telekurs.com
    - 153.46.253.151:2254 (TCP) vagy DNS: misubm.ep2.telekurs.com
    - 153.46.253.151:2254 (TCP) vagy DNS: pms.ep2.telekurs.com

Hol kell ezeket a routerben beállítani? Sehol nem találom. A POS terminál valamilyen DHCP-s címet vár amit addig nem kap meg amíg ezek nincsenek beállítva. Ha ebben tudna valaki segíteni, örök hálám üldözné. A cég aki ezt sz*rt telepítette, nem tud segíteni, mert ők sem tudják.
  • moonster
    Mondd, hogy mit szeretnél?
    Van routerem, jópárat konfigoltam is már, de szerintem többen is vagyunk ezzel.
  • IMYke2.0.0.0
    kirol: Fenntartható háztartások - ezt olvastad-e?
  • szotyimutyi
    Még csak demo jött ki, ugye?
  • szotyimutyi
    Szóljatok, ha "igény van" a Gray matter játékra. :)
  • trmn #32121
    Wi-fi routerekhez ért valaki profi módon?
  • moonster
    Muti a játékod! :)
  • enlightened
    Hehe, ez durva. Nálunk szerencsére ilyen nem történt, mert mindenkinek programot kellett írnia, és annak a dokumentációját leadni a progival együtt. Azt meg nehéz lenne kimásolni netről, a progit se meg a doksiját sem. Meg nálunk élvezték az emberek a diplomaírást, akik szerettek programozni. Én is például játékot írtam OpenGL-el és tök jó volt dolgozni rajta. Mondjuk a dokumentáció az már uncsi volt:S.
  • IMYke2.0.0.0
    Ésszel csinálva a dolgot, no és természetesen, több tucat forrásmegjelöléssel, hátul kifejezetten ezért létrehozott, indexelt forrásjegyzésekkel az egész kiküszöbölhető.
    Az idióta egyszeri felsőoktatásbeli diákokra nincs gyógyszer.
    Pécsi Tudományegyetem, bölcsészkar - az idióta a netről letöltött, különböző betűtípussal, és mérettel, hivatkozásokkal, és lábjegyzetekkel összevágott anyagával nem repült ki az ajtón, mint az a bizonyos macsek, hanem egy "ejnye-bejnye tessék újra megírni"-vel a következő évre tolták a diploma megvédését.
    Tudom, mert egy kollégiumban laktunk.
  • szotyimutyi
    Igen, egészen szépen terjed a dolog. :( Én is bevezetném ennek a használatát...
    Az oktatáson én is változtatnék! Gondolom, mindenkinek vannak történetei erre is, meg arra is... :))
  • Atomreaktor
    ez nem rossz ötlet :)

ha tanár lennék szívesen használnám én is, bár máshogy is oktatnék, mint ahogy ma teszik az egyetemeken... :(
  • IMYke2.0.0.0
    Ilyen plágium-szűrő program nem vásárolható. Tudtommal.

Szerk.: Rosszul tudom.

"AntiPlagiat" program - reszkess tolvaj