33675

• MerlinW
    Passz.
  • kirol
    Hát gondolom nem is normális dolog ez, de mi okozhatja ezt szerintetek?
  • takysoft
    Ez nem így működik.... DX alapú az egész. a Videokártya tud egy halom új utasítást, amit a kodekek kihasználhatnak.
    Majd az fordulhat elő, hogy pl DX10-et használó kodekkel jobban lehet filmet nézni. ezt majd még a jövő megválaszolja.
  • MerlinW
    Nálam nem volt ilyen XP-n.
    162 és a 163.44-es Bioshock beta driver-rel sem.
  • kirol
    Mert gondolom XP-n nincs DreamScene. De amúgy a Bioshock, meg a Lost Planet miatt raktam fel másik vinyóra. Vagyis dx10 miatt.

Ami az érdekes még számomra, hogy pl. a Bioshock-ban is van az a rész, amikor a legelején a kis kabinba vagy, és egy csávót kinyít a sarlós csaj. Majd felugrik a kabinra és buherálja.

Na a lényeg, hogy ekkor vibrál a fény és ez a lényeg, mert ugye a fény a full képernyőn ki-be kapcsol, vibrál.

XP alatt ez úgy nyilvánul meg, hogy a kép olyan, mintha vízszintesen pl. 5 kis sávból állna, mintha elcsúszna a kép darabokra oldalirányban.

Vista alatt meg gyönyörűen egyben van a kép, csak ki - be kapcsolódik a fény.

És mindez ugye csak a VGA driver miatt lehet, meg a monitor driver.
    De XP alatt mindig is ilyen volt. Csak nem értem miért.

Valakinek ötlet?
  • MerlinW
    A HD jelszésű videokártyák pusztán azt jelentik hogy HD ready-k, azaz van rajtuk HDMI csati.
  • MerlinW
    S miért kell ehhez vista?
  • kirol
    A vistáról az jut eszembe, hogy most hogy felraktam, és beállítottam a DreamScene -nek a patakot, hát nem gyengén odab@sz a látvány, ahogy az asztalon csörgedezik a víz.
  • MerlinW
    Mindig az nvidia legfrisebb driver-ét. (163.44)
    Viszont erről a beépített videokodekről nem hallotttam, semmi erre utalót nem találtam neten, semmi köze a DirectX-hez, illetve semmi értelme nincs. PC-s videokártyába kodeket építeni??? Há mi a francnak?:D

A sok DX9 vs DX10 kérdést/vitáról:
    A DX10 az = DX9 for Vista (1-2 kezdetleges irányvonalat adó technikai megoldással). Amire ti vártok az a DX10.1 lesz. A DX10-es videókártyák sem azért jók mert DX10-esek, hanem önmagukért - az egy dolog, hogy már támogatják azokat az apró megoldásokat amit beletuszkoltak Vista-marketing miatt a Microsoft-ék.

Majdnem (azért majdnem, mert mindenre nem térnek ki a cikekkben így nem tudom van-e valóban DX10 tech anyag a mostani verzióban) minden mostani "DX10"-es effektet elő lehet csalni a DX9 interfészből, csak hát ugye van egy hatalmas MS kampány miszerint el kell adni a vistát, és a cégek mellett kik a második legerősebb hajtóerő? Persze hogy a játékos.
    A valódi újítások (kifinomult Shader Model v4, Pixel Shader v4, stb technikák 10.1-től lesznek elérhetők). Többek között ezért is van az, hogy vadiúj videókártyákra lesz szükség a DX10.1-hez.

Lényeg, hogy semmi értelme töprengeni DX9/DX10-en. A Vista kampány kihozott pár szép fícsört a DX=ből, de ennyi.
  • MerlinW
    XP-n is fut persze.

Net nélkül is lehet telepíteni, mikor a telepítés végén hibaüzenetet dob, át kell nevezni a könyvtárat, befejezni a telepítést, majd kézzel bemásolni a 130Mb-nyi bináris anyagot a Release mappába. (Ezt a munkahelyedről hazaviheted pl.)
    Majd ezután ugyanúgy a törést mint lejjebb,
  • MerlinW
    Az eredetit 5x lehet telepíteni, ezt akárhányszor.
    Az ott nem Törlési info, hanem Törés (álá crack):)

Ne legyél tök Takykám:) Hajnali 4-kor alszunk:)
  • Axon
    Tanácsotokat kérem.
    Az új vga-mhoz adtak egy cd-t driverekkel. Ezen van a Leadtek által direkt a Winfast kártyákhoz készített driver 100 valahanyas verziószámmal. Az nvidia oldalán viszont már 160 körül jár a verziószám. Most melyik drivert használjam. A gyártó által a kártyához készített régebbi (2007.03.07 dátumú) drivert, vagy a legfrisebb nvidia drivert?
  • Axon
    Nos én pont tegnap vettem egy ilyen kártyát. Hogyan tudom ezt ellenőrízni?
    Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy mindenféle kodek nélkül egy sima fapados filmlejátszó is le tudja játszani a divx és xvid formátumokat. Jól értelmezem? mert akkor eltávolítok a gépemről minden kodeket és kipróbálom.
  • Axon
    Ez azt jelenti, hogy netkapcsolat nélkül el sem indul? Mert akkor lemondhatok az otthoni játékról.
    Egyébként fut WinXP alól, vagy Vista kell neki?
  • takysoft
    A törlési infó azért kell ugye, mert úgy hallottam, hogy maxmimum kétszer lehet feltelepíteni, igaz?
    Komoly cucc... biztos a registrybe ír bele valamit.
  • MerlinW
    Működő Bioshock ketteskén. Írtam nektek hozzá egy kis anyagot (de felmásoltam a stuff mellé is)

Maxi Image használata:

1. Hozzunk létre egy könyvtárat
    2. jobb klikk, tulajdonságok
    3. alul haladó gomb
    4. Tartalom tömörítése (nemtom magyarul hogy írja, de a 4. felülről) bepipál
    5. Leokézod
    6. Ebbe a könyvtárba kitömöríted a maxi image-et.
    (így nem fog 6GB-ot foglalni a lemezen)

Telepítés menete:

1. minimum Daemon Tools 4.09-ben hozzunk létre 2 meghajtót.
    2. elsőbe mount-old a Bioshock iso-t
    3. másodikba a maxi image-et
    4. telepítsd fel a játékot, netkapcsolat legyen.

Törés:

1. /Bioshock/Builds/Release/Bioshock.exe-t nevezd át, másold a helyére a Crack.zip-ben található exe-t
    2. /Bioshock/Builds/Release/paul.dll-t nevezd át, másold a helyére a Crack.zip-ben található dll-t
    3. secu.eg.reg -et futtasd
    4 Jó játékot:)
  • csgj
    sajnos 25-ért akarok majd venni egy dx10-es karit xD (amit írtam)
  • serito
    Én is mindíg tervezem a cserét most pl: a VGA-t szeretném cserélni de nem tudom eladni a mostani X1950XT-met.
    Tényleg nem érdekel valakit a kártya???
    Még 1.5 év gari van rajta és 42e-ért odadom.
  • takysoft
    értem, majd szólj, ha tudsz valamit. de nem is lenne rosz dolog...
    az én gépem pl egy HD-s filmet már le se játszik....
    Ha ezt ezentúl a videokaridekódolja, akkor nem lesz rosz világ.. pl tudok majd tömöríteni HD-nézés közben:D (tekintve, hogy gépvásárlást tervezek 1-1.5 éven belül.
  • serito
    Ha igaz amit írnak akkor bizony meglehet, és az egész DivX...stb hardveresen lesz kódolva. Tapasztalatot még nem tudok mivel nekem nincs DX10-es kártyám, amit meg beépítettem gépekbe nem volt időm tesztelgetni. Aki ilyen gépet ill. VGA-t vesz az azonnal a használni is szeretné.
  • csgj
    Hát a kari nevében benne van a "HD", de nemtom, hogy az ezt jelenti-e...

Sapphire Technology Radeon HD 2600 Pro 512 mb HDMI / dual DVI PCI Express
  • takysoft
    kérdeznék valamit.
    hallottam vmi fórumon olyat, hogy a DX10-es kártyákban alapból vann/lesz HD-dekódoló chip. Így lehet majd DivX-et, meg Xvid-et, meg még van 20-féle formátumot(mov, stb.) processzorkódolás nélkül.
    Ez igaz?
  • kirol
    Na bakker eljutottam oda, hogy ezzel az alaplappal se tud mindig hibernálni, meg S3-ból se jön vissza ha kikapcsolva van hosszabb ideig. :(

Remálem az a fázis nem jön el, hogy csak 30x-ra lehet egyátalán bekapcsolni a gépet. :(

Ezt már full nem értem. Lehetetlen, hogy 2 lapnak ugyan az legyen a baja szerintem. Pedig a RAM is jó, minden.
  • Axon
    Ugyan ezt éreztem egy bő évvel ezelőtt, amikor az előző gépemet beszereztem. Mega-giga villámgyors szörnyeteg! Aztán eltelt egy fél év és ott volt szegényke a középkategóriában és hamar le kellett szoknom arról, hogy minden játéknál ész nélkül maxra állítsak minden grafikai beállítást :-)
  • serito
    Egész komoly kis masinát szedtél össze! Ezen valóban hasítani fog a STALKER meg az összes ma és holnap megjelenő gammák.
  • Axon
    118500 Ft volt az alant leírt néhány alkatrész.
    A procihoz nem vettem külön hűtőt, hanem a hozzá adott gyári amd hűtő van rajta.
    A memória márkáját bedig elírtam. Sajnos nem Kingston, hanem Kingmax. Ezen spóroltam egy kicsit, mivel legutóbb GEIL Ultra (2x512MB) volt a gépemben és semmilyen érzékelhető sebesség növekedés nem volt. Tuningolni pedig nem tudtam, mivel bármelyik értékét megváltoztattam a BIOS-ban, rögtön sípolt a gépem és nem indult el csak a BIOS kireszetelése után. Ezért most olcsó memóriát vettem. (jöhet végre a STALKER )
  • trmn #21252
    Ha nem vagyok indiszkrét, mennyibe került a cucc összesen? Én is gécsere előtt állok azért kérdem.
  • Axon
    Végre megvan az új gépem. Délelőtt vittem haza, de sajnos délre jönnöm kellett dolgozni. Éppen csak beszereltem a gépbe a cuccokat és elindítottam.

alaplap: Gigabyte AMD M57SLI-S4
    proci: AMD 5200 X2
    vga: Winfast PX8600GTS
    memória 2 x 1 GB Kingston

A többi cucc maradt a régi. Szerencsére a régi alaplapom is nforce 570-es chipkészletű volt, így nem pakoltam újra a windows-t, hanem elindítottam így. Tökéletesen elindult nem jelzett semmi új hardvert. Az előző vga-m az ATI volt, így annak a driverét leszedtem, de az nvidia drivert már nem volt időm felpakolni, mert rohantam melózni.
    Meló után is dolgom van, így lesz este 10 óra mire kezeim közé kaparintom a kicsikét. Addig pedig tűkön űlök
  • serito
    Az már igaz, hogy az X1950XT üti ezeket az új DX10-es kártyákat csak a DX10-et nem tudja. :(
  • Tomsess
    Én mikor nézegettem ezek után a kártyák után, azt találtam a tesztek alapján is, hogy egy 1950XT kártya üti ezt a DX10-es szériát. Nemtom. Én nagyon elégedett vagyok az 1950GT-vel
  • trmn #21248
    Nem tudjátok az Operation wintersun angol verziója megjelent? Mert aug. 28-ra igérték, de nem hallottam semmit.
  • csgj
    na ez király, ugyanis ezt néztem ki magamnak, ha meglesz a pénz :) van most ugyanis egy esély, hogy meglegyen hozzá... :D De még semmi nem biztos. (sajnos) Ennél drágábbat meg amúgy sem tudnék venni...
  • serito
    Bár a prohardveren olvastam, hogy némi gond volt ezekkel a kártyákkal (ami meg nem erősített hír volt), anak ellenére egész ütős kis VGA.
    ITT utána ia tudsz olvasni!
  • csgj
    jó kari ez az Ati 2600 512 mb (dx10-es)?

Na jó, pontosabban... : Sapphire Technology Radeon HD 2600 Pro 512 mb HDMI / dual DVI PCI Express
  • Axon
    Rózsa neve után szabadon.
    Igazán ígéretes.
  • csgj
    Ennek olyan Runaway-es grafikája van, jónak tűnik :)
  • csgj
    Jó, tény, én nem vitatkozom...
    A 21240-es hsz-t meg naon nem értem, lefordítanád magyarra? :D
  • MerlinW
    Új kaland bejelentés: The Abbey
  • MerlinW
    Ehe, Most varázsolódott át az egyik vinyom RAW formátumuvá... Éppen sétáltatom a GetDataBack-et... zsír...
  • MerlinW
    Senkinek sem megy aki nem vette meg. És ez tény.