The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dinomano
én csak most sasoltam rá a gémre, melohelyen töltöm, kb. 2het mulva lesz meg; nem vagyok kalandjatek fan, de a latvany nagyon megfogott(ha nem mai gém, akkor is... :-P)

\"Héjjá-héjjá-héjjá-hóóó; pici kupó mogyoró!!! :-P\"

via_mala
Úgy képzelem, hogy valami mocskosszájú sötét alvilági figura lehet ez a Flipper, úgyhogy az átlagosnál kicsit "szabadszájúbbra" vettem a figurát, hogy élethû legyen.
Mikor küldesz még fordítanivalót?

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

serito
Látom nagyon belelendültetek via_mala-val.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

IMYke2.0.0.0
Mai, munkaidõ alatt átnézett, javított és visszakódolt anyaggal együtt 410717 karakternyi magyarítás már tökéletes.
[ez már 2 kevésbé komoly játék szövegállománya...<#hehe>]

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
via_mala: gyilkos jók a szófordulataid! <#worship> A Flipperes résznél fõleg...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atomreaktor
bakkkkkkkeeeeeeeeeer. nem igaz:DDDD
ezer thx:))))))
áááá<#worship><#worship><#worship>
pedig esküszöm ha hússzor nem kerestem google-n akkor egyszer sem.
jóvan nem égek be holnap ügyfél elõtt:)

MerlinW
IMYke2.0.0.0
Én a helyedben beírnám gugliba, hogy "GM Crysler Wallpaper"... hátha...
1600*1280-as felbontású autóképeken van esélyed egy szembõli márkajelre...

Atomreaktor
off
megpróbálom hátha:) egyszerûen sehol nem találok jó felbontású Chrysler logót. Abból is csak ez a szárnyszerû embléma kéne nekem. 15 cm-be kéne kinyomtatnom, de ez alapján nem lehet... tom hülye kérdés de nincs esetleg a tarsolyotokban egy jó felbontású Chrysler logó?:) már nem tom hova forduljak:) esetleg egy katalógus amibõl be tudnád szkennelni. bármi:) de azt sem hiszem el, hogy neten nincs róla egy jobb kép, de annyit kerestem és semmi. ha van kedvetek illetve ötletetek plz help;)

on:)

IMYke2.0.0.0
Taky!
The Longest Journey anyagból ne fordítsd a következõket: 2b_00; 12_00; 16_00; 31_01 fájlokat, mert már készek!

MerlinW
Vagy ha fussa rá, vegyél mégegy vinyót, és a problémád megoldva. Át-ghost-olod, a régit meg megnézeted.

[merlinw.org]

takysoft
még egy aprósám, ami miatt a windows automatikus UDMA downgrade-jében ne bízzatok meg:
a badsectoros vinyóm még mindig udma5-on megy, mint új korában, pedig azóta nem turkáltam hozzá semmihez:D

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
Ja és ne aggódj, a Maxtor vinyót már milliószor eljátszotta ezt, pedig már vagy 3 éves, de badsector egy darab se:D

Ezzel ellentétben az új seagate-emen már 8kb badsector van, ami aggaszt.
Viszont nem szeretném, ha elveszne a 200 giga adatom se...
Ha visszaviszem boltba, és megkérem õket, hogy mentsék le az adatokat, windowsostul(bár annak elvesztését még kibírom), akkor megcsinálják?
Mármint... elõfordulhatnak illegális dolgok is a vinyón...

Arra gondoltam, hallottam valami HDD regenerator progiról, ami eltünteti a badsectort.

vagy írjak ki mindent DVD-re, es vigyem vissza?

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
jah. van erre megoldásom.
a Windows papa úgy gondolja, hogy kap egy olvasási hibát, akkor a vinyód rosz.
vagyis lelassítja, hogy tovább menjen.(ami baromság, mer hibák véletlenül is elõfordulhatnak néha.)

tehát az udma6-ból idõvel udma5, majd udma4, a végén pedig pio mód lesz.
ez komoly, meg lehet nézni a neten, ha nem hiszitek adok linkeket.

a jó hír: vissza lehet állítani

a rossz hír: a windows idõvel újra el fogja baszni.

visszaállítás:
több módszer is van:
1. kiveszed a vinyót, elindítod a windowst, majd visszateszed, és újra ilindítod. ilyenkor új eszközként ismeri fel.(állítólag, de mivel nekem eleve a windowsos vinyóval csinálta, ezt nem próbáltam)

2. minden eszközhöz(a 4hez, primary slave/master, sec mas/sl, felállít egy korlátozást a registryben. ezeket kell nullázni.
sajnos fogalmam sincs, miket kell már átírni, DE csináltam egy REG file-t, ami helyrerakja a gondot

Megoldás:
1. Futtatod a Reg file-t
2. Átállítod az eszközt PIO módra
3. Visszaállítod UDMA-ra

elvileg még újraindítás sem kell.
a Reg file-t feldobtam mindkét szerverre a gyökérbe

Remélem tudtam segíteni.
UI: ha nem bízol bennem, akkor google: "force dma"

serito
Ennek hamarosan vinyóhalál a vége. Ments le mindent róla amíg megteheted!
Sok adatod van rajta, mekkora a vinyó?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Axon
Most csináltam nagyobb mentegetést a vinyóról, de akkor gyorsan lementem a maradékot is.

Axon
Hajaj.... nekem ezt írja ki:

Axon
Elkezdtem.
A WinXP telepítõlemeze a legelején megáll.
Hardverkiépítés vizsgálata, majd sötét képernyõ. Vártam 10 percet majd reset.
Más vinyóval szépen megy tovább.
Úgyhogy aggódás van most ezerrel...

via_mala
Nekem akkor csinált ilyet a vinyó, amikor elkezdett haldokolni, és automatikusan visszavette magát UDMA-ról ilyenre: Többszavas DMA 2
Röviddel késõbb (1-2 hónap) meghalt. Szóval kezdjél aggódni.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Tény hogy mára ígértem a TLJ2 4-6. CD-it, de elfelejtettem, hogy ma nem fogok bemenni, úgyhogy csak holnap tudom folytatni a feltöltést. Bocsi srácok, de úgy volt tervezve, hogy tegnap felmegy az egész, nem rajtam múlott.

Axon
Nincs mese tovább. Kegyetlenül ért már egy teljes WinXP újratelepítés, így nem halogatom tovább. Eltünök egy idõre :-)

Mire visszajövök (ki tudja mikor) addig meglephetnétek egy American Conquest - Divided Nation -al valamelyik szerveren <#vigyor0>

Axon
Most jelent meg ez:

American Conquest - Divided Nation (C) CDV

Nincs meg véletlenül valakinek? Annyi rosszat írtak róla a csili-vili gamer magazinok, hogy csak jó lehet :-)

Axon
Akkor nem az lesz a probléma, mivel BIOS-hoz nem nyultam. Érdekes, hogy linux alatt természetes, hogy azt csinálok a hardverrel amit akarok.
Sajnos ettõl még a probléma megvan.

IMYke2.0.0.0
UDMA-t nem lehet csak úgy ki/bekapcsolgatni Windows alól.
Alaplapi chipset telepítésekor és a BIOS-ban tudod módosítgatni.

Axon
off:

Tegnap délután óta gondom van a vinyómmal. Hihetetlenül lelassult. 3000 kb/s körül másolgat. Így minden program jóval lassabb, lomha az egész gép. Átnéztem vírus keresõvel és trójai keresõvel is semmi. Hardver hibára gyanakodtam, de ennek a vinyónak a másik particiójában van egy linux disztrib. Elindítva ott simán megy a 30000 Kb/s is, úgyhogy hardver gond kizárva.
Nem tudom mi lehet a bibi.
Olyan mint amikor linuxban kikapcsolom a dma támogatást. Nem tudom, hogy win alatt hol lehet ilyesmit állítgatni.

mandm
Ez igen! Itt rend van. Egyetlen angol szó sem fogja megúszni a fordítást!!!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejébõl!

IMYke2.0.0.0
via_mala: Természetesen. Eddig azonban kitûnõ munkát végeztél, nem hinném, hogy hirtelen romlott volna a fogalmazóképességed... <#hehe>

RaveAir: S ez még csak a táblázat elsõ egy negyede... a többi csak most kerül felvezetésre.

RaveAir
Szép kis Excel tábla... valami hasonlót nézegetek én is nap-mint-nap, hogy pontos statisztikát és állapotot tudjak meghatározni.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

via_mala
Nem, de elõbb ellenõrizd a fordítás milyenségét és minõségét, mielõtt újabb adagot rámbízol.

IMYke2.0.0.0
Köszi - holnap át is nézem és beforrasztom :)
Baj lenne, ha majd még küldenék anyagot?

via_mala
Elküldtem e-mailben az utolsó adag fordításomat.

MerlinW
<#smile>

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
The Longest Journey HUN:
A mai nap folyamán 97 szöveges fájlt <278727 karaktert> néztem át, javítottam és konvertáltam be újra a játék archívumába - ez a lektorálás
.
A hétvégééig megmondom hajszálra pontosan, hogy mennyi karakterbõl áll a játék... s hogy mennyi van kész belöle...

MerlinW
Igazad van, de csak mint warezoló:) Ha kiadnál érte 10 ropit, máris nem lenne elég az a soványka 5-6 óra.

[merlinw.org]

zsakosfrodo2
Szerintem nem fontos hogy a játék rövid-e vagy sem... (pontosabban az azért számít hogy 1-2 óra vagy 5-10, mert az 1-2 órás az lóf@sz <#idiota>) Alényeg a jó hangulat, ami mindkettõ játékban oda tud kötni a monitor elé, még akkor is ha az elsõ résznek nem igazán a grafikája domborított. A másodk részben is vannak érdekes hibák, de a történet... VÁÓ <#idiota>... Akinek meg nem teccik, nem játszik vele :PPP

MerlinW
Ezt én poénnak vettem, de végülis minimális agyigénybevételt igénylõ interaktív rajzfilm. Fáj, fáj de tény..:) Ettõl persze még lehet jó, és az is.

[merlinw.org]

MerlinW
debian, de FTP-n (mint protokolon) egyébként sem lehet egyszerüen move-olni:)

Axon "Ez az elsõ negatív vélemény amit olvasok róla." - Az én kritikám negatív vagy pozitív (TLJD topik)? Mert én sem tudom:)

[merlinw.org]

kirol
Hûha, olvastátok, miket írnak a játékról a topikjában? (Dreamfall)
("nem kaland, hanem interaktív hangoskönyv", stb.)<#ejnye1>

via_mala
Hehe, ennél jóval bonyolultabb volt! El sem hiszem, de az állomány átmozgatásához 2 parancs kell: rnfr, rnto. Milyen rendszer ez MerlinW?
Ennek ellenére sikerült megoldanom Total Commanderen belül: F6, és a állomány neve elé beillesztettem ezt: Dreamfall - The Longest Journey 2 /

kirol
Inkább:
Dreamfall - The Shortest Journey

kirol
Dreamfall - The Shorter Journey

Atomreaktor
hogy olyan rövid<#wilting>

kirol
Hát akkor mostanság ez a divat? A TRL is volt vagy 5-6 óra. A régi részek meg sokkal hosszabbak.
A TLJ sem rövid, a TLJD meg 10-15 óra lehet akkor?

McW
Mivel ne keserítselek el?

Mess with the best, and die like the rest...

McW
A hétvégén sokat csaptam, fogalmam sincs hogy idõben mennyi lehetett, de nem különösebben hosszú, mint a mai játékok általában.

Atomreaktor
bakk éhazaértem és mit látok? 73%...<#falbav>

Atomreaktor
jól gondold meg, nehogy elkeseríts minket!!:)

kirol
Bakker ilyen hamar? Ilyen rövid, vagy ilyen sokat játszottál?

McW
Végigtoltam a 2. részt, tetszett, nem vagyok nagy kaland-gamer, így pont jól be volt lõve a nehézsége! Az lenne a kérdésem az elsõ rész fanjaihoz, hogy tud-e valaki egy közepesen részletes sztori-leírást az 1.-rõl(nem végigjátszás), szereplõkrõl, helyszínekrõl stb. amibõl kiderülnek az elõzmények. Nem hiszem, hogy valaha is nekiállnék játszani vele, csak tetszett a 2. így akarom tudni, hogy hogyis van az a "hogyisvan"!Kösssz...

szotyimutyi
Annak is már régen meg kellett volna jelennie. Kiváncsi vagyok milyen lesz.