The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mandm
Lehet, hogy az átjátszókábel szakdt meg a bal oldalon. Így érthetõ, hogy monóban miért szól mindkét oldal. Egszerûen cseréld fel a két oldal kábelét és ha most a jobb oldal megy el, akkor cserélj kábelt

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

IMYke2.0.0.0
Ha SoundBlaster Live!-od van akkro indítsd el a SB keverõpultját és a SPEAKERS alatt, a TV-s grafikán húzd a hangszórókat az emberkére! Ez bármelyik hangszett <2.1, 5.1, Surround> beállításra érvényes lesz.
Emellett, én a helyedben, inkább megnézném a vezetékeit a hangszóróknak...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

takysoft
off(utoljára, ígérem!):
most gyors leszek: szar a hifim, nem megy sztereóban(már egy ideje). nem hallani a bal oldalt. átkapcsoltam monóra, így szépen szól mindkét oldal, csak az a gond, hogy a játékokban ami jobb oldalon történik az hallható, ami bal oldalon, az meg nem.

Lehet a windowst mono hangra készszeríteni? olyan "force mono"... mindenre kiterjedõen driveresen? kutattam a beállításokat, de csaknem találok ilyet.

google meg csak video-encodingos találatokat dob a "force mono" szóra.

Köszi(más marhaságom nem lesz mostanában😄)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0
Baked clam pie = Sült kagyló pite.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

via_mala
baked clam pie
Ez milyen étel lehet? (TLJ)

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
OK, akkor asszem kabin lesz.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

IMYke2.0.0.0
Én kabinra fordítottam - emlékeim szerint. Elõfordult már a szövegekben. De lehet egész nyugodtan kapszula is.

via_mala
Így akartam a kiemelést, franc az UBB-be:

A nálam lévõ maradék 4 állományból 3,7 le van fordítva. A napokban küldöm át õket.

Most ezen vagyok elakadva:
"It's a single-person pod. I've got a few hours of simulated experience with these babies -- they're pretty maneuverable, and fast."

"Egy egyszemélyes pod. Szereztem ezekkel a szépségekkel egy pár órányi tapasztalatot egy szimulátoron -- meglehetõsen jól irányíthatóak, és gyorsak."

A "pod"-ra kéne valami jó szó.

A dictionary.com meghatározása az Aerospace fogalomkörben:
"pod:

A casing or housing forming part of a vehicle, as:
A detachable compartment on a spacecraft for carrying personnel or instrumentation."

Na ezt foglalja valaki össze nekem frappánsan egy szóban, mert még vagy 9 mondatban szerepel!

Epedve várom a tippeket mindenkitõl, aki szeretné magyarul játszani a TLJ-t.
😉

via_mala
A nálam lévõ maradék 4 állományból 3,7 le van fordítva. A napokban küldöm át õket.

Most ezen vagyok elakadva:
"It's a single-person pod. I've got a few hours of simulated experience with these babies -- they're pretty maneuverable, and fast."

"Egy egyszemélyes pod. Szereztem ezekkel a szépségekkel egy pár órányi tapasztalatot egy szimulátoron -- meglehetõsen jól irányíthatóak, és gyorsak."

A "pod"-ra kéne valami jó szó.

A dictionary.com meghatározása az Aerospace fogalomkörben:
"pod:

A casing or housing forming part of a vehicle, as:
A detachable compartment on a spacecraft for carrying personnel or instrumentation.
"

Na ezt foglalja valaki össze nekem frappánsan egy szóban, mert még vagy 9 mondatban szerepel!

Epedve várom a tippeket mindenkitõl, aki szeretné magyarul játszani a TLJ-t.
😉

dinomano
sajnos nem tudok segiteni idö hianya miatt; csak biztatni tudlak titeket(ha ér valamit...); ugyhogy SOK SIKERT a maradekhoz!(én kivancsian várom(+tölteném) az eredményt! :-P)

\"Héjjá-héjjá-héjjá-hóóó; pici kupó mogyoró!!! :-P\"

takysoft
nekem alig van anyagom, meg idõm is😄 épp párhuzamban vannak. mire ti végeztek, végzek én is alig van 20k anyagom😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0
Mivel Sephi 1 hónapja és 9 napja nem adott életjelet magáról és állapojelentés a 3 fájljáról, ezért - kényszerûen - úgy döntöttem, hogy "kikerül" a TLJ HUN csapatból. Ismét csak hárman vagyunk. A jelen állás, kicsit módosult, így állunk:

Most már azért szeretném, ha be tudnánk fejezni ezt a magyarítást.
A számok tanúsága szerint, nekem még visszavan ~ 200.000 karakter, azaz a játék egynegyede! Ez kicsit sok, most hirtelen...
Legalább, a többi lenne meg...
Ha nem bírtok vele, jelezzétek - Taky, Via_Mala.
Tudom, itt a VéBé, lassan a nyár, vége a Vizsgaidõszaknak, szívesen lazítanátok, itt a szabadság- és nyaralás idény... Megértem, de jelezzétek...

mandm
Van egy Engedélyek gomb, ahol a helyi címtárból tudsz konkrét felhasználokat rendelni a megosztásodhoz. Pl. saját magadat. A Mindenkit pedig kiveszed a listából.
Ha nincs ilyen gomb akkor ezek szerint járj el!

Axon
Hmmm.... igazad van. Win98-alól néztem és van jelszó, de XP alatt megnézve tényleg nincs jelszó.

takysoft
minden ok... csak éppp a rövid kis sor nincs meg😞

takysoft
Nincs még senkinek okossága a Bone 2 Great Cow Race-hez?

via_mala

Barrow Hill az egyeskén

Üdv mindenkinek!
Sikerült beszereznem egy 1GB körüli FF7 verziót (egy setup és két .bin), minden pecselgetés nélkül simán indult XP alatt (XP/SP2 +Ti4200 kártya egy régebbi driverrel), gondolom telepítésnél fel is rakja magának ami kell. Ha érdekel valakit szóljatok!
takysoft
több is van, de linuxból ftp-n osztok meg, így a windows marad kérdéses.(illetve már nem) ... dos meg ugye...😄

MerlinW
ehh😊 Oké tehát van router. Akkor mindkét gépre felnyomsz pl. egy netlimitert, és mindkét gépen beállítod a limitet. Oszt ennyi😊

[merlinw.org]

Axon
Sajátgép megnyitás. Megosztandó mappa megkeresés.
Jobbklikk a mappán, majd kiválasztod a menübõl a megosztást.
Itt be lehet jelölni a megosztás négyzetet, alatta pedig, hogy mások is módosíthassák (magyarul írható legyen). Itt találsz egy rövid kis sort, ahol megadhatsz neki jelszót.
Ennyi.

<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

IMYke2.0.0.0
Csodálkoznék, ha Windows 3.1-et használna... <#buck><#eplus2><#vigyor3>

mandm
Milyen oprendszered van?

ibrik
Meg kell nézni, hogy a te routered beállításaiban van-e ilyenre lehetõség.
Tudod, az a java-s felület, amit Internet Explorer-en keresztül tudsz elérni, ha címnek beírod a router IP-jét, ami 192.168.0.1, vagy valami hasonló szokott lenni, de az eleje mindig ugyanaz (192.168.__.__). Ha még megvan a router kezelési útmutatója, abban bennevan a konkrét IP.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

takysoft
már 2 éve itt müxik a router a szobában.
a kérdés az: be lehet-e állítani egy routert, hogy az egyik kapcsolatot limitelje..

de a fontosabb kérdés:
(idézet Axontól) "Másik problémádra: Úgy tudom, hogy megosztott könyvtárak, simán jelszavazhatók."

hogyan?

MerlinW
Akkor egy router a megoldás. A mai otthoni routerek telepítése és konfigja 5 perces mûvelet. Varázsló varázsló hátán😊

[merlinw.org]

mandm
És a netlimitert ugyan melyik gépre akarjátok rakatni? Mert, ha a lány gépére, akkor õ egyszerûen kikapcsolja és már nem korlátozza õt semmi. Ha a takysoftéra, akkor meg annak köze se lesz a lány gépéhez.
Ha takysoft gépe mindig be van kapcsolva, akkor Axon ajánlata a nyerõ. De ha adott esetben ki van kapcsolva akkor a másik géprõl nem lesz elérhetõ a net.

Fájlmegosztást jelszóval már win95 óta le lehet védeni. Nem kell ide linux!

takysoft
Nem értititek.
Neki akkor is kel a net, ha az én gépem nincs bekapcsolva.
Meg amúgy sincs kedvem servereskedni neki.

MerlinW
jaja netlimiter, szupi kis program erre

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Windows alá:
- NetLimiter
- Folder Guard Pro

Axon
Netet korlátozni csak valamilyen proxi program tud. Rakj fel a gépedre egy proxy programot. Van bõven windows alá is, majd a kislány gépén a netkapcsolatoknál add meg a géped IP címét proxy szervernek, így a te gépeden keresztül éri el a netet, nem a routeren keresztül. A proxy programban pedig már simán lehet állítgatni a sebességet.

Másik problémádra: Úgy tudom, hogy megosztott könyvtárak, simán jelszavazhatók.

Az lenne a legjobb ha linuxos lenne a géped (úgy tudom sûrûn használsz linuxot), mivel akkor samba-val simán megoldod a könyvtár megsoztást, Squid proxyval pedig az internet sebességének korlátozását.

IMYke2.0.0.0
NetLimiter nevezetû progi...

Szerintem ez nehezen megoldható. A kódolási részt csak (gondolom XP-d van) XP-n belül tudod megoldani. A router pedig ha jóltom nem tud sávszélességet korlátozni 1 gépre, mivel az az egész hálózatot mûködteti.

takysoft
Na ez most teljesen off lesz, de nincs kedvem, hogy az adott topicban elküldjenek a fenébe. Itt próbálkozom elõször, hátha tudja valaki.
Routerrel oszjuk a netet. eddig ketten a barátnõmmel, de most a másik szobábban a kislány is szeretne internetet. csak úgy MSN-ezni, meg hasonlók...

a gond az, hogy nem szeretném, ha látná a megosztott könyvtárainkat.

meg lehet azt valahogy csinálni, hogy csak a barátnõm lássa a megosztott könyvtárakat, vagy azt, hogy a megosztott könyvtárakhoz jelszóval lehessen belépni?

pl ha a helyi hálóban valaki rámegy a gépemre, akkor kérjen egy jelszót, mielõtt be tud lépni.

illetve: routeres megoldással.... meg lehet csinálni, hogy az adott kislány a 128kb/s-es internetbõl ne kapjon akkora részt mint mi? mármint, például lekorlátozni az õ vonalát pl max 30 kb/s-re.
tud ilyet egy router? ha igen, milyen beállítást keressek?
minden választ köszi.

takysoft
1-2 nap, bocs

IMYke2.0.0.0
Sephi, Via_Mala, Taky: Hogy álltok a fordítási adagaitokkal?
Ha nem bírtok velük, könyörgöm, jelezzétek, hogy úgy fordítsak és úgy kalkuláljak az elkészüléssel...!
Köszönöm elõre is.

IMYke2.0.0.0
Nos, teljesen átnéztem és végeztem April naplójával << 53.000>:

Most megyek, kicsit grafikázom a Paradise-hoz...

IMYke2.0.0.0
Nem tanultam meg használni õket... 😊

MerlinW
mé, hova tünt a másik nyóc?😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Köszi srácok. A nagyja még hátra van: grafika. Aztán tiétek a tesztelés 😊))
A The Longest Journey-t idõközben folytatni kezdtem. April naplója <~53 ezer karakter> ma lett kész.
Tényleg nem tudom mi van velem... már szinte vakon gépelek két újjal 😊))))

Gratulálok! 😊
Axon
<#eljen>

Axon
Köszi!!!

IMYke2.0.0.0
Ennek ellent mondanak a magyar online újságok... de a mi szempontunkból teljesen lényegtelen.

ibrik
imyke: Az nem "EU", hanem "French retail" néven fut.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

IMYke2.0.0.0

Sil3nt
hello! en szivesen tesztelnem majd a magyaritast.
udv Sil3nt

IMYke2.0.0.0
98%-on áll a Paradise, már csak egy fájlt kell lefordítanom és kész a teljes, szöveges magyarítása a játéknak.
A grafikai elemek közül 19-el készen vagyok, még hátravan 23 kép.
Hétvégétõl lehetne tesztelni - akinek megvan a játék, és hajlandó nem csak magyarul játszani, hanem közben figyelni is az esetleges elírási, fordítási és szintaktikai hibákra, az jelezze itt, kérem...
Hétvégén akkor elérhetõvé teszem számára a magyarítást.
Jelenleg az 1.0-s verzióval mûködik, de - ha addig nem jelenik meg angol 1.1-es - át tudom alakítani az idõközben megjelent EU 1.1-es Patch-re is. Az a jövõ héten lesz majd elérhetõ valamikor.

serito
Nekem alapból ott van a Boot.ini fül.
A korábbit meg köszi majd kipróbálom így is.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64