33675
-
#20235 Képeket mindenképpen tervezek készíteni, bár most nincs fényképezőm, de addigra veszek vagy kölcsönkérek egyet. -
#20234 Az nem Viking Child volt? Mert, az volt ilyen tipusú és játszhatatlanul gyors a "modernebb" gépeken. -
#20233 Mondjuk én is az első pc-met írtam le, de az első gépem a C16-os volt, még úgy 1987 körül. -
#20232 A zamatos menyecske már megvan... :) Csak még nincs felkészülve a babára, állítás szerint még "élni" szeretne egy kicsit. -
#20231 Őszintén gratulálok!
Ha fordítva lenne, és az én két fiam lenne 6 ill. 3 éves, akkor még házasság is lehetne ;-)
Bár az sem ritka, hogy a fiú a fiatalabb egy kapcsolatban... -
#20230 A Zool-ra én is emlékszem, nekem is az elsők között volt.
Az igazán első játékom pc-n a viking volt (nem összekeverendő a Lost Vikings-el). Egy remek mászkálós, kardal mindenkit leszúrok közben gyűjtögetek típusú játék volt. Jóval később elő akartam újra venni, de játszhatatlanul gyors volt. Nem volt benne sebesség szabályozás. -
#20229 Én is nyomtam sebesség tesztet, bár nekem csak SATA1 módban megy, mert a lapom kicsit butított, de így is 83 MB/s volt az átlag. A 400 gigára meg azért volt szükség, mert mindig hely szűkében vagyok a PATA-s vinyóval együtt most 600 GB van, ez már csak elég lesz egy ideig.
Az XT-m már sajnos nincs meg, pedig tényleg kuriózum volna, még MFM vinyós volt kb. 2x akkora, mint a mostani vinyók az I/O kártya (ugye ott még nem voltak alaplapra integrált vezérlők) meg vagy 30 cm hosszú volt. A gépház meg olyan volt, hogy túlélt volna egy atomtámadást is. Az egyetlen old-school gép, ami fellelhető nálam (porosodik szegény a szekrényben): AMD K5-PR166, 32MB EDO RAM, 4MB S3 videó, SB 128, 1GB HDD, 4x4 NEC CD-Changer (ez olyan CD-ROM, amibe 4 db CD-t lehet egyszerre bepakolni, máig rejtély számomra a működése...)
Ja és a végére: GRATULÁLOK A LEENDŐ KIS-AXONHOZ! -
#20228 30 évesen nősültem és 31 évesen jött az első fiam.
Még nem vagy lemaradva semmiről :-)
A lényeg az, hogy fiatal (zamatos) menyecskét válasz magadnak ;-) -
#20227 Egész biztos, hogy támogatja: a C2D lapok (tudtommal) mind támogatják már. -
#20226 Fiadhoz gratulálunk (barátnőm meg én).
Winyóügyben meg akkor már inkább Ezt vettem volna:D
500 giga samsung(3 év gari), sata2 16mb-cache.
gyors is, ügyes is, nagy is, ha nem serverbe kell, hanem otthonra, ideális. -
#20225 Igen, elvileg, de a gyakorlati sebesség különbséget inkább a megnövelt cache méret okozza (2 vagy 8 helyett 16 MB). Én azért a biztonság kedvéért tettem rá hűtést is. -
#20224 Én még a SATA 1-es vinyón nyomtam végig egy linuxos sebességtesztet és ott 67 MB/s-ot ért el. A SATA 2-es vinyót így még nem sikerült tesztelnem.
A 400 giga az tényleg szép méret. Nekem már a 160 gigásom sem volt betelve. Mindig volt rajta vagy 40-50 giga szabad hely. Ezután pedig lesz rajta 130-140 giga szabad terület :-)
Az első géped igazán szép masina. Nem hagytad meg véletlenül? -
#20223 Gondolom az én alaplapom támogatná. Nem? -
#20222 A Michelangelo vírus lebúrása a Scan nevű vírus killer-vel. De ha neked kimaradtak a jó kis 16-bites XT/286-os gépek, akkor lemaradtál az efféle mókákról.. -
#20221 Köszönöm!
Pont ma voltunk ultrahang vizsgálaton és végre kiderült, hogy fiam lesz :-) -
#20220 Ha jól emlékszem 22 ezer Ft volt a vinyó.
A SATA 2 elvileg kétszer gyorsabb mint a SATA 1. Én mindenesetre egyértelműen érzékelem a gyorsulást. Az alaplapnak is támogatnia kell a SATA 2-es szabványt, mert csak így fog működni a 2-es módban, egyébként SATA 1-es ként fog működni a vinyó.
Nagy előnye még, hogy ezek a típusok már folyadék csapágyasak és nem kell rájuk külön hűtés.
RAID editiont meg azért választottam, mert megbízhatóbbak (aztán ez vagy igaz vagy nem, mindenesetre egy külön teszten kell megfelelniük a gyárban). -
#20219 -
#20218 ez mi? (nekem 90 Mhz-es AMD K5 volt az első c64 után) -
#20217 Akkor biztos emlékszel erre a parancsra:
C:\clean [Mich]
párszor kiadtam annak idején... :))) -
#20216 Nekem is ez volt az egyik ok, amiért "szintet léptem"... 386-osra. -
#20215 Michelangelo vírus... Régi szép idők, miatta cseréltem le az XT-met 286-osra, mert hiába formattáltam, hiába írtottam le, valahogy mindig ott maradt a gépen. -
#20214 Ígéretesnek látszik. Már töltöm le, úgyhogy ha valakinek kell feltolom a szerverre amiután lejött -
#20213 Nem is hallottam még róla. -
#20212 ja, most látom ez már megjelent, játszott már vele valaki? Mi a tapasztalat? -
#20211 megjelleni=megjelenni -
#20210 The Secrets of Atlantis: The Sacred Legacy.
Ez most fog megjelleni 22-én. Ez milyen lehet? Tud róla valaki valamit? -
#20209 Axon gyönyörű babafotókat tett fel annak idején, várjuk a tiedet is és majd a második babáról is, Axon! :)
Az első gépem kb.1996 tájékán lett és azóta is nosztalgiával nézegetem, pedig már múzeumi darabnak számít. -
#20208 Az asszony nevében is köszönjük a jókívánságokat baba fronton, és mi is hasonlókat kívánunk a leendő 1-2-3-4-5-szörös anyukáknak és apukáknak. ;) -
#20207 Ha már mindenki nosztalgiázik, akkor én is elmondom, hogy nekem C64 volt az első gépem olyan 89 tájékán. Aztán azt hiszem, hogy valamiko 1993-ban kaptam meg első PC-met, egy használt 286-ost, Hercules Monochrome monitorral, 1 mb rammal (akkor még azt sem tudtam, hogy mi az ram), 20mb-os vinyóval, valamint a hozzá társult állandó bad-sectorokkal és Michelangelo vírussal. Szinte minden héten volt egy format c: /s hadművelet. -
#20206 Volt itt szó első gépről:
Na ebben én kullogok a sor végén.
Ha minden igaz 2000-ben vettem az elő gépemet (ami elég nagy szégyen mert 3 számtech boltunk van, de ez hosszú történet......).
Egy epox alaplap ha minden igaz egy 1100Mhz Duron CPU 256MB 333Mhz memória MX440 VGA 40GB Hdd 1,44 Fdd CD-Rom.
Ez már akkor sem volt az ászok ásza. Lehet, hogy nem minden adat stimmel da valami hasonló volt. -
#20205 Úgy látom itt baba dömping van. Neked is sok sikert az aprósághoz bár már gyakorlott apuka vagy.
Azt hiszem én viszem a prímet, mert nekem már két lányom van 6 és 3 évesek csak, hogy én is büszkélkedjem a gyermekeimmel. -
#20204 Sok boldogságot a leendő babához, bár ha most sikerült felfedezni a terhességet akkor még sok idő van hátra míg kalandozni kezdhetsz a kicsivel. -
#20203 Áh, én már akkoriban is "kalandor" voltam, Mono XT-n is a Monkey Island 1 vagy a Space Quest 3 volt a sláger. Néha DOSBox-val szoktam nosztalgiázni és beállítom "Hercules"-re a videomódot, a nagy pixelhegyek között néha nem is tudom mit akar az adott kép ábrázolni... :) -
#20202 Csak szpíkerem volt:) Viszont akkori egyik kedvenc a Zool volt ami egy ninja hangya ugrabugra kalandjai, egészen addig élveztem amíg nem kellett zongorán színek alapján eljátszani valamit. Nos mono moncsinak hála ott vége lett a pályafutásnak:D De később Another World, Lost Vikings, majd Doom (több napos EMS, HiMem memória variálással) elviselhetővé tette a játékidőmet:D -
#20201 Aha, köszi.
Nekem 96-ban lett meg az első gépem, Commodore 64. Aztán 97-ben egy 486 DX2 80 Mhz-s csúcs, 4 MB RAM-al, 0,125 MB-os vidkarival, 320 Mb-os vinyóval. -
#20200 '91-ben? Na azzal tényleg májer lehettél, biztos nem volt olcsó... Én még '92-ben is 286/1MB/40MB HDD-vel nyomtam, viszont volt SoundBlaster-em, ami nagy szó volt, mert akkoriban majdnem minden PC-ből a hallás-rontó PC Speaker sípolt. -
#20199 Az én első saját pc-m 91-ben: i386 25Mhz, 4MB RAM, 80MB HDD, 1.44, monochrom moncsi...:) -
#20198 Már a 2.? Akkor nagy gratula nektek is!
Nagyon le vagyok maradva, ebben hónapban töltöm be a 30-at (még kimondani is szörnyű!!!) és még sehol nem vagyok a baba-projectben... Mondjuk a nővéremnek 4 is van, úgyhogy a családi átlag bőven megvan. -
#20197 A SATA2 elvileg(!) 2x olyan gyors, mint a SATA (3 Gb/s vs. 1.5 Gbp/s), gyakorlatban alig van különbség (még). Ugyanolyan csatlakozója van, visszafelé kompatibilis, csak tenni kell a vinyóra egy jumper-t, ha SATA1-es alaplapon akarod használni. -
#20196 Az enyém 400 gigás Samu SATA2/16MB (remélem ezen már el fogok férni... :D ). A 200 gigás PATA vinyóról itt is olyan ~50 MB/s volt az átlag, gyorsak ezek már. (Mondjuk mihez képest, próbálj ki egyszer egy WD Raptor-t, na az tud pörögni!)
Egyébként nekem az első PC-m egy Turbo XT volt 20 MB vinyóval, 360KB floppyval és Monokróm monitorral még '90-ben.