33675

• serito
    Az tényleg durva lenne, még meglehet, hogy kipróbálom.
    Csak teszteltem a gépet meg a memóriákat, hogy bírja-e ha 2 játék, letöltés, internek....stb fut egyszerre. Hát bírta!

Csináltam egy tesztet, nekem ilyen lett:
    (Samsung 80GB SATA HDD)

• kirol
    Legalább időt spórolsz, rácsapsz két moncsit, és egyszerre 2 játékkal tudsz játszani.

Köszi
  • serito
    Ok mindjárt megnézem de éppen 2 geme fut egyidőben .....
    Nagyon tetszik ez a rengeteg memória..
    Kilépek belőlük és futtatom a tesztet!
  • kirol
    Hát éreztem én, hogy valamiért lassú ez az én vinyóm. Csak nem tudom miért. Ha lesz időd csinálj már erről is egy everest tesztet légyszi.
  • serito
    Nálam a leggyengébb "láncszem" a CPU kerek 5 pontot kapott.
    A VGA meg a memória kapott a a legtöbbet 5.9 pont.
    A Samsung SATA II HDD 5.3 pont.
  • kirol
    Aha köszi.
  • Lord Myn
    Vinyó seb.mérés Everestben: Eszközök/Háttértároló sebességmérés és ahol látod, hogy 'About' az ott lenyíló menüben tudod kiválasztani milyen mérést szeretnél.
  • kirol
    Na még mindig nem mondtátok, akik a múltkor itt nézték a vinyó átviteli sebességét, hogy Everest-ben hogyan lehet tesztelni. Mert pl. nekem Vista alatt is ez a gyengepont 4,5-öt ad rá.

Na de mivel nagyon elmentünk hardware irányban egy gyorcs csavarral: pénteken pont Egerben jártam, rögtön eszembe jutott Jumurdzsák gyűrűje. Mondom milyen jó lenne, ha pont látnám valamelyik helyszínt és láttam is. :)
  • kirol
    Mondjuk én nem értem miért fontos ez, mert úgyis bekened pasztával.
  • serito
    Igen 6 hőcsöves elég komoly hűtő. Én a tükörsíma csíszolás miatt választottam a zalmant, mert minél símább a felület annál jobb a hőátadás.
  • kirol
    Mármint a Scythe Ninja Plus Rev.B -re gondolsz itt?
  • serito
    Zalman 9700. Egy kicsit drágább mint az amit kinéztél, bár az is tökéletes.
  • kirol
    És ez melyik?
  • serito
    Egy példa a tükörsíma felületre!

• kirol
    Nem tudom. De ezt javasolták nekem az általam kinézett ASUS helyett:Scythe Ninja Plus Rev.B
    Ez 8200 HUF.
  • serito
    Hát megnéztem ezt a hűtőt....a CPU-hoz tapadó felülete elég gyéren van csiszolva.

Mennyit kérnek érte?
  • kirol
    Hát muszáj volt egy ilyen, elvégre 3-4 év múlva is ez a gépem lesz.
  • takysoft
    komolyan nyomod
  • kirol
    Sose, Orthos alatt annyi, 3 óra után. Atomstabil. Az alap 2,4.

De már folyamatban van egy jó hűtő vétele. Egy ASUS Silent Square Pro -t akarok venni, ha más nem tud jobbat esetleg.
  • Lord Myn
    Azért a 67 fok az kicsit sok... Gyári hűtővel én nem nyomnék ilyen erős tuningot (ugye az alap az 2.16 GHz?). Nem szokott soha fagyni?
  • csgj
    nekem csak ócska 2,8 Ghz-es celeronom van :P
  • kirol
    Attól függ, milyen CPU-d van.
    Nekem a szobában 26 fok van. A CPU-m gyári hűtővel 3,2 Ghz-n max terhelés alatt (2 órája Orthos izzasztja) 67 fokos.

A winyóm pl. 47 fokos.
  • csgj
    Az normális, ha most a dög meleg, nyárias időben terhelés alatt 56 fok is lesz néha a proci?
  • Lord Myn
    +1 szavazat a TRA-ra... Na nekem is megvolt a mai tarhálásom.
  • Lord Myn
    Sőt, ha lenne belőle esetleg 64-bites angol verzió is...
  • csgj
    ja, rohadt jó lett! Csak akik már előrébb járnak, mind idegeskednek rajta, mert elvileg brutál nehéz... Én mondjuk még eddig nem akadtam nagy nehézségekbe.
  • Axon
    Most látom, hogy megjelent a Tomb Raider Anniversary. Ez ha jól tévedek, akkor az első rész felújítva.
    Feltölthetné valaki a szerverre, akinek megvan.
  • Axon
    Tarhálás ON

Ha már szóba került megint a Vista, akkor ismét korhincsolok egy kicsit és ha van valakinek olyan verziója, ami működik anélkül, hogy élesíteni kellene, vagy egyébb furmányokkal rábírható a korlátlan működésre, az feltolhatná a szerverre.

Axon újabb tarhálása OFF
  • MerlinW
    Télleg, azok nem csak bötük
  • kirol
    Campusban mikor lesz már Vista, mindjárt letelik a 3 hónap.
  • Lord Myn
    Bizony! :)
  • serito
    Ebben nekem az az előnyöm, hogy minden oprendszer megvan hivataosan, mivel viszonteledók vagyunk és megvesszük a Misrosofttól, és mindegyik oprendszerhez 5-10 licens tartozik.
  • Axon
    A gigabyte szót is emeld négyzetre :-)
  • MerlinW
    4GB a négyzeten nem 16GB?:)
  • Axon
    Köszi!
    Már húzom is.
  • Lord Myn
    Az tényleg durva lenne, ráadásul a 128GB az csak az op.rendszer korlátja. A 64-bit elméleti korlátja: 4 GB a négyzeten memória, ami ~16.7 millió(!) Terabyte. Szóval soká lesz az teljesen kihasználva...

Egyébként én is szeretnék már valami 64-bites op.rendszert, mert állítólag a 64-bites alkalmazások 40-50%-kal gyorsabbak a 32-bitesnél, csak eddig nem sikerült működő 64-bites op.renszert találnom...
  • takysoft
    várj pár évet.
    nem volt még olyan rég, mikor hű, de örültem a 16 megás SD kártyámnak, ami akkor még hatalmas kincs volt(suliban max 4 mega memes képek voltak)
  • serito
    Semmi gond nem volt csak nem ismerem eléggé a Windows világát.
    Azóta megtudtam, hogy a 32bit-es rendszerek csak 4GB maximális memóriát képesek érzékelni de ebből csak 3.5 Gb-ot mutatnak meg.
    Hogy miért elolvashatod itt!
    Úgyhogy a hétvégén Vista telepítés lesz mert a 64bit-es változatot kell használmom, hogy mind a 4GB ramot lássa a rendszer.
    A 64bit-es Vista Ultimate 128GB memóriát képes kezelni és felismerni.
    Ez egy mai asztali gépbe enyhén szólva is durva lenne.
  • Tomsess
    Nem rossz gém, hajaz az elődjére, de picivel jobbra sikerült.
    Engem most a Scratches - Directors Cut érdekelne. Múltkor láttam az egyik torrent oldalon, de nemvok biztos benne, hogy már megjelent (ergo lehet vki szórakozásból nevezte annak). Többek között tartalmaz egy új soundtrack-et meg egy alternatív befejezést is
  • trmn #20356
    Ha megvan és kell valakinek, szívesen feltolom a szerverre.