The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Hát ahol kérdeztem ott is ezt mondták 89HUF-ért, mert már ott a 930 nem volt.
Ezért megnéztem, hát nem egy mai darab a 930BF.

Nem tudom, most teljesen tanácstalan lettem. Amit Imyke mondott az nagyban leszûkíti a lehetõségeket, mert rengeteg monitoron nincs DVI, csak sima analóg. ÉS ha tényleg nagy különbség van, akkor már csak DVI kellene.

Mert ha a DVI-t nem nézzük, akkor akár ez: LG TFT is jó lehetne.

serito
Esetleg ezt is megnézheted, ennek is kb 80-85 E Ft az ára.

Samsung 940BF 19" TFT
19"TFT-LCD,
1280x1024,
700:1,300cd/m2,
0.264 mm,TCO99,
analóg/digitális, Magic color, Magic Zone,
2Ms válaszidõ,

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

MerlinW
Office Depot-ban most nagyon jó áron vannak a moncsik. Pl.: LG 19" 40-60k

[merlinw.org]

Lord Myn
Én 1 éve használom a Samsung 913N-emet és nagyon meg vagyok vele elégedve, bár csak analóg csatis, nagyon szép éles képe van (800:1-es kontraszt, 300 cd/m2, 8ms) és nem natív felbontásban sem lesz nagyon pixeles a kép (kivéve a 640x480-t, de az már mérete miatt is pixeles). Filmnézésre is jó és FPS játékokban sincs 'utánhúzás'. És (kopp-kopp) nincs 1 pixelhiba sem rajta. Úgyhogy a Samsung-ot csak ajánlani tudom.

Egyébként nekem 60 Hz-en, nagyon ritkán bevillog 1 két szín, fogalmam sincs miért csinálja (csak állóképeknél, tehát játék vagy film alatt nem) viszont 75 Hz-en egyáltalán nincs ilyen, úgyhogy én úgy használom.

Ja és ha TFT-t veszel nézd meg mûködés közben elõtte és NAGYON figyelj a pixelhibákra!

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Atomreaktor
😊)))

kirol
Hát egyenlõre nem nagyon tudom elképzelni milyen az, nekem ha 800*600-on van, akkor van egy kis fekete keret körülötte és kész. Na mindegy.

Egyenlõre maradok a Samsung 930BG -nél, br. 82HUF.
A születésnapomig talán meg is tudom venni. Addig van még majdnem 4 hónap.

Persze ha van valakinek jobb ötlete a monitort illetõen, az ne tartsa magát vissza!
Na köszi mindenkinek.

MerlinW
Meg a Scumm😊) De ha a képernyõ elé raksz egy áttetszõ mûanyag fóliát, meg is van oldva a hardveres blõr😊

[merlinw.org]

Igen, jó egyáltalán nem számít hogy csak 60 Hz!
Nekem úgy tünt az 1024x768 rosszabb mint a 800x600, de ez teljesen szubjektív vélemény. A 640x480 pedig egyszerûen ekkora méretre felnagyítva már túl pixeles, de persze itt is igaz hogy a jó játék ezt gyorsan feledteti az emberrel.
IMYke2.0.0.0
Minden nagy monitoron szarul néz ki, ha valami csak a monitor natív felbontása alatt mûködik / indul el - látványjavítók persze vannak, a játékban .
Egy 19"-es monitoron ne várj csodát 800*600-as játéktól...
A Paradise / The Longest Journey az én monitoromon egyáltalán nem volt randa.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Akkor a 930BG 1280*1024 beli "csak" 60Hz-e az frakó?
Mert akkor ilyenre kezdek el gyüjteni.

Viszont még azt nem értem, hogy ezek a monitorok, csak egy felbontásra vannak ajánlva, gondolom itt az 1280*1024-re, és mi van, ha a gépem pl egy játékot nem bír ekkora felbontáson, vagy pl a Paradise csak 800*600-as. Akkor ezek szarul néznek ki rajta?

IMYke2.0.0.0
Egy LCD-monitor nem frissíti a teljes képernyõt, s amikor igen, akkor sem úgy, mint a CRT. A képernyõ nem is tud beleégni.
Gyakorlatilag, nem is beszélhetnénk állandó Hz-értékekrõl az LCD-vel kapcsolatban, mert ugye nincs nála 65-100 kép/microsec (avagy nanosec?) frissítés... <65-100 Hz>.
De, amikor viszont frissíti a képernyõt / illetve annak egy területét , akkor azt egy specifikációban megadott vagy beállított értékkel teszi. Ez a 75 Hz.
Érdekes mód, a legszebb nálam 60 Hz-en. Pedig tud 75-öt is.
A specifikációkban megadott értékek <1280*1024/ 75 Hz> egy "optimális" felhasználói környezetet feltételezve születnek. Lehet ez is: 1280*1024 / 60 Hz.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Viszont a 920N -el szemben ez:

Samsung 930BF

Max. Felbontás: 1280 x 1024
Frekvencia és Felbontás:
640 x 48075Hz
800 x 60075Hz
1024 x 76875Hz
1280 x 102460Hz
Fényerõ: 300 cd/m2
Szín: 16,7 millió szín, RGB (8 bit)
Képpontsûrûség: 0,294 x 0,294 mm
Kijelzõ területe: 338 x 270 mm
Kontrasztarány: 700:1
Válaszidõ: 4 ms
Vízszintes frekvencia: 30 –81 KHz
Függõleges frekvencia: 56 –75 Hz
Horizontális/vertikális látásszög: 160 / 160
Videojel: Analog/Digital (15pin D-sub/DVI-D)
Engedélyek és tanúsítványok:
TCO99

Nagyon pöpec lenne, csak az ára elég nagy szórással rendelkezik. 65-111 HUF. 65-ért megdobna valaki vele, már vinném is.

Ez érdekes:
Kijelzõ területe: 338 x 270 mm
Lemértem az enyém ez: 270x358 mm
A TFT miért kisebb 2 cm -el?

Ez a monitor viszont most már tényleg jó, nem?
Ebben van DVI-is és a többi paraméter csak javult.
Bár ezeket a Hz-eket a felbontások mellett nem értem, csak azt tudom, nem olyan, mint a CRT -nél.

kirol
Hát azért nálam nem megy ilyen gyorsan.
Pláne én azt hittem, hogy egy TFT-n csak DVI van, fel sem merült bennem, hogy sima VGA csatis.
Így ez kizárva.
Én monitort nem egy hónapra veszek, hanem 5-6 évre.
Hát még keresgélek akkor. 70-75 ért csak lehet venni egy normálisat.

Néztem én itt is, csak itt kizárolag árak vannak. Valami olyan kellene, ahol a paraméterek is felvannak tüntetve.

Axon
Csak annyi, hogy itt most a kertész a gyilkos :-)

szotyimutyi
Ugyanaz a játékmenet, a megjelenítés, az irányítás. Nincs eltérés.

Lord Myn
Van valami különbség az elõzõ részekhez képest?

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

szotyimutyi
Kijött az a Nancy Drew legújabb része. Érdekel valakit?

Ha esetleg mégsem ma vennél monitort itt utánanézhetsz az áraknak 😊
kirol
Köszi. Bár most látom, hogy pont máig akciós, mert ez a Metro áruházból való.

IMYke2.0.0.0
Ami lehetne jobb:
Bemeneti videojel: Analóg RGB + Csatlakozó típus: 15-Pin D-Sub
// Manapság a DVI a jó, nemcsak a trendy-ség miatt. Mondom ezt úgy, hogy az én LG 19-esem <és Axoné is 😊> ugyanígy analóg bemenettel bír. Sokan állítják, hogy a képminõségre ez nincs hatással - ne higgy nekik, õk vakok.
Ültem olyan géppár elõtt, melyek közül egyik analóg, másik digitális bementeû HP monitorral volt felszerelve... "érezhetõ" a különbség, nem látható.

700:1 kontraszt - nagyon szép! 500 felett már luxurizálás, de akkor is jó!

250 cd/m2 - meg fog felelni! Még így is vissza kell venned majd! Fõleg katódcsöves monitor után! Nekem otthon az LG fényerõ: 70, kontraszt 60. Este így is erõsen világít. Szerencse, hogy a menüjében vannak sémák: egy gombnyomással lágyabbra veszi a beállításokat, kevésbé vakít.

Beépített tápegység - tesztekben kiemelik , hogy a színegyensúly miatt jobbak azok a monitorok, melyekben nincsenek beépítve a tápok. Ebben a témában erõsen ajánlott a hardver lap olvasgatása, sok kép árulkodik ennek a feature-nek a hátrányáról. A külsõsök egyébként drágábbak és ritkábbak.

Összességében: nagyon kellemes a monitor, ajánlott a beszerzése.
A kiemelt tulajdonságoknál jobb monitorok pedig még most is több, mint 200 ezerbe fájnak!

1. Egy 19-es monitort nem nézel olyan közelrõl hogy ezt észrevedd. Inkább azt érdemes figyelembe venni, hogy a TFT monitoroknak a maximális képfelbontáson (1280x1024)a legjobb a képük, ha csökkented akkor romlik. Egy régi játéknál (640x480) ez már zavaró lehet, de már csak a méret miatt is hiszen ezeket a játékokat még 15 colos monitorokra tervezték nem 19-re.
Ha kvarclámpa helyett akarja használni, vagy a szolit kiváltani vele akkor igaza van 😊
Talán ha közvetlen napfény éri akkor kellhet nagy fényerõ, de én az elsõ félóra mûködés után visszavettem 63%-ra, a kontrasztot meg 50-re és még így is nagyon kellemes a képe.
Én a felére vettem vissza a fényerõt mert lámpának lehetne használni este 😊
Bõven jó az!
kirol
1. A felbontás 15 collos monitor esetén általában 1024x768 pixel, 17 collos modelleknél pedig 1280x1024 képpont (szélesvásznú modellek esetében 1440x900 pixel).

Sajátosság, hogy az olcsóbb 19 collos LCD-k nagyobb méretük ellenére azonos mennyiségû képpontot tartalmaznak 17-es társaiknál, így képük közelrõl nézve kissé rosszabb lehet azoknál.

2. Egy 300 cd/m2-es monitorral már tökéletesen elégedettek voltunk, 250 cd/m2-es fényerejûnél gyengébbet azonban nem érdemes vásárolni.

Ti mint ilyet használók, errõl mi a véleményetek?

kirol
Én a Fényerõ: 250 cd/m²-t keveslem, bár nem tudom.
Az origón nemrég volt egy cikk ezekrõl az adatokról, de nem találom.

kirol
Hát igazad van.

És ezek a paraméterek jók? Mert TFT -vel még nem nagyon foglalkoztam.
Képernyõ:
* Képméret:19"
* Látható képméret:19"
* Típus:920N
* Képponttávolság:0,294mm
* Bemeneti videojel:Analóg RGB
* Vízszintes frekvencia: 30-81 kHz
* Függõleges frekvencia: 56-75 Hz
* Csatlakozó típus: 15-Pin D-Sub
* Videoszint: nincs adat
* Szink. típus: nincs adat
* Fényerõ: 250 cd/m²
* Kontraszt arány: 700:1
* Képlátószög (H/V):160°/160°
* Válaszidõ:8 ms
* Interfész:Analóg

Képfelbontás:
* Maximális:1280 x 1024
* Ajánlott:1280 x 1024
* Színskála: 16.2M

Teljesítmény:
* Energia felvétel bekapcsolt állapotban:38 Watt (max)
* Energia felvétel készenléti üzemmódban:nincs adat
* Energiagazdálkodás:nincs adat

Beállítási lehetõségek:
* OSD menü: nincs adat

Plug & Play:
* Safe mode (UXGA)

Alap tartozékok:
* Beépített tápegység

Egyéb tartozékok:
* Narrow bezel, MagicTune™ with asset management, MagicBright™, MagicSpeed™

Egyéb tulajdonságok:
* Tanúsítványok: TCO '99
* Külsõ méretek (szélesség x magasság x mélység): 42x42x20
* Tömeg: 7,1Kg

IMYke2.0.0.0
Mivel nem 24/7 nézel filmeket, és nem LCD TV, én is inkább a Samsungot venném!
Indok:
16:9 arányú monitoron nem kellemes bármi mást csinálni DVD-filmnézésen kívül...

IMYke2.0.0.0
Javított anyag - semmi új.
De a születésnapomon mindenképp publikálva lesz a magyarítás, még ha cigány gyerekek potyognak is az égbõl... S az bizony aug. 15.

Ha filmeket is szoktál nézni rajta akkor lehet jobb a szélesvásznú, egyébként a Samsung. Nekem 913N van és nekem nagyon bevált.
kirol
Egyszer régen már volt gond a monitorommal, most lehet lecserélném.
Szerintetek melyik jobb:

Fujitsu siemens W19-1 szélesvásznú 19" TFT
16:9 képarány, 700:1 kontraszt, max 1440*900 felbontás
74388 HUF

vagy

Samsung 920N 19"TFT LCD (Bár ez a kíírás, most eldönthetnék, hogy TFT vagy LCD!)
700:1 kontraszt, max 1280*1024 felbontás.
71988 HUF

Hát skacok, eddig még én sem fogtam bele. Amikor volt idõm, akkor a cseh verzióval próbáltam sikertelenül, a 2CDs-et meg még nem nyúztam le. Sajna most meg összejött egy költözés/lakásfestés/parkettezés, szal nemtom mikor lesz idõm komolyan nekiülni, de igyekszem. Akkor most jön még egy tesztanyag?

RaveAir
Volt egy alak, aki vagy 20 sg-topicban hirdetett ftp-warezt...

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Axon
Erre én is kíváncsi lennék.

takysoft
vajon mirõl maradhattam le...

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Atomreaktor
kicsit eltévedtél...

takysoft
kisebb! rulz! 😄 sajna most itthon vagyok falun... se TLJ, se tesztmagyarítás😄
tlj már csorog lefele, ha fent lezs a magyarítás, akkor jó lesz😄 akkor tesztelgetek picit.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0
Torrent, eBay.

2005 évi gamestar szeptemberi mellékle, még kapható.

email: [email protected] tel.: 06 (70) 253-7763

Hi!
Be lehet ezt a gémet még szerezni, vagy torrenten kell próbálkozni?

MerlinW
Ja, oksa😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Az elsõ javított és kisebb verziót hamarosan megkaparinthatod.

MerlinW
Ehh, én kimaradok a tesztelésbõl, ugyanis töröltétek a tesztfordítást, oszt nem volt idõm letölteni...😊

[merlinw.org]

via_mala
Tegnap megkezdtem a TLJ HUN tesztelését. A FRAPS alapértelmezett F10 billentyûjét áttettem TAB-ra, mert az F10 a kilépési popup-ot hozza elõ a TLJ-ben. Gyakorlatilag az összes megjelenõ feliratra készítettem képlopást, idáig 193 JPG állományom van, amelyek 8,3 MB-ot tesznek ki. Szándékomban áll feltenni õket a 2S-kére is, de még nem volt rá mód.
Észrevétel: még így is elég nehéz a tesztelés, mert simán lehet, hogy egy mondat teljesen értelmes, de a játék közben derül ki, hogy igazából egészen mást jelent.
Pl.: April a kiszáradt fával beszélget, és azt mondja: "Tessék?", és már nem emléxem, hogy mi is volt az angol szövegben, de egészen más volt az értelme. Hasonlóképpen, a fa mondja a tojásról, miután megöntözte April: "A kisgyermek? A tojás! A földnek hála, majdnem elfeledtük!" - itt pont, hogy nem azért akar hálát adni, hogy majdnem elfelejtette, hanem inkább sajnálkozik miatta.
Ezek miatt jó lenne, ha megkapnám az eredeti angol szövegeket is. És akkor már a teljes magyart is, hogy a beidézgetéseknél ne kelljen annyit gépelni. Köszi.

És akkor néhány jelzés:
"Lész szíves, szeretnénk a történeteid egyikét hallani." helyett: "Lész szíves, szeretnénk a egyik történetedet meghallgatni."
"Öreg asszony" helyett: "Öregasszony"
"higyj" helyett: "higgy" (több helyen is javítandó)
"nem vagyok oly vakmerõ, hogy belevágjak ebben az órában" helyett: "nem vagyok oly merész, hogy belevágjak ebben az órában", mert ha jól hallottam az ominózus szó az adventurous.
"De, talán elmesélhetek egy történetet"-ben a "De" után nem kell a vesszõ.
"Alsónemûben vagyok. Ez...szóval nem illendö" helyett: "Alsónemûben vagyok. Ez...szóval nem megfelelõ" vagy "az alkalomhoz illö", mert ha jól hallottam az appropriate szó hangzik el, és itt nem az illemszabályok mexegése a probléma. 😉 (több helyen is javítandó)
"hét évnyit fogok szenvedni a rossz karmám miatt vagy ilyesmi" helyett: "hét évet fogok szenvedni a rossz karmám miatt, vagy ilyesmi"
"Ez nagyon, nagyon nagy," helyett: "Ez nagyon-nagyon nagy" (több helyen is javítandó, fokozásnál az angol vesszõt, a magyar viszont kötõjelet használ)
"Ez a hang a tojás felöl jött? Fiú, ez valami csirke lesz." helyett: "Ez a hang a tojás felöl jött? Öregem, ez valami ??? lesz." Nem értettem, hogy a ???-nél mit mond, de mivel hüllõrõl van szó, a csirke nem hiszem, hogy túl jó lenne. Legyen inkább --mittomén-- gyík. Pontosabban, majd akkor, ha látom az eredeti angolt is.

folyt. köv.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

IMYke2.0.0.0
De az õ filmje nem uncompressed - legalábbis, az információi alapján.

takysoft
egy film sokat tud nyomni uncompressed Avi-ban...
a Feeble files remek!! kösztönöm, cska maradjuk legalább a kettes cd, jövõ hétig...

moonster
😊 max 150*100-as meretben
a 2-3 Giga is jo, csak ird dvd-re
vagy ha valakinek akartad elkuldeni, akkor is ugyanez es hasznald a királyi postát!
nomeg gigaBIT-ekkel is dobálózol.
Talán le kellene írni ezt a HSZ-t megegyszer.

btw. most nyomtam végig a safecracker-t, nagyon fasza bár nem kaland, de megis pre-renderelt hatterek vannak es fajintos, elmemozgósító agyalmányokat kellett kitalálni és ide-oda rohangálni egy nagy házban.
jó volt.

IMYke2.0.0.0
30 Gb-ot soha az életben nem fogsz 250 MB-ra betömöríteni, normális - nézhetõ! - minõségben.

IMYke2.0.0.0
Gigabájt és megabájt... nem mindegy.

Sziasztok!Segítség kéne: van egy 30 gigabites Inuyasha,amit szeretnék le csökkenteni úgy kb:250 bájtra,de nincsen semmilyen progamom, amivel ezt elérhetném, mivel már kb. 30 video-szerekesztõvel probáltam, de mindegyik 2-3 gigásra tömörítette.Remélem,tud valaki segíteni.
szotyimutyi
😊)))
Ma már ez természetessé vált...

Axon
😊)))))))))))))))))

Nekem is hátközépig érõ szõke hajam volt valamikor, és amikor bicikliztem (nagy túrázó voltam), akkor mindig rámdudáltak hátulról a teherautósok :-)