The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

via_mala
Viszont egyáltalán nem biztos, hogy a Creative a ludas. Kb. ugyanannyi az esélye, hogy az nVidia-nál van a gond. Mondjuk nekem intel chipkészletes az alaplapom, és nem is az említett problémás csúcshangkártyát akarom megvenni.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Hunty
Én is...😉

kirol
Köszi

IMYke2.0.0.0
Írt egy progit, de az archívumban tömörített fájlok vannak, melyek kitömörítése problémás - az LHA és az LZX-szel szív...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Valaki tudna segíteni kicsit?
A Tunguska német demójának szövegkibuherálásával kapcsolatban eben a fórumban:
Forum

Strobe hsz -eit valaki összefoglalná, mert nem igazán értettem mindent.

Jaja...az jó lenne. Köszi .-)

takysoft
nem kell egybõl leszólni
csak a tapasztalatom fejtettem ki egy havernak..

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

via_mala
Elõre is köszönjük!

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

MerlinW
Pathologic-ot még csak most töltöm. Kiváncsi vagyok. A grafikára mindig tojtam magasról, viszont álítólag az Orosz nemzet legtöbb díját bezsebelõ játéka. Ezt pedig látnom kell😊 A trailer egyébként odavágott.

Ha kell a népnek 7fõn feldobhatom ketteskére.

[merlinw.org]

kirol
Pedik vodkaországban vagy hol egy csomó díjat nyert.

Hunty
"Ha úgy kerdõdik, hogy "Creative", akkor megveheted." Hááááát...ez azért nem igazán van így!
A részletekért nézz be pl. ide

szotyimutyi
A grafika is elég gyenge volt a demóban, néha a távolban a nagy semmi volt.

kirol
Mondom én szinte kimentem a házból és annyi volt.

Lehet hogy jó, de akkor jól álcázta.

szotyimutyi
A demóval köszködtünk. Pedig reméltem, jó lesz ez a játék.

kirol
Igen.

szotyimutyi
Igen, de úgy emlékszem nem angolul.

kirol
Imyke te sem tudod a Tunguska szövege melyik fájlban lehet, lehet e szerkeszteni valamivel?

kirol
Nekem már ezer éve megvan.
Nagyon gáz szerintem, bár nem nagyon adtam lehetõséget neki.

szotyimutyi
Megjelent a Pathologic, akit érdekel.

takysoft
Ha úgy kerdõdik, hogy "Creative", akkor megveheted.
Live, Audigy... simán.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
Teljesen jó az. Másik vasamban is olyan van.

[merlinw.org]

via_mala
Teljesen offtopic, elõre is bocs.

Az Abit IS7-es alaplapra integrált hangkártya helyett vennék valami egyszerû hangkártyát, fõleg filmézés, zenehallgatás, és egy kis játék céljából.
Egy ilyet találtam:

Creative Sound Blaster Audigy SE OEM (PCI) 6000 Ft

Szerintetek ez megteszi?

Egyébként meg nincs meg valakinek a GameStar-os magyarítás a Midnight Nowhere-hez? Mert a magyar verzióból kiszedni az már picit gáz, de van egy eredeti, állítólag a Gamestar mellékletén rajta volt párszor...

Rajzolt, 2D-s humoros kalandjáték elsõ epizódja <#wave>

MerlinW
csak egyet kellene jattintanod...😊 Egyébként DOTT grafikájú P&C

[merlinw.org]

takysoft
és az jó?

Megjelent a The Exchange Student. Letölthetõ a TRIAL innen : www.theexchangestudent.com

_Atti_
félreforditás:

Border house üzenõtáblántáblán a focistás képen: sweaty nem édes hanem izzadt 😄 jock szerintem meg kifejezetten sportoló,jelen esetben focista.(ott pasinak volt tán forditva)

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Benne van a szövegben... 😊
"A nyelvi fájl kiemeléséhez a programok megtalálhatók a montgomery.tar.hu és a dreamfall.tar.hu oldalakon;"

takysoft
én már a játékfordítós topicban leírtam mindent , ami eszembe jutott.

persze.... talán könyebb volna a helyzet, ha magam is kipróbálhatnám a dolgot.
hol lehet leszedni a ki-be-csomagolót?

Randal
asszem van egy cikk ilyesmirõl az MP-n.
Elméeltileg meg kell keresni a kódlapot vagy a nyelvi fájlt amit használ és azon módosítani a betûket. Vagy elméletileg lehet egy hasonló, de normális kódlapot használni. Természetesen csak akkor ha rajta van a cd-n.

IMYke2.0.0.0
Ne isz mondd kisz fiú, olyan aranyosz vagy... 😊)))

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Na ja, olyan kis helyes..😊

[merlinw.org]

Miért, az is helyes... <#vigyor>

MerlinW
1. Láttatlanban az UltraEdit-et ajánlom neki, mert az tud formázni UTF-et jól.
2. Remélem DF fordításban nem lesz olyan, hogy "szerbusz" 😊

[merlinw.org]

Az imént kaptam egy levelet Montgomery-tõl, a Dreamfall: The Longest Journey fordítójától. Sajnos gondok adódtak a magyarítással kapcsolatban, ezért a segítségünket kéri. Íme a teljes levél:

"Szerbusz!

A Dreamfall honosításával egy számomra eddig megoldhatatlan problémába ütköztem. A gond valahol a szöveg kódolás (úgy tudom UTF-8-as) körül lehet. A program nyelvi fájlját kétféleképpen is lehet módosítani, vagy a kitömörített ocalization.bat nevû fájlt a Moca Loca nevû programmal, vagy egy dreamfall-en.po nevû fájlt egy egyszerû text editorral. Soronként haladva szépen át lehet írni az eredeti (vagyis angol, mert nekem egy nyelvû van) nyelvi fájlt magyarra a normál ékezetes betûkkel. Ezután a módosított fájlt vissza is lehet illeszteni hiba nélkül a játékba, de bekapcsolva a feliratokat, az ékezetes betûk és még néhány mellettük álló betû is eltûnik, egyszerûen kihagyja õket a program (képet csatoltam róla a levélhez).
Mivel a programozáshoz, kódlapokhoz nem értek örülnék, ha lenne valaki aki utánajár ennek a jelenségnek és megoldja az ékezetes karakterek kezelését. A nyelvi fájl kiemeléséhez a programok megtalálhatók a montgomery.tar.hu és a dreamfall.tar.hu oldalakon; a nyelvi szerkesztõ program forráskódja, valamint némi tájékoztatás, segítség pedig a longest journey forum oldalain (link a dreamfall.tar.hu-n).
Kérlek keress(etek) valakit aki megoldja ezt a problémát, mert jelenleg
útját állja a fordítás elkészülésének.

Köszönettel, András"

Az általa említett két csatolt kép:

http://www.magyaritasok.hu/Ordel/DF_ekezet_nelkul.jpg
http://www.magyaritasok.hu/Ordel/DF_ekezettel.jpg

takysoft
izé... a játék nem rég jelent meg a Gamestar mellékleteként. szerintem kapható még.

a másik... akkor hiába ugráltunk, hogy akinek kell, vegye meg, mert nem sokára kész a magyarítás...

akinek meg a 4 cd-s van meg... tudtommal becserélik a játékot, de mivel itthon mar nem biztos, hogy kapható, gondban lehettek. esetleg a kiadót kell felkeresni, de ahhoz már lehet, külfödre kell menni. annyit meg nem ér az egész, inkább hívjátok fel a Gamestar-t.

_Atti_
még nem kezdtem el, csak kipróbáltam ( de angolul már végigjátszottam egyszer)

Atti!
Pontosan, hol tartasz a játékban?
MrKeating!
eMule-n két igéretes két CD-s letöltési lehetõséget is találtam. Kurva lassan jön.
Ha beválik, majd jelentkezem.
IMYke2.0.0.0
Az már bõven kimerítené a warez témakörét...

_Atti_
próbáltad az elsõ cdn lévõ exevel indítani? Nekem azzal megy

Sziasztok! Én is a 4 CD-s felhasználók szomorú táborába tartozom, és eszembe jutott vmi. Lehet, h hülyeség, majd Imyke és aki még érintett benne eldönti, h kivitelezhetõ-e. Arra gondoltam, h vki, akinek megvan a 2CD-s változat, és gyors Internetkapcsolattal rendelkezik, feltölthetné a játékot egy szerverre. (Pl. oda, ahol a honlap is van.) Mi meg leszedhetnénk, és akkor máris ki lehetne húzni a 4 CD-s változat problémáit. Mit gondoltok?
kirol
Próbaképpen én is felakartam rakni a 4 cd-s verziót, de amikor a police valamit akartam telepíteni, hibát írt és nemes egyszerûséggel törölte az egész könyvtárat. Na a 2. próba után visszaraktam a 2 cd-set.

NEm tudom miért nem akarta az igazat, talán bezvarta, hogy elõtte a 2 cd-s volt fent?

IMYke2.0.0.0
Az 1.01-ben nincs is exe.

takysoft
talán... ismétlem csak... talán... nem kéne a 2CD-s verzió exe-jével felülírni a 4cd-s exejét.(hisz a patch is csak a 2cd-sre jó.)
ugyanígy a dll fileokkal...

ismétlem, talán....

berczy
#17365-re valaki?

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

IMYke2.0.0.0
A baj csak az, hogy fogalmam sincs, hogy miért különbözik a két verzió - mikor a szövegállomány és az archívum típus, s azok helye megegyezik...
Ha erre rájövök, és arra is, hogy mi az, ami befolyásolja az egész mûködését, akkor jöhet az általad felvetett lépés...

RaveAir
Esetleg olyant nem tudsz csinálni, hogy úgy készíted el, hogy az egyik verzióhoz teljesen jó, míg a másik verzióhoz csak néhány megabyte-ot kell külön leszedni? Lehet, hogy elsõre hülyén hangzik, de így kevesebb adatot kell neked is feltölteni, és a jövendõbeli tárolóhelyen is keveseb helyet fog foglalni a "két" magyarítás.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

kirol
Egy lehetõgég:

1. felemeled a telefont.
2. Bepötyögöd ezt: 06-1/577-4301
3. Megmondod: Csókolom Pistike vagyok, szeretnék egy 2005/09-es lemezt venni, van még belõle?

kirol
Vagy az is lehet egy béka volt, ugyanis tegnap este egy ZÖLD leveli béka figyelt a szekrényem falán, és ugye a sárga tinta feketészöld lett.<#ticking>

De az is lehet, hogy egyszerûen a globális felmelegedés miatt kialakult világvége vihar miatt bemenekült levelibéka megzavarta a nyulat, aki nem tudta rendesen megkeverni az itókát, és így nem lett teljesen barna.

De most komolyan, ez hogy lehet? Még a lejárati dátuma is 2007-es, tehát nem romolhatott meg, nem hogy színt válthasson.