The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
jól van na, te unicode-os okos.
nekem még a karakter=byte😄
mellesleg nem a visszakódolt anyagról, hanem a tiszta txt-rõl beszéltem.
csak megjegyzem, hogy a dott 120kb szövegét egy 8 megás file-ba kell visszakódolni😄
és mivel eleve több verzió van, így a teljes magyarítás 2x8 mb lett volna
így inkább írtam egy visszakódoló scriptet, és kiadtam a magyarítást a progival együtt😄
hiba volt.... a teljesen automatikus, mindent-elmagyarázós readme és script mellett se tudták használni az emberek...
érdekes módon féig az én hibámból. a scriptem nem ment win98-on.
ami azért fura, mert ment Dos 6.22 alatt, meg winXp alatt is. (csak dosban nem megy az általa meghívott kódoló.
érdekes módon, még így is hihetetlen sok embernek gondot jelent a "másold a file-okat a játék gyökérkönyvtárába, ahol a dott.exe is található". ez nem ment nekik😄....
ilyenkor csodálkoztam el, hogy egyesek képesek olyan kitömörítõprogit alkalmazni, amik nem tudják a könyvtárstruktúrát is kitömöríteni a zipbõl😞
ekkor mondtam azt, hogy én meg egyszer installscriptet nem készítek. majd töltögetik a 16 megás zipet a 200kb-os helyett...

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

_Atti_
oks sikerült találnom angolt..köszi

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

MerlinW
Szerintem nincs angol felirat.
Keress angol kiadást

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Rendben - megnyugtató, hogy Te is maximalista vagy 😊))

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

via_mala
Folyamatosan szenvedek a feltöltéssel. A 4. cd már felért, és erre rá is ment az egész eddigi napom. Ha elindul, akkor megy 700-900 k-val felfelé, de 10-bõl 9-szer elhal 502-es hibával.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

_Atti_
de azért ottvan benne az angol felirat is ugye? vagy be kell majd szereznem külön?

via_mala
A nálam lévõ 16 állományból már 4 megvan, de szokás szerint nem küldöm el, amíg át nem néztem. Általában átnézéskor minden 3. sorba belenyúlok, annyira elégedetlen vagyok az elsõ nyersfordítással.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

MerlinW
Angolul beszélõs olasz feliratos.

[merlinw.org]

_Atti_
Torrent

nem tudjátok hogy ez 'The Longest Journey Eng Sub Ita' ilyen névvel vajon azt jelenti hogy rendes angol nyelvû olasz felirat mellékelve? vagy netán vmi olasz helyi kiadás angol subbal(erre nem is gondoltam addig amig nem láttam a fájlnevet: longest journey cd 1(/2/3/4) .iso?

IMYke2.0.0.0
De ha kell, akkor erröl is csinálok majd valamikor kimutatást... bár, azt hiszem, a karakterszám bõven elég...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Takysoft... valamit elnéztél...
Az 870000 karakter és nem byte!
A magyarítás kibontott szöveganyagának mérete több, mint 4 MB - a visszakódolt anyag mérete pedig megközelíti a 150MB-ot!

takysoft
csak megjegyzem, hogy a DOTT kb 120k szöveggel bírt😄

a TLJ tényleg "longest"

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
már
ráengedtem a vinyómra a HDD Regenerator-t. Reggel 9 óta 60 gigát nézett meg. abben talált 1 bad sectort, amit állítólag helyrehozott. mire végez ez 250 gigával???<#unalmas>

most amúgy barátnõm gépénél ülök

Axon: miben jobb a SATA, hogy ezt vettél? nekem nincs az alaplapomon olyan, így nem ismerem. kompatibilitási gondokról hallottam már..
annyit tudok, hogy olyan, mitn az USB, a sata2-es eszközök is mennek sata1-en.
csak az usb-vel ellentétben a sata2 nem gyorsabb, hanem az tud plug'n'play-t.

de mivel jobb ez, mint a P-ATA? gyorsabb? vagy csak több vinyód lehet egyszerre?

takysoft
másik topicba írta imyke, hogy több, mint 870.000 byte anyag van. az marhasok.
ahhoz képest jól haladunk.
a Deus Ex szövegmennyisége kb másfél mega, így majdnem dupla annyi annyi munka mint ez. Egy ideje készül már az is😄
Amúgy ha valakit érdekel DX állapot kb 90-95%, szövegek szinte teljesen készek, textúráknak kb fele van kész, a Zodiac expansion fordítása kb 30%-on. abból a textúrák még minimális szinten. Lasan haladunk, de elkészül egyszer.

ehhez képest a TLJ honosítás még remek tempóban halad.
nézzétek csak meg a könyvgyûjteményem, a sima txt-s könyvek között(nem pdf), mekkora mennyiség is az a 0.8 Mb... el fogtok csodálkozni😄DDD

még annyi, hogy ebbe a %-ba nince beleszámolva az 5D, mi mér a serveren, vagy, és saját tippem szerint ezzel átléptük az 50%-ot😄(8kb, az kb 1%)
juhé!!!<#hehe><#crazya><#taps>

IMYke2.0.0.0
Azért mondtam mást, mert magam is azt hittem, hogy elõrébb tartunk - nem véletlenül készítettem el ezt a kimutatást! Így most már teljesen biztosan tudjuk követni a magyarítás állapotát.

Atomreaktor
huh nem is oly rég mást mondtatok😊
mindegy, kitartás!!!!

kirol
Hát hajrá akkor! <#wave>
Emellett tervezed valaminek a honosítását?

IMYke2.0.0.0
Tényleg tudom - a számok nem hazudnak <#email><#nezze><#nyes>

kirol
Hát te tudod, de azzal szerencsére olyan hamar végeztél! És szuper volt!

IMYke2.0.0.0
Csak egy adalék:
A The Longest Journey-ben van egy scene, ahol April és Fiona beszélgetnek, a nappaliban, a Képernyõ <értsd: plazma TV> elõtt. Annak a szövegmennyisége 40905 karakter - a teljes Still Life játék szövegállományának 1/6-a!

IMYke2.0.0.0
3 teljes Still Life-ot igen. Annak 258119 karaktere volt.

kirol
Pl. a Still Life honosítását is olyan hamar megcsináltad. Ez a játék ezekszerint kitesz kb 15-20 másik kalandjátékot?

kirol
49%?<#csodalk>

A százalék önmagában nem tûnik soknak, de a játékot (és a szövegeket) ismerve rengetek munka.<#eljen>.
IMYke2.0.0.0
Figyelem, élmény- és hangulatromboló bejelentés következik!
A The Longest Journey HUN projekt állapota:

Takysoft-nál: 242687 karakter van kinn
via_mala-nál: 81369 karakter van kinn
nekem még 119039 karakter van vissza.

Most reggeltem <#vigyor3>
Kérdés: leszedtem a Dreamfall 3 CD-jét. Mikor lesz folytatás? (már én is kipróbálnám)<#worship>
mandm
Torrentesek! Újra megy a regisztráció az Endless-en
http://el-sl.net/signup.php

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

IMYke2.0.0.0
Délutánra már meg tudom talán mondani a pontos TLJ HUN állást.

Axon
Sajnos tényleg passz...
Nem boldogulok vele.

Atomreaktor
😊
akkor passz😊

IMYke2.0.0.0
via_mala:
Szótárban ez van:
Shifter - Váltó
Ehelyett esetleg: Shifter - Mozgató

Azért nem jó a "mozgató", mert az egész a világok közti mozgásról szól. April / Cortez és a többiek világot "váltanak".

Axon
Nem használok RAID-et.

Atomreaktor
jaja tom😊 fórumban találtam, de ha raid-ot használ Axon akkor ez is lehet problemo😊

IMYke2.0.0.0
"csak F6 meghajtókra van szükséged ha egy RAID konfigot használsz"...?
Eléggé pongyola fogalmazás.

Atomreaktor
"you only need F6 drivers if you are using a RAID config" ez nem lehet?

Axon
Akár nyomok neki F6-ot, akár nem, egyáltalán nem látja a vinyót a telepítõ.
A vinyó egyébként jó, mert ha beteszem egy mûködõ XP-s gépbe, akkor az szépen felismeri és már particionáltam is a vinyót. Egyedül a telepítõ nem látja.
(zárójelben jegyzem meg, hogy egy linux telepítõ lemezt betéve, az egybõl látja a vinyót)

Axon
F6-ot kell nyomni meg is tettem.
Otthoni vinyóm is sata-s. Anno valahonnan lebányásztam a sata drivert és kimásoltam floppyra. Indításkor megnyomtam az F6-ot és szétnézett a floppy-n. Megtalálta a sata drivert és felrakta. Ezután a telepítõ már látta a vinyót és minden szépen feltelepült.
Elõvettem ezt a floppy-t újra. Telepítésnél megnyomom az F/-ot. Megnézi a floppy-t és megtalálja a sata drivert és telepíti. Majd szépen kiírja, hogy nincs a gépben vinyó.
Arra gyanakodtam, hogy az a sata driver esetleg régi, mivel ez a vinyo már sata 2-es és talán ezért nem látja.
Viszont sata drivert nem találok sem a maxtor oldalán sem a microsoft oldalán.
Hát ez van jelenleg.

IMYke2.0.0.0
Nem kell. SP2-es XP telepítõlemezben benne van már az összes SATA-illesztõ.

IMYke2.0.0.0
Mondom:
Friss installkor elindul az XP telepítõje, alul olvashatod, hogy nyomj valamilyen F3 vagy mittomén milyen gombot az SCSI driverek telepítéséhez!
A CD-rõl felnyomja és utána már - a partíció(k) kijelölésekor - választható lesz a SATA is.

Atomreaktor
"gyártótól származó SCSI eszközök telepítése" "F6 - saját telepítõlemez" ha jól emlékszem😊 de kell egy driver lemez is hozzá😊

Axon
Na feladtam.
Mondjatok ötleteket mert mindjárt kivágom az új vinyót az ablakon :-)

IMYke2.0.0.0
Telepítés elején kell nyomni valamilyen Fx-et az SCSI driverek telepítéséhez!
Utána felismeri a merevlemezt!

Axon
Nekem SP2-es telepítõlemezem van, de nem hajlandó felismerni. Míg mindig ezzel szívok.

kirol
Errõl már beszéltünk korábban. Legalább SP1-es WinXP-vel kell felrakni ,az ismeri.

Axon
Megvettem a melóhelyemnek az új vinyómat :-)

Maxtor 6V250F0

250 Gb SATA2 és 16 MB cache

Egybõl szívás az elején amikor rá akartam dugni a távkábelt, mivel neki már más csatlakozója van. Rengeteg anyázás után elõvettem az egyik alaplap dobozát és lás csodát, ott volt benne egy átalakító. Most pedig nem tudom telepíteni a WinXP-t mert nem ismeri alapból a sata eszközöket. Kell neki egy driver floppyn. A maxtor oldalán csak spanyol nyelvû sata drivert találtam :-)
SÍ senior :-)

takysoft
feltettem a kettesre egy file-t, mert nem volt kedven emailezni. az 5d-t
az 5e, 5f, 6a, 7b, 7c készül.
ezeket úgymond lefoglalom.
a többit fordíthatjátok, csak tájékoztassatok.
ha belekezdek másba én is írom, köszi.

szokás szerint: a helyesírást átnéztem, de maradhattak hibák.

via_mala
OK, vettem, akkor majd a kérdéses részeknél tudom, hogy kihez forduljak. Thx, a többiek nevében is.

takysoft
Burns Flipper.
kb húszas éveiben járó fiatalos hackercsávó, akinek az egész életét elbaszta, hogy egy baleset következtében elvesztette a lábait.
inkább scener/warez stílusban alvilági, jó kapcsolatai vanak, de nem épp egy keresztapa típus.
a fordításban mehet a k***aanyádozás, de a fenyegetésjellegû megjegyzéseket nem kell komolyan venni.

ha bármelyikõtõknek kell egy kis infó a történetrõl, vagy egy karakterrõl, szóljatok csak.

IMYke2.0.0.0
Igyekszünk, igyekszünk... <#nyes>

IMYke2.0.0.0
1 órán belül kapsz e-mailt az új anyaggal... <#papakacsint>