33675

• Kiru
    Kösz a gyors választ. Én is erre a monitorra gondoltam. Szóba jött még a 931C - az írt színhűsége miatt.
  • kirol
    Előszöris olyan hely, ahol ki lehet próbálni az szinte bárhol van, Media Mark stb.

Pixmania -nál elvileg bruttó 65500 HUF, én 78.000 HUF-ért vettem szeptemberben.

De akkor ez nagyon jó ár volt. Én ITT (Gépház) vettem, jelenleg itt 69216 HUF. De letesztelték, hogy ne legyen pixelhibás és azóta se az szerencsére.

A tapasztalatok:

- Egyrészt azért vettem, hogy kevésbé rongáljam a szememet. Na a helyzet az, hogy itt is ugyanúgy véreres lesz a szemem néha akár már 20 perc után, melóhelyen meg egy másik TFT-nél 8 óra után se. Ezt nagyon nem értem, már szemészeten is voltam vagy 10 orvosnál, lézeres szemvizsgálat anyámkínja, de semmi bajom. Csak akkor tudnám mitől van ez. Na de ez nem ide tartozik, csak mondom.

- Maga a monitor szép. Szerintem a szinek is szépek. Fényereje jó nagy, kb. 20-30% -on használom. A látószöge annyi amennyi (nem emlékszek, talán 160), de annyira nem ajánlatos oldalról nézni az tény. Viszont én csak szemből nézem, így ez nem érdekel.

- Szerintem amúgy minden szuper, viszont annyit észrevettem, ha pl. megfogsz az egérrel egy ablakot és jobbra-balra viszed, a szélei elrecésednek. Valamint ami még zavaró, hogy ez elvileg 2 ms-os, de játék alatt, pl. amikor villámlik, vagy tök sötét van és a lámpa vibrál, akkor elég érdekesen vibrál a kép. Meg pl. a Double Agent demo, és a GR-Advanced Warfighter is úgy kezdődik, hogy kiugrassz a repcsiből, és ugye ezerrel zuhansz lefelé, közben forogsz, kinyillik az ejtőernyő és hirtelen megfog, és ilyenkor is elég érdekes a kép rajta, mintha lapoznának egyet, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak. Fura.
    De gondolom ez más TFT-n is így van, persze azt mondják hogy 8 ms-alatt már úgyse látod. Hát akkor szerencse, hogy ez 2 ms-os, és mégis ilyen.

Én ajánlani tudom mindenesetre.
  • kirol
    Az valami vagyonvédelmi szolgáltató, én is néztem ott.
    Bár lehet megvan, mert találtam egy ilyet: ByreX Belföldi Futár Express
  • Kiru
    Én a telefonkönyvben (elektronikus) ezt találtam: Birex-Bónus KFT Dunavarsány Vörösmarty M u. 106 (24) 472-372 - de nem biztos, hogy az amit keresel
  • Kiru
    OK! Csak nyugi.
  • kirol
    Kicsit később írok, mert most mindjárt szértobbanok.
  • kirol
    Valaki hallott már a BIREX futárszolgálatról?

Egy csomagom van náluk, és nem tudom őket felhívni, mert még a Google se talál ilyet, csak 3 taálat van, abból is csak annyi, hogy a Danubius velük szállít.

Elég sürgős lenne, ha valaki tud segíteni nagyon megköszönném.
  • Kiru
    off
    kirol - látom egy samsung 931BF-es monitorod van. Tervezem egy ilyen vételét. Írnál valami tapasztalatot (akár privibe is), hogy milyen.
    Ja és hol, mennyiért (neten már néztem több helyet, árat is) ahol ki is lehetne próbálni?
    Előre is köszi!
    on
  • kirol
    A Shade Wrath Of Angels nincs meg véletlenül valakinek?

Amúgy végre tök zsír, mert végre jó a gépem. És persze, hogy progik miatt volt rossz.
    Az egyik hibaokozó az ASUS Gamer OSD, enélkül a Test Drive Unlimited se 25 FPS-el megy minden opciónál (minden min, és minden max. esetén), hanem megy rendesen 50-70 FPS -el. Ráadásul a Double agent se hal el kékhalállal.

Ennyit erről a funkcióról.

Lehetséges, hogy a VGA-val van valami?
    Mert ugye itt van az ASUS Gamer OSD, és az XP belépés kékhalálát meg 95%, hogy az Asus SmartDoktor csinálta.

Bár menni megymegy rendesen. A progik lennének rosszak?
  • Tomsess
    Fade 2 Black-et én is birtoklom, de még nem volt alkalmam rendesen letesztelni .. ilyen ajánlások után azonban muszáj lesz időt szakítanom rá.
    Egyébként nincs még vkinek Sam&Max - Ep.4 okosság?
  • Lord Myn
    Nézd már... Már az is baj, hogy valami fut a kissé régi konfigodon? Egyébként javítottak a konzolos cuccon, de összhatásban tényleg nem látszik annyira, hogy PC-s, de szerinem nem ronda a grafika. Egyébként meg úgy tudom nem a NWN2 motorját használja, hanem még a KOTOR1-2 feljavított változatát (ugyanis ez 2005-ös játék, csak PC-re jött ki most). Ahhoz képest meg szép és legalább fut nálad is és tudsz vele játszani, nem?
  • Lord Myn
    Mi haverral anno végigvittük, nagyon nagy játék volt (még most is megvannak a kimentett állások 1997. jan-feb keltezéssel ) és igen ez volt az első 3D-s játék, amiben 3D-s karakterek és nem sprite-ok voltak, pedig sokan a Tomb Raider-t meg a Quake 1-t mondják annak. Egyébként piszok nehéz (ha jól emlékszem 15 pályás), EASY-ben nyomtuk, de így is megizzadtunk, főleg a vége felé. Egyébként kétféle befejezése van, attól függően, hogy sikerül-e a csajt megmentened vagy sem. Kedvenc részem, amikor a játék közepe táján a (akkor még elpusztíthatatlan) főszörny üldöz és menekülni kell előle és a hangszorókban hallod a lihegését, ahogy egyre közelebb ér hozzád, hát... 200-as pulzus garantált! Szerintem ma már a 4. pályáig sem jutnék el, de 10 éve még kitartóbb voltam a játékok terén (na meg több idő is volt erre és sokkal kevesebb játék).
  • takysoft
    Közben nézegettem a Jade Empire-t.
    Picit csalódtam benne így az elején. mégis milyen dolog az, hogy full grafikán elmegy a gépemen? :D Neverwinter 2 féle engine-el megy ugyan, de a textúrák nem valami kidolgozottak. Látszik, hogy konzolra készült, és nem nagyon vacakoltak a PC-c verzió feljavításával. Az irányítás eddig jónak túnik, bár a harc fura. Never 2 után többet vártam volna.
    tányleg csúnyák a textúrák, vagy csak én nem találom a beállítást, hogy szebbek legyenek. sőt egyáltalán nem találok textúra beállítást.
    elvégre telepítve 7 giga a játék... elférne....
  • takysoft
    ok, megvan Full ISO-ban:D
    majd tesztelem.
  • Axon
    Fade 2 Black! Mekkora játék volt ez akkor amikor megjelent. Ez volt az első 3D-s akció kaland tudtommal. Sosem sikerült végig vinnem, mert akkoriban kétszer is újra kellett raknom a rendszert és mindig elvesztek a kimentett állásaim. Harmadik nekifutásra meg már annyira fusztrált voltam, hogy hamar félbehagytam. Na ha lesz időm felteszem újra és tolom egy kicsit, hátha kedvet kapok újra hozzá.
  • Axon
    A Death Rally!

Azt jó lenne ha tesztelnéd, mert az eddigi verziókon félelmetesen lassan ment.
  • takysoft
    thx
    alapbeállítás.(annyit változtattam csak a config file-ban, hogy beleraktam a mountokat az aljára)
    Na azt a need for speedet megkukkolom.
  • MerlinW
    Jeah, az utazás folytatódik:)

ABOUT “DREAMFALL CHAPTERS” - ‘Dreamfall Chapters’ begins right where the critically acclaimed and award-winning ‘Dreamfall: The Longest Journey’ ended, continuing the epic saga of the twin worlds of science and magic in a brand new format. Through thrilling episodes, players will embark on an amazing and exciting journey through worlds both familiar and fresh to meet fascinating and surprising characters, explore beautiful locations, experience a deep and intriguing storyline – described by critics as one of the best stories ever written for a game – and enjoy uniquely varied modern adventure gameplay in a whole new way. And at the end of the road waits the greatest mystery of them all – one that will bring the groundbreaking saga to a surprising and stunning conclusion.

forrás
  • Tomsess
    Megvettem eredetiben,de a borítót sajna nemtom bescannelni, mert nincs hozzá felszerelésem
  • Lord Myn
    Köszi, így már jobb.
  • Lord Myn
    A core=auto, mintha eddig is lett volna, bár én bizonyos CVS buildeket használok, mert kell az LAPC-I emulátor és az gyárilag nincs benne, meg a Direct3D filterek is jól jönnek.

1.7 Ghz-en milyen beállítást használsz vagy mindent belőttél auto-ra?

Egyébként mondok hardver-éhesjátékokat: Fade 2 Black (főleg SVGA-n), Need for Speed SE, Redneck Rampage, Quake 1, Tex Murphy: Pandora Directive (ez útobbi amúgy is kalandjáték, méghozzá az egyik legjobb!).
  • takysoft
    Teszteltem az új dosboxot alapbeállításokkal Carmageddonnal(amit a 1.65 még nem is támogatott, csíkos volt a képernyő a főmenüben, és nem jött be a játék maga)
    0.70 alatt maga a gyönyör. Alig szaggatott 1.7ghz-en.(ne feledjük, emulator:D) Holnap talán tesztelem a Time Commando-t, az LBA2-t, meg a Duke Nukem-et. gondoltam még need for speedre, de az nincs meg, meg ugyse igényesebb, mint a carmi

Melyik a LEG-hardware-igényesebb dos-os játék, amit ismertek?
  • takysoft
    egyenlőre csak a config filet néztem meg. 3 dolog tűnt fel.
    1.- új joystick beállítások
    2.- core=auto
    3.- cycles=auto
    (utóbbi kettő alapvetően megváltoztathatja a Dosbox használatát)
  • serito
    Eddíg nem is vettem észre, hogy annak is lehet látni (pedig csak egy könyv). Ezért kivettem a pirosszkát és betettem egy farkast a másik oldalra is, így Lord Myn-t sem fogják cikizni a hatalmasz fallosz miatt.

Lord Myn logo (fa@) nélkül:
  • takysoft
    Megjelent a Dosbox 0.70.
    általában gyorsabb és stabilabb, mint a régi verzió.
    nemsokára tesztelem!
  • MerlinW
  • takysoft
    Vááááá... mekkora fasza van ennek a pirosszkának!
  • takysoft
    ne értsd félre. nem csak ghost, hanem bármilyen partició másoló progi.
    átviszi a file-t ami a bad sectorok helyét tartalmazza
  • serito
    Igazából tréfának szántam de ha tetszik akkor marad.
    Ha gondolod a "pirosszkát" kiveszem belőle és beteszek valami mást, bár nem tudom mi illene a farkas mellé. Esetleg ötlet?
  • Lord Myn
    Köszi!!! Bár Piros(sz)ka annyira nem kellett volna bele, de jó lesz így is. Köszi még1x!
  • kirol
    Akkor nem ghos -olok.
    HM. Utálom az ilyen megfoghatatlan hibákat. A francnak van a hibakeresésre hetei.

Amit az XP kiír kékhalál után, hogy a rendszer súlyos hiba után állt helyre, abból a naplóból ki lehet találni a hibát?
  • serito
    Ugyanaz csak kerettel!

Lord Myn logo kerettel:
  • serito
    Készítettem egy "farkasos" logo-t.
    Remélem tetszik!!!!!!!

Lord Myn logo :
  • takysoft
    nos.... lehet szidni az XP-t, de a chkdsk megfelelően nivók kis cucc.
    elég ritka hiba az, amit nem tud megcsinálni. és jól felismeri a badsectort is. ha mégesm, akkor másolgass ide-oda egy halom kicsi filet ellenőrzés előtt. de azért általában müxik jól.

viszont a Bad Sectorokat egy fileban tárolja el. nevére nem emlékszem, de úgyis mind1, mert csak egy disk editor progival lehet hozzáférni.
    a lényeg az, hogy a van a lemezen egy bad sector, akkor a norton ghost átviszi azt a másikra is. pontosabban nem magyát a bad sectort, csak a hivatkozását. pl ha átghostozol egy olyan particiót, amin van 5k bad sector, akkor az új vinyón is lesz.(legalábbis jelöli a partíciós tábla, pedig nincs is ott). nem feltétlen gond, de kellemetlen lehet.
  • kirol
    Már nem garis, elég régi. De az XP-s lemezellenőrző szerint akkor miért hibátlan?
    Nincs valami rendes ellenőrző, aminek lehetne hinni?

(Kert motoroskapázás nálam már megvolt múlthéten. Érted kb 3*6m -es az a rész, ami nem fű, de nehogy már kézzel keljen.)

Most arra gondoltam rányomom egy másik vinyóra a rendszert, ha emlékeznék a régi Norton Ghost -os dolgokra. Meg ha a másik vinyón nem lenne Vista, amit azóta sem próbáltam ki, de csak úgy letörölni sajnálom.
  • serito
    Elvileg hibás szektorra már lehet garanciális cserét kérni-legalábbis a Samsungnál így van.
  • serito
    A leírt hibából (és abból, hogy a memória teszt OK volt) HDD hibára gondolok. 10 szekor hiba még nem jelenthet gondot de akár az is lehet.
    Garis még a vinyód? Ha igen akkor gariztasd le de elötte meg kell dolgozni egy kicsit. Nem tudom emlékszel-e rá de adtam pár ötletet a "biztos" garancális cserére.

Március 15:
    Neked szőlőmetszés, nekem kert rotálás. Nagyapám megkért, hogy az ünnepre való tekintettel rotáljam meg a kertet, mert a jövő héten már veteményezni akar és én biztosan ráérek. Ahogy írtad szép napos idő ráadául izzadtam mint a ló, mert ugye nem vagyok hozzászokva a kerti munkához. Igaz nekem is van kertem de az egész be van füvesítve. A mai terti ténykedésem megint csak megerősít abban, hogy maradok a számítógépeknél.
  • kirol
    A gépem itt van az aláírásomban, Core 2 Duo E6600 mellett van Corsair XMS2 800 Mhz DDR II RAM.

És konkrétan úgy van, hogy belépek, és nekem a fél képernyőt kitenné az óra melletti ikonok, ha nem lehetne elrejteni. :) Annyi progi töltödik be. Persze ezek mind szükségesek: MSN, Skype, NIS, PG, Cfos, stb. Ezeket tölti szépen aztán egyszercsak megakad az egér, gondolkodok és kékhalál, esetleg rögtön újraindul. Ha ezek betöltödnek, akkor utánna még egyszer sem volt semmi gond. Ezért nem értem mi a franc lehet, mert csak itt az elején történik valami. Csak rohadtul nem értem mi.
  • takysoft
    szia, akkor volt ilyen gondom, mikor celeron mellett próbáltam 400mhz-en hajtani a DDR-t. celeron mellet csak 333-al megy. nemtom ott milyen gép van mondjuk.

hameg belépésnél kékhalál, akkor előfordulhat, hogy nem ismerte fel rendesen a vinyót. ilyen esetben nem tudok mit tenni én se.
  • kirol
    Na ami alul vannnak kiírva ECC, TEST, PASS ERROR ECC ERROR: itt nekem a PASS az 4 -ig ment, és 0 ERROR volt. Kb. 65 percet ment.

XP-vel újraindításutáni lemezellenőrzést csináltam, nem talált semmi hibát a vinyón, a Hard Disk Sentinel meg csak írja, hogy a lemez felületén található 10 hibás szektor.
    Mi a francért?