The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
Nos a Space Quest 2 és a Sudden Strike az én leendõ procimat sem fogja megizzasztani :-)
Az elõzõ konfigom 2 éves (AMD 3200, 400 FSB, 2x512MB RAM, MSI 5900 XT video). Ezzel az a legfõbb baj, hogy iszonyúan hangos. A filmnézés szinte élvezhetetlen. Ezért most a legfontosabb a csend lesz.
Nemrég toltam végig a Spelforce játékot és mindkét kiegjét. Full grafikán csak egy hangyányit szaggatott az elején. Aztán elõször mentem be egy városba, ahol vagy 20-30 városlakó mászkált és szinte meredtre fagyott a képernyõ annyira beszagatott. Visszavettem egy kicsit a grafikát. Aztán amikor volt vagy 70 egységem, meg jött rám vagy szintén 60-70 ellenség és ez a rengeteg egység találkozáskor egyszerre lõtte el a villódzó, villámló, égõ, pukkanó, robbanó varázslatát, akkor már a jóval közepes alá vett grafikán is írtóra beszaggatott. Minimumra levéve a grafikát, pedig még a Space Quest 2 is jóval szebb volt :-)

kirol
Hát nem kell ahoz 9 dvd, elég az alapot ismerni ehhez.

IMYke2.0.0.0
Mert neked is megvan a 9 DVD-s verzió, és ilyen rossz a véleményed róla?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

takysoft
"totál ejakuláció az egész"
azért ne túlozzunk

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0
Hú, srácok!
Ma valami nagy kincsre leltem!
A héten megvettem ezeket:
1990 Ft - Terminator 2 Extra Edition <2 DVD - Rendezõi változattal>
1990 Ft - Terminator 3 Extra Edition <2 DVD - Moziban nem látott jelenetekkel>

És ma, mindenek csúcsát:
10990 Ft - Alien Tetralógia <9 DVD>

Utóbbit, alig egy hónapja 17.999 Ft-ért láttam egy budapesti katalógusban. A tavalyi MediaMarkt-beli ára pedig 29 ezer Ft volt.
Képzelhetitek, totál ejakuláció az egész!
Hétvégére beveszem magam a gép elé, és immár 1.000.001-edszer megnézem az Alien-eket és az összes extráját... 😊)))
Mióta vártam erre a momentumra!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

reaper4
nem nem is kell 😄

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

kirol
Na de most volt nemrég hír, hogy micsoda árcsökkentés lesz az Intel -nél.

IMYke2.0.0.0
Az árak - mint tudjuk - nagyon képlékeny dolgok.
Angliában, Japánaban, Németországban más és életszínvonal mellett, más árszint képezhetõ és képzõdik.
Magyarországon - hidd el - 200 ezer alatt nem fogsz kapni DC 2 X6800-ast.

IMYke2.0.0.0
Téged nem is noszogatlak. Tudom, hogy a jó munkához idõ és kipihent elme kell - magam is így vagyok.
Ráadásul, a több frontos élet mellett egyre nehezebb hobby-zgatni...

via_mala
Nem akarok beszólni, sem okoskodni, de ez a kínai oldal tudtommal a megbízhatatlanságáról híres... Aztán lehet, hogy nem így van és összekeverem valamivel.

Én egyelõre jól elvagyok a 2.8 GHz-es Northwood-ommal, meg 2x512 MB Kingmax HC-vel, igazából ki sem használom ------ nem, nem ajándékozom senkinek. <#crazya>

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Már a 90. sornál tartok a 330-ból, de azért nem kell elkiabálni. (2e_00.txt)

A múltkor leálltam egy mondatnál valamikor éjjeli 2 körül, hogy én ezt nem tudom lefordítani. Erre most ránéztem, és egy töredék másodperc alatt beugrott, hogy mit is jelent. Ebbõl látszik, hogy nem mindegy mikor foglalkozom a fordítással, mert a hatékonyság exponenciálisan csökken hajnali három felé közeledvén.

Amúgy tegnap éjjel, azaz már ma hajnal volt, negyed kettõkor értem haza a melóból, úgyhogy esélye se volt a TLJ fordításnak. Ma már jobb a helyzet, de inkább nem mondok semmit.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Axon
Egyetértek veled. Egyedül az árakban tévedsz.
Itt egy japán árlista:
http://www.hkepc.com/hwdb/x6800vsfx62-7.htm
Ezek szerint jóval olcsóbb lesz mint az AMD és pont ez lesz a nagy érvágás. Úgy érzem nagyon tarolni akarnak, így - mint ahogy a játékkonzoloknál is látjuk - még akár az elõállítási ár alá is képesek menni, hogy hosszú távon nyerõk legyenek és még akkor is megérje megvenni ezt a procit, ha minden mást is venni kell hozzá.

IMYke2.0.0.0
Hát ez az.
Mindenki azt hiszi, - a hülye, lefizetett tezsterek még adják is alá a lovat - , hogy most az Intel "emberközpontú" lett hirtelen...
Nézzük csak meg közelebbrõl:

- új alaplap kell hozzá. Régiekben nem virgonc.
- új RAM kell hozzá.
- rohadt drága

A tesztben pedig a vélhetõleg valóban FX-gyilkolásra tervezett X6800 szerepelt. Miközben ne felejtsük el: az AMD FX-62 olcsóbb, régebb óta a piacon van és nem inkompatibilis a saját cégének lábkiosztásaival .
A Core Duo 2 X6800 baszott drága, és ahogy az Nvidia vs. Ati párharcban nem egyszer láttuk, azért született, hogy elsõ legyen - "semmi másra nem jó". S ez azért került leírásra, mert ismétlem: 310 ezer Ft-ba kerül ott, ahol nem szoktak pofátlan árakat használni: Angliában.

Axon
Viszont elég nagy csapást mért az AMD-re. A legtöbb embernek most az jön le, hogy az Intel jobb és olyan procit vesz, legyen az az új Core Duo vagy egy sima P4-es.

IMYke2.0.0.0
Szerintem, 2007 elsõ negyedévében lesz érdemes CPU-t váltani.
A fázis eltolódásnak köszönhetõen elõnyhöz jutó Intel-nek a következõ év elején tehet be az AMD K8L koncepciója.
Intel most örülhet, mint majom a fütyijének, hogy 6 év után, épp akkor, amikor az X2-esek már kifutóban vannak, bejuttat egy "új" chip-et ...

Axon
Megelõztél!
Köszi az infót!
Most tényleg sikerült megnyugtatnod.

Axon
Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, de már több oldalon is olvastam róla tesztet és úgy láttam már kapható a boltokban. Egy másik írás szerint, csak õsszel lehet majd kapni.
Az árára nagyon kíváncsi lettem volna, mivel a legolcsóbb ilyen magos proci az $180 lesz, ami nagyjából 40 ezer forint. Ez olcsóbb mint amit most veszek, sebességben pedig valószínûleg veri is.

IMYke2.0.0.0
Én is kerestem - nincs még.
Angliában kapható - a legolcsóbb 71500 Ft-nyi font-ba, míg az ász Duo Core 2 X6800 kereken 310 ezer Ft-ba kerül.

Axon
Tudtok olyan árlistát (magyar boltét) ahol már szerepel a conroe magos Intel proci?

Axon
Bennem is érlelõdött egy sanda gyanu a táblázat láttán, hogy az az 54706 karakter is rád marad.

IMYke2.0.0.0
Én is félek. 17 éves a srác... de okozhat meglepetést.
Adok neki 1 hetet. Utána, írok neki és én fordítom le a fájljait.
Via_Mala pedig addig 3x is elkészül az egy darab fájljával. 😊

Axon
Most telefonáltam a boltba. Megjött minden cucc az új gépemhez. Olyan izgatott vagyok, mint a szüzességem elvesztése elõtt ;-)

A szörnyen bosszantó az egészben az, hogy ma 18 óráig dolgozom, holnap meg egész délelõtt, így majd csak hétfõn tudok eljutni a boltba. Visítani tudnék...

Axon
Felvetõdik az emberben, hogy rodimus mennyire aktív fordító? Ha jól emlékszem már volt egyszer valaki bevéve a fordításba, de végül nem készített el semmit.

IMYke2.0.0.0
Én is végeztem a TLJ-szövegeimmel, minden eddig lefordított anyag bele van konvertálba a játékba.
Ami hiányzik, az látható a táblázatban:

szotyimutyi
Ez már tényleg a finis!<#wave>

MerlinW
pföh.. földlakók...

[merlinw.org]

Ja, hogy te csak olyan átlagos vagy? 😊))

MerlinW
Discworld rajzfilm:

http://ketteske host-ja/terry/

[merlinw.org]

mandm
Az utóbbbi években nagyon meguntam Robin Williams-et és egysíkúnak tartom az alakításait. A gügyögõs figura (megfejelve a Mikó affektálásával) helyett mutathatna vmi mást is (Mikó is!). Szal, ketten együtt ugyanolyan rosszak.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

IMYke2.0.0.0
<#papakacsint><#vigyor>

Andra
De szuper, már nem sok van hátra!!!<#vigyor2><#taps>
Köszi!<#worship>

\"Have A Little Faith....\" by Ovis

IMYke2.0.0.0
Lesz.
S ha négy fejem és 8 kezem, és 8 PC-m lenne, akkor már tegnapra kész lenne...

kirol
És Paradise mikor lesz már?
Bocs hogy így kérdegetem, de már nagyon jó lenne.

IMYke2.0.0.0
The Longest Journey HUN: 91% <90,6>

takysoft
Bicentennial Man
filmet nem láttam, csak a könyvet olvastam.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
Ha jól emlékszem, nyálas verziót csináltak az alapsztoriból és Robin Williams játszotta a robotot.

IMYke2.0.0.0
Bezony!!!!

via_mala
Az lesz az.

---------------------------------------------
Andrew-->( A két évszázados ember)

Robot, a 2060-as években került a Martin családhoz. Eredetileg háziinasnak, lakájnak és szobalánynak akarták alkalmazni, de hamar kitûnt különleges képességeivel. Elõször tárgyakat faragott fából. A tárgyak értékesítéséért kapott pénz felét a robot kapta meg. A pénzt a saját fejlesztésére költötte, magába építtetett minden újítást, ami az idõk során a robotikában elõállítottak. kb. 20 év után kérte gazdájától a felszabadítását, amit a világbíróság ítélete alapján meg is kapott. Ezután vásárolt egy házat és berendezte magának. "Uram" halála után (70 évvel a házba kerülését követõen) kezdett el ruhát hordani, ami kiváltotta az emberek ellenkezését, és amikor elsõ alkalommal könyvtárba ment, az emberek rátámadtak és szét akarták szedni.
George Martin mentette meg. Ezután a bíróság elõtt végigvittek egy törvényjavaslatot, hogy tilos a robotokat bántalmazó parancsot kiadni.
Ezután ~ megírta a robotok történetét. 2160 körül kicseréltette a testét organikus, teljesen emberszerûre.
Késõbb robotbiológiával kezdett el foglalkozni. Feltalált egy égéskamrát, amely kémiai anyagok elégetésébõl szerezte az energiát, majd egyéb emberekbe is beépíthetõ szerveket talált fel. Mindezeket beépítette magába is.
150 éves kora után öt évet töltött a Holdon , hogy az ottani körülmények között is fejlessze találmányait.
Hosszú pereskedés után - annak árán, hogy olyan operációt végeztetett el magán, ami lehetõvé tette a halálát, - megkapta az emberé nyilvánitását.
200 éves korában "halt meg".
---------------------------------------------

forrás

takysoft
Csak tippem van: Bicentenial Man.
(könyv magyar címe: Kétvészázados ember, film magyar címe: Kétszáz éves ember)

via_mala
TLJ fordítás:
Screen door - a door that is a screen to keep insects from entering a building through the open door

Akkor ezt most fordíthatom szúnyoghálós ajtónak? Szerintem elég bénán hangzik, de nem'tom mi lenne a frappáns fordítás rá. <#confused>

via_mala
Legalább nem hiába görnyedtem éjszakánként a monitor elõtt.

Amit szerintem bátran megígérhetsz: idén már lesz TLJ magyarítás.
<#eplus2>

IMYke2.0.0.0
Via_Mala: kiváló a fordítás!
Be is lett építve.
Már csak a "2e_00.txt" van hátra. 😊

Otthonról pedig pontos állapotot is mondok.

Olyasmi 😊
Akkor olyat mint LEM.

Axon
Klasszikus sci-fit írtak, még a hõskorban.

Ismerem az írókat meg a könyvet, viszont még nem olvastam egyet sem tõlük. Pontosan milyen mûfajt képviselnek? SCI-FI vagy horror? Vagy egyszerû kalandregények?

Maradunk <#worship>

Axon
Ez bizony a kifinomult ízlés egyik ismérve :-)

Impozáns lista!
Nagyrésze az én könyvespolcomon is ott van 😊))