The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

via_mala
Hûha mit fogok most kapni, dehát ez az igazság: még soha nem játszottam a TLJ-vel.
<#buck><#nemtudom><#shakehead>

De ha már írok, akkor kérdezek is: ezt hogyan fordítanátok le:
to fear the power he wrought over Cosmos

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

MerlinW
de használhatjuk a record(lemez) és a puck(korong)-ot is<#idiota>

[merlinw.org]

takysoft
via, még valami, asszem a mistából mintha kimaradt volna

a "The Disc (of the balance)", aminek a darabjait gyûjtögetni kell
az Korong (nem lemez).
cd, dvd, az lemez, de az a disc, ez korong. köszi. csak ennyi.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0
Nekem nincs, pedig én szinte minden - 99,9% - honosítást begyûjtök immáron 6 éve.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

takysoft
a honosítós topicban nem nagyon jártam sikerrel, így itt próbálkozom.

A Forsaken játék honosításával rendelkezik valaki? Mert ugye sajnos Sapandi honlapjával együtt azt is elnyelte a föld. Kerestem még filecserélõn is, de semmi, csak a létezésérõl tudok gmiki honlapjáról.
Megvan valakinek?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
remek, remek, remek!!!!
sajnos én a közeljövõben eléggé be vagyok táblázva. kórházba megyek, de addíg ha lesz idõm, fordítok.
már mondtam. nem vállalok be semmi komolyat, de segítek, ha tudok.
azért egyvalamit meg szeretnék kérdezni:

via, te ugye véggjátszottad a TLJ-t? mert imyke saját bevallása szerint nem végzett vele még teljesen.(sõt, kb csak a felével) azóta nem tudom, lehet végignyomta😄

IMYke2.0.0.0
Nem teljesen a témában, de dobtam fel pár szótárat.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Van.

IMYke2.0.0.0
Van hozzáférésed Ketteskéhez?

MerlinW
Ilyen még a morrowind, neverwinter nights, de a baldurs gate-ek KOTOR-ok is jópárszáz órát kínáltak😊

[merlinw.org]

serito
Pont erre gondoltam én is, annyi mindent megcsináltam már, hogy nincs az az Isten amiért újrakezdeném.
Csinálom a küldiket és majd lesz valahogy. Hetente kb 3-4 órát tudok a játékkal foglakozni, igy nekem ez a game ugy 2 évig lesz telepítve a gépre.
Még nem volt ilyen game a kezemben amivel ilyen hosszan lehetett játszani.
Mindegyiket kivégeztem max, pár hét alatt, de ezt lehetetlen és ez nagyon tetszik benne.
Megint csak köszi a segítséget.
Ha nagyon elakadok azért még megkérdezlek, mit is kell tenni egy-egy quest végigviteléhez.
Nem off-olok többet, legalábbis ebben a témában. " csak ha ...."

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Köszi. Elég lesz a Gib.

MerlinW
GIB:
Összeírtam neked miket gyüjtöttem össze bele eddig😊

Spanyol-Magyar kéziszótár
Orosz-Magyar nagyszótár
Orosz-Magyar sajtónyelvi szótár
Német-Magyar nagyszótár
Francia-Magyar szótár

Angol-Magyar számítástechnikai szótár
Angol-Magyar külkereskedelmi szótár
Angol-Magyar közgadasági szótár
Angol-Magyar közgadasági érelmezõszótár
Angol-Magyar informatikai szótár
Angol-Magyar építészeti szótár
Angol-Magyar bankszótár
Angol-Magyar jogi szótár
Angol-Magyar mûszaki szótár
Angol-Magyar nagyszótár + Országh, zseb, fonetika

Anyanyelvi könyvespolc:
- Idegen szavak szótára
- 14.000 szavas értelmezõ
- Helyesírási szabályzat
- Szinonímaszótár
- Rontott szavak

Magyar szókincstár
Hadtudományi Lexikon
Új Akadémiai Kislexikon
Országh és Mûszaki szótárak

Mobimouse: trayben fut, ráhuzod egy angol szóra az egeret oszt õ popupban kidobja a jelentését (ha angolra huzod magyart mutat ill fordítva) okos kis cucc.

[merlinw.org]

MerlinW
Elölrõl kell. De sztem folytasd. Nem baj az ha nem vagy 200-as szintü😊 ez nem 20 órás játék. Én Morrowinddel majdnem 8 hónapon keresztül játszottam😊
Ne a szinttel foglalkozz, hanem a játékkal, a questekkel. Majd szép lassan fejlõdsz, késõbb majd egyre gyorsabban.

[merlinw.org]

kirol
A Mobimouse Plus 4 -et nem ismerem.
A gib32-ben mûszaki szótár is van? (Mert a felsorolásban így nem szerepel)

serito
Az emberem azért van ebben a "varázsköntösben" mert a páncélomat eladtam, mert nehéz volt, és nem tudtam a többi cuccost vinni. A ruha 3000 goldot ér és 3 dologbansegít (meg nem mondom mik ezek).
Azt mondod harcoljak és kardozzak, egyfolytában ez teszem.
Ha új karaktert indítok akkor az egészet elõröl kell kezdenem,
vagy folytathatom innen?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

MerlinW
Elkezdem, mert ezen a héten nincs nemt a melóban😊 Reggelre fent lesz.
Ha kell van Mobimouse Plus 4 is (100M😎.

[merlinw.org]

kirol
Hát az nagyon szuper lenne. Pláne a barátibb 700MB-os verzióban.

MerlinW
van egy 1.4 gigás (zipben 700 megás) full gib32-öm ha kell.
- angol,német,francia,spanyol
- Országh szótárakon kívül jogi,hadi,közgáz,info,üzleti,építészeti,szinonima szótárak vannak benne.
Magyarul minden ami kell, és ami nem😊

[merlinw.org]

kirol
<#worship> IMYke!

Nekem Gib 3.0 -ám van, jó régi, de egész jó szerintem. Itt pl ott van, hogy x nyelvû mûszaki szótár, de nincs hozzá fájlom(adatbázis). Tudsz esetleg valamit ajánlani?

MerlinW
Játékstílusodat tekintve én indítanék egy uj karaktert Breton faj + Lord csillagjegy alatt.

Persze ezzel is nyugodtan folytathatod, az elsõ 2-3 szint lassan jön (én 4-6 óra után lettem lvl2), a többi egyre gyorsabban. Próbálj a játékstílusodhoz passzoló karaktert létrehozni, vagy probálj a karaktered stílusában játszani😊

[merlinw.org]

MerlinW
MajorSkill.gif számít. Kardozz sokat, hordj nehéz páncélt, használd a pajzsod, néha szabadkézzel is harcolj, ill használj olyan varázslatokat amik Illusion skillen alapulnak.

Elsõ blikkre azt látom hogy egyrészt könnyüpánvélt hordasz, másrészt keveset harcolsz😊

[merlinw.org]

serito
Megvannak a képek de nem tudom ide felrakni õket, mert nagyobbak minta amit én (mint nem VIP tag) feltölthetek.
A 2. serverre teszem õket az oblivion mappába.
Nézd meg légyszíves és segíts mit kell tennem, hogy fejlõdjön az emberem.
Megint csak köszönni tudom.

serito
Köszi szépen most szedem a cuccokat, sokat közülük már megszereztem, most pakolom fel õket a gammába.
Csináltam képeket, minjárt azokat is csatolom.
Köszi a modokat!

MerlinW
Azt nemtom, másikat használom, nem az omod-osat

[merlinw.org]

MerlinW
Kettesen van a fontosabbakkal

[merlinw.org]

serito
Már megvan, de az "omod" kiterjesztést hova kell beilleszteni?
Vagy mit kell csinálni vele?

serito
Merlin:
Megvan neked a ColorMap mod? (oblivion)
Szívesen venném valamelyik serveren mert nem tudom leszedni a netrõl, valamiért a letöltés 1/3-nál megáll.
Vagy ha adsz egy linket ami tuti az is jó lenne.
Köszi

Na akkor a térképrõl lemaradtam 😞
Én anno a quidet is feltettem<#vigyor3>. A magyar kézikönyv mellett ez angol volt, illetve mellékelve egy jókora térképet is.<#papakacsint>
Atomreaktor
😊)
ráadásul egybõl fel is került a listára, mi lesz még késõbb😉 ráadásul európában... mindegy én tartom magam a gamestar verzióhoz😊)

az egyet pedig már nagyon várom, hogy tesztelhessem magyarul😉
good job fiúk!<#worship> és kitartás a még hátralévõ szövegekhez!

A magyar kézikönyv volt fenn nem?
kirol
"Befutottak a legfrissebb eladási eredmények, egyenesen az óceánról túlról. A játékosok továbbra is a fantasy környezetûeket részesítik elõnyben, a top 3-ban csak ilyen programokkal találkozhatunk. Figyelemre méltó, hogy az egyes helyeken már kapható Longest Journey folyatatásának is sikerült felkerülnie a listára, ami igen dicsérendõ eredmény egy kalandjátéktól." PG

Hát akkor csak megjelent.

MerlinW
Már volt fent a ketteskén, mindenki letöltötte és már töröltük is😊
De köszönjük szépen😊

[merlinw.org]

serito
Igen de semmi jelentõsége, mert nem érem el a szintlépéshez szükséges pontokat.

IMYke2.0.0.0
Csak hangot adok az õsrégi felismerésemnek: a nõk iszonyat sokat tudnak pletykálni... A Longest Journey-ben most Emma és April dumálását fordítom... a 17 oldalnyi szöveg elejétõl eltekintve csakis a pletykáról szól... ki, milyen, mikor, miért... <#eplus2>

Üdv mindenkinek!
Ha igény lenne rá fel tudok tölteni egy Oblivion Official Game Guide-ot. Ez nem a negyven oldalas magyar verzió. Szóljatok ha kell, kicsit nagydarab, úgyhogy feleslegesen nem töltögetnék.
Üdv
meoindil
már megjelnet néhány helyen és fent is van az amerikai toplistán!!!!<#nezze><#nevetes2><#nevetes1>
IMYke2.0.0.0
Akkor má' tudod, mit érzek / érzünk egy-egy nagy projekt esetében... 😊))
Isten hozott még egyszer a fordítók kiccsaládjáb'

Amúgy, ha fordítható lesz, a Dreamfall-lal kapcsolatban is szívesen tudnálak az oldalamon <#papakacsint>

Alszol is közben??? Én mindíg ezt követõen léptem szintet<#circling><#vigyor3>
via_mala
Megkaptam, most aztán az én vállamra is nehezedik ez a szörnyû felelõsség. Játékosok százai, ezrei várják elmém szüleményét. Nyomasztó érzés, máris izzad a tenyerem, szapora a légzésem, bár lehet, hogy csak a légkondi vacakol?<#zavart1>
Na majd este nekiállok.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

serito
Este összeszedem, hogy mik vannak és megírom.
Köszi a segítséget.

Lord Myn
Az IGN-n megjelent róla egy Review, kicsit lehúzták: 7,4-et kapott. De más oldalon én sem találtam róla, hogy megjelent volna, pedig már várom nagyon!

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
Fogalmam sincs mit csinálsz😊 Olvastam Obi topikban is amit írtál😊
Ird be ide nekem milyen képességek vannak a Major skill részben.

[merlinw.org]

serito
Ja egy kérdés:
Off:
Még mindíg szívok az Oblivionnal, nem tuudok szintet lépni.
Már vagy 10-11 óra játékidõ, 2 oblivion kaput be is csuktam, rengeteg barlangot, meg egyéb mellék küldiket meg is csinááltam, cserélgetem a fegyvereket, varázsolok...stb de a szintlépést jelzõ piros csík csak a felénél van.
Este tudok képeket is mellékelni, ha lesz rá idõm.
Valamit nagyon rosszul csinálok.
On:

serito
Köszi kipróbálom.

MerlinW
Jaja, szvsz Knoppix az egyik legjobb (szinte az összes debian alapu disztribet kipróbáltam, de egy éve én is knoppixot használom).

www.knoppix.org-ról tudod letölteni, elég az 1CD-s verzió. Bedobod a meghajtódba, butulsz róla, s õ szépen 5 perc alatt feltámad, miután felismerte az összes eszközödet, jól😊 Ezek után a felugró help ablak segít tovább haladni (sudo knoppix-install paranccsal 15 perc alatt telepítheted a vinyora)

Legnagyobb elõnye, hogy minden boot-nál ellenõrzi a hardvereket, és már úgy indul hogy csatlakoztatta. (pl legutóbb beraktam egy vinyot, egy uj vidkártyát és egy hangkártyát, induláskor láttam hogy látja, oszt minden tökölés nélkül elindult mintha az új eszközök mindig is benne lettek volna a gépben (MS Suxx😊))

KDE az alap X felület, ami cseppet bugos, de semmi komoly (mindig összevissza dobálja az ikonokat az asztalon pl😊) Ill. tartalmaz mindent ami kellhet (OOffice, Gimp, stb)

Ennyit a germán piárról😊

[merlinw.org]

kirol
Érdekes, a hivatalos honlapon sincs hogy megjelent volna tegnapelõtt.
Hol lehet azt megnézni, hogy akkor most mi az igazság?

Atomreaktor
jaja várjuk meg az nforce-ot.

serito
Az nforce még nem jegyzi!!