The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
valaki tesztelje le pls:
játék feltelepít normal installal, és müxik-e vele a magyarítás!?
vagyis: normal install esetén is kiakad-e fekete képernyõvel, és a többi enim megy-e
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Sok ember nem tud mit kezdeni magával, és mivel a szomszéd egyetemre ját, õ is elmegy.
Ez nem mehet így sokáig. Igenis csak az járjon oda, aki egy bizonyos szintet megüt, és nem csak azért, mert a suli fejkótát kap érte.
Annyira nem gáz az, hogy fizetni kell a suliért. Õszintén mondom, ellébecoltam pár évet a fõsulin és nem fogom bánni. Fizettem már tandíjat a túlcsúszásért is.
Sajnos szükség van rá, mivel a képzési színvonal és a jól képzett diákok száma egyre csökken.
Aki jól tanul annak se tudnak olyan feltételeket nyújtani az iskolák, hogy rendesen képezze magát. Aki meg a papírért megy oda, az legtöbbször kolihelyet,támogatást vesz el azoktól akiknek szüksége lenne rá(tapasztalatból mondom).
Ha jól tudom azoknak nem kell majd fizetni akik elérnek majd egy bizonyos szintet, vagy csak kevesebbet. Amúgy meg valszeg az lesz, hogy a cégek kinézik a srácokat, felajánlanak nekik állást, kifizetik helyettük a tandíjat, max annyi pluszt kérnek cserébe, hogy ugyan írd alá ezt a szerzõdést és 2 évig nekünk dolgozol.
Off vége.
Hivatalos játékfordító / honosító csapatokról nem tudok, s gyanítom, azt is fordító irodák készítik - tehát, ugyanaz, mint feljebb...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
velem meg fizettetni akarják az egyetemet. bár az még nem 100%, meg egy ingyen évem még volna, de akkor is gázos.
Asszem az a csomag valahogy senkinek se jó.
(de rám ne mutogason senki, és nem voltam szavazni)
Imyke: fordító irodák nem érdekelnek? van némi hírneved játékfordítás ügyben. Ha én játékfordításokkal foglalkoznék, tuti felvennélek😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Sajnos engem is elért a bizonytalanság. Mióta újra a rohadék kommunisták lopják szét az országot, azóta drasztikusan megnõtt az elbocsátások száma a környezetemben is és az elõszele elért engem is.
Azóta egy régi CPG számot dúdolgatok:
"Úgy szeretném, úgy akarom..."
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Most ezután már nem hallgatok senkire, nehogy eltérítsenek, csak a saját szememnek hiszek majd amikor nézegetem a TFT-ket élõben.
Nekem is volt nem egyszer, hogy másnap reggel mikor egy hosszabb fordítás vagy játszás után felkeltem, vérben volt a szemem, vagy este éreztem, hogy majd kiugrik a helyérõl. DE amióta megvan TFT ezeket nem tapasztaltam.
Hidd el, tényleg megéri váltani!
Nem kell ezt szanaszét bonyolítani, venni kell😊 Nekem 16ms-s 17" Benq-m van 3 éves, oszt játék, film, munka, minden teljesen korrekt. Lehet vak vagyok, de én nem láttam különbséget a 8 és a 16ms-s TFT között..😊
[merlinw.org]
Természetesen nem hallgathatjuk el a lapos kijelzõk hátrányos tulajdonságait sem, ezek az alacsonyabb kontrasztarány, a rögzített felbontás, a viszonylag behatárolt nézõszög, illetve a katódsugárcsöves monitoroknál valamivel gyengébb színhûség."
Forrás.
"CRT: Ennél a monitor fajtánál a látható képméret például egy 20 hüvelykes monitor esetében jóval kisebb, mint egy ugyanakkora képátlójú LCD-nél. A másik nagy hátrány a „sugárzás” és a vibrálás. Ez utóbbit a magas sorfrissítési frekvencia miatt szemmel már kevésbé, vagy egyáltalán nem érzékelhetjük, hosszabb távon viszont mégis fárasztja a szemet. A TFT-knél nem az elektronsugár rajzolja ki a képet, tehát ezzel a két káros hatással nem kell számolni.
LCD: Ami a TFT hátrányait illeti, leggyakrabban a magas válaszidõt szokták emlegetni, illetve van még pár apróbb, kevésbé zavaró hátrány is: a kis látószög, a nem megfelelõ színhûség, egyenetlen fekete visszaadás, és az alacsony kontraszt. Viszont a drágább monitoroknál ezeket a rossz tulajdonságokat majdnem teljesen elfelejthetjük.
Nagy probléma a TFT-k egyik jellegzetes hibája a natív képfelbontás. Egész pontosan a natív felbontás azt jelenti, hogy ez az a felbontás, melyre a pixelek száma be van lõve, tehát a monitor ezen a felbontáson fogja számunkra a legjobb képet mutatni. Ez a felbontás minden esetben megegyezik a maximális felbontással. Tehát ha a képernyõ maximum 1280*1024-es felbontást képes elõállítani, akkor érdemes a monitort erre a felbontásra kapcsolni a minél szebb kép érdekében. Feltéve persze, ha a videokártyánk gond nélkül megbirkózik vele, természetesen ez a régebbi, illetve a gyengébb kártyákra értendõ. Amennyiben nem a maximális felbontást alkalmazzuk, a látvány életlenebb, homályosabb lesz ahhoz képest, mint ha a natívat használnánk, mert egy pixelt több fizikai képpont kényszerül kirajzolni.
Az LCD-k nagy elõnye viszont az egyre nagyobb felbontás és a nagyobb panel is. Hiszen ma már léteznek 3840 x 2400-as felbontással (9,2 megapixel) rendelkezõ csúcs monitorok, de ez az érték a fejlõdéssel elõrehaladva szépen növekedni fog. Természetesen ezeket az értékeket csak a 22” monitoroktól felfelé érdemes keresni."
Forrás.
Jövõ hét szerdán kell visszamennem, ha megvakultam, amúgy nem kell.
A legjobb az egészben, hogy ha ez a bajom, akkor ez nem külsõ hatás miatt alakul ki, tehát nem a monitor okozott problémát.
Így lehet meg se érem, hogy TFT-t vegyek, mert elpatkolok valami miatt, úgy hogy nem is tudok róla, hogy valami bajom lett volna. <#szomoru1>#szomoru1>
Pl.
"A szemed attól romlik, hogy huzamosabb ideig egy KÖZELI pontra nézel (esetleg 85Hz alatt megy a moncsid), és nem tornáztatod, mozgatod, pihenteted a szemed.
Menj félóránként az ablakhoz, és nézd a távoli hegyeket percekig stb.
TFT ugyanúgy kinyírja a szemed, ha 40centirõl nézed órákon keresztül.
Ez a CRT sugároz és bombáz sztem már urban legend. Régen a 14-es fekete-fehér csernobili monitorok biztos ilyenek voltak, de a mai CRT-kkel már semmi baj."
Most bennetek jobban bízok, de ebben is lehet valami.
Egy szemésszel kellene beszélnem, vagy ki tud tényleg korrekt választ adni a kérdésre? Mert annyi zsém nincs, hogy csak úgy vegyek egy TFT-t, ami tudásban sehol nincs a mostanihoz, és ugyanúgy elronthatja a látásom.
Bár most már csak azért is megmértem, én pl 70 cm rõl nézem a minitort ha gépelek, ez a legközelebbi póz, ha filmet nézek, vagy játszok, akkor 84 cm.
Tehát én nem újok bele a monitorba. Bár láttam már pár ilyen embert.
Írtam Neked mailt, de a levél-démon visszadobta! Jó a megadott e-mail címed?
A torrentben nem volt crack? Esetleg felraktad?
Ha nem volt, akkor a Game Copy World-on találsz.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Én nem igazán hallgatok a (ál)tudományos fejtegetésekre, mert álltalában mindig azok mondanak egy termékrõl roppant jókat akik árulják.
Egy crt monitor elõtt 1-2 óra után véres a szemem, míg egy TFT elõtt fél nap után sincs semmi baja a szememnek. Nekem ez a perdöntõ bizonyíték és nem a sok süketelés :-)
- A legjobb minõségû CRT-k is rendelkeznek elektroszmoggal. Tény.
- A sugárzás NEM KERÜLI meg az ember arcát... nem ilyen intelligens. "Belemegy" júzer pofájába is. Épp ez a baj...
- A porkilövést
Vedd csak meg az elsõ LCD-det!
Már az elsõ napon csodálkozni fogsz, hogy miként bírtad a régi monitorod elõtt eddig...
Ajánlott tesztelési módszer:
- Netezz, játssz, filmezz az új LCD-vel úgy 5-6 órát!
- Most kapcsold be a CRT-monitoros gépedet - és ülj le elé...
Rögvest érteni fogod az LCD elõnyeit!
Válasz: Lol. Ha egy papírlapot vagy egy plüsfigurát nézel 30-60 centirõl napi 4-6 órában, az is rongálja a szemedet. Mert sokaknak a magas kontraszt bántja a szemét. A fényerõ viszont állítható.
A CRT-nél azért jobb, mert nem vibrál a képe, és nem fárasztja a szemidegeket ... elvileg. Persze CRT ellen felhozzák a sugárzást (ami új készülékeknél csekély és amúgy is hátrafelé ment, nem az user arcába), meg a porkilõvést, amit legtöbb modellnél rég megoldottak.
Akkor most ne mis éri meg TFT-t venni, a szemet illetõen?
Ötlet
én már kb hétfõ óta várom a következõ TLJ-teszt verziót, mert a másik itt nincs meg, így nem tok tesztelni. nem is lesz már?
mert akkor jól kimaradtam belõle sajna😞
másik: beígértem a szüleimnek, akik amúgy nagy kalandjátékokos, de angolul nem tudnak, hogy hozok nekik TLJ-t. nem lehetne valaim verziót feltenni a netre hétfõig? 1-2 hiba nem nagy gond, szüleim nem fogják kiadni senkinek. az se olyan nagy gond, ha nincsnek benne animok.
én hétfõn megyke vissza pestre, és kb 1 hónapig nem jövök erre... úgy játszanának már.
paradise mikor lesz kész? gondolom az se lezs meg hétfõre..😞
szüleim szomorúak lesznek, syberiát nagyon szerették...
Sajnos még én sem láttam mûködés közben :-(
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Csak ebbõl kiindulva mertem mondani a 25-30 E Ft, ha monitor még szinte gyári állapotban van. ( A gyári állapotot magambol kiindulva mondom, mert az enyém is 3 éves de olyan mindha most vetted volna ki a dobozából.
A tényleges eladható ára ha a 17" -eseket veszem alapul kb 15-20 E Ft.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Samsung nem lenne jó választás, sõt a monitorgyártók egyik legjobbja, ilyen árfekvésben.
ca. 25-30E Ft
Akárhogy is nézem egy 10-essel olcsóbb!
Így per pillanat nagyon esélyes a 940BF, a paraméterei alapján elég brutál lehet.
A CRT színei élénkebbek az LCD-nél. Az LCD színei azonban egyenletesebbek.
Tehát, ha LCD-t nézel és keresel, próbálgatsz, sose, hangsúlyozom: SOSE a régi CRT-dbõl indulj ki! Annál ugyanis a leggyengébb LCD is jobb!
Tehát, ha mondjuk bemehetsz egy MediaMarkt-ba, ahol ugye hosszú tömött sorokban vannak a monitorok - Pécsett legalábbis - , akkor valamennyire képet kaphatsz a jóból.
Elõször is, ne hidd, hogy a monitorok képességeinek maximumát látod. Azok a monitorok néhány gépre vannak rákötve, és alap beállításon, meghajtó programok telepítése és komolyabb képbeállítások nélkül mûködnek. Ráadásul mindegyiken ugyanaz a bemutató / reklám / képernyõkímélõ / állókép látható.
Ezért lehet az, hogy ha mozgóképet látsz rajtuk, akkor szinte mindegyik "utánhúzást" produkál - még a 4 ms-esek is. Erre tehát ne adj!
Elõször nézz ki magadnak egy monitort. Aztán keress nála jobbat! Árat még ne nézz! Komolyan mondom, ez a legnagyobb hiba, amit ilyen termék vásárlásakor az ember elkövethet.
Az árak közel sem azt vetítik elõre, amit a termék tud - a MÁRKÁT fizettetik meg veled.
Ezért, ha tudod, zárd ki a látókörödbõl az árcédulákat és a márkajelzéseket is. A tulajdonságokat felsoroló kis címkéket keresd és nézd! A preferenciáid már megvannak.
19" - DVI - < 8 ms <12 és alatt már jó>12 és alatt már jó> - forgatható / dönthetõ állvány.
Utóbbi bizony az olcsóbbak esetében nem evidens, sajnos.
Itt ennél a TFT-nél meg fogalmam sincs. A CRT-t megnézem milyen felbontást tud, minyen freki mellett és tudom, hogy jó.
Itt a TFT-nél meg nézelõdök mindenütt a neten, de hol ezt, hol azt írnak ugyanarról a mincsiról.
Olyan meg úgyse lesz, hogy kipróbálhatom az összes esélyes monitort. Még ha pesten laknék, ahol direkt ilyen hely lenne ott esetleg, de itt nem nagyon lehet, pedig megyeszékhely. Mert pl MediaMark-ban sem hiszem hogy hagynál próbálgatni.
Mert ha azt mondaná valaki hogy itt van ez a XY TFT minitor és ezen olyan kép lesz, mint pl. az én mostani CRT-men, akkor megvenném és kész.
De látom, hosszú menet lesz ez, karácsonyra csak beújítok egyet. 😊
Nekem analóg, és tökéletesen megvagyok vele.
A lelkem csak akkor sírt, amikor láttam, milyen is a DVI-s... egy analóg mellett!