33675
-
Tomsess #19074 Hát, feldobtam azt a legfrissebb driver-t,de a pattogás megmaradt. Nemtom mit kellene még kipróbálnom -
#19073 Köszi!
Hát a régi hipergagyi házamban elfér simán. Csak muszáj lesz újat venni a hűtés miatt, mert mint lentebb írtam, ezen nincs elől hely ventinek sajna. -
#19072 Jó a rávezető kérdés!
MÁS: Neked milyen házba fért bele a 8800GTS? -
#19071 Amúgy neked hogy tetszik a J. gyűrűje? Vagy nem próbáltad? -
#19070 Frissítették Pluhi Grim Fandango magyarítását. Immár az ékezetes betűket is megfelelően kezeli. Letölthető a magyarításportálról. -
Tomsess #19069 Hát igen, ez még 2005-ös driver a CD-n. Hiába van ráírva, hogy 2006, a driver régebbi. Feldobom az újat, hátha az segít. Kösz a figyelmeztetést Egyébként is megéri felrakni: This package enhances your Sound Blaster® Audigy® SE or Audigy Value audio device with EAX®4.0 ADVANCED HD™ capabilities. Tehát EAX 3.0-ról feldobja nekem 4-re. KIRÁLY -
Tomsess #19068 Csak a hozzá adott drivert raktam fel, gondoltam mivel úgy is év végén/elején vettem, ezért a driver sem túl régi. De meglesem hátha van frissebb... -
#19067 2006 végi driver update-et felraktad? -
Tomsess #19066 Bocsánat, én mondtam rosszul. Nem Audigy 4-es, hanem ilyen sima, hogy Sound Blaster® Audigy® SE. Gondoltam márkás termék a Creative és nagyon jó áron is volt (tehát nem volt drága) így megvettem. Egyébként itt a link ... erről a kártyáról beszélek. Így visszagondolva elég sokat tesz az az SE vagy a 4 betűcske a végén ... jópár ezerrel drágább Ilyen kártyája esetleg vkinek? Vagy vmi más tipp a recsegésre?
Másképp rendesen megyen, mert pl. ma először teszteltem le ilyen modern csúcsjátékon, Starship Troopers-t próbáltam ... és teljesen elájultam mekkora fílinget ad ez az 5.1 hangzás meg a mélynyomó. De viszont mikor muter betette a csirkét melegedni a mikróba, megint bepattant egy nagyot -
#19065 Nem nagyképüség ez:) Nekem Audigy 2 NX külső USB-s hangdobozom van. igaz borsos az ára (~25k), de tökéletes a cucc. Alacsony latency, gyönyörű midi, millió ki/bemenet, emu10k2-es chip 96khz 7.1 támogatás. Emellett dizájnos is nagyon a drága.
-
M.A.D. #19064 Nem nagyképű lenni. 2 éve venni sb audigy se-t (4.500), mivel kb. 10 éve headphones-on hallgatok mindent. Ráadásul a WinXP 64+ SP2-n megy szépen a De Facto ..pl... -
#19063 Audigy 4-es elég kaki széria lett. Adja is el folyamatosan mindenki, vagy cseréli be kettesre. ha valakinek nem elég a 2-es, az ZS-t vegyen, vagy X-fi-t. 4-essel csak baja van mindenkinek. -
#19062 Hát nekem 2-es van, így akkor nem tudok sajnos segíteni.
Nekem ez mindigrecsegett, de ezt sikerült megoldani.
De orosz rádiót befogni. Nem semmi vagy. :) -
Tomsess #19061 Igen, 4-es. -
#19060 Milyen Audigy? 4-es?
-
Tomsess #19059 Bocsesz a kettőzésért -
Tomsess #19058 OFF:
Lenne egy kis problémám. Asszem régebben már volt ilyen másnak is, panaszkodott ilyenre valaki a TLJ topicból. Szóval karácsonyra megajándékoztam magam egy 5.1-es Logitech X-530-as hangfal készlettel. Mivel az alaplapom nem támogatta az 5.1-et, ezért vettem egy 7.1-es Creative SoundBlaster Audigy hangkártyát bele. Megyen is minden okében, de észrevettem, hogy néha mikor be van kapcsolva a hangfal beszélnek benne. Van amikor hallani messziről is (picit), van amikor csak ha odateszem a fülemet. Vmi rádióadók zavarhatják. Már befogott vmi orosz műsort, aztán vmi olasz nyelvű népzenés valamit, múltkor a szlovák adást hallottam, most meg a magyar adás is simán bejön. Nem lehetne ezzel vmit csinálni, vhogy megszüntetni ezt a zavarást?
Másik problémám, hogy mikor pl a lakásban a mikró bekapcsolódik, vagy vmi más kütyü, akkor pattan egyet a hang. Van mikor olyan nagyot, hogy majd hátraesek. Dolgozok a gépen, erre egyszerre BUMM...nagyon idegesítő tud lenni. Van mikor nem csinálja ezt, de van amikor szinte állandóan. Van hogy egy rendes zenét nem lehet élvezni rajta, mert pattog a hang. Ezzel mit lehetne kezdeni? Ha valaki tudna segíteni akkor nagyon megköszönném neki a help-et
ON: -
Tomsess #19057 OFF:
Lenne egy kis problémám. Asszem régebben már volt ilyen másnak is, panaszkodott ilyenre valaki a TLJ topicból. Szóval karácsonyra megajándékoztam magam egy 5.1-es Logitech X-530-as hangfal készlettel. Mivel az alaplapom nem támogatta az 5.1-et, ezért vettem egy 7.1-es Creative SoundBlaster Audigy hangkártyát bele. Megyen is minden okében, de észrevettem, hogy néha mikor be van kapcsolva a hangfal beszélnek benne. Van amikor hallani messziről is (picit), van amikor csak ha odateszem a fülemet. Vmi rádióadók zavarhatják. Már befogott vmi orosz műsort, aztán vmi olasz nyelvű népzenés valamit, múltkor a szlovák adást hallottam, most meg a magyar adás is simán bejön. Nem lehetne ezzel vmit csinálni, vhogy megszüntetni ezt a zavarást?
Másik problémám, hogy mikor pl a lakásban a mikró bekapcsolódik, vagy vmi más kütyü, akkor pattan egyet a hang. Van mikor olyan nagyot, hogy majd hátraesek. Dolgozok a gépen, erre egyszerre BUMM...nagyon idegesítő tud lenni. Van mikor nem csinálja ezt, de van amikor szinte állandóan. Van hogy egy rendes zenét nem lehet élvezni rajta, mert pattog a hang. Ezzel mit lehetne kezdeni? Ha valaki tudna segíteni akkor nagyon megköszönném neki a help-et -
Tomsess #19056 Ventill ügyben, nekem 5 hely van a dobozban. Ebből most a téli időszakban csak egyet üzemeltetek, ami a vinyókat hűti. Nyáron szoktam vagy 3-at futtatni, csak sajna elég hangosak és nem vehetek bele mindenhova állítható feszültségű ventillátort. -
#19055 Elhiszem, de az én házamban nincs elől venti mint írtam. -
cleric #19054 A ház hátulján lévő ventilátoroknak nem fújni, hanem szívni kell a házból a levegőt! A szobahőmérsékletű levegő a ház elején jut be, oda 1 vagy 2 olyan venti kell, ami befelé fújja a levegőt. Ha minden oldalról levegőt fújsz be, akkor csak a tápegység ventilátora fogja szívni a meleget kifelé, ami elég kevés.
Hátulja Eleje
____
<-- | |
<-- | | <--
<-- | | <--
| |
----
Remélem megmarad a rajz... Elölről 2 Zalman venti fújja be a levegőt, hátul 2 Zalman plusz a tápventi szívja ki. Így kering a levegő ügyesen. -
#19053 Na mostanra ment vissza 33/42.
Lehet egy rendes házat is venni kellene.
Nekem a házventinek cska hátul van egy hely és felül. -
#19052 Net tudom mennyire tévhid, de én a szememnek hiszek.
Most ráraktam az oldallapot, és fel is ment a CPU/MB 33/42-ről 40/45 fokra. :( -
#19051 PH-n azt mondták, hogy ami 51 fokos volt nekem, az nem is az északi híd, hanem a déli, aminek szar a hűtése. És ezzel két dolgot lehet csinálni, vagy újrapasztázni, és/vagy ventit rakni rá, vagy nem észrevenni, mivel intel honlapján azt írják 100 fokot bír ki.
Tegnap mint írtam 51 fok volt az ''MB''.
A ház hátulján van egy Zalman házhűtőm, ami pont az északi híd hőcsövét hűtő venti előtt van. Mindkettő ment 51 fok volt.
Most kikapcsoltam azt a ventit, ami ott volt, ami kintről szívta be a hideget és fújta rá a hőcső hűtőre, és most 42 fokos csak.
Rohadjak meg ha értem miért, amikor pont hogy jobban jött rá a levegő, de mégis így hűvövebb 10 fokkal.
Így most jelenleg 42 fok, ami elvileg már tényleg jó.
Érti ezt valaki?
-
cleric #19050 Szerintema hőmérséklet nem vészes (bár lehetne alacsonyabb). Ezek a modern nagyteljesítményű processzorok és videokártyák a hő egy részét az alaplapnak adják át. A levegő pedig értelemszerűen melegebb bent, mivel nagy a hőleadás. Az alaplap passzív hűtői is a benti levegőbe próbálnak megszabadulni a melegtől. Van néhány újabb alaplapom erős processzorokkal, sok memóriával, hőcsöves hűtéssel a fejlesztő srácok gépeiben, sokkal jobban melegszenek, mint a hagyományos gépek. Ennek ellenére stabilan működnek.
Na de a lényeg! Tévhit az, hogy ha leveszed a ház oldalát, akkor jobb lesz a szellőzése. Ha rajta van az oldala, akkor elölről bemegy a szobahőmérsékletű levegő, a házhűtő ventilátorok és a tápegység pedig "áthúzzák" a házon és a belső meleg levegőt kiszívják. Ezt úgy képzeld el, mint egy csövet: amíg a végén van egy szívó ventilátor, addig huzat van a csőben. Ha félbevágod, akkor nem lesz huzat. A számítógépháznál is akkor cirkulál a levegő és jó a hűtés hatásfoka, ha rajta van az oldala. A fent említett fejlesztői gépekben Zalman ventikkel cibálom a levegőt, az egyik srác kikönyörgött egy 8800GTX-et, egy másik meg 7950GT SLI-t, az övékben 4 házhűtő venti van. -
#19049 Ígérted, hogy fel tudod tolni a Supreme Commandert. -
#19048 Bocsi, hogy itt is megkérdezem, de tudom hogy vannak köztetek szakértők, és ez nagyon fontos számomra.
Na most már megvan a RAM-om is és az a probléma, hogy az alaplap, ami Asus P5W DH Deluxe a PC Probe szerint, meg az Everest szerint is 51 fokos asztalon terhelés nélkül.
Ez kicsit sok nem?
Mennyinek kellene lennie?
Pedig a ház oldala még le is van véve.
Próbáltam a házventiket maxon forgatni, de ugyan annyi volt a hőmérséktele az alaplapak, mintha nem is menne a házhűtő venti.
Akkor mi lesz nyáron zárt ház mellett?
Ez normális egyátalán, hogy terhelés nélkül asztalon 51 fok?
Mennyit bír, nem szeretném, ha tönkremenne. -
#19047 haverom passát használom, meg neki sincs meghívója.
3 közül mellesleg egyikre se vagyok beregelve, mindegyiken haveromét használom. -
#19046 Végigolvastam :-))
Szuper! -
#19045 Én is pont most olvasom, de mivel könyvet még egyelőre nem warezolok, nekem gyáriban van meg. (Persze nem a Tecsóban vettem... :DDD). Jó a manusz stílusa is. Mivel tőlem kb. 5 percre van egy Tecsó, eddig is, ezután is fogok ott vásárolni (kész kaját szerencsére eddig sem vettem ott). Egy csomó mindent amit írt, már én is felfedeztem (pl. nem a Legolcsóbb feliratú termék a legolcsóbb stb.). De azért egy hibába ne essetek: nehogy azt higgyétek, hogy más hipermarketekben (core, földalatti áruház, madaras tecsó) ez másként van... -
#19044 Na megkaptam a RAM-om.
Végre be tudom kapcsolni, így most szorgosan telepítek. -
#19043 Már lassan a háromnegyedénél járok :-)
Ezt ma a munkaidő lejártáig már biztos be tudom fejezni. -
#19042 Most nyomtatom a pdf formátumot. Beleolvastam, valami eszméletlen a figura. A fatterom is azonnal fácuppant. Két Notebook telepítés közben olvasgatom, hogy mi lesz még itt? -
#19041 Ha még csak a negyedénél tartasz, ezután jönnek a meglepetések. -
#19040 Egy biztos. Soha többé nem fogok pizzát vagy sültcsirkét venni a teszkóban, pedig ez elég sűrűn előfordult... -
#19039 Kb. fél évvel ezelőtt olvastam én is. Együltő helyemben kb. 4 óra alatt olvastam végig egy vacak, harmincvalahány megás scannelt pdf formájában. Pár napra rá már meglett 460 KB-os pdf formában is.
Tényleg nagyon jó a stílusa, és igaz, hogy addig se sűrűn, de azóta se jártam Tesco-ban. ;) -
#19038 Totális off:
Éppen most olvasom a Tesco titok című könyvet pdf-ben. Majdnem szétfeszülök rajta olyan jó. Igazán nem szoktam ilyesmit olvasni, de a kolleganő, akit délben váltottam pont ezt olvasta és megnyitva hagyta a képernyőn. Elég volt az első mondatot elolvasnom és már a negyedénél tartok, anniyra nem tudom abbahagyni. Hihetetlen jó a srác stílusa aki írta, amiről ír az egyszerre elképesztő és lebilincselő. Csak ajánlani tudom.
:Totális off vége -
#19037 Köszi! -
beoceka #19036 TLJ hibák következő adag. -
#19035 Ha megtennéd hogy felrakod, én pár óra alatt leszedem és már törölhetjük is.
Tom Clancys Splinter Cell Double Agent-EMUDVD9-Unleashed ez a verzió van meg neked is?
Mert ha igen akkor ne is töltsd fel, mert ez van meg nekem is.
Köszönet.
Ja J. gyűrűje engem is érdekelne!!!