33675
-
#20275 Na, látom a reflex-játékot még gyakorolni kell... -
#20274 Igen, tudom. Megvolt a Bölcsek köve is nekem anno, csak állandóan meghaltam benne és nem lehetett állást menteni. Pedig milyen jó volt amikor át lehett alakulni hallá... :DDD Egyébként Tihor Miklós valami szerepjátékos fazon volt, írt "lapozgatós" könyvet is és felülmúlta a külföldi konkurrenciát: izgalmasabb és összetettebb volt, mint a KJK könyvek. -
#20273 Axon, ezeket a játékokat, amiket ide belinkeltél... ezeket nem tudnád feltenni a serverre? -
#20272 Oké. Köszi -
#20271 Megnézem!
-
#20270 A #20185 -ös hsz-ben. -
#20269 Igen most vettem még 2 GB mert a vista nagyon zabálja a memóriát és a komolyabb játékok akadoztak. (már nem)!
Hol találom a memóriabővítésről szóló írásodat? #??? -
#20268 Köszi:D
Legalább ha egyszer lesz kedvem hozzá, tudni fogom mit kell tenni:D
Kár hogy nem csináltak Saboteur 3-at annak idején:D -
#20267 Nálunk az egész osztály elakadt a Bölcsek köve elején. Végigjátszásból sikerült rájönni, hogy azon a képernyőn ahol 2 fa állt, az egyiket ki kellett vágni és a helyére a létrát tenni, így fel lehet jutni a következő képernyőre. Ezután már nincs olyan hely ahol el lehet akadni, de ez az egy probléma szinte mindenkit megakasztott. -
#20266 ÚÚÚÚ. Időlabirintus:D
Nagyon szerettem a játékot. De mondja már el valaki a végét, mert addig emlékszem csak mikor a végén elkaptam a kulcshordozót és megtaláltam a kaput, de tovább nem:(
A Bölcsek kövében meg asszem már az elején elakadtam:( -
#20265 Úristen, nagyon komolyak:) -
#20264 -
#20263 -
#20262 -
#20261 Novotrade? Hol van már az, pedig mekkora név volt egy időben.
Lord Myn: Érdekesség, hogy a Te egykori kedvenc kalandodat (Időlabirintus) és az én egykori kedvenc kalandomat (Bölcsek köve), ugyanaz a programozó készítette: Tihor Miklós
-
#20260 -
#20259 Kipróbáltam az időlabirintust.
Csináltam néhány képet. Akinek megdobban a szíve ezek láttán az igazi veterán kalandor :-) -
#20258 Csak demo van még!
4 GB RAM-od van? Azta. Én is gondolkodok a RAM ügyben, amit írtam pár napja is TLJ topikban is. Elolvashatnád. -
#20257 Esetleg a "ketteskén" megtalálható lenne? -
#20256 Lost Planet-et próbáltátok már? Azt hittem gagyi lövőlde. És tényleg az, de eléggé magávalragadó pörgős kis cucc. :)
És szép is. Ahogy azok a bigyók pörögnek benne, elég állat. -
#20255 Lehet, hogy tényleg a cache lesz a megoldás a sebességkülönbségre. Mindenesetre otthon van everest és majd azzal bemérem.
Mondjuk számomra az a mérvadó ha a Total Commanderrel másolgatok (Linux alatt meg a Krusader-el) és a nagyobb fileok átvitelénél a csík fölött megjelenik az éppen aktuális sebesség. Ez nem szintetikus, hanem a valóságot mutatja. -
#20254 Köszi!
Lehúztam és töröltem. Mindjárt ki is próbálom. -
#20253 Szerintem inkább az okozza a különbséget, hogy a régi SATA1-es vinyódon csak 8MB Cache volt, nekem is volt ezelőtt egy 160GB/8MB vinyó és az tényleg olyan 60-64 MB/s körül ment, ez meg 80 fölött. -
#20252 Én most utoljára a Nero beépítettjével mértem, de majd megnézem Everest-vel is. -
#20251 Feltoltam (nem számoztam meg, mert miután leszedted, lehet törölni). Én is onnan szoktam szedni, ezért írtam, hogy már nem lehet onnan letölteni. -
#20250 Úgy látom elég szintetikusak ezek a tesztek, mivel igen nagy különbségeket produkált nálam és Lord Mynnél ugyan az a SATA 1-es felület.
Én egyébként linux alatt mértem a hdparm programmal. -
#20249 Köszi.
Everestben van ilyen teszt, az adatálvitelre vinyón. Mert kíváncsi lennék az enyém mit tud a tiétekhez képest.
Vagy ti mivel csináltátok? -
#20248 Nekem ez a kedvenc plus 4-es oldalam:
http://plus4.emucamp.com/
Az időlabirintus mint játék leírás fent van, de nem lehet letölteni. Ez furcsa mert minden feltüntetett játékot le lehet tölteni több példányban is.
Az én kedvenc kalandom a Bölcsek köve. Ez is magyar játék és ez már nem szöveges. Majdhogynem a point and click határait súrolja.
Az Időlabirintust feltolhatnád a szerverre, mert szívesen kipróbálnám. -
#20247 Szerintem a legjobb játékokat a magyarok írták ezekre a gépekre, abszolút favorit az Időlabirintus volt, néha még ma is előveszem emulátorral, ha kell feltolom a szerverre, mert már nem lehet letölteni az emu-s oldalakról, nagyon jó játék és még 1x nem sikerült végig csinálnom. -
#20246 Axon
Gratula a gyerkőchöz -
#20245 Élesszük fel! Ha jól emlékszem a legtöbb 386-os SIMM memóriával ment, abból van itthon egy 4MB-os, ISA-s videókártyából meg kell lennie valahol egy Oak 512kB-osnak. Vannak ám kacatjaim bőven! Bár a memória nem biztos, hogy működne, mert ha emlékezetem nem csak akkor be kellett tölteni az egész memória bankot, mintha csak párosával ment volna... -
#20244 Az én C16-osom fel volt fúrva 64 k-ra, így teljesen kompatibilis volt a plus 4-el, csak kicsit gyorsabb volt nála. Ez abban mutatkozott meg, hogy sakkoztattuk a 2 gépet egymás ellen és mindig a C16 győzött.
Rettenetesen sajnálom, hogy eladtuk anno.
Mostanában emulátor segítségével elővettem néhány c16/plus4-es játékot és nosztalgiáztam. A Thurst volt az egyik kedvencem, még most is kapásból elmegyek a 6. pályáig :-) -
#20243 Rákerestem és tényelg ez volt az!
Talán DosBox-ban futatható megfelelő sebességen. -
#20242 Gyorsan be kell őket dobni a mély vízbe :-)
Azután már automatikusan tudják mi a dolguk :-) -
#20241 MFM vinyó... mily bizsergető érzés. Gép kikapcsolása előtt park.exe szigorú használata :-)
Nekem itt a melóhelyen van egy 386-os alaplapom, de memória például már nincs hozzá. Na meg ezekhez még kellett IDE kártya is, meg ISA-s monitorkártya, szóval semmi esélyem sem lenne a felélesztésére. -
#20240 A gratulációt köszönöm!
Mint említettem nálam nem a méret volt a lényeg ;-)
Viccet félretéve, mindenképpen WD-t akartam venni, hátha tényleg tartósabb mint ahogy azt sokan állítják. Csak a csatolóra és a 16 mega cache-re figyeltem. A raid editiont meg a boltos haverom ajánlotta, mivel azok megbízhatóbbak.
Ugyanezért az árért valóban voltak nagyobb kapacitású vinyók más gyártóktól.
Szóval szempontok fontossági sorrendben: megbízhatóság, sebesség, kapacitás. -
#20239 Ja, azt ismerem, már fájt a fejem egy idő után a hangtól, azt én is sűrgősen kidobtam. A mostanit vinyót hőcsöves passzív hűtéssel használom, de muszáj is: panelben lakom és nyáron 27-28 fok is van (ha már én megdöglöm, legalább a gép ne... ) -
#20238 Én kihagytam a vinyó hűtését. Olyan hangja volt a ventinek mint egy traktornak. Örültem, hogy megszabadultam tőle. remélem nem fogok ezért ráfaragni a nyári kánikulában. -
#20237 Megnéztem az alaplapod műszaki leírását és támogatja a SATA 2-t. -
#20236 :DDD C+4-em volt '86-ban (ami tkp. egy 64KB-os C16 volt, másféle billentyűzettel). Ezen játszottam az első, még "szöveges" kalandjátékokkal.