33675

• csgj
    jó ez, csak a Dreamfallnak is van külön topicja... Meg aztán ez nem teljesen egy TLJ topic, inkább olyan vegyes, kalandjátékos :D
  • kirol
    HM? Ez mi ez?
  • takysoft
    Hát... encarta nem tart valami túl okosnak:(
  • kirol
    Na jutottál már valamire?
  • kirol
    Tudtommal a legújabb ilyen módszer az, hogy 1 évig megy így a Vista. Már nem csak 120 napig.
  • Axon
    Na igen és úgy rémlik, mintha az lett volna a leírásban, hogy ha túl lépjük a 30 napot, akkor már nem működik, úgyhogy érdemes telefonos ébresztést kérni :-)
  • takysoft
    és max 3-szor lehet megtenni, szal csak a 30. nap közelében érdemes.
    csak úgy húzható ki 120 napra.
  • Axon
    Igen ez lesz az.
    Közben én is megtaláltam:
    A start gombra bökve be kell ütni a "Cmd" parancsot, amely megnyitja a szöveges terminált. Ide be kell írni a "slmgr -rearm" parancsot, meg kell nyomni az entert, végül újra kell indítani a számítógépet. Ezt persze nem a harmincegyedik napon kell megtenni, hanem előtte.
  • Ersiman
    Ez is egy lehetőség, ha még működik:

"A Windows Secrets viszont egy olyan megoldást tett közzé, mellyel akár további 8 hónappal megtoldható ez a négy hónap.

Ehhez nem kell mást tenni, csupán a regisztrációs adatbázisban a HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\SL útvonalon a SkipRearm bejegyzés értékét 0-ról 1-re állítjuk át. Az új beállítások érvényesítéséhez természetesen a rendszer újraindítása elengedhetetlen.

Érdemes megemlíteni, hogy a legfrissebb kiadású Vistákban a fent említett módszerek nem működhetnek, ugyanis a Microsoft kiszedte ezt a lehetőséget az operációs rendszerből, így a felhasználó mindenképpen azt a verziót kényszerül használni, amiért fizetett."
  • Ersiman
    Üdv!

Ez lehet az, de lehet hogy már javították és nem működik:

"Nem kell mást tennünk, mint Rendszergazdaként belépni a Windowsba, és a parancssori ablakon belül begépelni a "slmgr -rearm" utasítást, majd újraindítani a rendszert. Láss csodát, újabb 30 nap áll rendelkezésünkre, de nem szabad elfelejteni, hogy ezt csupán kétszer lehet eljátszani."
  • Axon
    Van egy teljesen legális módszer, hogy 120 napig (4 hónapig) legálisan lehet hosszabítani az alap Vistat. A parancssorba kell beírni egy utasítást. Egy másik gépen olvastam ezt és ott le is mentettem, hogy mit kell beírni. Majd ha átmegyek ahhoz a géphez, akkor bekopizom ide.
  • Axon
    Köszi, az nagyon jó lesz.
  • kirol
    Miért nem volt jó ez?
  • csgj
    indítottam Dreamfall Chapters-es topicot, habár elképzelhető, hogy még jó messze van az első epizód megjelenésének ideje xD
  • Lord Myn
    Szerintem a Vistának is akkor lesz majd értelme, mikor végre kijön a DX10, illetve a DX10-es cuccok, addig biztos, hogy fel sem rakom (na meg amíg nem jön hozzá meg legalább az első SP). XP nélkül is megvoltam jó ideig, 2003 őszén raktam fel a gépemre először.
  • takysoft
    Imyke beköszönt a fordítós topicba.
  • kirol
    Üdvözlet neked!
  • takysoft
    Megvan a Nyertes!
    Hanns-G HX191DP 19", 5ms, 1:700, 300cd/m2 40.632 Ft
    ma meg is vettem NovaCompban. picit fura nekem még a TFT, eddig crt-m volt, de biztos meg fogom szokni.
    egyenlőre tetszik. szép nagy.
  • Tomsess
    Én úgytom, hogy kiadtak egy ilyen próbaverziós Vistát is, barátomnak az van. A regelés után asszem egészen augusztusig használható. És végül is a full verzió, csak van egy 5-6 hónap időkorlát. Vmelyik PC-s magazin mellékletén volt. De részemről abszolút nem érdekel a Vista ... XP-vel is simán megvok. A régi kalandok már ezen sem mennek rendesen, nem hogy még átmenjek Vistára
  • MerlinW
    Fejlesztek Vistán (Vistás alkalmazásokat), megvette a cég. De van neten sok időkorlátot megkerülő cucc. Frissíteni addig lehet amíg le nem jár a 30 nap. Nomár most ha megállítod az órát, bármeddig frissítheted. Én nem próbáltam, fórumokon olvasom. Töltök majd fel ilyen cumókat is.
  • Axon
    "Játékra van egy teljesen tiszta XP-m, a többi dolgot Linuxon végzem"

Pontosan én is ezzel a felállással működök már jóideje.

A magyar nyelvű vista jó lenne. Hogyan lehet kiktatni az időkorlátot? Van hozzá megfelelő serial vagy más megoldás? Gondolom frissíteni nem tudod, vagy azt is meg tudtad oldani?
  • MerlinW
    Dolgoznom kell rajta. Jó, jó, de multimédiára még kevés. Néha elhasal még régebbi video/hang kodekeken, Sok játék nem megy rajta, ill ami megy azok közül sok lassabban mint XP-n. Egyébként kényelmes, és gyors ha megszbadítod a grafikai hülyeségeitől (gyak.: classic skin)

Adobnak most jönnek a CS3-as alkalmazásai amik már jól fognak futni Vistán (Macromedia és Adobe termékek, mert ugye felvásárolta Adobe a Macro-t) Visual studio, megy jól, Borland termékek nemtom, nem mertem kisérletezni, így vmware(6beta)-en Delphizem. Photoshop CS3 megy, bár kicsit bugzik. Total Commander 7rc, daemon tools, tömörítő alkalmazások, Firefox/Thunderbird, strongDC, uTorrent, winamp, mennek.

BSplayer, mplayerC, powerDVD-t nem néztem még, mert hülyén hangzik, de a media player 11 elég jó lett- No meg dolgozom vele nem szórakozom. Játékra van egy teljesen tiszta XP-m, a többi dolgot Linuxon végzem:)

Axon: Mindegyik műxik ami fent van torrenten ha jó az Angol. VMWare-en úgy csináld hogy nem lehet kiiktatni az időkorlátot, legalábbis nekem nem sikerült, a sajátos bios-emulációja miatt. Ha magyar kell, akkor azt felerőszakolhatom nektek.
  • Axon
    Már én is tervezem egy ideje, hogy kipróbálom, először csak VMWare környezetben. Eddig csak és kizárólag rosszat hallottam róla (sokat) így nem törtem kezem-lábam a kipróbálására. Még meg sincs. Akinek esetleg van működő verziója az feltolhatná a szerverre.
  • szotyimutyi
    A w. vista-t próbálta már valaki? Mindenfélét lehet hallani róla.
  • Tomsess
    Sztem jó lett ... illik a topic-hoz
  • csgj
    na, hogy tetszik az új logom? tom, nemvok profi, de hát ezt sikerült összehozni :D
  • M.A.D.
    Szinte sejtettem, hogy munkaidős dolog. Nekünk volt a cégnél ilyen táblázat (még ne láttam a tiedét, most töltöm le). Ott lehetett hiányt csinálni. :(
  • M.A.D.
    Ez életem értelme.
  • kirol
    Na jó, felraktam ketteskére. Aki a G oszlopban meg tudja csinálni, hogy legyen pl. 35 perc hiány, az kap a kínai népköztársaság nevében egy elismerő oklevelet, melyet a baszk szerapatistáktól lehet személyesen átvenni.
  • M.A.D.
    Jó, akkor már csakazértis. Nem látja senki.
  • kirol
    NEM! [agresszív kismalac stílusban]
  • M.A.D.
    Én is akarom tudni. :))
  • kirol
    Priviben megírom, mert nem akarom, hogy mindenki lássa ezt.
  • Tomsess
    Hát elméletileg pár hónap múlva ECDL vizsgám lesz belőle, szal mondjad ... max leégek
  • kirol
    Van itt köztetek valaki aki excel-ben otthon van elég jól?
    Mert lenne egy kis problémám.
  • takysoft
    ő nem nagy szám... Varjú beszólásai arrafele annál inkább:D
  • csgj
    Longest Journey-ben Varjú a kedvencem, hihetetlen jópofa madár :D Ja, a Dreamfallt is végigjátszottam mégegyszer. Csakhogy minden teljesen világos legyen :) Az első részt még nem toltam végig, de igyekszem. Most megyek Roper Klaks-hoz, kíváncsi vagyok, hogy milyen nagy gonosznak xD A Dreamfallban valahogy túl hülyének nézett ki hozzá :D
  • Tomsess
    Dehogynem, már mikor felraktam. Nekem az 1-3-tól működnek a krekkek, csak a 4-eshez hiányzik. Ahhoz nem tud valaki?
  • takysoft
    ahhoz nincs egy crack fent?
  • MerlinW
    Feldobod nekem a tört EP 3-at, adok neked EP2 törést. Biznic?:D