33675

• takysoft
    naja...
    és még mindig a Sam&Max episode 2-höz várok egy jól működő cracket.
    az egyik crackem nem müxik(ugyanúgy demo a játék), a másikkal meg kifagy a játék az elején.(mikor bosco-nál megpróbálom felvenni a borotvahabot, és utánki kimennék az utcára)
  • csgj
    Vagy Benoit Sokal, vagy Revolution-ös srácok csinálhatnának már vmi igazán ütős kalandjátékot! :) Mert véglis vannak azért mostanában is kalandgamek, csak kicsik, és mindig vmilyen apró, nem túl híres fejlesztőgárda készíti őket... ezért általában nem lesznek jók... vagy ha esetleg jók lesznek, akkor sem kapnak nagy figyelmet :(
  • Tomsess
    Andersen meséi alapján készült nyugis kalandjáték. Állítólag jóra sikerült
  • kirol
    Hát utóbbi az meg mi az?

Inkább egy rendes kalandjáték jelenjen már meg!
  • Tomsess
    Huh...pont ezt akartam én is beírni. Nagyon kíváncsi vagyok rá, mit hoztak össze a sztorival. Remélem nem csak a tech demó pálya feltuningolt változatával szúrják ki a szemünket. Jön lefele, de nagyon lassan ... pedig már fúrja az oldalamat a kíváncsiság...
    Egyébként a HCA - The Ugly Prince Duckling is megjelent
  • csgj
    na, kijött ez a Penumbra.... vki kipróbálta már? (én tartok tőle, hogy béna lett)
  • trmn #19749
    Szintén a második bankot fogyasztjuk. Mi abba fáradtunk bele de piszkosul, hogy mennyi papirt kell beadni. Aztán csak hitegetik az embert, hogy minden rendben van, majd kiderül, hogy mégsem, mert valami hiányzik vagy rosszul lett kitöltve vagy csak egyszerűen azért, hogy belekössenek valamibe. Mindezt kétszer átélve. Szóval nem egyszerű dolog ez, irígylem azokat, akik szülői segíséggel juthatnak előbbre mint pl a főnököm. 36 millás házat finanszíroztak neki a szülei, nincs egy gramm hitele sem...
  • Axon
    Már én sem emlékszem, hogy melyik bankot reklámozzák.
    A reklámjuk egyébként tényleg jópofa, de a valósághoz semmi köze.

Nekem a kedvenc reklámom az volt (2-3 éve nyomták a tévében), amikor a megszeppent faszi bemegy egy hatalmas terembe és a terem közepén leül az ott árválkodó egyetlen székre, szemben a hatlams pulpitussal, ahol több méter magasságban ott ül a bizottság.
    Záporoznak rá a kérdések mint a géppuskatűz: be nem vallott jövedelme, eltitkolt nemibetegsége, meg még egy csomó ehhez hasonló.

Az a röhej az egészben, hogy eddig ez a reklám áll a legközelebb a valósághoz. na persze a relámban szereplő bank azt hangoztatta, hogy náluk ilyen nincs. Nekem az Erste bankban ki kellett töltenem egy hosszú kérdőívet, amelyben arra is kíváncsiak voltak, hogy mennyit eszek, mennyit ruházkodom, kirándulok, utazok. Éppen csak a pöszörőm méretét nem kellett beírnom... :-)
  • takysoft
    én tuti a nyószómuszósoknál probálkoznék először. írtó jó az a reklám:D
    melyik is az a bank? (ezt az apróságot sose figyeltem meg a reklában:D)
  • Axon
    "Nálunk lakáshitel 2 napon belül, jöjjön csak hozzánk! XY bank!"

Te nyertél. 4 hónap és 2 bank elfogyasztása után kaptunk hitelt, megalázva közben mint egy leprást.
  • Axon
    Én mind a 4 Silent Hill részt próbáltam, de hosszabban csak a 2. részt toltam. Azt is azért hagytam abba egy idő után, mert tartottam tőle, hogy megáll a szívem, annyira féltem (és ez most nem vicc).
  • trmn #19744
    Négy hónap kuncsorgással csak második lehetsz. Mi 6 hónapos kálvárián leszünk túl, remélem hamarosan ))
  • trmn #19743
    Mi is most állunk költözés előtt. Már előre félek, hogy mennyi kacatot kell áthurcolni...
  • Axon
    Csöpögtes némi adatot.
    Melyik városban, hol (belváros, középváros, város széle, városszéle után), társas ház-e és ha igen, akkor hány lakásos, vannak-e mellette hasonló vagy más jellegű új vagy régebbi társas házak, azok négyzetméter árai, négyzetméter árak úgy általában és a te leendő lakásodnál, garázs és parkolóhely van-e, hanyadik emeleten vesztek házat és hány emeletes lesz a társasház, van-e tetőtér, satöbbi.
  • Axon
    Igazad van!
    Sátornál komolyabb dolgot sosem építenék. Garantáltan öngyilkos lennék...
  • Axon
    Nyáron lesz 2 éve, hogy én is átestem pont ezen. Első ház vásárlás, költözködés napokig, aztán dobozban keresgetés hetekig. Előtte 4 hónap(!) pénzkuncsorgás bankoktól, közben tv köbdösése lakáshitel reklámok nézésekor. Hitel törlesztés életem végéig.
    Irígykedni tényleg nem érdemes...
  • MerlinW
    Nálam a sorrend: 1,2,3,4. Szerintem is nagyon jó lett a 2. rész. A 3. meg olyan mint egy interaktív rajzfilm. 4. annyira nem lehet jó, mert abbahagytam az első pár óra után, és most vár vinyón a folytatásra. De lehet csak türelmem, időm nem volt. Az első meg az egyik best-of-ever kaland.
  • szotyimutyi
    Nekem is csak a Comic Sans MS van.
  • Tomsess
    Megköszönném, főleg, hogy közölted, hogy nem is annyira akció mint kaland De akkor emulátort is kérek hozzá ... meg majd segítséget a beizzításához (nemvok jó emulátorokban :)
  • csgj
    hehh, nekem meg a második tetszett a legjobban :D habár én nem toltam az elsőt, szóval lehet, hogy az jobban bejönne
  • serito
    Nem ház, abba én se fognék bele. Lakást veszek 60m2 2 szoba+nappali.
  • Lord Myn
    VÁÁÁÁ... hogy én is hogy utálom a költözködést! És még ráadásul nincs is kész a leendő lakásotok??? Hidd el nem írigyellek. De ugye nem épitkeztek? Eddig az összes (értsd: 100%) ismerősöm, aki ház-épitkezésbe kezdett, annak ráment a házassága, mindnek válás lett a vége. Én meg is fogadtam, hogy soha nem fogok házatépíteni, amúgy is mindenen fel tudom b*szni az agyam, kész rémálom lenne...
  • Lord Myn
    Azt én is láttam egyszer, egész jól megcsinálták, szinte alig észrevehető, hogy emulátoros. De egyébként szeretek emulátor beállításokkal sz*rakodni, mert akkor legalább olyanra állítom be amilyenre én szeretném.
  • serito
    Nem voltam mostanában köztetek.
    Erre csak azt mondom, ha nem muszály ne költözzetek mert az valami borzasztó. Három napba telt míg átcuccoltunk a haverom lakásába, ahol addíg maradunk míg megvesszük és befejezzük a leendő lakásunkat. Ne is írigykedjetek mert tetemes hitelt fogok felvenni! Az, hogy fárasztó és idegörlő az egész művelet még elmegy de, hogy a gépemet (mármint az otthonit) már 2 hete nem kapcsoltam be az nagyon fáj. Rengeteg gamma megjelent amiket most csak sorgalmasan begyüjtök és sóvárogva nézegetem a polcon. Ha minden úgy lesz ahogy tervezem akkor kb 2 hónap múlva már hozzá is férek a gépemhez és azt hiszem nem is állok fel mellőle 2-3 napig.
    Bocsi az offért csak elsírtam a bánatom.
    Mindenkinek jó játékot!
  • Lord Myn
    Titkos forrásból...

Viccet félretéve: volt 1 haverom, aki nagy PSX-es volt, neki volt 1-2 ilyen kincse. Ha akarod felrakom a ketteskére, mivel nem nagy, csak 1 CD. De ez igazából a 2. része, az első az csak SNES-re (Super Nintendo) jelent még és a PSX-es változat ennek a folytatása, csak marketing okokból adták neki a megtévesztő címet (nem sokan ismerték a SNES-es első részt). Egyébként SNES emulátoron az első rész is megvan, az is egész jó, ha el tudsz tekinteni '90-es évek VGA DOS-os grafikájától, meg amúgy is nagy kuriózum egy kalandjáték Nintendóra. Szóval, ha kell szólj(atok) és feltöltöm emulátorral együtt. Még voltak folytatásai a játéknak, de azok sajnos csak PS2-re jelentek meg és a PS2 emulátor még elég gyerekcipőben van, meg paksi erőmű kell hozzá.
  • takysoft
    az első a legjobb:D
    a második a legvacakabb
    a harmadik egész jó.
    a negyedikkel még nem játszottam, de jókat hallottam róla.
  • serito
    Hatalmas, köszönet érte!!!
  • csgj
    végigvittem az első részen kívül az összeset (4 részes EDDIG :D). Valóban iszonyat jó gamek, George pedig akármennyire is buzisan néz ki, naon állat beszólásai vannak :D De az elsőt is ki kéne játszanom, csak először még végzek a Longest Journey-vel :)
  • Tomsess
    A Clock Tower-t én is kerestem már, de nem találtam. Neked honnan van meg?
  • Tomsess
    Megnéttem a Wördömet, de nincs benne olyan
  • Atomreaktor
    Sziasztok! "TheSans" betűtípus nincs meg véletlenül vkinek?:)
  • Axon
    Egy ilyen megbízhatatlanul működő valamit vegyek meg? ;-)
  • takysoft
    talán mert nem vetted meg:D
    (amúgy sry, nem értek nod-hoz)
  • Axon
    Nem tudjátok mi történt a nod32-vel?
    Eddig szépen frissítette az adatbázist, de egy idő óta nem teszi. A 2.5-ös Nod volt fent hozzá a 2.1- nod fix, hogy mindig frissítse, ne csak 30 napig.
    Most feltettem az új 2.7-es nod-ot és rá az új 2.2-es nod fix-et, de nem akarja frissíteni magát. Lövésem sincs, hogy miért.
  • Atomreaktor
    Sziasztok!
    Van aki Corelban nagyon jártas?
  • takysoft
    Katt a képre a nagyításhoz:
  • takysoft
    Készítettem egy magyarítást a Settlers II 10th Anniversary c. játékhoz. (másnéven The Next Generation)
    A fordítás tartalmazza a játék szövegeinek 100%-át.

A játék kiegészítője (a Vikings) eddig csak német nyelven jelent meg. A magyarítás tartalmazza annak is a teljes multiplayer részét, és a single playert is a kampányszövegeken kívül.
    1-2 héten belül meglesz az is, majd update-elem, amint kész van(németről nehezebb fordítani, azért adom közkézre, ami már megvan)

Kérlek olvassátok el a readme-t!

Íme a magyarítás:
    http://takysoft.extra.hu/settlers2hun.zip
    (méretileg picike:D)

és itt van pár kép a galériába is:
    http://takysoft.extra.hu/s2kepek.zip

Barátsággal:
    Taky
    UI: a readme-t fontos elolvasni, mert a telepítés nem egyszerű (igazából egyszerű, csak nem olyan "installer"-egyszerű)
  • takysoft
    nekem van win-es változat silent hill 1-ből.
    pontosabban sh1-re nagyon kihegyezett emulátorkörnyezet, installerrel, meg mindennel.
  • Lord Myn
    Én csak a 2-3-at vittem végig. A 4. rész annyira nem tetszett (na meg azok az elpusztíthatatlan lebegő szellemek, az már sok volt...). Az 1. rész tervbe van véve, de még nem jutottam el odáig, hogy végignyomjam PSX emun. Ja, erről jut eszembe, hogy akit nem zavar a "kockás-poligon" (a'la PSX) grafika és szereti az ilyesfajta horrort, annak ajánlom a Clock Tower c. játékot, nemrég próbáltam ki PSX emulátoron, hát mit ne mondjak torkomban dobogott a szívem, pedig ez inkább kalandjáték, mint akció-kaland, de van benne 1-2 menekülős rész... Gyorsan ki is kapcsoltam, öreg vagyok már az ilyesmihez.
  • kirol
    Ja, én is hasonlóan voltam vele. Csak egyszer vittem mindet végig, a többi befejezést csak megnéztem. Így utólag nem is értem, hogy játszottam velük, nem kezdeném újra egyiket se.

De ha lenne SH 5, azonnal belevágnék szerintem.