The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

serito
Jól van elírtam, de már késõ magyarázkodnom lebuktam, hogy még csak olyan mellett sem ültem aki látoot már ilyet. :-(((

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Számtekboltos testvér! Ghz -es a proci szerintem!<#ejnye1>

serito
Ez igaz, de nálunk az Intel megy jobban.
Azokból meg a favorit a 3.0GB és talán a 3.2Gb 1 v. 2 M cache-esek.
AMD-be a 754-es ek 2800 és 3000+ osak a kelendõek.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Axon
Én is egy viszonylag kis boltban vásároltam, de ott volt pl. AMD 3800-as proci a polcon éppen az orrom elõl vitték el, ezért kellett 2 napot várnom rá, de most is hoztak nem csak nekem, hanem polcra is. Azt mondták, hogy ár/teljesítmény arányban most ez a legnépszerûbb a felsõkategóriában.
Gondolom a felsõ kategória a bolt saját eladási statisztikái alapján határozandó meg.

Axon
Jó, hogy szolsz. Viszek is egy sata drivert floppy-n, a winxp telepítéshez.

serito
Atya Úr Isten??? :-) Ilyet mindenkinek!!!

Én is hoztam a boltba egy 3000+ AM2- es procit meg egy AsRock AM2XLI-SATA2-es lapot tesztelni, de még nem jutottam el odáig, hogy ezt megtegyem.
Mit mondjak irigykedemn kicsit.
:-((

IMYke2.0.0.0
#16457:

Athlon64 AM2 3800+ 64 bit 45828 Ft
ASUS M2N-E nF570U, DDR2, PCIE, GLAN,7.1 30912 Ft
Kingmax 512 MB DDR2 667MHz 2db 10 656 x2= 21 312 Ft
MSI PCIE ATI X1600XT 256MB TV Silent 48 228 Ft

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

serito
Szabad tudni milyen masináról beszélünk? Nincs idõm visszaolvasni de ígérem megteszem.

IMYke2.0.0.0
S akkor jönnek a szép, hardware és szoftver telepítések és gondok... míg össze nem szoktok 😊)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Axon
Én is bõ két évet vártam erre.
De igazad van az érzés tényleg különleges.

kirol
Írigyellek egy picit.<#pardon1>
Én majd 1 vagy 1,5 év múlva újítok majd csak be egy Core 2 -t, vagy ami akkor lesz.

Axon
Itt van végre!
Megjött az új gépem. Itt van a melóhelyemen egy szatyorban :-)
Alíg várom, hogy délután hazavigyem és a ma esti alvást kihagyva összebütyköljem :-)

serito
Látom nem állt meg az élet, megy a fordítás és rengeteget kell visszaolvasnom.
:-))
Van 10 percem talán egy részletet el tudok olvasni a 2 hetes irományokból!
Rég nem jártam erre, de még net közelben sem, úgyhogy 10 perc nem sok mindenre lesz elég.
Remélem olvashatok megint érdekes történeteket (Axon "tollából" ) is.

Axon
A Kocka 2. részét láttam elõször és nagyon tetszett. Most nemrég néztem meg a 3. részt és az borzató rossz volt.

via_mala
Részerõl jöhet a rodimus adagjából egy szelet.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

IMYke2.0.0.0
Király!
Akkor már csak rodimus-ra várunk...

via_mala
De mi az ördögre fordította a Minstrum-ot? Ilyen szó nincs egyik szótárban sem, és csak francia oldalakon találok ilyet.
Na mindegy, akkor marad Minstrum.

Most végeztem a 2e_00.txt-vel, nemsokára elküldöm a 0. változatot belõle.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

IMYke2.0.0.0
Ja, és mivel nagyon belejöttem a video editálásba, a TLJ videoit is editálgatom.
Most épp a stáblista készítésének rejtelmeibe ásom magam - lefekvésig.

IMYke2.0.0.0
Takysoft a Minstrum-ot is lefordította. Én nem.
Én meghagytam (még) ezeket: Instrum, Minstrum, Vestrum.
Tehát:

Õrzõ Minstrum.

via_mala
TLJ fordítás kérdés:

Sentinel Minstrum = Védelmezõ ...?

Egyébként felért a The Feeble Files CD-1 a ketteskére. Lehet nyúzogatni <#vigyor2>

Ha másképp nem, akkor nekem megvan magyarul. Majd felmegy megosztásba <#alien>

kirol
Nem az a problémám, hogy nem tudnék feliratot találni, hanem az, hogy mivel már régi film, jó lenne szinkronosan megnézni.
Nekem már csak ilyen extra kívánságaim vannak.

IMYke2.0.0.0

kirol
De ez gondolom angol, nem?

via_mala
Cube (685 M😎 15 seeder+21 leecher

kirol
Szerintem nincs, csak a 2 és a 3, de annak sincs egy darab S-erje se.

A majmos oldalon fent van <#vigyor2>

kirol
Na már csak azértis megnézem mostmár a kockát. De honnan lehet "megvenni"? <#ravasz1>

takysoft
apropo kanada😄
Aki a Stargate Atlantist szereti, és Rodney-t újra látná, nézze meg a kocka1-et😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

CrucifX
Dobj meg egy probafileal, hatha tudok egy icipicit segiteni.

kirol
Jaj.<#szomoru1>

IMYke2.0.0.0
Paradise:

A videok feliratozásánal, hallás után kell feliratot gyártanom, s most erõsem meg vagyok lõve!
Aki nagyon profi - én nem - a hallás utáni angol fordításban, vagy jól beszéli és érti a beszélt angolt, kérem, mihamarabb jelentkezzen! Küldenék neki hangot és gyárthatna nekem belõle szövegkönyvet néhán film alá...
Máskülönben, nem tudom az összeset feliratozni...

via_mala
A Kocka elsõ része hatalmas durranás volt, nagyot és egyedit alkottak a kanadaiak. A második rész sokaknak megfeküdte a gyomrát, az már erõsen elvontra sikerült, de továbbra is nagyot alkottak a kanadaiak. A harmadik rész az elõzményekrõl szól, mint azt a címe alapján gondolni lehet (Cube Zero), a fórumokat olvasgatva úgy tûnt, ez valahol az elõzõ kettõ között szerepel népszerûségben, de nekem ez tetszett a legkevésbé.
Mindent összevetve jó az alapkoncepció, és hogy valahogy a topic-hoz kapcsolódjunk, én pl. simán el tudnék képzelni egy jó kis kalandjátékot az elsõ rész alapján.

kirol
Hát lehet megnézem akkor. Amúgy a filmre gondoltam, nem a játékra, amit írtál.

Ja és hozzá kell még tennem, hogy nem fogod megérteni <#smile>

takysoft
ha tényleg Tomess üzijére válaszolsz(amit kétlek) akkor a Feeble Files egy játék

ha mégsem:
A Kocka egy olan film, aminem(ha információim nem csalnak) az elõállítási költsége 10 dollár alatt van😄 Ennek az oka: szinte mindne költséget a színészek, és a stáb állta. Kamerák, szalagok, minden.
Ergo: fizetést se kaptak😄 Amit a film hozott, abból kaptak %-ot. Ezt egy haver mesélte, és lehet hogy hülyeség😄

Ami biztos: néhány ürge felébred egy fura komplexumban, és fogalmuk sincs, hogy kerültek oda. Képzelj el egy 3d-s aknakeresõt😄 Abban mászkálnak, és vagy meghalnak, vagy késõbb😄
rendelkezem mindhárom résszel 5.1-es magyar hanggal😄(amúgy a hangfalam mono)

nekem nagyon tetszett. Van benne egy olyan feeling, hogy be szeretnél már kijutni, mert sötét, meg minden..
lehet, hogy nem fog tetszeni, de nem fogod elfelejteni😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Csorog felfele...elég lassan,de egyszer csak megérkezik <#alien2>

takysoft
természetesen igazad van.
de attól még nem kötelezõ kedvelnem😄
DOOM-ot is útáltam, pedig anélkül na nem lenne FPS mûfaj.(pedig a Deus Ex nagyon hiányozna😄)

Tron tényeg érdekes film😄

Alien teralógiához pedig jó szorakozást, popcorn a kézbe, és rendezz egy jó kis maratont😄

takysoft
ÉRDEKEL!!!!!!!!!!!!
fel tudnád tenni? már évek óta vadásznom rá!!!!!!

takysoft
a harmadik igen jó😄 választ ad pár kérdésre, és feltesz egy halom õjat😄

kirol
Halkan mondom, hogy én meg azt se tudom, mi ez a film.
De ha jó, lehet megnézem egyszer.

Sikerült beszereznem a The Feeble Files-t. Asszem régebben említett vki, hogy kellene. Nos ez nem a SCUMMVM-es, hanem az eredeti. 2CD. Érdekel vkit?

Nekem a Kocka eléggé bejött. A második rész már erõltetett volt, a 3.-tól meg félek, hogy még rosszabb,de az elsõ az igen is kira.

IMYke2.0.0.0
Nem flame-elni akarok, de az Alien-ek nélkül a Kocka, Kaptár és társaik sehol sem lennének.
A Cube c. filmet vetítettem még a megjelenésekor, a video club-unk egyik napján.
Õszintén: nagyon gány volt. Kaptafa film, melynek erõltetett alapötletét vitték végig, horroros körítéssel. A Hyper Cube okádék volt.
Mindkettõ leggyengébb láncszeme épp az volt, amivel hódított a kevésbé gondolkodók között: a kocka mûködése. Energia, mozgató mechanizmusok?
Akkor jöttem rá igazán, hogy mennyire szar ez a film, amikor az egyik szereplõ eljut a kocka pereméig, és egy feljövõ kockadarab elviszi...

A Resident Evil c. játéksorozat pedig már az elsõ rész megjelenésekor is az Alien-re hajazott, arra feszültség teremtésre, amit egy zárt tér + egy látszólag elpusztíthatatlan, nem emberi lény jelenléte teremt. Akkoriban egymás nyakára taposott a sok, hasonszõrû játék: House of Dead, Alone in the Dark...

Az Alien-sorozat számos film ötletadója lett.
A Terminator 1 és 2 pedig megalapozta az olyan filmek létrejöttét, mint a Matrix-trilógia, az X-Men-sorozat , és az összes überszar képregény feldolgozás: a Terminator 2-ig sohasem látott effektusok, és számítógépes animációk késztették a producereket, rendezõket, hogy használják az eszüket, és az egyre fejlõdõ számítógépes ipart.
Ugyanis, döbbenet nem, de a T2-ig alig, vagy szinte egyáltalán nem használtak PC/-farmokat a vizuális effektek megalkotásához!

Legszebb példák:
- Star Wars
- Tron
- Alien
és sorolhatnám évekig.

takysoft
A Dreamfall elindításakor jöttem rá, hogy videokarit venni nem volt rossz 5let😄

takysoft
ebben igazad van, bár én nem eme stílius kedvelõje vagyok.
Vizuláis hatások ide, vagy oda, egy Kocka pl nálam viszi a pálmát akármelyik Alien elõtt.
Meg amúgy is a vígjátékokat kedvelem. magyar címet nem tudok, de pl a Rat Race, na az hatalmas alkotás.

Bár számomra minden idõk valaha elkészített legjobb családi mozija a Vissza a jövõbe.
Az öldöklõs filmeket nem nagyon szeretem(Alien már majdnem olyan gáz, mint a Kaptár). Persze a jó kis thillerek bejönnek(Kocka,Fûrész).
Csak 3 dologtól óvjon meg az Isten életem hátralevõ részéban...
-Valógásshow-k
-Latin sorozatok
-Katasztrófafilmek.

Ezekbõl még egy perc is sok... Egy-egy Mókiasón még nevetni is lehet néha, havonta egyszer....

IMYke2.0.0.0
Nem vagyok filmgyûjtõ. Csak néhány DVD-t fogok életemben megvenni: a meghatározó, nagy élményt nyújtó alkotásokat.
A Terminator- és az Alien-sorozat számomra ilyen.
S emellett, a világ filmkészítõi is elismeréssel meghajolnak e mûvek elõtt, hisz, idejükben, õk löktek óriásit a ma is tobzódó vizuális orgazmus felé a halódó és egyben formálódó filmes sci-fi mûfajon.
Star Trek... röhögnöm kell.

Axon
Ezt az Alien Tetralógia-t én is meg akartam venni, amikor megjelent, mivel ez már jó két éves termék. Ha tévednék és ez nem az, akkor 2 évvel ezelõtt is volt egy ilyen exkluzív kiadás, amiben mind a 4 rész benne volt. Szörnyen ráizgultam mert akkor ezt 9990 ft-ért meg lehetett rendelni egy helyrõl. Mire megrendeltem természetesen már elfogyott. Szörnyen dühös voltam, mert volt egy 10 ezer forintos, pont ott beváltható vásárlási utalványom, így ingyenben lett volna.

Axon
Egyrészt természetesen elhiszem neked, másrészt viszont eszem ágában sem volt ilyen drága procit venni, fõleg nem intelt ;-)