33675

• Lord Myn
    Most van helyette a Lost Treasures (szintén francia), persze jóval kevesebb ISO-val (azért van 1-2), inkább floppy-s (mindenki ismeri ezt a szót? ) játékok vannak, de legalább napi/heti szinten növekszik, mondjuk az is gáz, hogy az ISO-s játékok többsége francia nyelvű, de 1-2x el lehet csípni angol ISO-t vagy Multi-Language példányt.
  • Lord Myn
    A Silent Hill 2 az nekem is felejthetetlen élmény! Én is tényleg féltem, de nagy nehezen végigjátszottam (persze csak 1 befejezést, pedig megnézném a többit is és a szinkron is tényleg mestermunka), de akárhányszor újrakezdem amikor beérek a városba, abbahagyom, mert nem akarok újra rettegni. A kedvencem az volt, amikor egyik éjjel játszottam és beértem a hotelba (tök sötét, csak a zseblámpa, nagy kuss, háttérben egy kis félelmetes zene) egyszer csak megszólal egy földöntúli hang: .....JAMES..... A Power gombbal kapcsoltam ki a számítógépet.
  • Tomsess
    Nem fogadok veled, mert te megszállottja vagy
  • takysoft
    fogadjuk, hogy gyorsabban végigviszem bármelyik LBA-t versenbyen, mint bárki más az országban? :D

UI: lehet kiadok egy próbaverziót a Settlers II magyarításból, mert írtó lassan lahadok a kiegészítővel(gyk. a kiegészítő angolul még nem jelent meg:D a német verziót fordítom:DDD)
  • Axon
    Fúúúú...orgia! :-)

Ferenc felnégyeléséről én is megnéznék egy videot ;-)
  • Tomsess
    Tom, hogy nincs ... de ez nem olyan LAN party. Ez kaLANd party. A hálózat csak azért kell, hogy zenéket, filmeket cuccolunk át egyik vinyóról a másikra, de a lényege a csoportos kalandjáték játszás. Ergo olyan mintha otthon nyomatnád, csak itt párhuzamosan nyomja egy helyiségben mindenki azt a gammát fülessel és aztán dicsőség ha vki előbbre jut mint a többiek. Természetesen bekiabálásokkal teli, meg "ne oda menj, ott én is sokáig kerestem" segítségekkel megspékelt. Állat király így kalandjátékot játszani. Legutóbbin a Grim Fandango-t nyomattuk, hát 1-2 rész rendesen betett ... de vmelyikünk mindig előbbre volt. Sosem volt olyan, hogy profi kalandjátékos ... a kezdők ugyan úgy megoldottak hamarabb fejtörőket. Aztán ha vki nagyon lemaradt, akkor megvártuk.Addig mindenki bekajált, megmutogatta kedvenc freeware játék gyűjteményét, meg lejátszotta kedvenc Ferike ördögűzése (EKSZÖSZÁJSZBÚÚÚK) filmjét és folytatódhatott a gém
    De egyébként ha jóltom az LBA játszható osztott képernyőn ketten. Nem?
  • kirol
    Jöhetne is már egy új Silent Hill játél PC-re!
  • Axon
    Ez engem érdekelne, meg a Vikings kiegészítő is, mivel nem is tudtam róla, hogy kiegészítő is jelent meg hozzá.
  • takysoft
    ha valakit érdekel, nemsokára elkészül a Settlers II 10th Anniversary és a Vikings kiegészítő magyarítása.(előbbi már kész van, most már csak a viking kapányok vannak hátra)
    kb 80%-on állok tesztelést is beleértve. talán hétvégére meglesz:D
  • takysoft
    köszi, majd megkeresem.
    a par time a user.con file-okban vannak. lehet, hogy az én verziómban valamiért mások a time-ok. ne foglalkozz vele.
    ha komolyabban érdekelnek a secretek, nézz meg egy walktrough-t:D
    ott sok info van a pályákról, titkokról, és a titkos pályák eléréséről.
    jó játékot kívánok
  • takysoft
    magyar torrent site. nincs meghívóm:(
  • takysoft
    ha más revolution kalandok is érdekelnek, nézd meg a Broken sword sorozatot. azzal futottak csak be igazán!
  • takysoft
    LBA-ban nincs multi:D
  • Axon
    taky: bugreport a DukeNukem 3D-hez. Pályák végén amikor kiírja az eredményt, akkor az egyik szóban fel van cserélve két betű. Már nem emlkészem a szóra, de rögtön meg fogod találni, mivel 3-4 sor az egész.

Első pályát végigtoltam 14 és fél perc alatt, mire közölte, hogy a rekord 57 másodperc... hmmm...
    8 titkos helyből nullát találtam meg. Elgondolkoztam, hogy hagynom kéne a fenébe az egészet :-)
    Most talán a 4. pályánál járok ha jól emlékszem.
  • Randal
    Vagyunk így egy páran vele:D
    Volt régebben egy jó kis francia oldal, a Paradise Kiss asszem. Ott full isokat lehetett leszedni, de sajna az is behalt:(

Pedig a listámon lévő régi-régi mászkálósak meg egyebek onnan vannak:D
    Szóval én ilyen ISO buzi avgyok:D
    Ja, amíg le nem törlöm, közzéteszem mim van, hátha:

AD&D - Masterpiece Collection

NFO, emg regelés utáni elérhetőség itt, de esetleg felrakom ha kell. MEg vannak itt szaftos cuccok is:D
    Meg valami Leisure Larry Complete, meg sok-sok nyalánkság:D

De ezt spoilerbe:
  • Axon
    Azt jobb ha nem faggatod.
    Múltkor kíváncsiskodtam és majdnem tarkónlőtték az egész The Longest Journey topic teljes törzsközönségét.
    A Falu című filből véve szabadon: Tudod ez az amiről nem beszélünk :-)
  • Axon
    Jesszusom!
    Ennyi játékot végig sem lehet játszani :-)
  • csgj
    én meg nem is értem, hogy mi az a betonos oldal...
  • trmn #19697
    Betonosra hogyan lehet bekerülni? Már vagy egy éve szeretnék, de nem jön össze...(((
  • csgj
    nekem nagyon bejött a jó régi Beneath a Steel Sky. Marha jó kalandjáték, kb 2 éve vmilyen újsághoz járt, de egyébként is le lehet szedni ingyen... A grafika, hát az olyan ősi kockás volt xD, de nem foglalkoztam vele, a hangulata, meg az egész game nagyon lekötött. Csak rövid volt sajnos...
  • Tomsess
    LBA-t akartuk nyomatni múltkor a lanparty-n, de a hülye XP-n se az első, se a második részt nem tudtuk beizzítani. Lehet vmi hülye verzió van meg nekem. Psychonauts-ot nyomattam, tetszett. De az is olyan quest-es platform inkább mint a BG&E. Viszont nagyon jó...
  • takysoft
    Ha igazán jó Akció-kaland párosítást keresel, akkor vagy LBA 1-2(ha grafika nem zavar nagyon), vagy Psychonauts(ezen utóbbi gyönyörű. nem régi game)
    ezek "minden korosztály" minősítésűek. horrorosabbakkal nem nagyon játszom:D (bár a Psychonauts elmegyúgyintézet felső részében van némi silent hill érzés:D)
  • takysoft
    Alone nem olyan rosz, csak nagyon nehéz. de vannak benne jó dolgok....
    sűrűn kell menteni:D
    első részben van egy könyv. fel lehet venni az egyik szobában.
    Ha elolvasod.. meghalsz:D
  • takysoft
    az rettegés? a rettegés nem jó szó.....
    Silent hill 2... éjjel.. fülhallgatóval... egyedül.... majdnem összefostam magam:( pedig még az ellenség se jött... hangok nyikorgások... köd... a story... a zene... az összhatás.... minden egye lépés....
    SOHA az életben nem akarok mgé egyszer annyira félni!!!

pedig nem vagyok félős.... 10 évesen simán végignéztem tévében a jasont, meg a fraddyt, chuckybabával, meg a kedvencek temetőjével együtt... filmtől sose félek...
    de a silent hill 2 örök nyomot hagyott bennem.....(2 napot játszottam vele, de abbahagytam.. nem bírtam:D)
    Majd megnézem egyszer magyarítással.. ellítólag jó szinronja lett..
    persze nappal, és társaságban... úgy nem félelmetes:D
  • Tomsess
    Erre is az a válaszom, hogy az inkább akció mint kaland. Első két rész még kalandos, de a 3.-tól már átment EKSÖN-be Úgy ahogy az Alone in the Dark is ... a 3. után totál.
  • MerlinW
    Reklám: Rettegés kell? Jó sztori? Kaland? Akció?

Silent Hill...
  • Tomsess
    Naná, ma ez a menő. Szépen át akarják vinni a stílust akcióba. A vegyítés még nem gond, akkor ha: a játékos maga választhatja ki mit akar. Tehát mint oly sok kalandjátéknál láttuk, vannak akció részek, de ha nem akaródzik azokat játszani, vagy az ügyességi rész nehéz, akkor simán átugorhatjuk. Ilyen kellene, hogy ha egy vérbeli kalandor beül a gém elé, akkor kihívás legyen neki az, hogy bármiféle harc és lopakodás nélkül végigvigye a játékot. Aki meg a hentet szereti, az meg játsza úgy ahogy akarja. Én ezért is szeretem a kalandokat, mert némelyik elé öröm beülni. Nyugi az egész, szép tájak, filmszerű sztori ... kijátszás után összetett történet. Még el is tudom mesélni az egészet, ha vki kérdezi miről szól. De persze az, hogy vmi point&click nem jeleti azt, hogy nem dobja fel az adrenalin szintet. Nem egy kalandban van olyan rész, ahol gyorsan kell vmit cselekedni különben meghalsz. Elsőre nekem megint az Atlantis 1 ugrik be ... abban rendesen a torkomban éreztem dobogni a szívemet, barátom meg ordibált mellettem, hogy KATTINTSÁL MÁR RÁ! GYORSAAAN! Élvezet volt... Vagy ha már horror, sztem egy horror-FPS-től kezdetben kiráz a hideg. Majd besz*rsz az elején mikor még nem ismered a szörnyeket a scripteket ... de amint elérsz a feléhez már uncsi lesz. Ugyan onnan ugrik ki, tudod hogy lődd szét a fejét. Lásd. Doom 3, vagy ami nekem ilyen végére NO-PARA volt, az a The Suffering. Elején nem mertem játszani ... beültettem barátomat, ő elvitte vmeddig, aztán mikor már tudtam honnan jönnek a szörnyek elkezdtem én is :)
    De aztán a felétől már csak aprítottam őket és csak 1-2 olyan rész volt mikor még hátrahőköltem. A barlangos rész után szinte semmi ... csak mikor a pincében a börtönbe visszamenve az egyik ajtón beugrik eléd egy késes szörny ... az volt ilyen hátraesős.
    Ellenben egy horror kaland annyira változatos, hogy egész végig rettegsz. Vagyis én ígyvok vele. Bár tudom, hogy nem lehet benne meghalni, mégis félek. Ha már Lovecraft, akkor Necronomicon. Az a játék annyira üres ... annyira visszaadja a Lovecraftos városokat, hogy rendesen félelmetes. Én a vörös házig bírtam :)
    A Call of Cthulhu-val meg én a városig játszottam kipróbálás szintjén. Először nem tetszett, de aztán teltek múltak az idők és rájöttem, hogy mennyire megtetszett. Szinte a rabjává váltam, holott nem is játszottam vele sokat. Nemtom értitek-e milyen ez. Mint amikor játszasz vmi játékot ... és megyen vmi menő reklám a TV-ben ... aztán idővel berögzül, hogy : JÁTÉK+EZ A REKLÁM. És mint a feltételes reflex, amint pár év múlva leadják azt a reklámot, akkor azonnal a játék ugrik be, vmilyen akkor lényegtelen helyszín. Nekem pl a NOX-al volt így. Tesómtól kaptam vmi zselés gyertyát, olyan furcsa illata volt. letettem a PC mellé és akkortájt játszottam a NOX-ot. Azóta is berögzült, hogy ha megszagolom a gyertyát, azonnal a NOX ugrik be
    Szal asszem mégeccer nekifutok a Call of Cthulhu-nak. Bár annyira nem kaland, de eléggé jó, hogy nem kell kigyilkolni benne a fél lakosságot. Meg aztán, ez is olyan rendes tengerparti szörnyszülött Lovecrafti halászváros fílinget ad
  • MerlinW
    Akinek mond valamit a "betonos oldal" azoknak igen:)
    40GB.
  • Tomsess
    Megyek is ... kösz!
  • csgj
    de ez jobb :D le is lehet szedni ezeket?
  • csgj
    az abandonia is jó
  • MerlinW
    Aki aszfaltos az cuppanjon csak rá erre: Underdogs Siterip:) 4300 játék 1980-2000 között...:)

Lista
  • csgj
    csak azért írtalak téged, mert a többieket nem láttam itt sg-én, és gondoltam, hogy ha itt van az egyik fordító, akkor őt dicsőítem Nem írtak sehol sem külön téged, úgyhogy nyugi, együtt vagytok királyak :) Tényleg naon jó a fordítás, ha eddig volt benne hiba, azt nem vettem észre :D Ja, és a legfontosabb, hogy jól passzol az emberek stílusához. Például a sepregető gondnok fickó a fekete-fehér filmes mozi előtt... mivel angolul is parasztosan beszél, ezért a fordítás is cool parasztos lett. :D :D
  • trmn #19682
    Off
    Ha van valakinek eladó eredeti (nem gamestaros) Syberia 2, megvenném.
    On
  • Randal
    Azért lehet Akció-Kaland-horrort is összehozni, lásd Call of Cthulhu. Igaz még nagyon az elején vagyok (azaz most nem játszok vele), de elég komoly kis gamma. Nagyon hozza a fílinget, bár a házba kicsit idegesítő, hogyha nem találsz valamit akkor sokáig mászkálsz és közben hallgatod a folyamatos lődözést, de egye fene.
    Viszont Innsmoutban a pofák hogy néznek ki, félelmetes:D

Nekem a Tunguska még egy kicsit csalódás. Edig 4x kellett végigjátszáshoz nyúlnom, mert elakadtam. És ezek (szerintem) nem apró kis figyelmetlenségek voltak. De ettől függetlenül tetszik, mert egy nagyon érdekes témához és helyhez nyúltak a készítők, várom a végét rendesen.

A Syberiákat meg még mindig nem vittem végig:(

De esetleg akció kalandban még említhetjü az omikront is. Az is nagyon jó, és abban megvannak ugyanazok a tulajdonságok amiket a Dreamfall kapcsán felsoroltál. Abban a játékban komolyan tudták ezeket ötvözni. (Igaz most az is pihizik. A második városrész engem frusztrál kegyetlenül).
  • Kiru
    KÖSZI!
  • trmn #19679
    Felért a Sacred Rings, lehet leszedni )))
  • takysoft
    da sajnos a kalandjátékok is torzulnak.
    valami marha egyszer kitalálta, hogy úgy már nem lehet eladni kalandot, hogy az "csak" kaland. erre.... hogy is mondjam... kiherélték a stílust.
    szinte minden kalandba kerül valami vacak... még a Dreamfallba is....
    ilyenek, hogy verekedés, lopakodás, elfogyó pénz... HP....
    pedig legtöbben régi jó kis lukaszos:D játékokat szeretjük:D
    Monkey Island 1-ben speciel külön kihívás meghalni:D
    (gyk. ezt kevesen tudják: Guybrush akár 10 percig is bírja a víz alatt levegővétel nélkül. MI1-ben van egy rész, ahol egy béklyóval ledobnak a víz alá. igen triviális módon ki lehet jutni(egy kattintás az egész majdnem), de nem nem tesszük 10 perc múlva game over:D)
    a pénz még nem is zavarna...(az még Zak McKrackenben is volt:D)
    meg talán még a lopakodás se(bár az már ügyességi)
    de némelyikben konkrátan céltalan verekedés van(Dreamfallba minek kellett pl....)
  • takysoft
    erre nekem illett volna először reagálon, de nem voltam itt:(
    attól még jobb későn, mint soha.

1: csapatmunka volt, és jó ha a szövegek kb 30-35%-át én fordítottam.(ezt imyke tudná pontosan)
    2: honnét vetted, hogy csak én csináltam? én írtam valahol?
    nem lecseszés, sőt örülök nagyon, ha tetszett a magyarítás, de még véletlen sem szeretném "úgy" reklámozni, hogy én csináltam.
    ha én írtam fórumon, vagy ilyesmi, szívesen javítanám.
  • Tomsess
    Azt kellene neki beírni válasznak, hogy: Tudod miért nem teccik neked ez a játék? Azért bakker, mert nem olyannak csinálták mint amilyen te vagy