33675
-
#20837 Ne a 9200-höz hasonlítsd ezt a kártyát, mert az irodai munkára jó, az X1950 meg gamer kártya (kb. mint egy 800cm3-es kisautó egy V8-as sportkupéhoz viszonyítva). Egyébként *elvileg* bírják ezek a meleget, de a 85-90 fok körüli hőmérséklet, már nem annyira egészséges (nemcsak a kártyáknak, hanem a környezetüknek sem), úgyhogy szerinem bármennyire is ellenzed, szedd le a ház oldalát... -
#20836 Ne aggódj!
Az én X1950XT-m is alapból 54-55 fokos, mikor game-ezek felmegy akár 85-90C fokra is. Nyuga a gyártó szerint ezeknek a kártyáknak bírni kell a 110C fokot is! -
Tomsess #20835 Na, tegnap megjött a Sapphire kártyám és be is szereltem. Hát igen, a 9200-as szériával én jó hosszú ideig elvoltam, szal gondolom csak volt ennyire nagy meglepetés a kártya nagysága. Ki kellett hozzá vennem az egyik vinyót, hogy beférjen, pedig higgyétek el, bazi nagy dobozom van. Ahhoz képest, hogy a teszteken azzal húzták le a kártyát, hogy hangos a hűtője én nem veszek észre sokat belőle. Ellenben a hűtés tényleg nem a legmegfelelőbb. Most jelenleg 54 fokos a kártya és csak netezek ... ez gondolom elég soknak számít Megnézem még a Catalyst Centert, hátha lehet emelni a ventillátor sebességét, de nem hiszek benne. Muszáj lesz felraknom az oldalsó ventillátort, csak azt nem tudom, hogy pontosan merre is vigye ez a levegőt. Mármint azt tudom, hogy a doboz elejében lévők befelé fújják a frisset, a hátsók kifelé a meleget, de az oldalsó ... van olyan tippem, hogy befelé a hideget. Így még talán jó is lenne, mert pont a kártyára fújja ... pl a vinyók ventillátora is rendesen lehűti őket. Gondolom csökken valamennyit tehát ez az 54fok, de játéknál bele sem merek gondolni mennyire mehet fel -
#20834 apropo SevenM.
Katt a Magyar nyelven menüre... az első játék...
ki gondola volna, hogy a pedofília is a 7 bűn egyike:D -
#20833 Nincs valakinek véletlenül egy elromlott Maxtor LO60J3-as 60GB-os winchestere? -
#20832 Nem magyarítják,megkérdeztem! -
csgj #20831 annyira azért nincs ott sok kalandgame... -
#20830 Ajánlom nektek a sevenm kiadó előkészületben levő játékait.
Több régebbi kalandot is készülnek kiadni Collector's Edition megoldásban. Így minden dobozban két kalandjáték lesz.
Kíváncsi leszek, hogy magyarítják-e őket. Már csak azért is mert némelyik párosításnál, az egyik kaland hivatalosan is magyar nyelven jelent meg. Most hülyén nézne ki, hogy a dvd-n levő egyik játék magyar a másik pedig nem. Az pedig még hülyébben nézne ki, hogy egyszer már hivatalosan magyar nyelven kiadott játékot, most angolul adnának ki.
Nem tudom, hogy miért ilyen sok a kiadás előtt álló kaland játék. Talán mégis van benne üzlet? -
#20829 Mert nem akarom ide kiírni, de néhányan tudják miről van szó.
De megírom PM-ben.
Na jó mi? -
#20828 De még mindig nem árultad el, hogy mi a probléma és hogy miért b*sztak át? -
#20827 Hát végülis nem, mert gyakorlatilag ugyan ott vagyok, mint tegnap.
Mert érdekes módon a tegnap "mindjárt megérkező" főnök ma már szabadságon volt/van jövő hétig. Érdekes, nem?
Nem baj, fényképek, videófelvétel, papír, persze maga a lap, jogász minden megvan a következő fordulóhoz.
Tudjátok ki kell élvezni az élet szépségeit. Mindig a + oldalt kell nézni, legalább utazgatok kicsit. -
#20826 Gondolom akkor nem úgy sikerült a dolog ahogy tervezted. -
#20825 Persze velük még most is kulturált voltam, csak magamban tudtam volna szétrobbanni. -
#20824 Feljelentés alatt a fogyvédelemre gondoltam.
Na megvolt a beszélgetés. Pár óra múlva talán le tudom ide is írni kulturált nyelven. -
#20823 A feljelentést ne említsd, csak azt amit olvastál. Ha meg nagyon vacakolnak akkor a fogyasztóvédelmet. -
#20822 Hát most várom, hogy a főnökük beérjen, és felhívjanak. 9-kor nyitnak.
Persze ezt én is csak említeni szeretném amúgy, remélem nem lesz rá szükség. -
#20821 Valóban a feljelentés egy hosszadalmas történet és akkor nem egyhamar lesz lapod!
Mint írtam a fogyaszóvédelem említése is segíthet a dolgon! -
#20820 Hát sok sikert a feljelentéshez, de ne nagyon számíts akkor gépre a közeljövőben, hacsak nem veszel másikat... (Justitia malmai lassan őrölnek).
Egyébként miért b*sztak át? -
#20819 Hát sajnos nem, de köszi.
Hát már úgy felb@sztam az agyamat, hogy olyan balhé lesz holnap hogy még!
Az eredeti lapot (Garanciális csere), amiben kiállították gyakorlatilag feketén-fehéren és aláírva hogy átbasznak szánt szándékkal, persze megőriztem, csak a másolatát raktam a dobozba vissza.
Elolvastam a jogtárat, és még új dolgokat is megtudtam. Ha webshopban veszek valamit, és/vagy postán kapom, akkor 8 napon belül elállhatok az üzlettől, de ha ezt ők nem mondják el nekem, akkor automatice a 8 nap 3 hónap lesz, meg ilyenek. Úgy képben vagyok a témában, hogy csak na meg minden.
Hétvége miatt csak hétfőn lesz ott, de ha egy vadi új nem lesz itt keddre, vagy az anno kifizetett pénzem a számlaszámomon, akkor szívbaj nélkül feljelentem őket. -
#20818 Feltettem a trainert de nem sok hasznát veszed ha a lappal még mindíg gondok vannak! -
#20817 Nem minden Maxtor vinyóval volt ilyen problémám. Kettőre emlékszem, az egyik ebből egy 250 gigás 16mb cache sata2-es vinyó volt. -
#20816 Ezt már jópárszor megbeszéltük, nem?
Nekem az SP1-es XP simán felismeri az SATA Maxtoromat. -
#20815 Én is hasonló kínlódásokon estem már át, de csak Maxtor SATA vinyóval. Ott kellett a floppyra mentett sata driver.
Linuxnál nincs ilyen probléma, ott a kernel tartalmazza a sata drivert. -
#20814 Látod látod, ezért mondtam én a sata vezérlőt:D
És ezért utálom a SATA-s vinyókat.
A Cable select opció meg valóban az amire te gondolsz, ha minden egységedet erre rakod, akkor elméletileg a Windows saját maga beállítja a master/slave felállást. elméletben, emrt nekem még nem sikerült sose összehoznia:D -
#20813 Tesztpadon a kisebb Radeon HD 2000-esek [magyar cikk, PH] -
Tomsess #20812 Na megoldottam. Leírom, hátha más is találkozik hasonló problémával a jövőben. Na, szal az van, hogy alapból a WinXP SP1-je támogatja a SATA-s vinyókat. Nekem SP2 van már fent. DE: a kíndóz hülye, tehát felismeri mint vinyót a hardverek között, de partíciót nem ismer. Betettem a WinXP installációs CD-t, hogy majd ott csinálok partíciót/formázom, természetesen ott sem ismerte fel. Holott a bios-ban gond nélkül jelen van, legyen akár master akár slave, akár ilyen valami Select Cable opció (ez nemtom mire, talán maga választ valamit gondolom ha több vinyó van mint 2). Aztán hosszas keresgélés után a neten, próbálgatásokkal tele, az ASUS alaplapom driver CD-jén találtam olyasmit, hogy SATA/RAID Driver Disk-et csinál. Rányomtam tehát a floppyra és mikor a WinXP telepítője még szedte össze magát, nyomtam F6-ot. Ekkor hagyja kiválasztani, hogy milyen driver-t használjon és innentől már sima dolog.
Így utólag ez semmi, de hogy én már délután 5-től ezzel sz*r*k*dt*m este 10-ig Pedig logikus ... hülye kíndóz telepítője még nem ismerte a SATA létet (vagy nem rendesen), ezért csak a maga kis "elavult" IDE meghajtó drájverjeit találta, ebből adódóan nem is látta a SATA vinyót a partíciózásnál. Megint tanultam valami okosat...
Az ilyen és ehhez hasonló problémák miatt már kétszer majdnem úgy döntöttem, hogy kivágom a Windows-t a fenébe és áttérek Linux-ra. Mondjátok, Linuxnál nincsenek ilyen problémák?
Egyébként köszönöm a segítséget mind a vidikártya ügyben, mind ezzel a vinyóval kapcsolatban!
-
#20811 Jah, meg esetleg egy partition Magicet eressz rá. -
#20810 valamilyen sata vezérlő nem kell neki?
Próbálgasd meg átdugdosni másik kábelre, cserélgesd a master/slave felállást hátha. -
Tomsess #20809 Nem azt mondták, hogy a 8600-as butított, hanem éppen hogy a 8600-astól nem az. És nem versenyeztetem azokkal a kártyákkal, csak mondtam, hogy hiába jó, ha onnantól már nincs rá pénzem. Az alatt meg ha "butított", meg mivel eléggé Ati párti vok (látni is :-) asszem maradok az 1950GT-nél.
Másik problémám. Hoztak nekem egy SATA-s vinyót. Alaplapom támogatja, szal rádugtam, minden OK. Az alaplap felismeri simán, a bios-ban minden OK. De amint beindul a WinXP SP2 már nem látni belőle semmit. Állítólag vadiúj, tehát még formázva nem volt. Megpróbáltam a windowsxp telepítő cd-jéről formázni, de ott meg nem ismeri fel - nem látja. Most nemtom mi lehet a probléma. Egyébként egy Samsung vinyóról van szó, 250GB-os.
Ebben esetleg tudtok tippet adni?
-
#20808 Már megbocsáss, de igen nagy hülyeséget mondtak neked. A 8600 széria nem butított, hanem középkategóriás és ne a 1950GT-t hozd fel ellenfélként, hanem a Radeon 2600 szériát, mert azokkal van partiban (középkat. DX10). Az 1900 széria a 7900-as GeForce-okkal van szinten és azok, hidd el, elég jók (felsőkat. DX9)! -
Tomsess #20807 Hát jah, ilyen alapon ha van pénzed nem veszel BMW-t hanem inkább Trabit -
#20806 Kicsit megkésve, de gratulálok én is! Ő is szép baba.:)) -
#20805 monok neked valamit. kis túlzással, de a butított cuccok talán még jobbak is. egy kiforrottabb technológiát használnak, kevesebb velük a baj, mint az új cuccokkal. én spec még sose láttam MX-es gefo-t vagy celeront szétmenni:D (sőt, sztem egy celeron proci fizkailag képtelen az elfüstölésre, annyira lassú:D)
ha csak a "butított" dolog vezérel, akkor azért ne hagyd ki az nvidiát a sorból. nézni kell teszteredményeket. sok oldal csinál ilyen összehasonlításokat grafikonokkal. butított vagy sem, ha tudja azt, amit az ATI, akkor miért ne? -
Tomsess #20804 Azt mondták, hogy a GeForce kártyák az NX8600 alatt mind butítottak és csak a 8600 és felettiek jók. De viszont a 8600-adt éppen hogy csak meg tudnám venni annyiból, vagyis éppen 1 kártyát, ami raktáron is van azon a helyen. 8800-ra már nincs lóvém
Viszont ha így beajánlottad akkor megveszem a Radeon X1950GT-t. Szlovákiában veszem, 3 581,00 Sk - ez átszámítva 26499,4 FT. Elmondásod szerint ez jó vétel
Pontos leírás :
Chip : ATI RADEON X1950 GT, core 500MHz, memória 256-bites 256MB DDR3, PCI-Express x16, 36 pixel shader. DirectX 9.0 / OpenGL támogatás, Windows Vista™ready. CrossFire, Shader Model 3.0, Kimenet dual DVI, VIVO. -
#20803 Nekem mindig nVidia VGA-m volt, mindegyik nagyon jó volt.
Némelyik még túlzottan is. [Na ezt nem mindenki fogja érteni.] -
#20802 Miért is beszéltek le a GeForce-ról?
Nekem nagyon kevés kivétellel csak GeForce kártyáim voltak és szerintem jók, összesen 3x volt ATi kártyám, de mindig volt velük valami baj, persze nem azt akarom mondani, hogy a Radeon az sz*r, lehet csak peches voltam. De mit mondtak, hogy mi a baj a GeForce-val? -
#20801 SAPPHIRE Radeon X1950GT 256MB DDR3 TD PCX
Ha ezt megkapod 26e-ért akkor inkább ezt vedd mint egy 1650-es szériát.
Az, hogy 256 vagy 512 ebben a ketagóriában valóban nem sokat jelent viszont a memóriák sebessége annál inkább.
A DVI-ról RGB-re való átalakító létezik és a kártya dobozában is lesz egy. Nem okoz semmiféle minőségromlást ... Én is CRT használok átalakítóval. -
Tomsess #20800 Segítségeteket szeretném kérni. Akarok venni egy új PCI-Express-es vidikártyát, mert ezzel ami most van (alaplapom elromlása óta a beépített Ati X300-as kártyát használom, de bazi lassú - már a Heroes V is gondot okoz neki) nem sokra megyek. Lebeszéltek a GeForce kártyákról, így most Ati-ban gondolkodok. Van rá kb. 26.000 FT-om és szeretnék egy olyan kártyát venni, amivel egy ideig el is fognak menni ezek az új gammák. DX10-ről lemondtam, mert nem tervezek Vistára átmenni, márpedig egyenlőre csak azon fut ... meg pár játékért egyenlőre nem kell. A tesztekben a 256 vs 512 ramnál az jött le nekem, hogy nem sokkal jobb az 512, inkább a DDR3-ra kell törekedni ha már valami. Most itt állok és nem tudok dönteni milyen kártyát vegyek. A pénzemből még éppen kijönne ez a SAPPHIRE Radeon X1950GT 256MB DDR3 TD PCX kártya, viszont ezen csak két DVI kimenet van, nekem meg CRT moncsi. Átalakítóval megpróbálhatom átvinni a képet, de nemtom nem-e romlik a minőség, vagy egyáltalán felismeri-e a képernyő. Lesegetem még itt az RX1650-es szériát, de ebből sem tom melyiket kellene. Aki otthon van ilyen ügyben az dobjon már egy HELP-et nekem -
#20799 Na ma van pont 3 hete, hogy a szervízben van a lap. Ma hívtam őket, mi a helyzet, és azt mondták délutánra lesz valami hír. Aztán visszahívtak, hogy náluk van az új lap, kicserélték. Hurrá! Nagy kő esett le a szívemről. Ezúton szeretném mindenkinek megköszönni a "szorítást".
Holnap megyek érte. :) -
#20798 Gratulálok, sok boldogságot!:)