The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
Köszönöm az együttérzõ sorokat. Az elsõ mondatod a szívembõl szólt :-)
Vissza vinni nem tudom a boltba, mert mint alant írtam, a linux röhögve felmegy rá és kifogástalanul mûködik, vagy berakva egy mûködõ XP-s vinyó mellé simán lehet használni. Egyedül az XP telepítõje kaka.

Atomreaktor
nekem is bejön, nyugi!<#eljen>

kirol
Itt csinálták az enyémet is: Logómûhely

Csak leírod, hogy mit, hogyan akarsz, és megcsinálják.
(Bár az egyémben az zavar, hogy túl nagy a felirat. Én meg nem tudom kisebbre venni.)

kirol
Hát szerintem b@zd ki a kukába azt a szart!
Ennyit idegeskedni miatta, meg elcseszni a rendeteg drága idõt.
Nem rossz véletlenül az a vinyó? Vissza kellene vinni a boltba.
Mert így lószart se ér az egész.

Axon
Nekem tetszik, tényleg.
Én is szeretnék már egy ideje. Már van is egy tervem, de én nem értek a megvalósításához. Mondjuk lehet, hogy meg sem kellene csinálni.
Egy tigris tank lenne rajta, ami végigdübörög a csíkon. Szépen bejön, majd kimegy. Természetesen szép terepszínû festésû tankra gondoltam. A tank kipufogó föstjébõl szépen kirakódna az Axon felirat.
Hát, tudom, hogy nem nagy ötlet, meg egy kicsit primitív is, meg biztos sokakat iritálna, meg... szóval inkább marad a mostani :-)

Axon
off:

Helyzetjelentés a frontról. Csapataink harcban állnak!
Vinyó kálváriám következõ epizódjáról számolok be.
Hazavittem a kis betyárt és betettem a szintén MSI alaplapba, de ez már Nforce2-es chipkészletû és nem via mint a két másik munkahelyi gép, amiben eddig kísérleteztem.
Minden totál-metál szuper, semmi kernel hibaüzi, szépen kúszik felfele a winxp. Arcomon mindentudó mosoly és már az elsõ sör gondolatával játszottam, amikor az egyik zöld csík - tudjátok ami a bal alsó sarokban szokott kúszni, mindig más üzenettel a feje fölött - gyanusan nem mozdul, majd bõ 10 perc után mégis elmászott az egyharmadáig, majd egy villanás és új csík, más szöveggel, mintha nem boldogult volna valamivel a telepítõ és átlépte volna. Ez is hasonló viselkedés, majd jött a következõ csík, ami már jelezte, hogy telepítés lezárása, utána pedig jött a rendszer összetevõk regisztrálása csík. Ez is bõ 10 perc alatt elvánszorgott az egyharmadáig, majd szépen resetelte magát a gép!
Annya! Újra kezdtem a telepítést, újra fél órás tökölés és annál a bizonyos résznél újra resetelt a gép. Hát ennyi. Õsz hajszálaimat kitépkedve észrevettem, hogy csont kopasz vagyok. Reggel a munkába jövet ajánlottak is egy kidobói állást szombat esténkéntre a diszkóban. Még megfontolom. Majd ezzel a vinyóval fogom beverni a renitens egyének fejét szolgálat közben, így csak jó lesz valamire a kis mocsok :-)

on:

Axon
Apám!
Ma le libring-eztek!
Sajnos nincs kéznél az idegen szavak szótára, így addig boldog együgyûségben kérõdzök tovább :-)
Még a google sem tudja mi az. Hoppácska!
Azért ne kíméljetek és ha tudja valaki, hogy mit jelent, akkor csak bátran olvassátok a fejemre :-)

RaveAir
Bocs, hogy itt válaszolok, de éppen kaját csináltam, amikor rámszóltál msn-en, én meg valamiért nem tudtam késõbb válaszolni.
Szóval a kihírezést azt hiszem, hogy megérdelmeted, nem tudom, hogy miért csinálta meg más korábban.
A kérdésedre nem nagyon tudok válaszolni, azt hiszem, hogy ez Andy és Panyi asztala...

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

takysoft
<#eljen>

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Na most miért kell fikázni?
Ennyire rossz?<#rinya>

Atomreaktor
modern karácsony😄

kirol
A régi egyátalán nem villogott!
Észrevetted a kacsintást? <#nevetes1>
Nem tetszik?

Amúgy ezt nem én csináltam. Kaptam.

takysoft
jó kérdés, nekem mono-ban megy😄
mi ez az új logo? a régi nem villogott eléggé:?D
kacsintó korona...😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
A Dreamfall -ban a hangnál mi a jobb? 5.1 (Software) vagy EAX4(Hardware)? Mi a különbség? Persze azon kívûl, hogy utábbit a kari hardveresen csinálja. 5.1-es hangrendszerem van amúgy.
(És a játékban 8.1 -is van, nem semmi. bár ez is szoftveres.)

takysoft
tökmind1, az igazság úgysem nálad van, hanem tudod hol😄 (túl klisé leírni😄)

Axon
Majd szólok Szkalinak, hogy ugorjon be hozzám estefelé egy kis helyszini szemlére ;-)

serito
Akkor ez X Akta!!

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

takysoft
akkor ne tudom

Axon
Nem a cd volt hibás. A következõ instalnál is ugyanott állt le. Továbbra is fenttartom, hogy a WinXP telepítõje túl ósdi.
Mindegy, csak Linux lesz a vinyón és kész, a játékokat meg elindítom cedega-val. Majd meglátom hogyan boldogulok.
Mondjuk még tervezem, hogy hazaviszem és az otthoni gépemen is megpróbálom feltelepíteni. Abban Nforce chipkészlet van és annak nem volt gondja az otthoni sata-s vinyómmal a WinXP instaljakor. Továbbra is fentartom azon véleményemet, hogy ha valahogy sikerülne felkúsznia a WinXP rendszernek a vinyóra, akkor már simán mûködne.
Egyébként betéve a vinyót, egy mûködõ WinXP-s gépbe, tökéletesen és villámgyorsan kezeli az XP, nincs vele semmi probléma.

takysoft
emlékszem, volt valaki aki csinált egy Hex-editoros deus ex fordítást. komoly munka volt, és egész ügyes volt a gyerek, mert alig írt át olyasmit, amit nem szabadot volna. de bármilyen ügyes is volt, azért fagyogatott a játék itt-ot.
HEX-el nem lehet elég óvatosnak lenni.
és a mobilos fordításaim, meg a Warcraft 2 menüjét fordítottam úgy, de nagyon veszélyes.

takysoft
ha húszad annyi szöveg van benne, mint az elsõ részben, akkor HEX fordításba nem akarsz belekezdeni, hidd el nekem.

via_mala
Egészségedre!<#vigyor4>

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

IMYke2.0.0.0
A Dreamfall: The Longest Journey 2 HEX-ben fordítva nem kezeli az ékezetes karaktereket! - Ellenõriztem.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
A Dreamfall: The Longest Journey 2 - jelenleg nem fordítható.
A szövegállománya ebben a fájlban található init.pak
A *.pak nem egyenlõ egyik ismert pak-típussal, így nem is használaható hozzá egyetlen eddig bevált módszer .
A headerjében: tlj_pack0001æ

Amint lesz hozzá editor, fordítható is lesz...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
via_mala: szeretném megköszönni, hogy a megvásárlása elõtt, lehetõvé tetted számomra, hogy kipróbáljam a Dreamfall "demo"-ját! <#worship><#worship><#worship><#nyes>

MerlinW
Incoming az egy eszement lövöldözõs játék a szépidõkbõl😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Az Incoming és az Incoming Forces tudtommal két, különbözõ játék... De, lehet, hogy tévedek. Csak az utóbbi van meg.

takysoft
az incoming nem ugyanaz, mint az incoming forces?
illetve a Crusader az a crusaders of might and magic?
mert akkor ezek megvannak, köszi
akkor Gmiki bizonyára tévedett.

takysoft
én erre tippelek

IMYke2.0.0.0
Taky-nak:

Csak ezekkel rendelkezem.
Szerintem, csak tervben volt az oldalán a Forsaken elkészítése, de sosem készült el vagy került fel.

serito
Még a végén nekem lesz igazam???? Lehet, hogy a cd hibás???

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

takysoft
uhu-val kapcsolatban az UHU live tetszett nagyon.
a TV tuner kártyát felismerte... pedig live rendszer.. komoly... semmit se kellett beállítani, csak a csatornákat a progiban... komoly nagyon.

takysoft
nekem egy havertól van ilyen winxpsp2-es iso-m. õ is maga csinálta valami vacakkal.

amúgy ismeritek ti a Bart's PE builder nevû cajgot?
múltkor a bad-sector miatt nem indult a windows. mint kiderült a bad-sector a pagefile-ra esett, így nem sérült meg semmi
de a windows nem indult el, csökkentett mód se, sehogy se.

akkor vettem elõ egy régi PE-s windows live cd-t, arról chkdsk-ztam.
jó dolog, csak valamiért nem látszottam a karakterek Total Commanderben.
talán angolt windows installt kellett volna használni

ti használtátok már?

Axon
Most égetem az új cd-t. Remélem 6-ig még lesz idõm feltelepíteni az XP-t.

Axon
Én magam szoktam csinálni a WinXP SP2-vel egybegyúrt telepítõ lemezeket. Telepítettem már vagy száz gépre is az elmúlt években, bár régebben még SP1-el volt egybeépítve a telepítõ. Mindenesetre kipróbálom és csinálok mégegyet. Hátha...

takysoft
2 dolog:
1.- én nagyon régen azt hallottam, hogy sata1, és sata2 között nincs sebességbeli különbség, csak a sata2 plug'n'play. persze ez lehet hülyeség.

2.- a CD rossz. tölts le egy windows install CD-t.
a windows install CD-kkel nekem is volt már édekes kálváriám.
mikor megvettük barátnõm vinyóját 160-as maxtort, 5 CD közül csak 1-rõl ment fel rá a windows.
a két sima nem ment
volt 2 sp1-es, azok közül az egyik ment fel, meg volt egy SP1-es crack-es is. ami nem kérdezett serialt.
aztán késõbb fegyott a gép, ha beraktam egy kisvinyót, particionálni se lehetett.

mondanom se kell a vinyó volt a szar. Low-format oldotta meg a gondot.
azóta simán megy, de a régi szar windows install CD-ket MINDET kidobtam.
most van a gépen egy sp2-es ISO, de csak akkor írom ki, ha kell.
win98-nál már 2 olyna CD-m is volt, amirõl már többször telepítettem windowst, de egyszer többet nem olvasott valamit.

száz szónak is 1 a vége: winXPproSp2 iso letölt, kiír új TKD lemezre.
nem lesz gond. remélem...😄

sok szerencsét.

RaveAir
De még mindig nem tudjuk, hogy hová menjünk alkatrészt venni. 😉

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

mandm
Én innen "okosodom" http://www.sata-io.org/satatechnology.asp

Igaz: a 150MB/s az nem 150Mb/s <#vigyor4>

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Axon
Jesszusom!

66,26 Mb/s sebességre képes a kicsike.
A saját cache-jét pedig 614,86 Mb/s-al írja

és ez még csak az alapbeállításokkal csinálja, még semmilyen plusz beállítást nem tettem ezügyben, pedig a linux elég széleskörû lehetõségeket biztosít ezen a téren

kirol
Tudtam, hogy van valaki, csak már elfelejtettem ki volt az. Bocsi.
De most már felírtam a kéménybe korommal!

Axon
Na most húztam fel a vinyóra egy UHU Linux 1.2-t. Gyönyörûen és villámgyorsan felmászott, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Most is az UHU-ról netezek.
Szóval a vinyónak semmi baja. A WinXP-rõl ugyanez már nem mondható el.
Csinálok gyorsan néhány sebesség tesztet a vinyóról.

serito
Ez a gúnyos megjegyzés nem esett jól.

RaveAir
Hol is? 😊

IMYke2.0.0.0
Hehehe, egyszerre... <#hehe>

IMYke2.0.0.0
2 PC boltjuk van, édesapjával... ha kicsit is figyelmesen olvastad (volna) a topikot, ezt már rettentõ régen tudnád róla... <#ejnye1><#eplus2><#bee1>

serito
Az apámnak meg nekem van 2 boltunk, de már írtam róla korábban.

kirol
Neked van valami saját pc boltod? Vagy csak boltban dolgozol?
Mert ha igen, lenne egy kérdésem priviben.

serito
Az nagyon jó ár. hasonló áron van nálunk is.

Axon
Olyan 25 körül lehet, de mivel a melóhelyem vette Nekem, így nem tudom a pontos árat :-)

serito
Egy kérdés:
Ha nem vagyok indiszkrét, mit kóstál az a vinyó?