33675

• Axon
    Tegnapi Frei dosszié kulcsszavai:
    Virtuális tér!
    Negyedik dimentzió!!!

Már rettenetesen untam, hogy minden második mondatban ott van, hogy negyedik dimenzió. Ezzel akarta súlykolni, hogy ez most mennyire rettenetes, félelmetes, borzalmas, idegen, hátborzongató, embertelen, istentelen, szívfacsaró, iszonytató.

Elképzeltem közben, hogy a világéletükben földművelésből élő apósom és anyósom mennyit fog fel ebből a filmből. Az ég egy adta világon semmit, legfeljebb csak annyit, hogy ha valaki internettel próbálna házalni náluk, abba ezután rögtön belevágják a vasvillájukat, majd a tetemet leöntik szentelt vízzel és végül a tiszteletes úr jelenlétében mágján elégetik.
  • serito
    Igen, már korrigáltam a hiányosságot.
  • Axon
    Na az engem is nagyon érdekelne.
  • Axon
    Hmmm... nem is tudtuk, hogy itt van közöttünk valaki a Gamestar gárdájából :-)
  • Axon
    Na elég bamba voltam, hogy nem vettem észre.
    Keresztapámnak most raktam össze egy jó kis gépet. Holnap megyek érte a boltba. Abban is pont olyan proci lesz mint a tied. Legalábbis ha a tied is X2-es, mivel az nincs jelezve az aláírásodban, és hirtelen nem tudom fejből, hogy van-e egyáltalán 1 magos 4200-es AMD.
  • RaveAir
    Méghogy nem vagy kocka, amikor inkább AoM-val játszol a csupa lány lakótárs mellett... :P
  • serito
    Megvannak a képek az új masináról, remélem lesz időm még ma feltölteni őket.
  • Tomsess
    Skacok, nincs meg vkinek véletlenul a Tarkovszkij rendezesu Stalker az 1979-es magyarul? Ha vkinek meglenne .avi-ban szuper lenne!
  • Tomsess
    Deus Ex tényleg jó. Minap megvettem a második részt és bevallom eleve előítélettel indultam, mert annó jól lehordták. De tutira nem volt reális az értékelés. Tény, hogy az első résztől nagyon-nagyon eltér, de attól még nagyon jó kis FPS lett. Postal 2-őt én kivittem ... jó volt vele hülyülni És igen, a XIII az nálam az istenkirály FPS. Nálam az viszi mindközül a pálmát. Mondjuk a sztorija azért is jó, mert a létező képregény-sorozatból vettek mindent. De az tényleg olyan játé volt, hogy mikor vége lett úgy éreztem magam, mint egy Phillip K. Dick-es könyv zárórészében, mikor ráeszmélek, hogy milyen intrikák vannak a háttérben és hogy az egész sztori alatt becsaptak. Még egy ilyen FPS-t nem csináltak mint amilyen ez ... kár, hogy nem vették akkor még és így az Ubi nem csinálja a folytatást
    AoM-ozni csajokkal? Azannyát...hol...hol? Megyek oda én is
  • Indigo
    "Ismertek amúgy még jó kis FPS-eket? aminek igazán jó története van?"

XIII
  • takysoft
    Jep.
    Bár egy stratégiához egész más gondolkodás kell, mint egy kalandhoz.
    lehetsz Starcraft champion, attól még elakadhatsz egy Dreamfallban is, míg végigjátszhatód a Discworld-öt is könyökből, attól még a kezdő AI is megverhet mármilyen stratégiában. Lehet valamihez érteni, és valait szeretni.(én pl sok túlzással többet értek a stratégiához, de a kalandot szeretem)

FPS. nálam ez a műfaj a Deus Ex-et jelenti. semmi egyebet... nincs még egy olyan FPS:D (lehet szindi a Deus Ex 2-őt, mert tényleg szarabb a kezelés, meg a játékmenet, de a story azért ott van)
    Az elbújós/headshotos fps nem szeretem, de egy unreal tournamentel el tudok lenni(halóban haverokkal)
    Ismertek amúgy még jó kis FPS-eket? aminek igazán jó története van?

Postal 2... épp azon gondolkodtam a minap, hogy az FPS műfaján belül ööszegyújtve minden elemet, amit szeretek, akkor megkapom a Deus Ex-et.
    vajon melyik az a játék, ami ennek tökéletes ellentéte?... ezt megválaszoltad barátom. Postal 2. a Játék tiszta létezése is hihetetlen... Elsőre vicces, de max 5 percig... utána már...
    Vajon van olyan ember, aki végigvitte a Portal2-t? talán... nemtom

"szétlövi a barátait"... erre annyit, hogy jobban igazad van, mint hinnéd. Számomra pl egy könnyű(alapfokozat, hogy még meg se karcolódjak) kis Unreal Tournament pálya egész megnyugtató tud lenni:D

Sajnos a Frei műsort lekéstem(Age of mythologyztam a lakótársakkal). mondjuk zsigerből útálom azt a Frei csávót... valahogy.. érdekes lennének a témái, de az ürge.... idegesítő. annyira nem arra megy rá, mi érdekelne abban a témában...
    (csak megjegyzem, hogy minden lakótársam lány:D lehet irigykedni)
  • Tomsess
    Naná, azonkívül nem csak FPS van a világon...hanem itt vannak a kalandok is. Amik sztem egyre népszerűbbek lettek manapság a női játékosok körében és szerencsére a kezdő PC-seknél is. A StarCrafot-os gyerekkel azért vitatkoztam volna azon, hogy sokat kell benne gondolkodni, mert ha egy stratégiában sokat gondolkodik a játékos akkor a kalandnál százszor többet. Egyébként még mindig úgy tartom (és sztem ettől sosem fogok eltérni), hogy a legigényesebb műfaj a kaland. De gondolom ezzel ti is egyetértetek ... elvégre egy kalandor közösség van itten jelen
    Az FPS-ekről meg csak annyit, hogy ha van egy eleve beteg elméjű gyerek akkor az Postal 2 nélkül is ki fog menni egyszer az utcára és szétlövi a barátait. Nem kell hozzá PC.
  • takysoft
    ez speciel pont nem igaz:D legalábbis virtuálisan.(a saját csapattársaival bárki beszélgethet, ha ven fent valami beszélgetős progi, pl Ventrilo)

Engem amúgy régebbe kapott el a "net-game addict" ördöge. Barátnőmmel egy ideig World of Warcraftot nyúztunk, majd miután mindne valamire való szerver megszűnt, inkább az (amúgy itthon igen híres) Lineage II-vel játszogattunk.(kb fél évig.. aztén a legtöbb simerős abbahagyta, aztán mi is)

Néha egy egész nap elment ilyenre. De én nem bánom. Hihetetlen sok haverra tettem szert, és nagyon jól éreztem magam a barátnőmmel együtt.
    Abbahagytuk, és sosem éreztük, hogy "megszállt" volna minket. (persze 1-2 ZH bánta a dolgot.. de hát ettől még nem veszélyesebb, mit a TV, vagy a kocsma:D)

FPS-t még nem játszottam online.. nem láttam sosem a varázsát...
    Starcraft... az meg olyan, hogy ha unatkozok, lenyomok 1-2 menetet... megveretem magam élő emberekkel, ha már az AI kegyetlen szar:D
    Lineage... az le tudott kötni.... volt klánunk is... voltunk vagy 50-en.. mindenkinek volt fejhallgató, már hangról ismertük egymást.. ki hol lakik, mivel foglalkozik....

Serveren volt egy "10 legkockább" lista.(ki mennyit volt online)
    a második a lsitáról klántárs volt(pontosabban alliance társ.. majdnem ugyanaz)
    Amúgy pszicholúgus az ürge:D ezek után engem már nem érdekelnek a rémhírek.

Nem veszélyesebb ez, mint az alkohol. Sokan rászoknak ugyan, de az emberek 99%-a bármiféle érzelmi gond nékül lekezeli.
  • kirol
    De már a reklámban is egy idióta beszél pont: "Halott ember nem beszél..."
  • serito
    Én is kíváncsian várom mit hoz ki belőle a Dosszié. Remélem a műsok nem arról a pár baromról szól, akik egy játék hatására szitává lövik a diáktársaik fejét. Szép világ ez, csak aki nincs benne annak furcsa és erthetetlen kicsit. Napi 1-2 óra játék nem hinném, hogy ártalmas lenne és még fanatizmussá sem fajul.
  • kirol
    "Ehhez persze kivételesen (dícséret érte) szakembereket is meg akart szólaltatni, így jutottak el hozzánk: a műsorban Szittyó és Boe is beszél majd a játékok világáról, a virtuális térről, sőt, aki el bírja viselni mazur, ender és szerény személyem látványát, a háttérben mi is felbukkanunk, ahogy a szerkiben dolgozunk. Ezzel sok olvasónk titkos vágyát is teljesítjük (THX Frei Dosszié), mert így legalább benézhettek a szerkesztőségbe is, méghozzá idegen szemen keresztül. Maga a műsor végre nem ez a bulvár-szemét "a játékok a világ megrontói" stílus, ezért merem mindenki figyelmébe ajánlani, akit a téma érdekel.
    A műsor a mai napon, azaz december 11.-én este 21:15-től látható a TV2-n."

Hát kíváncsi vagyok, tényleg így lesz e.
  • M.A.D.
    Ajaj. :( Nálam idáig a csak a Vampire-Bloodlines-nál írta ki installnál, hogy nem jó az oprendszer. A fagyásoktól én is félek.
  • kirol
    Jó kis dolgozat.

Egy ismim alsósokat tanít, és régebben néha elolvastam a dolgozatokat.
    Hát szanaszét röhögtem magamat, miket tudnak írni pl. egy környezetismeret felmérésben.
  • serito
    Én még nem használom a 64 bit-es rendszert mert sok game nem támogatja és nem is fut vagy akadozik, lefagy...stb. Szerintem elég lesz ha jövö év közepe felé telepítem a 64bit-es rendszert.
  • M.A.D.
    Karácsonyi ajándékom már megvan. Gazdasági megszorítások vannak otthon, és hát ugye...a sörről is le kell néha mondani.
  • M.A.D.
    AM2? Nekem is az van már 1 hónapja. Azért raktam fel ár a winxp64 bitest.
  • serito
    Az aláírásomban már olvasható. Sajna elfogyott a pénzem ezért be kell érnem 2X1GB PQI DDR2/800Mhz-es memory-val.
  • Axon
    Jó kis erőmű video kártya :-)

Milyen memóriákat vársz hozzá?
    Én a memória moduljaimat fogom kicserélni a héten. Eddig Kingmax 667 MHz-esből volt benne 2x512MB. Mivel AM2-es foglalatú AMD procim van, az tudja fogadni a 800 MHz-es modulokat is. Most becserélem erre:
    GEIL DDRII Ultra KIT 1GB 800MHz (2 db 512MB)
    Elvileg szerdára lesz meg.
  • serito
    Csak a hétvégén tudom beüzemelni az új géppet és ha szükség lesz a segítségre szólok! (Remélem nem lesz rá szükség!!!)
  • M.A.D.
    Off:http://www.legalja.hu/?leg=view&img=20061016_epitkezes.jpg
    Dék! :))

On:Atlantis V nem olyan rossz, bár...
  • M.A.D.
    Megértelek. Én pár hete éreztem ezt. Ja, adjak kölcsön kisfejszét?
  • serito
    Hát igen, én most cserélem a gépet és pont az ilyen game-k miatt
    (GothicIII) vettem egy X1950XT VGA-t . Ha ezzel is szaggat a game, azonnal beleállítom a kisfejszét a közepébe!

Bocs az Off-ért. Csak már elvonási tüneteim vannak mert már több mint egy hete nincs gépem mert nem jöttek meg a memory-k hozzá.
  • M.A.D.
    Na, kicsit már képben vagyok a disk cache-sel. De akkor sem értem. Sosem csinált ilyet még nekem. Pedig az utóbbi pár évben már telepítettem Windows-t, nem egyszer. :))
  • M.A.D.
    Na igen. Tegnap végre kipróbálta a Gothic III-at, magyar felirattal..:) ..és hát a 1.5giga ram, msi nvidia 7600-256mb-nál szaggatott szépen. Majd finolmhangolok.Winxp64 sp2.
  • M.A.D.
    Igen, már látom mi ez (mármint a neten-disk cache). Érdekes, mert egy registry cleaner után növelhette meg, ha jól emlkszem. De azért durva, hogy 470MB így a méret. Everest ez írja ki.
  • MerlinW
    A min swap méretet meg állítsd 3-4 Giga környékére. Graf programoknál, játékoknál látványos javulásokat fogsz elérni vele.
  • Axon
    Nem, ennek semmi köze a virtuális memóriához. A lemez cache-t általában minden operációs rendszer maga kezeli és jobb nem is ehhez hozzápiszkálni. Gondolom valamilyen registry buherálással ezen lehetne változtatni. Egyébként neked is jobb ha minél több cache van a sebesség miatt, de mint említettem ezt csak a nem használt memóriából foglalja le és ha szükség van rá, akkor a cache méretét folyamatosan csökkenti.
  • M.A.D.
    Érdekes. Ezt hol látom? Mert 1024 MB-ra raktam a rendszervinyón a virtuális memóriát. Gondolom nem erre céloztál (1.5GB 3db (667Mhz)DDRIIes-ram van a gépbe.
  • Axon
    Lemez cache-nek foglalja le. Ha indítasz egyébb programokat, akkor csökkenti a lemez cache méretét.
  • M.A.D.
    Help! És off. Valaki látott már olyat, hogy a windows lefoglal nekem 500 megát, miközben a processben csak 22 dolog fut, ami 200mb. Hová tűnt 300 megám. Ja, és csökkentett módban is ott figyel. Egy nvidia driver telepítése után (asszem ngo, legújabb) jött ez a jelenség. :(
  • totya4
    Döglesztő :)
  • kirol
    A HL az tuti, de mintha az Episode 2 videó lett volna, mert ott vannak az erdőben a lépegetők. :)
  • Tomsess
    Sztem onlány hentelésről lesz szó, ha jól láttam HL2-t mutogattak benne, de tuti lesz CS is, meg minden amiből véres jeleneteket lophatnak. Remélem azt ténynek veszi a kedves Frei Tamás kolléga, hogy a játékosok 95%-a nem jár WCG-re, sőt semmilyen más rangos LAN versenyekre. DE már előre látom, hogy az egészből az jön le, hogy minden PC-s egy őrült akinek az az életcélja, hogy a barátaival bejusson a WCG-re és szétgyepálja az összes kínai meg amcsi játékost
  • MerlinW
    Ezt majd megmondja a szakember...:)
  • kirol
    Ha már TV, akkor hétfőn a Frei -ben PC-s téma lesz.
    De a nyakamat rá, hogy az egésznek az lesz a lényege, hogy minenki halomra henteli a szörnyeket, és hogy ez milyen káros.

Kalandjáték tuti még véletlenül se lesz benne.