33675

• Axon
    Az elég vaskos :-)
    Ezt meg is kaphatja akár egyetlen letöltési szál is, vagy le van korlátozva?
  • Axon
    Todom, mostanáig nekem is 3-4 körül mozgott. Felmondani pedig nem tudom mivel munkahelyi előfizetés. Ráadásul fix ip-vel és domain névvel, amiket átvinni egyáltalán nem egyszerű.
  • Tomsess
    Ezek szerint mindenhol így tervezik, mert nálunk is április 1-jével lesz az emelés...
  • MerlinW
    Letöltést még nekem sem emelték (még mindig 2Mbit), csak a feltöltést, azt is ~400Kbit-re. 8/512-őt ígértek. Szolgáltatóm azt mondta ők már átálltak, most már csak T-n múlik a dolog akik Ápr 1-re tolták a határidőt. Hát majd meglátjuk.
  • Tomsess
    Sajna jobb minőségben már én sem találom. DC-n találtam ezt a kettőt, de mindkettő ugyan olyan minőségű a pár kilobyte eltérés ellenére is. ÉS valóban hallani (sztem még halkabbra véve is), hogy nem tiszta ... ebben igazat adok...
  • Tomsess
    Jaja, nem beszélve arról, hogy hogy megy, hol nem a netje. És még nem csak a net, hanem a wi-fis LAN hálózat is gyenge ebből adódóan. Mutatta, hogy saját gépéről futtatott CS szervert, belépett a pár háztömbnyi barát és annyira lag-olt neki, hogy lehetetlen volt játszani. Egy hálózaton vannak. És ha már wi-fi-nél saját hálózaton belül ennyire nagy a terhelés ...
  • MerlinW
    100Mbit itthon, 10Mbit külföldre. Cedegát a héten feltöltöm, bocs kiment a fejemből:)
  • Lord Myn
    Hát azért ez már tényleg vicc... 2007-et írunk! Be kell osztani a szomszédokkal...pfff...
  • kirol
    Tényleg ezer köszönet, véletlenül se akarok kötekedni, de ez se túl jó minőségű.

Ha adok rá egy kis volumét, rögtön hallani, hogy ez sem kristálytiszta sajnos.
  • Tomsess
    Akkor jó hallgatást
  • kirol
    Köszi ez már zsír!
  • Tomsess
    Az tényleg mocsokság ... mondjuk én még mindig jól jártam, barátomnak Wi-Fi-s netje van és annyira nagy a leterhelésük (mert állítólag lopja vki útközben,tegnap csak 98%os volt ), hogy alig lehet netezni. Be kell nekik osztani (vagy 4-5 szomszéd), hogy ki mikor, mennyit és meddig tölt. Nem szívesen lennék a helyükbe... Drága a DSL, de megéri.
  • takysoft
    Mocsok T-ék.... kábelnetet csak később emelik.
    most 1 mb-re fizetek annyit, mint aki dsl-nél 4-et kap:(
  • Tomsess
    Most próbáld meg, egy másikat töltöttem fel...
  • kirol
    Valószínű.
  • Tomsess
    Nem nagyon értem ... akadozik a hang? Lehet vmit rosszul töltött fel...
  • kirol
    Figy már. Ez ugrál nekem?
  • Tomsess
    Azt megköszönném, mert most a seederek száma elérte a gigantikus NULLÁT.
  • Tomsess
    Felért! Nincs mit...
  • kirol
    Köszi
  • kirol
    Ja azt hittem kábel, mert ott még csak most fognak emelni.
  • Tomsess
    Pár perc és fent lesz a kért szám a ketteskénRemélem ez elég jó minőségű...
  • Tomsess
    DSL
  • kirol
    Kábelneted van?
  • Tomsess
    Dobálkoztok itt a 8-10 megabitekkel, én meg itt nyöszörgök a 1mbit-es sebességemmel Egyébként most nálunk is emel a T-Com, így +512-őt rádob a letöltésre ... az már valami. De a feltöltés ugyan úgy marad 256.
  • Lord Myn
    Hát igen... Kb. 5-6 ismerősöm mondta mostanában fel a T-Com netet és jött át a chello-hoz, mivel itt a 10mbit az 10mbit. Egyébként boldog lehetsz a 7mbit-tel, mivel volt olyan is akinek az "akár" 8mbit az a gyakorlatban 3-4mbitet jelentett.
  • kirol
    Na megtaláltam a soproni zenéjét, ami a Craig Armstrong Escape. Csak most ezt nem találom, legalábbis jó minőségben nem.
  • Axon
    Hmmm... értem. Akkor tegyem össze a kezem és rebegjek hálaimát.
    Na mindegy. Nem akarok telhetetlennek tünni, hiszen 840 k is elképesztő sebesség és számomra bőven mindenre elég, csak ne hívják 8 megabitnek, hanem hívják 7 megabitnek és mindenki boldog, még én is :-)
  • Lord Myn
    Az enyém 350cd/m2-es (ha jól tudom), de nem is lehet feltekerni maxra a fényerőt, mert kifolyik a szemed (este frankón helyettesíthetné a közvilágítást...).
  • Lord Myn
    Ha T-Com-os neted van, akkor az csak "akár" 8mbit, szóval van amikor 8mbit van amikor kevesebb. Ketteskével nincs probléma, én stabil 1200 KB/s-vel töltök le róla.
  • takysoft
    válaszidő, nem hertz.
    a CRT monitorok másodpercenként a hertznek megfelelő számszor újratöltik a képet.
    a TFT monitor nem tölti újra soha. ha változás történik a képen, azt anniy ms múlva lehet látni.
    elvileg MINDEN tft monitor ugyanolyan szembarát(legalábbis válaszidő szempontból)

ilyen szempontból talán a Fényerőt kéne megnézned. eddig 250 cd/m2, illetve 300 cd/m2 -es monitorokat láttam, lehet van másfajta is.(pontosabban nem láttam, csak nézegettem neten a leírást)

UI: cedega nekem is kéne
  • Axon
    MerlinW: Igérted a legújabb cedega-t. Fel tudod tölteni?
  • Axon
    MerlinW: Mennyi a szervered maximális sávszélessége?

Elvileg nekünk felemelték 8 megabitre a sávunkat, de mint már említettem én max 730 kb/s sebességet tudtam elérni (ez elvileg a 6 megabitnek felne meg) de az is szörnyen ingadozott 300-700 között többnyire 400-as érték körül. Ma reggelre viszont egy stabil 840 kb/s-os sebesség fogadott. Már két nagyobb letöltést is próbáltam két különböző szerverről és mindkét helyen 830-840 között viszonylag stabil sebességet értem el. Amiért kérdezlek az, hogy ez azért még mindig nem 8 megabit (számításaim szerint 1000 kb/s-nak kellene lennie), de ehhez persze mindkét oldalnak biztosítania kellene ezt a sebeséget.
  • Atomreaktor
    omega stone megvan/megvolt nekem. majd ránézek otthon.
  • Atomreaktor
    akkor pl ha egész nap munka miatt gép előtt kell ülnöm, ott sem lenne mindegy a válaszidő. jó lenne egy teszt pár napig pl egy 5ms monitorral, pár napi 8ms fölöttivel.
  • Axon
    Én igazából már feladtam. 720 megás állományból már "csak" 18 mega hiányzik, de ha 3 hónap alatt sem jött le, akkor már nem is fog. Sajnos már senki nem csatlakozik fel az emule-ra akinek meglenne az egész, így tölteni sem tudom.
  • Axon
    Én leszedtem, de még nem volt időm kipróbálni.
  • takysoft
    dosboxal nem nehéz beizzítani
  • Tomsess
    Kár, pedig érdekelt volna. Egyébként nekem megvan a Gene Machine, állítólag kaland, bár még nem tudtam beizzítani XP alatt
    HA már neves megállások: én most vagyok az őrület határán. Lassan már egy hónapja töltöm a Zelenghorm-ot ... kezdetben szépen jött, de az utóbbi időben 1-2kbit/sec.re gyorsult be a letöltés. És már egy ideje 99,3% áll. Megőrjít.
    A másik csuda a The Omega Stone - 60%-on megállt és már egy ideje így van. Első CD-je elméletileg már műxik, de a többire még vagy 2 hónapot várni kell ilyen tempóval.
  • takysoft
    nemtom tudom pontosan miről is van szó... de
    nekem lejöt a Jade, már játszottam is vele.