The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rajta leszek az ügyön.

Szépjónapot Mindenkinek!
1. Tegnap elõtt én kipróbáltam a Tunguskát. Tetszik. Jónak tûnik.
2. Tegnap (2 sör között) megnéztem a Dreamfall exe-jét. DVD verzió (nem reload-es 6 cd-s) Érdekes, hogy a nyelvezete magyar! Jobb gomb, tulajdonságok...stb...
3. Na, ma viszem haza ismét a Fahrenheit-et (1.1-es patch-csel és tetris emu-val), mert uninstalláltam az Indigo-t. Nem idult. Kiváncsi leszek.
Ennyi. Ja, meg ezt a Sarface-t vagy mit is kipróbálom már, ha véletlenül lejött. 😊

Axon
Elõre is köszönjük!

trmn
Elkezdtem felrakni a kettesre. Szerintem egy két órán belül fent lesz.

Axon
Köszi a bátorítást. Nagyon rámfért.
Az én SQ1 verziómat nem nyitja meg, így jó lenne ha feltolnád a szerverre a te verziódat. Csak jó lenne az elsõ résszel kezdeni.
Az ékezetes karakter problémára megálmodtam egy-két lehetõséget, mindjárt kipróbálom, hogy mûködik-e.
Ha nem, akkor marad utolsó segítségként MerlinW mester, akkir pillanatok alatt feltöri az egészet és belepréseli az ékezetes betûket is :-)

Természetesen szinkront is készítünk! :-)
A TLJ csapat között leosztjuk a szerepeket. Mindenki feldigizi otthon a szövegét és elküldi nekünk, mi pedig összeheggesztjük az egészet.
Én máris nekikezdek rum és cigikúrával érdesíteni a hangomat, hogy megfelelõen tudjam alakítani egy öregedõ, kiégett ûrkalóz hangját :-)

takysoft
settlers II-vel semmire se jutotatok ti sem?
ha talál vki vmi dekódert, majd azért szóljon😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

trmn
Megvan a Tunguska. Rakjam valahova?

Lord Myn
Kipróbáltam, az én SQ1-met nyitja.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Na visszatértem... Szerintem jó a fordításod, csak úgy érzed nem kaptad el "feeling"-jét az SQ gameknek, de SZVSZ jó lesz ez. Az SQ1-bõl rengeteg verzió van, nekem megvan (eredetiben!) a Space Quest Collector's Edition, azon talán már egy újabb szerkesztõs SQ1 van, megpróbálhatjuk azzal. (Viszont az ékezet nagyon hiányzik, semmiképp nem akarja kezelni?)

Btw.: Az SQ4-hez meg az SQ6-hoz szinkront is csinálunk? <#nevetes1>

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Axon
Itt van néhány próbálkozás. Számomra olyannak tünik, mint a rendszerváltozás idejében megjelenõ kínai termékek fordításai. Végkép elveszi a kedvem az egésztõl, ahogy próbálok magyarul hangzó mondatokat készíteni a torz angol mondatokból.

Axon
Ezt a program egészen régen volt nálam. Nagyon sokat játszottam vele. Na mondjuk ahhoz még nem kellett böngészõ, mert önálló játék volt.

Axon
Feltoltam az egyes szerverre egy kis segédanyagot a Space Quest fordításához.
Rossz hír, hogy a SQ1-et nem hajlandó megnyitni, mert az régebbi AGI verzióval készült. A SQ2-t viszont megnyitja.
Én mindenesetre elkezdek vele szórakozni, meglátom meddig jutok.

via_mala
Vaskos OFF, elõre is elnézést:

Nincs kedve valakinek egy System Shock 2 multi partyra?

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Atomreaktor
ha van egy kis idõtök, vagy csak nem szeretitek a fõnököt😊
http://laser.narr.as/laser.swf
nem tom ismeri-e valaki, én a 11-es pályán szívok😞
viszont nagyon jó kis logikai game!

Azzal próbáltam már eleve. 😞

Axon
Nem szeretnék a hirtelen felindulás hibájába esni, de úgy érzem meg lehet próbálni a fordítást.
Szerintem is a SQ1-el kellene kezdeni, ha már tényleg komolyan gondoljuk.
Holnap behozom a melóhelyemre és belekezdek. Csinálok egy kis leírást az AGI studióról, amivel el lehet kezdeni a fordítást.
Ahogy nézegetem nem tünik nagy munkának. A TLJ fordításához képest pedig laza ujjgyakorlat.
255 szoveges objektum van, amik a mondatokat tartalmazzák. Mindegyikben kb. 2-20 db mondat van, tehát nem igazán sok.
Ami gond, hogy nem kezeli az ékezetes betûket a program. Ez még '86-ban nem szegte volna kedvünket a játéktól, de manapság már lehet, hogy fanyalognánk.

Axon
Örülök, hogy benne vagy.
Közben sikerült rájönnöm néhány dologra.
Itt az eredmény:

Lord Myn
Hát ha már kalandjátékot szeretnénk készíteni, akkor inkább ajánlom az AGS szerkesztõt, ezzel már lehetne vmivel komolyabbat írni (olyan SQ5, KQ6, Larry 6 stb. színvonalút). De a fordításban én is benne lennék, pl. kezdhetnénk egy SQ1-2-vel.

Axon
A parancsokat már magyarul érzékeli. Már amiket lefordítottam, de ebbõl összesen ha van 300 aminek lefordítása nem sok idõ.

Axon
Letöltöttem kipróbáltam és remek.
Régi vágyam volt egy Sierra játék lefordítása.
Kicsit körülnéztem a neten. Találtam egy ilyet, hogy AGI studio. Ezzel lehet szerkeszteni a fileokat. A kölönféle parancsokat máris elkezdtem lefordítani, mindjárt ki is próbálom. A lényeg viszont a játék szövegeinek lefordítása lenne, de azt nem találom egyelõre.
Egyébként ezzel a programmal önálló játékokat is lehet készíteni. Nem is lenne rossz egy TLJ topik által önállóan készített kaland játék...
Na jó csak vicceltem. Talán tényleg hülyeség lenne 1986-os grafikai szinvonalon játékot fejleszteni :-)
Olyan "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk" szerû lenne.

Mindenesetre a fordítás miatt még kutakodok egy kicsit, hátha sikerülne belenyúlni a szövegállományba. Tudtommal még régi sierra-s játékok közül egyet sem fordítottak le magyarra.

Lord Myn
Az 1.1-eshez van új TetrisEMU, azzal sem megy?

Lord Myn
Fent van az egyeskén, ha vmiért nem menne, akkor van hozzá patch is.

Axon
Pont ez velük a probléma, hogy nem minden gépen mûködnek, aztán egy esetleges gépcsere után elõvéve és újratelepítve már nem indul. Ezért jó ha van hozzá törés.

Axon
Nálam is a 2. rész viseli a legjobb jelzõt, de én roppant elfogultnak vagyok tekinthetõ, így a szavazatom nem is igen számít.
Errõl a Space Quest: The Lost Chapters-rõl nem hallottam. Gyorsan át is néztem a listáimat, de nincs meg. Fel tudnád tölteni? Szivesen megnézném.

Axon
Elõbb-utóbb gazdag ember leszel.

A vicc az, hogy anno az elsõ Fahrenheit verzióm ment tetrisszel, de azóta sokminden történt.

Lord Myn
Nálam a Fahrenheit 1.1-es verzió megy Mini-Image-vel is, így nem kell a DVD-t bemountolni (viszont tényleg körülményes elindítani).

Lord Myn
Nálam is ugyanez volt, Commodore-os kalandok után jött az SQ1-2 meg a PQ, isteni volt velük játszani. Egyébként én is azt gondolom, hogy az SQ2 volt a sorozat egyik legjobb darabja, kijátszottam már vagy 100x, de még mindig hiányzik pár pont a maxból... 😊

Egyébként a Space Quest: The Lost Chapters-et ismered? Ez az 2. és 3. rész közé tehetõ, amolyan SQ2.5, de még a régi AGI-s szerkesztõvel, ez is egész jó kis kaland, csak 1 kicsit nehéz. DOSBox-val kiválóan megy (csak a hangot át kell állítani Tandy-re, mit minden õsrégi Sierra-s játéknál).

Hmm...már látom szemem elõtt a további lehetõséget..ütés -és saválló,208 gombos multilanguage-s keyboard.

Axon
Ilyen egy igazi rutinos vén medve.
Szabadalmaztasd!
Árulnak már mindenféle billentyûzetet Call of Duty 2-höz, Warcrafthoz és egyéb játékokhoz is. Ezután lesz billentyûzet heveny sörfogyasztási kényszerben szenvedõknek is, orrbeszorulás ellen. Ezt tekinthetjük egyfajta egészségügyi segédeszköznek is balesetek elkerülésére. Talán még a TB is támogatná és patikákban is árusítanák :-)

Nos, az a billentyû-konfiguráció ki volt szedve a klaviatúrából.

Axon
Még jó, hogy nem szorult be az orrod a billentyûzetbe :-)

Mit könyököltem, szinte lefejeltem.

Axon
Akkor nem csoda, hogy rákönyököltél a delete gombra :-)

😊) Nem ér(t) lesni!
-nem egy-

Axon
Aztán hány üveg maláta jótékony hatása csörgedezett éppen az ereidben? <#kacsint>

Tegnap este az infóban nem olvastam el figyelmeen, hogy az elsõ cd-t (Indigó) bemountolva kell hagyni. Én meg töröltem a hordozhatóról az egészet install után. 😞

Axon
Mostmár én is kipróbálom ezt az új crack-et a Fahrenheit-hez, mert úgy látom sokaknál nem megy. Aztán majd reflektálok.

Axon
Nincs ellenvetés.

Most látom, hogy a Fahrenheit is téma volt. Érdekes, pont a napokban "tököltem" az Indigó Prophecy-vel (is). Mivel pont az 1.1-es patch miatt a tetrises verzió nálam nem ment. Illetve csak akkor, ha a dvd be van húzva daemonba. Most viszont az Indigó-t vittem haza (tegnap), az meg kivág asztalra, pedig a securom7-es védelemmel "jóbarátságban" van a gépem. Mivel lassan jön hozzá a magyarítás, aktuális lesz ráfeküdni a dologra. 😊

Ja,MerlinW felõlem mehet a tisztogatás. 😊

MerlinW
Ha nincs ellenvetés a hét végén törlésre kerülnek a 12-26 könyvtárak.

[merlinw.org]

Axon
Nemmondod??!! <#merges2>
Tényleg készül a Space Quest 2??
Ez remek hír!
Tényleg az örök nagy kedvenc!
Ez volt az elsõ kalandjátékom pc-n az õsidõkben. Addig csak Commodore 16-on kalandoztam, az ottani kalandjátékok után a SQ2 hihetetlen katarzist okozott. Szuper grafika! Hihetetlenül jól kidolgozott irányítási rendszer, satöbbi. Na és az örök szerelem a sci-fi téma. Most persze ez hiper röhelyesen hangzik, de akkor bizony ez tényleg nagy ugrás volt.

Lord Myn
Az Indigo Prophecy-t azért töték fel már régen, mert az sima Securom 7-est használ, míg az európai verzió meg a TAGES nevû védelmet. Kipróbáltam az új crack-et: nekem nem mûködött (kidobott a desktop-ra, mindenféle üzi nélkül), úgyhogy marad a TetrisEMU... <#shakehead>

Más: szerintem is tök jó lett a KQ3, állítólag készül a nagy kedvenced is: Space Quest 2 Remake

takysoft
ja, ha összejön... jövök neked egyel😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
thx. nem hinném, hogy katonai szintû kódolás... de én nem értek az ilyenekhez.
csak akkor tudok feltörni vmit, ha van hozzá feltörõprogram, ami megteszi helyettem😄(okosság).
bár egyszer feltörtem egy zip file 6 jegyû kódját... de azt is progival, brute-force-al..

más módon szoktam hozzáférni az infókhoz... keylogger a suliba, ilyenek😄
középsuliban még nem is volt nehéz😄

MerlinW
Lesz rá energia, ránézek.

[merlinw.org]

takysoft
skacok, segítség kéne.
arra gondoltam, például MerlinW szánhatna rám pár percet, neki az ilyesmi a vérében van😄, de ha más tud segíteni azt is megköszönném.

Magyarítanám a Settlers II 10th Anniversary-t, csak sajna a játék file-ainak jórésze kódolva van.(sajna a txt-k is😞 , meg az data könyvtár szinte egésze)
Érdekes módon a hangok nem kódoltak😄 (bár én szinkronnak nem ugrom neki.. azt meghagyom a játékszinkronosoknak, ha van kevük hozzá😄)

Amit eddig megtudtam:
-a kódolt fileok kiterjesztése nem változik(a kódolt txt is txt, a kódolt tga is tga kiterjesztésû)
-az elsõ 8 karakter mindne kódolt file-ban megegyezik.(4 fura karakter aztán "rc00") (hex: 12 18 09 06 72 63 30 30)
-én nem találtam hozzá semmiféle decryptert😞

Ha esetleg találtok decryptert a neten, gondoljatok rám😄
Köszi

Axon
Feltörték a Fahrenheit-et.
Végre nem kell a teris emu-val pöcsörögni, hogy elinduljon. A crack az 1.1-es verzióhoz készült.
Érdekesség, hogy az amerikai verzióhoz, aminek Indigo Prophecy volt a neve, már régen volt crack, csak az európai verzióhoz nem készült... eddig.

Axon
Köszi!
Leszedtem, töröltem.

Most megy egy kis adat "odafelé"...😊