The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Tegnap elõtt én kipróbáltam a Tunguskát. Tetszik. Jónak tûnik.
2. Tegnap (2 sör között) megnéztem a Dreamfall exe-jét. DVD verzió (nem reload-es 6 cd-s) Érdekes, hogy a nyelvezete magyar! Jobb gomb, tulajdonságok...stb...
3. Na, ma viszem haza ismét a Fahrenheit-et (1.1-es patch-csel és tetris emu-val), mert uninstalláltam az Indigo-t. Nem idult. Kiváncsi leszek.
Ennyi. Ja, meg ezt a Sarface-t vagy mit is kipróbálom már, ha véletlenül lejött. 😊
Az én SQ1 verziómat nem nyitja meg, így jó lenne ha feltolnád a szerverre a te verziódat. Csak jó lenne az elsõ résszel kezdeni.
Az ékezetes karakter problémára megálmodtam egy-két lehetõséget, mindjárt kipróbálom, hogy mûködik-e.
Ha nem, akkor marad utolsó segítségként MerlinW mester, akkir pillanatok alatt feltöri az egészet és belepréseli az ékezetes betûket is :-)
Természetesen szinkront is készítünk! :-)
A TLJ csapat között leosztjuk a szerepeket. Mindenki feldigizi otthon a szövegét és elküldi nekünk, mi pedig összeheggesztjük az egészet.
Én máris nekikezdek rum és cigikúrával érdesíteni a hangomat, hogy megfelelõen tudjam alakítani egy öregedõ, kiégett ûrkalóz hangját :-)
ha talál vki vmi dekódert, majd azért szóljon😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Btw.: Az SQ4-hez meg az SQ6-hoz szinkront is csinálunk? <#nevetes1>#nevetes1>
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Rossz hír, hogy a SQ1-et nem hajlandó megnyitni, mert az régebbi AGI verzióval készült. A SQ2-t viszont megnyitja.
Én mindenesetre elkezdek vele szórakozni, meglátom meddig jutok.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
http://laser.narr.as/laser.swf
nem tom ismeri-e valaki, én a 11-es pályán szívok😞
viszont nagyon jó kis logikai game!
Szerintem is a SQ1-el kellene kezdeni, ha már tényleg komolyan gondoljuk.
Holnap behozom a melóhelyemre és belekezdek. Csinálok egy kis leírást az AGI studióról, amivel el lehet kezdeni a fordítást.
Ahogy nézegetem nem tünik nagy munkának. A TLJ fordításához képest pedig laza ujjgyakorlat.
255 szoveges objektum van, amik a mondatokat tartalmazzák. Mindegyikben kb. 2-20 db mondat van, tehát nem igazán sok.
Ami gond, hogy nem kezeli az ékezetes betûket a program. Ez még '86-ban nem szegte volna kedvünket a játéktól, de manapság már lehet, hogy fanyalognánk.
Régi vágyam volt egy Sierra játék lefordítása.
Kicsit körülnéztem a neten. Találtam egy ilyet, hogy AGI studio. Ezzel lehet szerkeszteni a fileokat. A kölönféle parancsokat máris elkezdtem lefordítani, mindjárt ki is próbálom. A lényeg viszont a játék szövegeinek lefordítása lenne, de azt nem találom egyelõre.
Egyébként ezzel a programmal önálló játékokat is lehet készíteni. Nem is lenne rossz egy TLJ topik által önállóan készített kaland játék...
Na jó csak vicceltem. Talán tényleg hülyeség lenne 1986-os grafikai szinvonalon játékot fejleszteni :-)
Olyan "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk" szerû lenne.
Mindenesetre a fordítás miatt még kutakodok egy kicsit, hátha sikerülne belenyúlni a szövegállományba. Tudtommal még régi sierra-s játékok közül egyet sem fordítottak le magyarra.
Errõl a Space Quest: The Lost Chapters-rõl nem hallottam. Gyorsan át is néztem a listáimat, de nincs meg. Fel tudnád tölteni? Szivesen megnézném.
Egyébként a Space Quest: The Lost Chapters-et ismered? Ez az 2. és 3. rész közé tehetõ, amolyan SQ2.5, de még a régi AGI-s szerkesztõvel, ez is egész jó kis kaland, csak 1 kicsit nehéz. DOSBox-val kiválóan megy (csak a hangot át kell állítani Tandy-re, mit minden õsrégi Sierra-s játéknál).
Szabadalmaztasd!
Árulnak már mindenféle billentyûzetet Call of Duty 2-höz, Warcrafthoz és egyéb játékokhoz is. Ezután lesz billentyûzet heveny sörfogyasztási kényszerben szenvedõknek is, orrbeszorulás ellen. Ezt tekinthetjük egyfajta egészségügyi segédeszköznek is balesetek elkerülésére. Talán még a TB is támogatná és patikákban is árusítanák :-)
-nem egy-
Ja,MerlinW felõlem mehet a tisztogatás. 😊
Tényleg készül a Space Quest 2??
Ez remek hír!
Tényleg az örök nagy kedvenc!
Ez volt az elsõ kalandjátékom pc-n az õsidõkben. Addig csak Commodore 16-on kalandoztam, az ottani kalandjátékok után a SQ2 hihetetlen katarzist okozott. Szuper grafika! Hihetetlenül jól kidolgozott irányítási rendszer, satöbbi. Na és az örök szerelem a sci-fi téma. Most persze ez hiper röhelyesen hangzik, de akkor bizony ez tényleg nagy ugrás volt.
Más: szerintem is tök jó lett a KQ3, állítólag készül a nagy kedvenced is: Space Quest 2 Remake
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
csak akkor tudok feltörni vmit, ha van hozzá feltörõprogram, ami megteszi helyettem😄(okosság).
bár egyszer feltörtem egy zip file 6 jegyû kódját... de azt is progival, brute-force-al..
más módon szoktam hozzáférni az infókhoz... keylogger a suliba, ilyenek😄
középsuliban még nem is volt nehéz😄
arra gondoltam, például MerlinW szánhatna rám pár percet, neki az ilyesmi a vérében van😄, de ha más tud segíteni azt is megköszönném.
Magyarítanám a Settlers II 10th Anniversary-t, csak sajna a játék file-ainak jórésze kódolva van.(sajna a txt-k is😞 , meg az data könyvtár szinte egésze)
Érdekes módon a hangok nem kódoltak😄 (bár én szinkronnak nem ugrom neki.. azt meghagyom a játékszinkronosoknak, ha van kevük hozzá😄)
Amit eddig megtudtam:
-a kódolt fileok kiterjesztése nem változik(a kódolt txt is txt, a kódolt tga is tga kiterjesztésû)
-az elsõ 8 karakter mindne kódolt file-ban megegyezik.(4 fura karakter aztán "rc00") (hex: 12 18 09 06 72 63 30 30)
-én nem találtam hozzá semmiféle decryptert😞
Ha esetleg találtok decryptert a neten, gondoljatok rám😄
Köszi
Végre nem kell a teris emu-val pöcsörögni, hogy elinduljon. A crack az 1.1-es verzióhoz készült.
Érdekesség, hogy az amerikai verzióhoz, aminek Indigo Prophecy volt a neve, már régen volt crack, csak az európai verzióhoz nem készült... eddig.