The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszönet elõre is.
A "ketteskének" neg mielõbbi jobbulást!!
Tényleg Imykérõl hallani valamit???
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Én is szívesen böngésznék egy ilyen piacon.
Én a vatera árverési oldalon szoktam könyveket vásárolni.
Az alapítvány trilógia tényleg az egyik legjobb mû amit írtak. A folytatásai már nem jöttek be annyira.
Az Alapítvány pereme és az Alapítvány és Föld címû könyvek voltak a közvetlen folytatásai. Aztán jöttek az elõzmények. Alapítvány elõtt meg egy másik hasonló címû. Aztán meg jött egy rakás könyv az alapítvány univerzumban Assimovtól, aztán vagy egymillió könyv másoktól. Szóval ezért sír a szám :-)
Nálam csak az alap trilógia az etalon, a többirõl nem veszek tudomást, habár mindkét elõzményt és utózmányt is olvastam.
Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64
Maga a könyv, úgy tudom benne van a minden idõk legjobb sci-fi top 100-ban. Aztán, hogy milyen filmet kalapáltak össze belõle, az majd hétvégén eldõl számomra. Egyébként - az amerikaiktól eltérõen - ha követik a filmben a könyv történéseit, akkor rossz nem lehet. Na persze ez azokra vonatkozik, akik rajongnak a klasszikus sci-fi ért.
Most olvastam a tartalmát, és a nyomik pont leírták, mi a vége.
A szerveren levõ az az 1972-es verzió és különlegessége, hogy szinkronizált. Én egy könyvtárban találtam rá erre a 72-es verzióra videokazettán. Kikölcsönöztem, de sajnos feliratos volt. Ez még önmagában nem lett volna túl nagy gond, de sajnos elcseszték a feliratozást. A feliratok általában fekete alapon fehér betûsek szoktak lenni, így minden körülmények között olvashatóak. Ez viszont csak szimplán fehér felirat volt, így ha fehér vagy világos volt éppen a háttér a filmben, akkor olvashatatlan volt, márpedig az elsõ negyedórában szinte mindig világos volt a háttér, így semmit sem tudtam elolvasni, ezért nem néztem tovább a filmet.
Ez pedig mint említettem szinkronizált változat.
Az amerikai verzió nem túl rossz, de sajnos semmi köze a könyvhöz.
Nekem az Empire Earth - Art of Conquest kellene, ez pedig az Empire Earth 2 - The art of Supremacy.
Ezer köszönet a Solarisért!
Gondolom te tetted fel MerlinW, a meglepetésbõl kiindúlva :-)
Húzom is lefele és hétvégén katartikus hangulatba helyezem vele magamat.
Két napig szabin voltam.
Elõször is:
- Törlést visszaállító programok mûködtek, de amit visszahoztak az használhatatlan volt. Pár fontosabb dolog elveszett. Egy részüket pótoltam, más részét viszont újra megcsináltam. Szerencsére nem kaptam agyvérzést :-)
- Látom, hogy töltöttetek fel többek között külön az én kérésemre is cuccot a szerverre, ezt elõre is köszönöm. Itt jött volna a panaszom, hogy nem tudok csatlakozni hozzá, de látom MerlinW #18053-as beírásából, hogy ez most tervezett dolog.
- MAD külön köszönetem a feltöltésért, már remegõ izgalommal várom, hogy lehúzhassam.
- MerlinW #18032-es beírásodra reagálva el sem tudom képzelni mi lehet az a meglepetés, de visszafolytott lélegzettel várom, hogy megnézhessem :-) (aztán meg ne fulladjak itt a végén <#kacsint>#kacsint>)
lenne ezzel kapcsolatban még egy kérdésem:
szeretnénk a menübe egy "Vissza" gombot kreálni, ez hogyan oldható meg?
pedig olyasvalaminek tûnik ,ami érdekelhet...
ha bármi köze is van a TIM-hez(amit imádok), akkor kell😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Köszi.
I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |
I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |
0032 magyar nyelvû?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Ha érdekel még valakit, meglephetnél vele bennünket. 😊