33675

• takysoft
    mi volt a gond azzal a Cedegával, amit én tettem fel?
  • csgj
    hú, azért ez durva... most jött ki, és már EVM-es budget...
  • kirol
    Nekem is megvan, jó kis játék vot a Prisoner of Ice.

Láttátok ezt?
  • Tomsess
    Prisoner of Ice nekem már régóta megvan. Még anno vmikor 98-ban volt a PC Guruban mellékletként. Huhh...mennyit nyomattuk annó. Barátom eljött hozzám, hogy együtt tanulunk, aztán a vége az lett, hogy kijátszottuk pár óra alatt. Azután még egyszer és mégegyszer. Vagy 4-5-ször már tuti kivittem Előre segítek annyit, hogy meg lehet benne halni
    A Robin Hood Quest-et én meg le sem töltöttem, mert BŰN RONDA, RAMATY és ami a legfőbb negatívum : NEM KALAND. Olyan néven illetik, de ez egy lopakodós akció/mászkálós játék. Mindent elárul róla, hogy egér támogatás NINCS
  • Axon
    Nem csak cedega nem szereti robint, de én sem.
    Megnéztem végre.
    Az alap, hogy kell neki egy .dll: cmsvcp71.dll
    Csak ezután idul el.
    Ne kérjétek tőlem, hogy töltsem fel, mert ez eszméletlenül szörnyű!
    Eleve csak a nyilakkal mozoghatunk és slusz. Nincs semmi cselekvés billentyű. Ott állok a kincses láda előtt, de cseszik kinyitni, pedig már az összes gombot megnyomtam a billentyűzeten. Van nyíltegez a hátán, de nem hajlandó lelőni az őröket.
    Pozitívum.... hááát... nos, ha csak az nem az, hogy magyarítás után tényleg magyar :-)
  • Axon
    Cedega nem szereti robinhúdot... :-(
  • trmn #19949
    Runaway 2-vel játszott már valaki? Milyen a grafika? És a játékmenet?
    Épp most töltöm, ha kell valakinek, szívesen feltolom ha lejött.
  • Axon
    A Robin Hoods Quest közben lejött. Lehet örjöngve tülekedni ha kell valakinek :-)
    Kipróbálni még nem tudtam. Linuxos gépemen beizzítottam a MerlinW által feltöltött Cedega 6-ot, de nem tudom, hogy menni fog-e vele. Mindenesetre kipróbálom és reflektálok a végén.
  • Axon
    Én úgy tudom, hogy klasszikus kaland játék.
    Itt találsz néhány képernyőmentést:

http://www.mobygames.com/game/prisoner-of-ice/screenshots
  • takysoft
    az nem iyen commandos-style?
  • Axon
    Másik töltésem a Robin Hoods Quest.
    Kérdeztem nem túl rég, hogy megvan-e valakinek. Mivel nem kaptam választ így úgy vettem, hogy nincs. Hamarosan leér ez is. Már csak 7 mega hiányzik, de nemrég leállt a töltés és még nem indult újra. Érdekessége, hogy most készült el a magyarítása. A képeket elnézve nem lehet túl bonyolult az egész, de egy próbát megér.
  • Axon
    Ráhajtottam egy ritka régi kalandjátékra. Rjata vagyok az ügyön és nemsokára leér.
    Azt gondoltam, hogy ha majd lent lesz, akkor bedobom itt a köztudatba, ti ezért hatalmas ováció közepette virtuális vállaitokra emeltek és erről csacsogunk legalább egy hétig :-)
    Erre átnézve a szerveren levő kalandlistákat, ott figyel Lord Myn listájában...
    Hát ennyit a dicsőségről :-)

Egyébként erről lett volna szó:

Call of Cthulhu - Prisoner of Ice

Mindenesetre azért már kíváncsi vagyok rá nagyon.
  • Axon
    Köszönet érte!

Mindjárt húzom is lefele.
    Már ennyi mod van hozzá? Úgy látom erősen felpörgeti az alkotófantáziát.
  • via_mala
    Na akkor most már lehet kószálni a radioaktív mezőkön! :)
  • szotyimutyi
    Van valakinek meghívója a Megastore-t.oldalra?
  • Axon
    Most én sem tudok csatlakozmi.
    Várjuk meg mit mond ezügyben MerlinW.
  • via_mala
    Menne fel a cucc, de 502-es hibát kapok és nem tudok csatlakozni.
  • Axon
    Semmi gond. Csak én hirtelen arra gyanakodtam, hogy valaki a másol gomb helyet véletlenül a mozgat gombal mentette át a cuccost a vinyójára.
    Ezuton is kérek elnézést mindenkitől az alaptalan feltételezgetésemért.
    Már szórom is a hamut a fejemre :-)
  • takysoft
    Ehhez azértnem kell tudni angolul: "Üzembehelyezés tud nem continune* mert ez a játék igényli DirectX9.0-t vagy magasabb beszerelni a rendszereden "
    [continue jelen esetben folytatódni, de mi vagyok én, hogy beleszóljak a webfordítás munkájába - a szerk:D]

Jelzem mellesleg: WinXP SP2-ben DirectX 9B van. Csak annak nem kell update, amihez C kell.
    Bár lehet, hogy valami régi SP2 előtti WinXP installal van dolgod, de akkor úgyse árt neki egy reinstall.(SP2-es lemezről ugyééé)
  • MerlinW
    System restore sem segít?

Nagyon leharcolt gépen találkoztam ilyennel. Varázslás helyett érdemes újratelepíteni a windowst. DXuninstallal ugyan össze lehet barkácsolni, de mindig lesz vele valami problémád.
    Ha nem akarsz stresszelni miatta, telepíts Win-t. Utána meg használj ghost-ot, vagy valamilyen partició backup programot.
  • MerlinW
    Pont ezt mondtam. Amin állsz azon a néven/mailszerveren át fogja küldeni.
  • jómagam
    Kedves Takysoft!
    Van nekem egy progis lemezem azon is van directx 9, most meg nem mondom mikori de nem túl régi, annál is megáll a telepítés 2/3-ad részénél.
    Miért nem írja felül a most fenn lévőt??
    Mit jelent ez amit kiír::"" Installation cannot continune because this game requires DirectX9.0 or higher to be installed on your system ""

• jómagam
    Gondolom ha tudtál volna ajánlani konkrét progit akkor megtetted volna.
    Nekem hiába dob ki a google 10-20 oldalt ezzel kapcsolatba nem merem egyiket se elindítani.
    Egy ilyet töltöttem le:""pconpoint.exe "" elindítottam de az angol szövegben már nem láttam a directx szót így hanyagoltam.
    Ennél : ""directx-dx9uninstaller.zip "" meg el se indul a letelepítés, pedig úgy is próbáltam, hogy a directx mappájába csomagoltattam ki és ott akartam elindítani.
  • takysoft
    Thunderbirdbe az az alapértelmezett, hogy az az alapértelmezett, amelyik accon épp állok:D nekem freemail, citro meg gmail van.

mellesleg a gmail-t nem lehet "átverni". az nem fogja neked "elhinni", hogy ven egy freemailes címed:D csakis saját gmailes címet ad meg feladónak.

tényleg hallottam, hogy vannak olyan smtp-k, amin nem erőszakolják rá az emberre az ottani címet.(amit a nethez kap az ember, az talán ilyen, mert hát fizetünk is érte:D)

régebben én is kaptam egy ilyen smtp-accot:D mennyi, mennyi mailt írtam más nevében:D ott azt állítók be feladónak, amit csak beírok:D

persze ze nem szép dolod
  • MerlinW
    Hát, ha abból a postafiókból küldesz levelet, amibe a gmail-es leveleidet hívod le akkor gmail-es küldőt fog küldeni, amennyiben az az alapértelmezett (gyak.: csak az az egy fiokod van outlookban, vagy több de az az alapértelmezett).

Pl. nálam: új postafiok, vipmail-es account, vipmail-es pop3, enternetes smtp. Ha levelet küldök innen, akkor vipmail-es küldőt fog írni.

Be lehet állítani a postafiók beállításokban, hogy melyik legyen az alapértelmezett, valamint levélküldéskor is meg lehet mondani melyikből küldje, ha több van. Nekem 4 fiókom van gmail, vipmail, hotmail és saját mail szerver. A vipmail van alapértlmezettnek beállítva, így ha nem nyúlok hozzá, mindig vipmail-es cimemet fogja a küldőhöz írni.
    Mind a 4-hez ugyanúgy az enternetes smtp van megadva.
  • takysoft
    Gmail.
    Alul Sing Up, majd a bejövő ablakban a jobb felső sarokban állítsd be a magyar nyelvet. innét triviális. 2 perc regelni:D

Annyit biztosan tudok, beállíthatok én bármi egyebet, ha a gmailes smtp-vel küldök levelet, az a gmailes címemről megy ki:D
    de ezekben a dolgokban te vagy a szaki. én nem sokat vacakoltam vele, te meg már talán servert is üzemeltettél:D
  • MerlinW
    "szerintem a Google biztonsági rendszere picivel talán megbízhatóbb, mint pl az enternet:D kicsit nagyobb cég..."

Ha gmail átvág, teszem azt kiadja a címedet, nem tudsz mit tenni, Ha egy olyan cég vág át akivel szeződésben vagy, ott te vagy nyerő helyzetben.

De egy szó mint száz, aki komolyan veszi a dolgot és nem csak általános beszélgetéseket folytat mail-en, az saját mail szervert tart. Nem kerül semmibe, csak a szerverparknak kell fizetni, mint ahogy minden cég is csinálja, ugye.
  • MerlinW
    Nem. SMTP csak egy protokol, szabvány, mint az UDP,TCP,IP, POP stb. Egy eszköz ami lehetővé teszi a levelek küldését. A feladó az a POP amit megadtál a postafiok léthezosáakor (gyak: freemail-es vagy egyéb címed)

Legtöbb levelező oldalon van képekkel illusztrált leírás a beállításokról.

Amit ajánlottál Taky az jó, de csak rgisztrált gmail-esek használhatják.
  • takysoft
    ha saját internetszolgáltató-t szeretnéd beállítani, ahhoz ők megadták az adatokat, vagy ha mégsem meg fordulj a vevőszolgálathoz, vagy supporthoz.

De ha amúgy is van G-mailes címed, annak a bekonfigurálási infóit itt találod! Válasz ki a kliens nevét, és megmutatja, hogy kell beállítani a fogadást is(pop3), küldést is(smtp).
  • takysoft
    már megbeszéltük, freemaillel nem is fog.
    küldeni nem lehet vele, mert nincs SMTP-je.
    Gmail-nek, saját internetszolgáltatónak van.
  • takysoft
    akkor egy apró kérdés, amiről eddig azt hittem, tudom.
    ha küldök egy levelet valakinek a t-online-os levélcímem SMTP-jével, akkor nála a "feladó" résznél nem a t-online-os levélcímem fog szerepelni?
    csak mert ha valaki visszaír nekem a "REPLY" opcióval, nem szeretném arra kapni az üziket. az nem stabil email. a google biztosabb(még ha ingyen is van.)

OK, tudom, hogy levélküldésnél van eg yolyan opvió is, hogy "Reply to" vagyis Válaszcím. ha oda beírom a freemailes vagy googles címem, akkor a legtöbb weblap és kliens esetén a reply levél eleve oda megy.
    De nekem nincs kedvem ezzel szenvedni.

más: szerintem a Google biztonsági rendszere picivel talán megbízhatóbb, mint pl az enternet:D kicsit nagyobb cég... meg megbízhatóbb:D
    attól, hogy ingyenes egy szolgáltatás még lehet jó:D
  • kirol
    Csinálom én, de akkor se megy.
    Nem küld freemail-lel. Bármit csinálok. Neked igen?
  • MerlinW
    tedd fel a legfrissebbet, ha nem megy, keress neten directx remover programot, ami viszsza fogja állítani a DX-et az eredeti XP-s állapotába (asszem 8-ra) Ezután ess neki megint a 2007-es legujabbal (MS oldaláról lehet letölteni, de vigyázz hogy ne Vistás DX10-et tölts)
  • MerlinW
    Kirol:
    Küldj egy levelet, és kérni fogja elméletileg. De ha nem akkor fiokbeállítások, további beállítások. (MS Outlook esetén, Thunderbirdben ott van asszem alatta)

Taky: a freemail-es email címednek semmi köze a szolgáltatódhoz. az smtp csak a kimenő leveleket továbbítja, tök mindegy melyiket használod. Viszont miután minden szolgáltatónak van, ezért érdemes annak az SMTP-jét használnod, mert csöppet biztonságosabb.

SMTP - Simple Mail Transfer Protocol
    Alapértelmezett port: 25

IMAP, POP3 a bejövő leveleket kezeli az mindig az email szolgáltatótól függ (gmail, freemail, stb), mindegyiknek szokott lenni, és általában le van írva a beállítása (portok, egyebek) lépésről lépésre.

POP3 - Post Office Protocol v3
    Alapoértelmezett port: 110

Felvehetsz több SMPT-t de egyszerre logikusan egyet tudsz használni, míg POP-ból bármennyi lehet. (pl.: Thunderbird-ben nyomok egy levelek fogadását, és behúzza az összes POP-ról. vipmail, enternet, gmail, hotmail, stb)

Remélem így már tiszta.
  • kirol
    Na enternet-es vagyok, beírom a kimenőnek, hogy smtp.enternet.hu, de hova írjam a jelszót? Mert ugye bejelentkezéshez nem írhatom, mert oda a freemailes jelszó kell.
  • takysoft
    persze, cska én kb évenként váltok szolgáltatót, nincs kedvem emailt is évenként váltani:D

márpedig a legtöbb levelet úgy küldik nekem, hogy rányonak, hogy RE
  • takysoft
    gondolom egyrendes, legújabb DirectX 9.0c 2007 áprilisi verzióval próbálkozol, nem azzal a kitudja melyikkel, amit a játék mellé adtak...
  • jómagam
    Tudom, hogy nem idevaló téma de érdeklőttem már a hardwereseknél és a felhasználó progiknál is, érdemtelenül.
    Ti ketten meg már vérprofik vagytok itt alattam!
    Ha a gyári ASUS telepítő cd-ről rakom akkor simán felülírja igaz az a directx 9.0-ás
    A játékban meg a directx 9c van.
    Pontosan ezt írja ki:"" Installation cannot continune because this game requires DirectX9.0 or higher to be installed on your system ""
    Azt meg nem kérdezi meg a játék, hogy kell-e nekem a directx vagy nem.
    Ti már sok játékot felraktatok hátha találkoztatok ilyen problémával?!?
  • jómagam
    Sziasztok!
    Felakarok rakni egy játékot de először a directx-9-et rakja fel.
    Csak 2/3 résznél ezt írja ki:"" DirectX did not copy a required file."".
    Aki tud segíthet(ne)?!
  • MerlinW
    ne butáskodjatok már... minden szolgáltatónak van smpt szolgáltatása, benne van a szerződésben a cím. Jelszó meg a netkapcsolathoz tartozó pass.
    Azzal bárhová küldhettek bármit.

smtp.enternet.hu, smtp.t-online.hu stb.