The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
oda több hüjegyerek beirogat.
ha valaki ismeri a TLJ-t az egy szinten garancia, hogy jó fej<#bee1>
meg ez inkább kalandos klubb, mint oldagame-es, bár néha szó van egyebekrõl is, de csak ha jó a sztori😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Lord Myn
Szerintem inkább codec problémád lesz, valszeg a Lame Codec nincs fent (már ha Merlin verziója MP3-as tömörítésû).

De ha ennyire kell a cucc, akkor feltöltöm neked az originál 2 CD-s MI3-at, szólj ha kell!

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

CrucifX
Koszi, ennyire azert ismerem a Scumm-ot, hasznalom mar par eve 😊

Lord Myn
Azért mert ez már nem csak a TLJ-rõl szól, hanem a TLJ-klubról is, ahol régi kalandjátékokat-fanok kalandjátékokatról beszélgetnek (meg sok egyéb másról is... <#vigyor2>).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

hé, most jutott eszembe, hogy véglis ez Longest journey topic, és van vmi old game topic is...miért nem abba írjuk az ilyen más régi cuccos dolgokat?
MerlinW
próbáld végig a crack-eket. Egyikkel jó lesz. (deviance, reloaded)

[merlinw.org]

MerlinW
Ez scumm, tehát nem gépfüggõ. Lennie KELL dialógusoknak. Scumm indít, mánki betölt, végignézed a beállításokat, mert hátha, start game és mindennek lennie kell benne😊 (játékon belül is van scumm options, ill mánkinak is van sajátja)

De eddig sehol sem tapasztaltam ilyet, pedig rengeteg helyre elvittem ezt a pakkot. <#fejvakaras>

[merlinw.org]

jó, ez is megvan, megy tökéletesen THX
na, thx, megy, csak nem teszi teljes képernyõre... azt hogyan állítsam be?
Atomreaktor
egyetemen még mindig azzal kezdik...😊

takysoft
privi megvolt.
remélem segítettem

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Tényle igéretesnek látszik...

takysoft
neked meg mingyárt írok privit a dos-ról😄

takysoft
Anno de hazsnáltam az NC, ma sem teszem.
DN rulz..😄

CrucifX
Nemtom, nalam nem voltak dialogusok sajnos.

Btw, megjelent az Indiana Jones and the Fountain of Youth demója - nagyon jónak tûnõ rajongói játék az eredeti spritejait felhasználva.

serito
A Da Vinci Indításakor ezt a hibát kapom:

Szerintetek ez mi?
Ha megnézem mi a hiba ezt írja:

Via_mala adta az okosságot hozzá, de az eredetivel is ezt csinálta.
Mi lehet a gond?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

MerlinW
"Sajnos magyar es a hangok sincsenek meg hozza"

angol nyelvi file-t fel tudom dobni hozzá, a hang dolgot meg nem értem. Zene, beszéd minden van benne...

[merlinw.org]

Lord Myn
Végülis nagyjából igazad van, a DOS az csak I/O-s alapmûveletekre volt jó, de azért ha annak idején olvastad az IBM PC DOS I-III c. sorozatot (nekem sajnos az elsõ kötetet meglovasították... <#sir>), akkor azért lehetett érdekes dolgokat csinálni DOS-ban is. Persze, az NC/NU sok dolgot megkönnyített (pl. most is használom az NC5-t DOSBox-ban). De egyébként tavaly bedöglött 1x a XP-m és a C: teljes tartalma eltûnt, és Command prompt-ból nagy nehézségek árán sikerült visszahozni, szóval azért néha jó tudni ilyen õsrégi dolgokat is...

ibrik
OFF
A mai világban a DOSBox tényleg csak arra kell, hogy egy régebbi DOS-os játékot a neki tetszõ környezetben el tudd indítani.
Aki ismeri, az tudja, hogy valójában a DOS semmi. Mint a kifejezés (aminek ez a rövidítése) Disk Operation System - mint a teljes neve is mutatja, igazából csak arra való, hogy a lemezeken (floppy, HDD) elvégzendõ mûveleteket (fájl és mappa: -létrehozás, -másolás, -törlés, valamint lemezformázás, .... stb stb) el tudták végezni a felhasználók.
Jó, tudom, ez egy kicsit nagyképû leegyszerûsítésnek tûnik, de mivel a mai világban a mostani operációs rendszerek mellett a DOS ideje már teljesen leáldozott, így a mai fiataloknak már nem is kell, hogy tudják, mirõl van szó bõvebben.

Szóval "nagyképû leegyszerûsítés" ide vagy oda, a DOS idejében a komolyabb mûveletekhez is már olyan programok (progracsomagok) kellettek, mint pl. a Norton Disk Utilities vagy a felhasználók életét megkönnyítõ õs-fájlkezelõk, mint pl. a Norton Commander, vagy a Volkov Commander - esetleg a késõbbi DOS-verziókban a DOSShell.
Bár itt azt is meg kell jegyeznem, hogy a régebbi Windows-ok mögött valójában a jó öreg DOS "dohogott" és csak az XP létrehozásakor szakítottak teljesen vele.

Egy játék (egy régi DOS-os játék) elindításához nem is kellett sokat tudni a parancsok közül (fõleg, ha volt az embernek egere és Commandere).

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Lord Myn
Kis "oldschool" DOS-os alapmûveltség azért nem árt hozzá, hogy rendesen tudd kezelni. (btw: egy másik fórumon 1x valaki feltette a nagy kérdést: Hogy egyáltalán mi az a DOS?)

Lord Myn
Hiába te is vérbeli kalandjátékos vagy, én is szöveges kalandokon nõttem fel, még a '80-as években, azután amikor az elsõ PC-men játszottam ezekkel a korai Sierra-cuccokkal, az volt a kánaán... <#nevetes1>

Lord Myn
Igen, az már a 0.9-es, egyébként sajnos, a Kyrandia 2-3 még nincs támogatva, mint ahogy a Gobliiins többi része sem (majd az 1.0-asban...)

CrucifX
O, pedig emulacios alapkellek 😊

IMYke2.0.0.0
Van egy Smiley Factory-m... Azzal készítettem ezt:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Most rittyentettem össze:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atomreaktor
bakker elindítod a dosboxot beírod hogy help vagy mittom mit amire leírja lépésrõl lépésre mit kell csinálni. annyira azért nem vészes. próbálkozz csak😉

Axon
Wow!
Ezt eddig nem ismertem.
Na jövõhéten feltétlenül kipróbálom. Úgy látom magyar nyelvi file is van hozzá.

hát ezt nem értem. megcsináltam vele a profilt, és a run game-nél vagy a setupnál csak a dosbox jön be. nekem ez magas
CrucifX
Van hozza frontend, szep GUI, pontosan azert, hogy ne kelljen parancsokat gepelni hozza - eleg lett volna kicsit korulnezni a honlapon, de dobom a linket.

D-Fend

Igaz...Nem mindent talál meg

Hmmm...

Már pedig azért mert a DosBox-t kezelni hehezebb, mármint nekem, mert nem értek a Dos rendszerhez...Bár azt tudom, hogy parancsokat kell begépelni.

az nem találja meg a Toonstruck-ot
Szerintem a Scumm jobb.

a dosbox már megvan, csak nemtom kezelni... elmondaná vki, hogy kell?
CrucifX
Axon
Az a kérdés, hogy amikor te elindítod valamelyik részt, akkor kér-e cd-t? Ha nem kér, akkor nincs rajta védelem és egy sima UltraISO-val készített cd kép is tökéletesen megfelel.
Ha lenne rajta védelem, akkor is jó az .iso, mivel a neten körülnézve, mindhárom részhez van törés.

IMYke2.0.0.0
A régi játékokhoz le kell lassítani a mai gyors CPU-kat...

gyanús neve van... slow...hehe
IMYke2.0.0.0
Régebben létezett egy CPU Slow nevezetû progi... asszem, ez volt a neve.

Tudtok vmi jó programot, amivel régebbi játékokat el lehet indítani, amik új gépeken nem mennek?
IMYke2.0.0.0
Nekem eredetiben van meg - eleve nem kellett hozzájuk okosság. Nem tudom, hogyha lemásolom , akkor kér-e CD-t...

Axon
Az nagyon jó lenne.
Jól tudom, hogy ezeken a cd-ken már nincs védelem és így nem kell hozzá okosság?

IMYke2.0.0.0
De, megvan.
Feltölteni a ketteskére tudok, napi 500 MB kimenõ limit miatt így pár nap alatt lenne fenn az egész.

na, én a Beneth a steel sky-t szerettem naon! meg a Toonstruck-ot
Axon
Bocsesz siettem és elírtam a nicked :-)

Axon
Ymike: Nem te említetted véletlenül, hogy megvan neked a Cossack Anthology?

Axon
Akkor meg nem kellene a grafikán morfondíroznod.
Én még most is lázbajövök ha meglátom a Space Quest 2 játékot, pedig ott aztán tényleg pixeles a grafika, de észre sem veszem, lélekben már az ûrálomáson súrolom a padlót :-)

Nem is beszélve a régi szöveges kalandjátékokról. Amikor kiírja, hogy:

Egy sûrû sötét erdõben vagy.

Már borzongok is <#vigyor0>

nem, ez nekem való játék! Kalandjáték fan vok én is!
IMYke2.0.0.0
Az már régen rossz, ha így vélekedsz a 6 éves játékunk felbontásáról... nem neked való ez a játék.