The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Régen volt ez valakiknek probléma, vissza is olvastam (#14446 ), de nem találom a megoldást.
Az -on, -ön ragozásokat csak nagyon ritka esetben használjuk, régies, vagy régi múlttal rendelkezõ szavanlán. Fõleg városnevek, illetve helységnevek.
MAGYAR városnevek, és helységnevek.
Ettõl persze nekem is joban tetszik a Starkon, illetve Arcadián😄
márpedig ha nekünk ez tetszik...😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Megy a gép, közben szól a rádió. Egyszer csak hallom, hogy valami sípolgat. Mondom mi a szösz. Odamegyek a géphez semmi. Jó, késõbb megint csak hallom, kikapcsolom a rádiót, hátha ebbõl jön. Semmi hang ezután, újra visszakapcsolom, kis idõ után újra sípol. Na mondom kikapcsolom a rádiót és a pc hangrendszerét is, lesz e hang.
Persze gondoltam, hogy ugyan hogy lenne hang, amikor már nincs mibõl.
Egyszercsak megint hallom. Azt persze a hangból rögtön tudtam, hogy ez nem az alaplapi pittyegés, mert az másmilyen. Mondom lehetséges az, hogy egy tápegység hangjelzést ad? Gondoltam ki tudja, milyen extra szolgáltatásokat rejt ez a Codegen csoda. Leszedem a ház oldalát, hogy jobban halljam a dolgot. És ekkor mintha egy hajókürt szólalt volna meg, csak kicsit magasabb frekvencián és mondjuk a fájdalomköszöb közvetlen közelében, ráadásul most folyamatosan és durva hangerõn.
Már kapcsoltam is ki a túlfeszvédõs elosztómat.
Aztán pár próba után rájöttemi, mi volt a baj.
Elmozdulhatott valahogy a VGA-m tápcsatija, nem kapott rendesen áramot és ez kezdett így sípolni.
Ebbõl kiderült számomra, hogy milyen alapos cég az Nvidia.
~ Még a halláskárosultakra is gondolnak, mert ekkora hangerõt még a szomszéd is meghallott.
~ Zsebszerzõdésük lehet a fülorvosokkal.
~ Nem bíznak a véletlenben, meg a Microsoftban, sõt még a saját driverükben sem. Mert az a bizonyos jelzés, hogy : " A VGA-d nem kap elég áramot, ezért a teljesítményt lecsökkentjük!" hibaüzi itt már smafu, meg se jelent, csak a hang, de az ütõsen.
Hát ma is tanultam valamit.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Az Õrzõ Minstrum az Írások lapjain tette közzé, és ezeken a falakon, ezer évvel ezelõtt, hogy az elkövetkezõ generációk megtanulhassák és megérthessék az útjukat és jövõjüket.
Egyensúly volt és harmónia.
- Egy világ, egy Föld. Mágia és tudomány egyensúlyban volt egymással, mindenegyes élõlényben. A csillagok megtáncoltatásának és az élet teremtésének hatalma egyaránt a markunkban volt. De akkor, elkezdték ezt a hatalmat Ketté osztani, és saját, önzõ céljaiknak megfelelõen használták. A Világegyetem Egyensúlya veszélyben volt.
- A Draic... Azt hiszem, ezt a nevet már hallottam korábban...
- Draic-Kin, Drachen, Sárkányok - bármelyik nevüket is használjuk, õk maradtak az Egyensúly örök szolgái és felügyelõi.
Négy volt belõlük a Földön. És a négy közül, aki megalapította az Egyensúly Rendjét, volt az Õrzõ.
Az elsõ Minstrum arra volt utasítva, hogy a mágia és tudomány legyen szétválasztva, mielõtt az Egyensúly felbomlik és elmondhatatlanul nagy katasztrófát okoz. A Föld két egyforma részre osztatott...
Arcadia és Stark... Mágia és tudomány... Káosz és rend.
Az elsõ Õrszem volt a Tizenhárom. Hat tudós, hat mágus, és az Egy, aki köztük állt. A Draic Kin. A mentorunk, a felügyelõnk, a tanult vezetõnk. Mind a mágiának, mind a tudománynak azt a nehéz feladatot kellett végrehajtania, hogy egy világból kettõt alkosson.
- Nem volt veszélyes ekkora erõ használata az Egyensúlyra?
- Igen, és így ezért építettek egy tornyot az erõik irányítására és fókuszálására a Szétválasztás során. A Kin-ek egy korongot hoztak magukkal, egy olyan korongot, amit a világuk tüzében kovácsoltak. Elhelyezték a torony alapjánál és a Szétválasztás középpontjában, a korong és a torony eggyé vált - a tudomány és a mágia áramlásának véredénye lett. A kijelölt órában, a Tizenhárom eljött toronyba, és velük egy nõ is, kinek végzete már a születése elõtt eldöntettetett.
Ö lenne az elsõ Õrzõ, az Egyensúly emberi védelmezõje, ki ezer évig maradna a toronyban, hogy vigyázza a két világot, és biztosítsa, hogy a varázslat és a tudomány mindig egyformán áramoljék.
És így a szertartás megkezdõdött...
Miután elhagyták a tornyot, a Draic Kin-ek közül kettõ Stark-ba, a másik kettõ Arcadia-ba ment. A Hat, kik mindegyik világból érkeztek, alapították azt, amit most Örzökként, az Egyensúly Rendjének ismerünk. De közben Arcadia-ban, az Õrzõk gyarapodtak, Stark-ban nem. Stark, a varázslat emlékei és az Egyensúly nem maradhatott életben a természet - a logika és tudomány - törvényeinek új valóságával szemben... És hamarosan, nagyon hamar, Arcadia nem más lett, mint legenda, egy mítosz, tündérmese az arra fogékony gyerekek számára, és rémisztõ és szórakoztató történet a tûz körül.
És miközben még álmok bepillantást engedtek Arcadia-ba a kiválasztott Stark-beli alvók számára, ezek az álmok már csak álmok maradtak... és semmi több.
- át ennyi? Megfeledkeztünk a múltunkról, és Arcadia-ról, és többirõl? Akkor mi a baj azzal? És miért tûnik úgy, hogy a mágia átszivárog Arcadia-ból Stark-ba?
- Az egy másik, hosszú történet, de röviden elmondhatom, ha már bele vagy fáradva a történetekbe.
Hmmm, nem rossz, de van egy ilyen is a párbeszédben utána, ami egyértelmûvé teszi a dolgot:
"I mean, crows are so stupid, they're scared off by straw people dressed in rags? And that's the name you come up with? Crow. Bah!"
"Úgy értem, hogy a varjak annyira ostobák, hogy egy rongyokba öltöztetett szalmaember elriasztja öket? És te ezzel a névvel jöttél elö? Varjú. Bah!"
Ha ebbõl valaki nem tudja kitalálni, hogy a madárijesztõrõl van szó, akkor már úgyis mindegy.
Más: én így írom: "Stark-on", "Arcadia-n", nem pedig "Stark-ban", "Arcadia-ban", mert "Földön", "Holdon", de "Naprendszerben", szóval a kérdés:
Stark az az egész világegyetem, vagy csak a Föld univerzális neve? Mert ha az elõbbi, akkor felül kell bírálnom a ragozásomat.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
De ugye, ott lesz a tesztelés, aminél úgyis ki fognak bukni a hibák.
Írok rodimus-nak, már kezdek türelmetlen lenni.
amennyi szöveget kapott azt egy hét alatt le lehet fordítani. Két hete vannak nála.
NFO for TinyXP Rev04
eXPerience Presents...
Windows TinyXP Professional SP2 Revision 04 Unattended CD
------------------------------------
TinyXP Rev04 Statistics
EXE and ISO Info...
Compressed EXE File Size in Bytes....... 127,774,258
Extracted ISO File Size in Bytes............ 152,016,896
Files on ISO.......................................... 2,320
Folders on ISO....................................... 86
Windows Performance Info...
Operating System RAM Memory Usage = 45Mb (± 5Mb)
WINDOWS Folder = 366.2Mb
Running Processes on First Install = 14
Install Time for Windows = Seven Minutes
Windows XP Pro Custom Added Features
eXPerience Spectrum Wallpaper
Integrated Service Pack 2 (WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe)
Registry Tweaks For Performance/Gaming/Internet
Windows Media Center 2005 Beta Version Theme (Royale)
Integrated Critical and Recommended Post SP2 Hotfixes
(Windows Updates) up to 28th March 2006...
IE6.0sp1-KB905915-Windows-2000-XP-x86-ENU
WindowsInstaller-KB893803-v2-x86
WindowsXP-KB873333-x86-ENU
WindowsXP-KB873339-x86-ENU
WindowsXP-KB883939-x86-ENU
WindowsXP-KB884020-x86-enu
WindowsXP-KB885222-v2-x86-ENU
WindowsXP-KB885250-x86-ENU
WindowsXP-KB885835-x86-ENU
WindowsXP-KB885836-x86-ENU
WindowsXP-KB886185-x86-enu
WindowsXP-KB886677-x86-enu
WindowsXP-KB886716-v2-x86-ENU
WindowsXP-KB887472-x86-enu
WindowsXP-KB887742-x86-ENU
WindowsXP-KB887797-x86-enu
WindowsXP-KB888113-x86-ENU
WindowsXP-KB888240-x86-ENU
WindowsXP-KB888302-x86-ENU
WindowsXP-KB889527-v3-x86-ENU
WindowsXP-KB890046-x86-ENU
WindowsXP-KB890175-x86-ENU
WindowsXP-KB890859-x86-ENU
WindowsXP-KB891781-x86-ENU
WindowsXP-KB893066-v2-x86-ENU
WindowsXP-KB893086-x86-ENU
WindowsXP-KB893357-v2-x86-ENU
WindowsXP-KB893756-x86-ENU
WindowsXP-KB894391-x86-ENU
WindowsXP-KB894395-x86-ENU
WindowsXP-KB896344-v2-x86-ENU
WindowsXP-KB896358-x86-ENU
WindowsXP-KB896422-x86-ENU
WindowsXP-KB896423-x86-ENU
WindowsXP-KB896424-x86-ENU
WindowsXP-KB896427-v3-x86-ENU
WindowsXP-KB896428-x86-ENU
WindowsXP-KB896626-v2-x86-ENU
WindowsXP-KB898461-x86-ENU
WindowsXP-KB898900-v2-x86-ENU
WindowsXP-KB899587-x86-ENU
WindowsXP-KB899589-x86-ENU
WindowsXP-KB899591-x86-ENU
WindowsXP-KB900725-x86-ENU
WindowsXP-KB900930-x86-ENU
WindowsXP-KB901017-x86-ENU
WindowsXP-KB901190-x86-ENU
WindowsXP-KB901214-x86-ENU
WindowsXP-KB902400-x86-ENU
WindowsXP-KB903234-x86-ENU
WindowsXP-KB904706-v2-x86-ENU
WindowsXP-KB905414-x86-ENU
WindowsXP-KB905749-x86-ENU
WindowsXP-KB905915-x86-ENU
WindowsXP-KB908519-x86-ENU
WindowsXP-KB908521-x86-ENU
WindowsXP-KB910437-x86-ENU
WindowsXP-KB911927-x86-ENU
WindowsXP-KB912919-x86-ENU
WindowsXP-KB913446-x86-ENU
Enjoy this fine release from eXPerience
Build Date: 13.04.2006
Release Date : Spring 2006
[merlinw.org]
http://www.sg.hu/cikkek/45982/windows_fundamentals_xp_oreg_pc_kre
Jó lenne valahonnan beszerezni, mivel tele vagyunk régebbi win98-as gépekkel és némelyik ezt biztosan szépen futatná.
Ezt az átalakító dolgot feltétlenül megnézem a boltban.
?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Érdekes, hogy jó lett. Szerintem nem véletlen, hogy olyan széles!
Az én tápomból alapból olyan széles dugó jön ki, mint ami neked kellene. Nekem viszont az alaplapon csak a keskenyebb csati van. Viszont van a táphoz egy átalakító, amit összedugva a nagyból kicsit csinál.
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Amúgy: igen lefordítottam a minstrumot, vestrumot, stb, de nagyon bénán, én gy érzem.
Imyke, ezeket akkor visszaírod
nálam instrum, father, minstrum vestrum, Írnok,Atya, Fõatya, és pápa lett.
ezeket mindenhol írd vissza akkor az eredetire, hogy egységes legyen.
Köszi
- Az alaplapra dugnám rá a tápegység csatlakozóját és az alaplapi csatlakozó jóval hosszabb. Ez már valami extended ATX vagy mifene. Mielõtt agyvérzést kaptam volna gyorsan kipróbáltam, hogy rá tudom-e dugni valahogy. Rádugtam és kimarad a végén az utolsó négy csatlakozó. Készítettem a poroltót, hogy ha kigyullad bekapcsoláskor a gép, akkor tudjak oltani. Csodák-csodája szépen beindult.
- A monitorkártyán két DVI csatlakozó volt, de az én TFT monitorom még sima vga csatlakozójú. Találtam a dobozban egy átalakítót, gondoltam kipróbálom hátha mûködik. Na most melyikbe dugjam, mivel két DVI csatlakozó is van rajta. Próba szerencse alapon bedugtam az egyikbe és mûködött.
- Már minden driver fent volt, gondoltam izzasszuk meg a rendszert. Próbálok indítani egy játékot. Hibaüzi nem indul. Így jártam a 2. majd harmadik játékkal is, de az már tett utalást a hangeszközre. Tényleg mondom, induláskor nem hallottam azt az idióta windóz dallamot. Megnézem és úgy néz ki, hogy vannak eszközök a multimédia csoportban. Mindegy elõ az alaplap cd-jét és telepítettem a hangkártyát. Ezt azért nem tettem, mivel a netrõl leszedtem a legújabb nforce 570-es chipkészlet driverét és azt hittem, hogy annak része a hangchip drivere is, így az alaplap cd-jét nem is használtam. Ezután már minden játék indult.
Call of Duty 2 1280x1024-ben fullra odanyomva minden, tökéletesen szaggatásmentesen ment. Így volt ez még néhány játékkal. Végre elindítottam a SW Knights of the Old Republic elsõ részét. Na ebben lehetett aztán mindent odatolni rendesen 1280x1024, 16 szoros anizotrópikus szûrés(!) (egyik játékban sincs ilyen nagy), 8 szoros élsimítás, minden fény, köd, robbanás efekt, szóval minden fullra. Nos ment ment szépen, de egy hangyafasznyit azért éreztem, mintha darabosabb lenne a kép a többi játéknál. Mondjuk ez csak azért tünt úgy mert szörnyen erre koncentráltam. Ami viszont gond volt, hogy pont ott volt mentésem, ahol nem sok ellenfél volt. Jó lett volna valami nagyobb harc, millió robbanással, lézerlövésekkel. Na ennyit a géprõl, részemrõl befejezve az élménybeszámoló. Teszteket nem tudtam készíteni mert nincs otthon ilyen programom, de azok csak úgy is számok lennének, vizuális élményrõl nem sokat mondanak.
<#worship>#worship><#worship>#worship>
\"Have A Little Faith....\" by Ovis
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Sõt.. szeptemberben lesz 6 éves a topik, illetve novemberben lesz 3 éves kis TLJ csapatunk😊
[merlinw.org]
Másfél év után ezt is megértük!
Olyan tartalmi fordítások esetében, ahol a Te fantáziád a határ, én nem szólok bele, hiszen eddig is jól megoldottad a problémákat.
S különben is, nem atyaúristen vagyok, hanem csak egy koordinátor 😊
Csak akkor korrigálom, ha egységesíteni kell valamit - tehát, ha olyan fogalmat használtok, amit vagy én már másképp fordítottam, vagy másként fordítanék, vagy mivel a történetbe nem illik bele, ezért illdomosabb árnyaltabban fogalmazni.
"Renden. Varjú. A legsunyibb, legmocskosabb, leginkább megvetett madár ott. Mintha repülö patkányok lennének, még külön bábot is készítetek varjú ijesztésre, hogy elüzzetek bennünket, ugye?"
A varjúijesztõ lehet, hogy játékos, de félek, hogy sokan erõltetettnek éreznék. Persze a végsõ szó a tiéd.
Right. Crow. The sneakiest, dirtiest, most despised bird there is. They're like flying rats. You even have something called a scarecrow to chase us off with, don't you?
Tehát igenis a közönséges földi varjúra gondolt, csak hát azt itt nem becsülik túl sokra.
És máris itt egy újabb bökkenõ: a scarecrow magyarul ugyebár madárijesztõ, de szó szerint varjú-ijesztõnek kellene fordítani, hogy legyen értelme az utolsó mondatnak.
Most légy okos, Domonkos!
Az új alaplapom, mait ma vettem otthonra, azt még nem tudtam kipróbálni, mivel itt gályázok a melóhelyen. Az majd az esti programom lesz :-)
Arról viszont nem tudok élõben közvetíteni, mivel otthon nincs netem.
Ezért adtad nekem a "Varjú" nevet? Ó, azt hittem ez valami szép dolog, rendben. Igazán úgy hangzott. Mígnem rájöttem, hogy mi is a varjú igazából, ideát, Stark-ban.
Egyébként megintcsak a munka rovására, de már 130 sort haladtam a 79_00.txt-vel. Van is itt egy kemény dió:
That why you gave me the name "Crow"? Oh, I thought it was nice, all right. Real ring to it. Until I found out what a crow actually is, over there in Stark.
A középsõ 2 mondat a kritikus, hogy hogyan lehetne lefordítani, hogy értelme is legyen, meg valahogy illeszkedjen is két másik mondat közé.
Mondjuk az sem tiszta, hogy mire gondol az utolsó mondatban? Talán a crowbar-ra céloz?
Persze ez is tipikusan egy mellékes párbeszéd a játék végigvitele szempontjából, de hát ha már egyszer magyarítunk, csináljuk a lehetõ legjobbra.
Most csináltam egy vezércselt és az egyik PCI slotba beletettem egy hálókártyát, az alaplapit pedig letíltottam a BIOS-ban.
Így most tökéletesen mûködik.
Véssétek fel végtelen hosszú hibalehetõségetek listájára ezt az esetet is :-)
Emlékeim szerint, én is azt használtam.
Elvégeztem újabb 50 tesztet és ugyanaz az eredmény. Ha bedugom a háló kábelt elmegy a kép. Na persze csak ha aktív kábelt dugok bele aminek a végén egy switch van. Ha anélkül dugom be akkor minden megy tovább. Kábelt is kicseréltem és másik switchbe is bedugtam és ugyan az az eredmény.
Szoptatok már ekkorát? :-)
A "canyon"-t minek szeretnétek látni a fordításban?
kanyon, szurdok, ...?
Ennyit tesz, ha az ember kiesik a ritmusból, és mi jön még ezután.?
A hét közepétõl megyek nyaralni családdal a magyar tengerhez. Majd utána milyen hülyeségeket fogok írkálni. 1 hét sörözés, parti...stb.
Internetezni és vördözni bõségesen megfelelnek.
Éppen most is sz@rakodom az egyikkel.
Le is írom a problémámat.AMD sempron 2600 + soltek sl+kt600+c1l alaplap meg egy nvidia 440mx videokari. Az egész néha gondol egyet és elmegy a kép. Beraktam egy másik videokarit, amin ventilátor is van és azon jól látszott, hogy egyszer csak kikapcsol a ventilátor és elmegy a kép, de a gép "búg" tovább. Olyan mintha hirtelen megszünne az AGP slot áramellátása. Az alaplap most múlt 1 éves, így már nincs rá garancia. Van amikor hónapokig mûködött, de mint például most, egy jó fél órán át lekapcsolt 10-20 másodperc után.