33675

• csgj
    hehehehh... azért az egész xp-t biztos, hogy nem fogom újratelepíteni :P
  • Axon
    Én is így jártam a neroval, de aztán két másik cd író program is ugyanezt produkálta. Utána már csak linux alatt írtam cd-t ugyanazzal az íróval (mivel először az író hibájára gyanakodtam), de ott semmi gond nem volt. Nem túl rég újra raktam a winxp-t ezen a gépen és azóta ismét jól működik a nero a gépben. Ezért a winxp valamilyen hülyeségére gyanakodok.
  • csgj
    ja, és a többmenetes írás is ugyanúgy nem megy, ahogy az újraírható lemezek újraírása sem.... :O
  • kirol
    Na előbb kórencsáltam egy S3-at, mert az előbb pont megint nem indult el.
    Gyorsan úgyhagytam ,hogy a kölcsön VGA-val kipróbálhassam. És azzal se ment. Tehát Ram, VGA kizárva.
    Marad CPU és alaplap. CPU-m van 478-as, de az meg nem jó 775-be. De a CPU az vagy megy, vagy nem. Nem?

Szerintem az alaplap lehet a hibás, mert:
    4 hely van RAM-nak, első kettőben nem indult, 3-ban indult, vissza első2 be, nem ment, vissza 3 ba ment. 4. ben nem próbáltam, mert ráér a ninja ventije.

Ebből én arra következtetek, hogy az alaplap a rossz, mert valami a RAM foglalattal nem stimmel.

De bár ikább ez legyen, és legyen meg a hibás, mert már unom. De hogy hogy romlik el, nem értem.
  • csgj
    a Nero-m behülyült... Az újraírható cd-éknél és dvd-éknél amikor újra rá akarok írni vmit, nem mutatja ott az előzőleg írt fájlokat... Amikor meg így próbálok ráhúzni valamit, és kiírni, akkor azt írja, hogy van már vmi a lemezen... ettől függetlenül persze újra ráírja... csak hát ha már nincs a gépen az előző fájl, akkor szopacs, mert azt nemtom már ráírni az újjal... Szóval rettenetesen idegesítő... mi lehet a baj?
  • kirol
    Hát ha nincs kép, akkor pittyenés sincs, csak felpörögnek a ventik.
    Minedgy alapon megy, VGA soha nem is volt húzva.

Most éppen megy, de állandóan újraindul, pedig most a másik RAM-om van benne.
    VGA miatt szerintem nem indul újra. Én most alaplapra gondolok elsősorban.
    De alaplapot hogyan lehet tesztelni?
    CPU az szerintem jó lehet. Ezért maradna az alaplap.
    Nagyon-nagyon idegesít.
  • Lord Myn
    Hát ez nagyon idegesítő, főleg, hogy nem 2 ft-os géped van, úgyhogy együttérzek veled...

Figyelj, valamilyen hangot ad ki a beeper, amikor bekapcsolod (a sípolás hossza és száma adhat segítséget, hol a hiba) vagy se-kép, se-hang, ventik egyáltalán felpörögnek?

A CPU-t jó lenne ha visszaraknád gyári értékre és a VGA-t sem húznád. Így próbáld ki a startot.

Valamilyen tartalék PCI-os (nem PCI-E!) videókátyád van? Próbáld ki azzal is (ha nincs mindenképp szerezz be, nekem is van itthon egy PCI-os GeForce MX440, minden gépben működik, de ha minden part szakad jó valami régi S3-as kártya is).

Ennyit tudok segíteni így látatlanban...
  • MerlinW
    Neki elnézzük:)
  • csgj
    ez no problem, mert nem warez reklám, hanem csak sima reklám, ugye? :P
    (az "ugye" a no problem-re kérdez rá)
  • via_mala

Helló srácok!

Rég jártam erre, gyakorlatilag hetek óta az E2C3 lázában égek!
    Ugye hallottatok már a klikkháborúról? Eredetileg Japán és Magyarország között dúlt a vérmes csata, de mostanra már Tajvan is beszállt, mi több ő vezeti a 6. fordulót.
    A lényeg, hogy melyik ország klikkel a legtöbbet a clickclickclick.com oldalon. Viszont az igazán profik már régesrég klikkelőprogramot használnak, a magyarok például kifejlesztették a MultiClicker-t! Ezzel a programmal automatikusan gyárthatjuk a pontokat, és ha bekapcsoljátok benne az E2C3 támogatást is, akkor akár ott is hagyhatjátok a gépet, és mások megoldák helyettetek az időnként felbukkanó captcha (kapcsa, szlengben: kacsa) képeket.
    Ehhez csak annyit kell tennetek, hogy regisztráltok a E2C3 oldalon, ahol szorgos adminisztrátoraim iziben aktiválják a hozzáféréseteket.
    Ha pedig ti akartok segíteni a többiekeknek, akkor itt tudtok kacsákat vadászni!

A klikkverseny állását itt nézhetitek meg, és mint láthatjátok igencsak szükség lenne néhány magyar klikkelő katonára.

Köszönöm, hogy meghallgattatok!
  • kirol
    Lehet. Hagyjuk is.

Most más gond van. Vagyis a régi.
    A VGA-m vagy valami mégis szar, mert most kb 20x kapcsoltam be, de soha nem pittyent, és nem indul el a gép. Most kb 30x-ra elindult.

Már nagyon felidegesített. A hiba lehet Alaplap, CPU, RAM, vagy VGA.
    Alaplap szerintem jó, CPU is, RAM még a régi is van, azzal is néha indul el, akkor gondolom nem aza rossz.

Marad a VGA. Na de sokadszorra meg hogy ad képet. Most is ahogy elindult betöltött, majd kékhalállal behalt.

Tudom az lenne a legegyszerűbb, hogy vigyem vissza a boltba. Oké, csak azt hittem ezek nem romlanak el, mert nekem még sose romlott el semmi, ráadásul azok nem is voltak olyan márkásak ezek meg igen. Na a lényeg hogy Pesten vettem, attól meg kb 320 km -re vagyok.
  • Lord Myn
    Kinek nem? De nem is azt írtam, hanem hogy nagyon sokat gondolkozol míg megveszel valamit. Az 500 gigás vinyónál is egy csomót gondolkodtál, hogy most ilyen legyen vagy olyan, hatalmas különbség szerintem nincs közöttük és sz*rt kifogni meg akármelyiknél lehet, hiszen tömegcikkek (erre jó a gari). Ugyanez igaz a TV-re is, hasonló árfekvésben, márkás készülékeknél IMO olyan egetverő különbség nincs. El kell olvasni 1-2 tesztet és meg kell nézni működés közben a kiszemelt cuccot, ha pedig tetszik és van rá keret akkor megvenni, ennyi.

Szóval csak arra akartam rávilágítani, hogy kicsit túlbonyolítod a vásárlást. Nem?
  • Lord Myn
    Bizony! Egyik kedvenc! :)
  • kirol
    Persze nem utolsósorban a pénz is meghatározza a dolgot.
    Ha milliomos lennék, már rég vettem volna egy 142" -os fullHD LCD-m.
  • Axon
    Hoppá! Most látom, hogy Lord Myn is ezt ajánlotta, többek között.
  • Axon
    Blade Runner
  • Lord Myn
    Most meg ne haragudj, de nem vagy kicsit "túl" óvatos?
    1 évet vársz a TV vásárlásra, mert nem tudod, hogy milyet vegyél? Így sosem lesz új TV-d. Megmondom én hogy szoktam vásárolni: kinézek valami cuccot, megnézek a neten 1-2 tesztet róla, ha úgy gondolom korrekt, akkor megveszem és kész. De volt már olyan is, hogy bementem a boltba, oszt' megvettem ami megtetszett, annyi műszaki érzékem azért van (remélhetőleg), hogy nagyon nagy sz*rba ne nyúljak bele...
  • kirol
    Na a másik visszatérő témám (pont most van az 1 éves évforduló, hogy tv-t akarok venni) a TV. Most egy ilyenen gondolkodok: Samsung LE-32R71W. A múltkor 120 ért volt egy újságban, ami meglepően olcsó, most netem 200 körül látom. De egy helyen most megint 140. Erről valakinek véleménye? A múltkoriról is lebeszéltetek, így csak nyugodtan mondjatok bármit, már felkészültem jóra-rosszra. :)
  • kirol
    Hát nem tudom, lehet hogy bennem lenne a hiba.
    De Vista alatt mintha jobb lenne, mintha ott nem csinálná ennyire.
    Valamint ott, hogy most felraktam a 64 biteset leraktam S3 készenlétbe, vissza is jött 1 -ből 1x, VGA ventijét nem kapcsolta ki, viszont utánna kifagyott. :)

Azt hiszem belefáradtam a dologba. Még ha lesz időm kipróbálom többször is, 1 próba az semmi.
  • Lord Myn
    Megnéztem, egy kicsit hullámzik ha gyorsan mozgatod, de most egy másik gépnél vagyok és itt egy 25+ ms-os 15" TFT van, de még itt sem zavaró... Nem lehet, hogy túl érzékeny a szemed?
  • kirol
    Azért mondom, nézzétek már meg nálatok milyen légyszi.

Full arrébb megy és tök egyenes a mozgatott ablak függőleges oldala?

Mondom felveszem HyperCam -el, de a lejátszásnál tökéletes a kép, ott nem látni a recésedést, bizti nem vesz fel annyi FPS-t. Külső videófelvevőm, meg csak a mobil, de abból nem látnátok semmit.
  • Lord Myn
    Nem tudom, akkor ez IMO normális jelenség, csak lehet, hogy elszoktál már tőle...
  • kirol
    Mármint a másik gép.
  • kirol
    A sima gép is a CRT-vel.
  • Lord Myn
    Így van, abban a világban játszódik a játék is, más történettel és ami érdkesség, hogy a film legtöbb szereplője is feltűnik a játékban eredeti hanggal (sajnos Ford nem). Egyébként az első igazi non-lineáris kalandjáték volt, amit érdemes többször is végigvinni. Nálam benne van a kaland TOP10-ben.
  • csgj
    kösz, a Blade Runner az egy film is, nem? Harrison Ford-os ha jól tudom
  • Lord Myn
    Vannak, de csak régebbiek (nekem is ez az egyik kedvenc témám):

Blade Runner
    Nightlong
    Omikron: The Nomad Soul

Ha nem játszottál még velük, akkor nagyon érdemes kipróbálni. Ilettve még van 1 nagyon jó a Snatcher (ez már abandonware kategória), SegaCD emulátor (pl. Fusion) kell hozzá.
  • Lord Myn
    Várjál, most kezdem elveszíteni a fonalat. Most akkor a másik gép is szőrözött a CRT-n vagy csak a "nagy" gép?
  • csgj
    nem, még nem, de azon vagyok :) Csak egyszerre párhuzamosan több game-el is szoktam játszani :D Nagyon tetszik a game, ezért akarok még utána (vagy mellette) más közeljövős sci-fi játékot tolni... persze kalandot :P Egyébként a fantasy-n kívül ez a téma az, ami nagyon érdekel
  • kirol
    Csak nem végigvitted?

Na áthoztam régi 15"-os CRT-met és rákötöttem a TFT mellé Clone -ban.
    Beszarás, mert azon is csíkozott. Konkrétan asztalon jobb kattintás, Képernyő tulajdonságai kis ablak bejön. Na ezt megfogom, jobbra - balra ráncigálom és beszőrözik a széle még CRT-n is, ami k**va érdekes.

Utánna ráraktam csak CRT-n, minden változatlan. Indítottam csökkentett módban TFT-vel, ekkor ugye nem tölti be vga drivert se, ekkor jobbra-balra húzgálás kb 100x jobban beszőrözött, mint valaha.

Na ezután átmentem másik régi géphez, azon van alapból a 15"-os CRT, azon húzgálás és szőrözik. TFT-vel szőrözött.

Ez most normális?
    Rohadtul nem értem.
  • csgj
    Ismertek vmi jó közeljövőben játszódó sci-fi kalandjátékot? (a Moment of Silence-en kívül)
  • kirol
    Hát én is erre gondoltam. Próbálok szerezni egyet.
    Vagy valakinél megnézni.

Amúgy arról a szétcsúszásról beszélek, amikor megfogsz egy ablakot, és jobbra - balra viszed az egérrel.
  • Lord Myn
    El nem tudom képzelni, milyen szétcsúszásról beszélsz... Nálam működik a Test Drive tökéletesen (1280, 4xAA, HDR, High) és általában a V-Sync Off-ban van. Nem tudod megnézni egy CRT monitoron vagy hagyományos TV-n, hogy ott is csinálja-e?

Egyénként most írom le vagy 5.-ször, hogy hagyd a fenébe a készenléti módot, addig fogsz szórakozni vele, míg tényleg valaki megsüti a kártyádat.
  • kirol
    Hát igen hétfőn elvittem a boltba, ott lecsavarták. Persze ők a megfelelő szerszámmal csinálták, ami belülről csavart. Hát így könnyű. :)

Más.

Már kb. 1 hónapja szenvedek a VGA miatt. Ugye egyik, hogy S3 készenlét után visszajövet - ha sikerül neki - kikapcsolja a ventit, ami nem tesz túl jót egy 8800 GTS -nek. Még én is elfelejthetem, de ha más kapcsolja be, akkor szétég, mert tesóm azt se tudja, mi a az VGA.
    A másik, hogy kb. ez is 1 hónapja, hogy észrevettem, hogyha egy ablakot jobbra balra tológatok, mintha jobban beszőrözne a széle, mint eddig. És ez pl. a Test Drive alatt amikor kanyarodsz, elég szarul néz ki ,hogy szétcsúszik. És eddig mintha nem lett volna ilyen. De pl. Tomb Raider alatt van Vszinkron, itt nem tűnik rossznak.

Most a VGA hibás lenne, vagy mi szerintetek?
  • Axon
    Ami megzavart, hogy még működött. Általában teljesen meg szoktak hallni és akkor egyértelmű az újraindítás, de olyannal még nem találkoztam, amilyiknek még két-három portja - úgy-ahogy - működött.
  • Kiru
    Tudtommal a hajtómű leszereléséhez egy speciális szerszám kell.
    http://www.csekert.hu/webset32.cgi?Cseke_Rt_@@HU@@475@@1006149577

Ezen az oldalon van egy pdf file - 62-63 1,4 MB
    Ha letöltöd ott a 24086 sz alatt látható hogyan néz ez ki. Kapható hasonló, kicsit egyszerűbb, de olcsóbb célszerszám is (ha jól emlékszem 1500-2000,-Ft
  • Tomsess
    Elméletileg a komoly switch-eknek is kell kezelniük valamiféle irányítótáblát, és sztem rosszul építette fel, aztán a restart után újra összeszedte magát :D De alapból az első dolog az oprendszeres cuccokkal, hogy RESTART. Ez kb 75%-ban megoldja a problémát, egy kis időre biztos
  • csgj
    Leszedtem az egész Sam & Max Season 1-et, a 6 fejezettel :) Ááá, nagyon állat! Ha ezt tudom, akkor már előbb beszerzem őket... :P Akkora poénok vannak benne....! :D
  • Axon
    2 napi szopásom roppant rövid története következik.
    van 7-8 switch-ünk a melóhelyen és néha előfordul, hogy valamelyik lefagy. Ilyenkor a rádugott gépek nem látják egymást és az internetet sem így hamar megvan a probléma és egy ujraindítás megoldja a gondokat.
    Az egyik switchre rá van kötve a nagy szines, fénymásoló, nyomtató szörnyeteg. Nem látta a többi gép, viszont az ugyanerre kötött irodai gép simán netezett. Nem akarom sokáig ragozni, de már szóbakerült a falbontás is az újrakábelezés miatt, mire a mai napon az egyik - igen lassú - beszédű irodista szólt, hogy már tegnap óta nincs nála net. Az ő gépe látta a másik irodai gépet, de mást nem. A másik irodai gép látta a lassú beszédű gépét és az internetes proxy-t, "de mást nem!!!!!". Na ekkor gyanakodtam először, hogy a switchel valami gond van. Kikapcsoltam-bekapcsoltam és láss csodát. Mindenki lát mindenkit (szines nyomtatót is). 2 napi hajtépésem oldódott meg ezzel.
    Mindenki vonja le maga a megfelelő konzekvenciákat :-)
  • kirol
    Vagy mondjuk erről tudtok valamit:
    Western Digital Caviar 500 GB SE16 WD5000AAKS