33675

• takysoft
    milyen? én az X-com 3-at láttam utoljára, de az nem tetszett:D 1-2 rulez:D
  • Tomsess
    Huh skacok, jó rég voltam már errefelé. Ahogy látom szépen megnőlt a HSZ-ek száma. Az egészet így gyorsan végigolvasva, bennem a Street Rod maradt meg, mert azt annó nagyon sokat nyomattam. A garázs benne vitt mindent a menüjével, sztem a mostani csúcsgrafikás autós gammák garázsait is veri
  • Axon
    Mi nem működött?
    Az emut gondolom el tudtad indítani, a játékok elindítása meg nagyon egyszerű.
  • N3v3rland
    Most vittem végig a TLJ-t a Dreamfall után először, gondoltam benézek a fórumba...
    Nagyon jó volt, de sajnálom hogy a dreamfallt vittem át elsőnek :(
    ...itt is megy az off rendesen
    Azon viszont kész vagyok, hogy még csak 16 vagyok, de a Paperboy-ra, meg a szellemírtókra... tisztán emlékszem :)
  • Axon
    Sajnos otthon vannak a dvd-re kiírt anyagaim, hétfőre behozom és feltöltöm.
  • takysoft
    általában aki TV-játékra gondol, az valamelyik Atari-ra gondol, mert a magyar lengyelpiacokon ez volt kapható:D
  • takysoft
    miért ne? tudtommal külön van író, és olvasó fej:D bár fele tudja.
  • Axon
    Egyik vinyóról a másikra másolok. Ha két partició között másolgatsz, akkor tényleg lényegesen kisebb lesz a sebesség.
  • kirol
    És saját magáról másolsz önmagára?
    Mert nekem pl. meg van osztva 3 felé, és ha egyikről másolok másikra, akkor ilyen a sebesség: max 15000 kbytes/s. Amit kicsit keveslek.
    Töredezettségmentesítve is van, minden. De néha lemegy 8000- re.
  • kirol
    Ja ezek is zsír játékok voltak.

De hogy érted, hogy amiről én beszélek az Atari volt. Ez az, amit rákötöttél a TV-re és ilyen kártyákat lehetett beledugni, amin a játékok voltak? Mert ha erről, akkor legalább így x év után megtudtam, hogy mim volt. :)
  • takysoft
    aZ nem TV-játék, hanem Atari!

River Raid rulez!!!

C64-en meg anno a Paperboy volt a kedvencem. Néha már vasárnapig is eljutottam, de sose tudtam végigvinni

• kirol
    Mint írtam nekem is C64-em volt. Én roborzsarura, szellemirtókra, csővezetékes csávóra emlékszek, stb. Na meg a rengeteg fejállításra a kazettás eygségen.

Na meg voltak anno a TV játékok. Mennyi kacsát lőttem, meg bűnözőt. Hú.
    Na meg a Kontra vagy mi játék, ezt végig is vittem. :)
  • csgj
    á, kár, hogy nekem nincsenek ilyen régi nagy emlékeim gépekkel kapcsolatban :D :P De volt c64-em, csak még kicsi voltam akkor :) Asszem a Szellemírtók volt a kedvencem, meg a Terminátoros game :D Vá, az marha jó volt, először egy rendőrt kellett szétverni, aztán motoron száguldoztam, utána meg megint verekedés volt :D Na azért mégis vannak régi gépes emlékeim...csak nem sok...
  • Lord Myn
    Azt már én is PC-n nyomtam, de tény, hogy Amigán a legjobb.
  • takysoft
    lezsedtem, köszönöm.

nem törlöm. megpróbáltam, nem ment.
    ilyesmire nem fogja az ujjam az F8-at...:D
  • takysoft
    igenigenigenigenigenigenigen
  • Axon
    Ha érdekel, akkor feltehetek egy c64-es magyar nyelvű kalandjáték gyűjteményt.
  • Axon
    taky: Feltettem a szerverre a két játékot meg mellé az emulátort. Ha lehúztad, akkor törölheted is.
  • Randal
    A Street Rod-dal én már pc-n játszottam:D
  • via_mala
    Ha már ennyire belemerültünk a retro-ba...
    Ugye mindenki ismeri a Magyar C64 HQ-t? Több gigányi C64-es ROM van fenn, orrvérzésig lehet nosztalgiázni.
    Én is a WinVice emulátorral vittem végig gyermekkorom nagy kedvenceit, a Ghost'n Goblins-t meg a Hunchback-et, persze sűrű állapotmentésekkel.
    A Defender of the Crown-t még C64-en vittem végig sokszázszor, mert olyan verzióm volt belőle, amiben alapból 200 emberrel indult a játék, nem csak 30-cal.
    A másik nagy kedvencem, amit C64-en rengetegszer és emun is párszor végigvittem az a Street Rod! Hatalmas élmény volt egy csúcsratuningolt T-Bird-del legyalázni King Corvette-jét, tuningolás közben meg a garázsban szólt a remek Rock'n Roll!
  • takysoft
    Csak szólok, epedve várom a c64-es, meg egyéb C-s játékokat

magyar csodákat olyan ritkán látok, jó lenne párat begyűjteni:D
  • Lord Myn
    A Csavargás-t se tudtam végig csinálni, tényleg valaki megtalálta a szarvasgombát? A DOTC-t nem ismertem +4-en, mert mire átírták, már rég PC-m volt, de úgy tudom vmi butított verzió volt.
  • Lord Myn
    A Stalker nálam jól megy, nálad azért nem megy, mert az 1 giga RAM édes kevés neki, amíg nekem is csak 1 GB volt, addig nem tudtam úgy beállítani, hogy ne szagasson, most meg 1024-ben full grafikán jól fut.
  • Randal
    Jézusom milyen Plus/4-es gammák vannak itt:D
    Aliens, Atlantisz, Cuthbert in Space, Csavargás a Gombák Birodalmában (rulez!:D), Defender of the Crown. júúúj. G-man (sose tudtam mikor lesz vége, ha van neki egyáltalán.) Ghost N goblins, óóó Kikstart...., Kung-fu kid...
    Nah abbahagyom a sorolást, mert még lehetne írni:D
  • kirol
    Én most nem azért írtam, mert hűdekirály hogy nekem így megy. Csak azért, hogy pl. a S.T.A.L.K.E.R. mekkora egy trágya, mert az pl. szarabbul fut mint ez a játék, ami ugye csak egy Xbox360 átirat.

A poén, hogy én rohadtul nem látom a különbséget.

Lehet, hogy a tűzeffekt szebb egy kicsit a dx10 alatt, de mást nbem nagyon vettem észre. Bár lehet azért, mert ez pillanatra se lehet abbahagyni a lődözést, és így nincs idő a grafot nézni. :)
  • Lord Myn
    Na jó, azért hasonlítsd már össze a gépeinket. C2D 6600 vs. X2 3800+ (ráadásul egyelőre alapon használom, te meg még fel is túrtad a tied), 8800 GTS/640 vs. 7900 GT/256. Az lenne a ciki, ha nálad nem menne full-on, egyetlen előnyöm hogy 2GB RAM van a gépben, de úgy látszik ennek nem kell annyira a memó. Egyébként mi a különbség DX9-DX10-es graf. között? Nagyon látványos?
  • Lord Myn
    Ahogy Randal is említette van egy trükkje, hogy mikor kell nyomni, ha arra rájössz, onnantól kezdve mindig megnyered (engem általában csalásért a báró segédjei leszednek... túl gyors akarok lenni :D ).
  • Lord Myn
    Tudom, de emuval még nem nyomtam a Bölcsek kövét, amikor az Időlabirintussal játszom, akkor meg elfeledkezem róla, hogy lehet állást menteni.
  • Lord Myn
    Most nem tudok beelőzni, mert én sem otthoni gépnél vagyok.
  • serito
    Igen jó ram de a tunigpotenciálját nem ismerem. Az olvastam egész jól tuningolható de, hogy 1000Hzt. kibírja-e azt nem tudom.
  • kirol
    Na a problémám, hogy ugye ezzel a ram-ommal már beszoptam. Mármint megy oké, csak k**** drága.

Nem szeretném mégegyszer ezt eljátszani. Ugye érted a problémámat.

Az a Geil jó RAM? Bírja a tuningot?

Mert pl. a mostanim 890 Mhz-n megy. Még nem nagyon volt időm szarakodni, hogy mennyit megy, így itt megálltam, de ment már 1000 Mhz-n is.
  • serito
    Olvastam a gondolataidat és erre ilyen memóriát tudok ajánlani

DDR2-2GB/800 DUAL UL (Geil)
    DDR2 2x1Gb/800 MHz PC6400 DUAL KIT ULTRA /Geil/ élettartam garancia
    Bruttó 28500,-Ft Lehet, hogy máshol olcsóbban is megkapod!!!
  • Randal
    Ennek megvolt a maga trükkje, hogy mikor kellett megnyomni.
    Csak sajna már nem emlékszem rá. Gyakorloni kell, hogy amint leér a lába egyből nyomni kell a spacet:D
    Nekem sajna egy idő után már erősen kellett nyomni:(
  • kirol
    Hát nekem a dx9-es az totál full-ban megy 1280*valami nyújtott -ban.
    De dx10 -ben Vista alatt pár dolgot le kisebbre kellett venni.

Valami iszonyat brutál kis progi. Az elején az az óriássáska vagy mi nem rossz, majd a földből kijövő 3 páncélos bigyó, ahogy mozognak, valami nagyon állat.
    Ami még érdekes, hogy a barlangban, ahol ezrével keringenek össze-vissza a lények, felveszem a gépányút és jobbra-balra forogva valami hiperfolyamatosan forog. Pl. Hitman 4 -ben egy körbeforgáskor pláne TFT-nél kicsit bedarabosodik a kép, de ebben olyan tökéletes, hogy még.

Először a képek alapján gagyinak tűnt, bár hangsúlyozom csak lövölde azért, de nagyon magávalragadó sodró lendülete van.
  • Axon
    Pedig hihetetlenül gyorsan lefejeltem a szpészt :-)
    Lehet, hogy csalni fogok egy kicsit az eredmény érdekében és alacsonyabbra veszem az emulátor sebességét.
  • Axon
    Szerencsére ezekben az emulátorokban már alapból lehet menteni akkor is ha magában a játékban nem lehetne.
  • Axon
    Ha Lord Myn meg nem előz, akkor holnap felteszem őket. Sajnos most egy másik gépnél vagyok mint amire lementettem ezeket a játékokat.
  • Lord Myn
    Én kipróbáltam, nagyon jó benne a fizika, de erőmű kell hozzá, nálam 1024-ben átlag 32 fps-t hozott a teszt, de játék közben néha be-be akadt.
  • Lord Myn
    Az Időlabirintus fent van, kell hozzá +4 emulátor (Yape vagy WinVICE). A második azért érdekes, mert az összes 8-bites Commodore-t tudja emulálni (VIC-20, C16, C+4, C64, C128, stb.).
  • Lord Myn
    Nekem már megvolt a kulcs is, tudtam a végső jelszót is, csak nem értem el a kijárathoz, de 1x végigcsinálom...