33675
-
#20757 Ilyet nagyon nem:)
Max olyat, hogy XP-t 2 db cédéről telepítettem vagy nagynéha hiányolja azt az édes ntfsdr vagy milyen fájlt:)
Szerintem a megoldás, hogy vegyétek emg a boltosoktól a monitort:) -
#20756 Elmondom a 3 hetes kálváriámat egy új géppel.
3 hete vettem a melóhelynek egy gépet (Asus570 alaplap. AMD3500, 1 gb ram, 160 gb hdd). Irodai gépnek tökéletes.
A boltban raktak rá egy XP-t, de én úgyis újra kell, hogy rakjam a saját licenszelt XP-nkkel, na meg én szeretek beállítani, mindent az elejétől kezdve.
Kapcsolnám be a gépet. Szépen elindúl a masina, forognak a ventik, felpörög a vinyó, de a képernyőn nem jelenik meg semmi. Egy óra pöcsörgés után (kábelek le-föl húzgálása) kétszer a képernyőn is megjelent az indító képernyő és a 2. alkalommal az XP telepítés is eljutott kb. a feléig, amikor újra lekapcsolt a képernyő. Ezután többé semmi nem jelent meg a képernyőn. Boltba vissza és ott volt egy hétig. Mondták, hogy nekik egyből volt minden a képernyőn és egész héten járatták minden nap többször ki-be kapcsolták és csont nélkül ment.
Hazahoztam és újra nem volt semmi a képernyőn csak a gép búgott.
3 monitort kötöttem már rá (2 crt és 1 lcd). Beletettem egy másik monitorkártyát, de azzal sem ment. Beletettem egy másik tápegységet, de azzal is ugyanez volt. Több konektorba is bedugtam és egy szünetmentes tápegységre is rádugtam (hátha nincs valamiért 240 volt a konektorban, bár az épületben 30 gép üzemel problémamentesen).
Most vagy a gépet dobom ki az ablakon, vagy beledőlök a szamuráj kardomba :-)
Újra viszem vissza a gépet a boltba, de most ott akarok lenni amikor bekapcsolják. Jó ismerős a boltos, tudom, hogy nem vetítettek nekem és tényleg ment a gép. Amikor beviszem, szinte 100 %-ig biztos vagyok benne, hogy egyből be fog indulni a gép és olyan lesz mint egy kezesbárány.
Csak annyit kérdezek:
B@sztatok már ilyet?!?! :-) -
csgj #20755 hehehh... és miért nem bújkálsz előlük? mert tulajdonképpen olyankor lopakodni kell, ha jól emlékszem... De ezek szerint van egy másik megoldás is :D Én mindig újrakezdtem, amikor észrevettek :P -
#20754 ja, de nincs game over, nem kell vigyáznom, mentettem-e, meg mennyi életem van még hátra:D
sőt, általában nem is dob túlságosan hátra.
eddig még a bossok is egész egyszerűek voltak(ha tudod, hogy kell)
egyedül az volt marha ehéz eddig, amikor:
-6 robot rámtámadt és alig bírtam legyűrni őket
-2 legyőzhetetlen robot rám támadt és mindkettőre figyelni kellett, és belecsapni őket egy erőtérbe -
#20753 Na nem elég, hogy nincs alaplapom, és a tesómén nincs SATA dugó, havernál átmásoltuk a rozzant 60-asomra, ami létszükséges. De már korábban sikerült az egyik tűt elgörbítenem, most meg letört. Így ugye nem látja a gép a vinyót. Na szétkaptam, hogy megforrasszam, de olyak kicsi, hogy ahelyett, hogy összeforrasztottam volna, még a másik vége is lejött, így kint van a komplett tű. :( Hogy hogy varázsoljam vissza gőzöm nincs. Arra gondoltam, egy sima vezetéket rákötök direktbe, azt csak könnyebb forrasztani, mint ezt a merev szart, és átmásolom. -
#20752 Forma 1-re jön valaki? -
csgj #20751 hát igen, úgy hal meg :D Hanyatt vágódik, nem? -
#20750 eddig akárhányszor elfogytak, előről kezdődött az adott rész(bár ritkán fogytak el... -
csgj #20749 de meg tud halni a csaj, vannak azok a szívek... -
#20748 Csak felirat, és az sem eredeti, hanem tölthető magyarítás, szal tökjó lesz az inglis:D
Végigtolni nem nehéz, tekintve, hogy nem lehet benne meghalni:D
Ahogy elnéztem (kb fél óra játék után)BGE-ben se nagyon:D
Legalábbis Game Over feliratot még nem láttam, pedig elég béna vok:D -
#20747 Death Rally image file 700 megás. ha van elérésed a serverre, akkor feltolom neked szívesen. -
#20746 nem úgy értettem. semmi bajom a DR mi-jével.
egyszerűen csak úgy értettem, amit mondtam, hogy abból is hiányzik a "mögöttes tartalom".
vannak játékok, amkkel ha végeztem úgy érzem "ez adott valamit".
valami belső dolgot, talán értéket, ki tudja.
DR egyszerű szórakozás, inkább kihívás, mint történet.
Ellenben van egy varázsa. Mint a Duke Nukemnek:D vmi van benne, ami azóta se nagyon van egy játékban sem. nem tom mi, de vmi van:D
nem szidtam, sőt, sosem szidom a régi játékokat.
A mai játékok szinte csak grafikában meg max fizikai modellezésben jobbak, mint a régiek. MI-ben szinte sosem.
Akármelyik 386-os kisujjából leszámol egy embert, annak idején is bármilyen gép bármilyen játékban megvert egy embert. ha nem akkor szarul volt megírva:D
Pl: Starcraft se könnyeb mint egy Age of Empires 3, pedig 3d gyorsító nélkül elfut akár 90 Mhz-en is:D(tapasztalat:D) -
csgj #20745 csak felirat, de az jó :) -
Tomsess #20744 Psychonauts magyarul magyar szinkronnal is van, vagy csak feliratos?
Mert nekem csak az ínglish van meg, de az bejött. időm nem volt vele nyomulni csak kipróbáltam, de nem tűnt rossznak.
Ellenben a BG&E kivittem simán. Karácsonyra nagy ajándék volt, akkorát játszottam vele. Már nemtom hány nap volt, de azonnal végigjátszottam -
csgj #20743 Van egy kisebb érdekes problémám: mióta feltettem az új ati drivert, meg a control panelt, az alt gr + c páros nem működik (az and jele) a billen... bárhova is akarok írni vele. De először a control panel vmilyen ablaka jött be vele, amit aztán letiltottam. De ettől függetlenül ugyanúgy nem műkszik az "and jel"... csak nem ugrik be semmi. A hotkeys-t is letiltottam a control panelben, úgyse jó (ja, és ha egyszerűen kilépek belőle, természetesen akkor se jó) -
#20742 Ja, otthon nincs netem, így töltögetni nem tudok. Csak jeleztem, hogy egyszer, majd, valamikor... -
#20741 Death Rally: az az image érdekelne, nekem csak a crackelt full van meg - semmi video, zene meg ilyesmi.
Amúgy meg ablakban futtatva tök jól megy - legalábbis XP SP1-en futott még emlékeim szerint varázslás nélkül. Most XP SP2-őn még nem próbáltam.
A DR nem egy IQ-fájter játék, de hár ezelőtt 12 évről mit vár a maiakhoz képest egy autós játéktól az ember... :)
Ettől függetlenül, nem egyszer jobban cifrázott átkokat szórtam még tavaly is az M.I.-re, mint bármelyik kitanulható, vadiúj FPS során... :)
-
#20740 Jól van na... nem bántásból írtam. Csak tartom magam az aláírásomhoz :) -
#20739 még vmi. Psychonauts.. Asylum felső szint... tiszta Silent Hill.... tudom miről beszélek...:D -
#20738 ügyesen konfigurálva jól fut 0.7 alatt(ügyesen konf: ne barmold el az alapbeállításokat)
meg használj legfrisebb CVS-t.
sajnos a 0.7-es windowos verzió Fullscreen bugját még nem javították(1 hónapja, legújabbat nem néztem)
Death Rally: Télleg dedósabb, mint a Psychonauts. Aranyos igen, és ényleg az egyik legötletesebb mini-racer, amit láttam. Ignition jött még be, mert az meg szép:D Death Rally 3DRealrs játék, így olyan rosz már eleve nem lehet:D De snki se számítson mély tartalomra, aki megnézi, sime pontgyűjtögetős pre-carmageddon 2d-ben.(és igen nehéz)
Psychonauts:
-1 ok, miért próbáld ki újra: nálam favorit, és mindnekinek tetszett, akinek eddig megmutattam. Lehengerlő szórakozás nyújt, különösen magyarul. Nagyon kevés játék van, amibe így bele lehet szeretni.
1 ok, amiért mége próbáld ki újra: tényeg dedó. ez a lényege. Korhatár nélküli, bár nem azt jelenti, hogy "dedó", csak aranyos. van benne szerelmi szál is.
Ellenben tényleg van benne mélyabb tartalom is. Ahogy haladzs ajtáékban egyre jönnek elő a fura titkok a karakterekről....
Csak annyit elöljáróban, hogy a második felében egy elmegyógyintézetben kell a betegek fejébe behatolni.... elég dilis tud lenni.
Kinek a pap....
Ha gondolod próbáld ki. Ha gondolod ne, én csak leírtam a véleményem.
UI: főleg a vége fele mocsoknehéz ügyességi részek is vannak benne.. tud idegölő lenni... szóltam.
Beyond Good and Evil: lejött, épp ma reggelre. épp most megy az install.
erről majd pár nap múlva írok komolyabban. Annyian ajánlották, alig várom, hogy kipróbáljam.
UI: Van Death Rally CD-image-em... lehet irigykedni:D -
#20737 A Death Rally-t mivel játszod, mert nekem DosBox alatt tetű lassú. -
csgj #20736 á, de most miért folytatod tovább?? Nem IQ degradáló, attól hogy egyedi... idiótán egyedi, de ez benne a jó :P Ne szekáld tovább, mert mindjárt írok vmi csúnyát arról a "Death Rally"-ról (holott nem is ismerem) xD -
#20735 Nem akartam csalódást okozni :) Így jött ki.
Mindkét játékot kipróbáltam - adtam nekik esélyt az első jó benyomásra - és nekem nem jöttek be.
Persze, mondjuk, ha vizes törölközővel a hátma mögött verőlegények kényszerítettek volna arra, hogy már pedig az első néhány perc után is játszanom kell az agyhalál BG&E-vel, akkor lehet, hogy aznap estére már kedveltem volna...
A Psychonauts-nál biztosan inkább a vizes törrölközős popsi pirosítást vállaltam volna - az totál IQ-degradáló játéknak tűnt már az elején, azzal a sok zseni, degenerált gyerkőccel a táborban... -
csgj #20734 érdekes... most úgy írsz a Psychonauts-ról, és a BG&E-ről, mintha ezek lennének a menő játékok mindenki szerint... Sokan néznek úgy rájuk, ahogy te (hogy dedós, ovis stb). De ezek többsége agyatlan fps-ekkel szokott játszani. Te viszont komolyabb gamekkel... szóval furcsa, mert ezek nem az agyatlan fps kategóriába tartoznak (egyáltalán az agyatlan gamekhez nem lehet őket sorolni), de neked nyomik... Furi, mert pont a nagy kalandgamereknek tetszenek ezek a játékok, de te kivétel vagy ezek szerint. Ami nem baj, miért is lenne baj? Mindenkinek szíve ügye, hogy mit szeret meg mit nem... Csak furcsálltam a dolgot, nem gondoltam volna rólad :D -
#20733 Rászoktam arra, hogy az első megérzésemre hallgatok a játékok terén - mivel kevés az időm, amit rájuk fordíthatok.
Arról nem is beszélve, hogy csak komolyabb játékokat méltatok arra, hogy agyaljak is rajtuk.
A koromból is adódik, hogy egy bizonyos "nívó" alatti játékkal már nem tudok és akarok játszani. A BG&E, Psychonauts és még néhány "húdeklafa" játék ezek közé tartozik.
Ellenpélda a "Death Rally", amit még így ezer év után is simán eljátszok - holott már 12 éves játék. -
#20732 A Psychonauts giga-ovisnak látszott nekem: feltelepítettem, intro után még ott ugrálgattam egy kicsi a főzsenivel, aztán uninstall. Nem az én stílusom az ilyesmi.
Felőlem, lehet mély tartalma, ha az csak a játék végén derül ki akkor esélytelen nálam. -
csgj #20731 ovis?? talán ezt gondolta mindenki, és azért bukott olyan nagyot :( Rohadtul de nem ovis, csak ilyen a stílusa... Gondolom akkor te a Psychonauts-al sem játszottál, vagy az nem volt dedós? Csak mert majdnem ugyanaz a helyzet (kivéve, hogy ott a felnőttesebb humor volt az, amitől nem volt ovis...) -
#20730 Sosem értettem, hogy mi a jó abban a BG&E-ben... Egyszerűen nem bírtam vele játszani, annyira idegesített a "dedó" benne... kis ovis fílingje van már az első pályán.
Aztán, lehet, hogy kéősbb "beindul", de nincs és sosem volt időm az ilyesmire - vagy az elején fogjon meg a játék, vagy megy a kukába. -
#20729 Írtam privit, mert lehet más is olvassa ezt. :) -
#20728 Mi van az alaplapodal visszajeleztek már? -
csgj #20727 Elvileg jön a nyáron egy Insecticide nevű kaland/akció játék, (hasonló lesz valszeg a Beyond good and evil-hez, és a Psychonauts-hoz) melyben IQ fighter rovarokkal kell majd nyomulni :D, és nyomozgatni. Külön érdekesség, hogy a Day of The Tentacle alkotói közül is vannak páran, akik segítenek az elkészítésében. :) Nyitottam is neki topicot, már most rohadt kíváncsi vok rá, hogy milyen lesz -
#20726 Hát én meg inkább nyomom Dr. Jones-val, mert az nagy örök kedvenc és jobban bele tudom magam élni a szerepébe, mint a feminista sírrablójéba (bár az igazi nagy kedvenc: Tex Murphy). Egyébként meg nem ugyanaz a játék, mert az Infernal Machine sokkal színvonalasabb volt, mint az akkori TR játékok, sokkal több kalandjáték elemmel és kevesebb akcióval. Egyedül a grafikán kell túltennie magát az embernek, az elég tré: "javított" JK1 motor... -
#20725 mond meg haverodnak tegye fel a Tomb Raider-t.
tökugyanaz a játék, de azért inkább nézem Lara seggét egész nep, mint vmi Jones-ét:D
Amúgy alig emlékszem a játékra, első pályán elakadtam anno.("annyira" meg nem érdekelt.) -
#20724 wine-vel megy. -
#20723 Játszott valaki közületek az Indiana Jones and the Infernal machine -vel.
Én igen, de már ne memlékszek. Egy haverom most játszik vele és a Jeep Track pályán a kamera nem mozog bármerre mész és ez valami programhiba, csak már nem emlékszek mit kell beírni, hogy megmozduljon a kamera.
Ti nem emlékeztek? -
#20722 Megjött végre az új Gamestar és benne a Syberia 2.
Mindjárt ki is próbálom, hogy megy-e a Linux+Cedega párossal. -
#20721 Nem bizony, sőt semmi p2p, kizárólag ftp-k. A trial-t megtaláltam én is, de akkor így már működni is fog. Egyébként szerintem ezt a kommentet töröld majd, nehogy s*ggbe legyünk rúgva. Mindenesetre köszi! :) -
#20719 Igen, csinálnak az alkatrészekre 3 nap cseregarancia van általában, ha utána romlik el, akkor javítják és csak akkor cserélik, ha nem tudnak vele mit kezdeni. -
#20718 És esetleg fel tudnád tolni a ketteskére, hogy megnézhessem? -
#20717 És azt honnan látom?
Bár ne szaladjunk ennyire előrre.